Cel mai bun calorifer de baie

Am modificat articolul ultima data pe: 25.04.24

 

Calorifere de baie – Opinii Si Recenzii in 2024

 

Daca ai in minte inlocuirea caloriferului din baie, sau pur si simplu renovezi complet acest spatiu, una dintre cele mai interesante propuneri pe care le are echipa noastra pentru tine este Navin Creativ Maxi, un model interesant, modern si avangardist de calorifer destinat instalatiilor centralizate de incalzire. Dimensiunile mari, functia adiacenta de suport pentru prosoape, finisajul de inox si parametrii excelenti de functionare il fac sa se remarce printre restul ofertelor. Iar daca doresti si o propunere alternativa, a doua noastra optiune este NAVIN Blues.

 

 

Tabel comparativ 

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Navin Creativ Maxi
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este una dintre cele mai bune piese din aceasta gama, cu un foarte bun raport intre pret si calitate, cu un design modern si foarte atractiv, compatibil cu cele mai moderne instalatii sanitare, care ofera totodata parametrii de lucru care garanteaza o „colaborare” indelungata, placuta si lipsita de batai de cap. 

Este o piesa diferita de altele, cu un design care se face remarcat si pe care il recomandam mai degraba in spatiile modern amenajate.

Consideram ca merita atentia oricarui cumparator care tocmai a renovat sau a amenajat un nou spatiu si care isi doreste o instalatie de incalzire performanta, durabila, de calitate si cu dubla functie. 

A 2-A OPTIUNE!

NAVIN Blues
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o piesa cu un design modern, care isi va gasi locul in orice baie, inlocuind o eventuala instalatie de incalzire centralizata inexistenta sau indisponibila. Este confectionat din teava de inox, a carei durabilitate este de decenii, si este echipat cu toate mecanismele de siguranta necesare pentru prevenirea accidentelor. 

Incalzirea electrica vine la pachet cu costuri evident mai mari decat cea pe baza de gaz, prin urmare va trebui sa urmaresti atent contorul.

Este o solutie frumoasa, eficienta si durabila de incalzire a spatiului baii in absenta unui sistem centralizat de incalzire; designul este unul modern, potrivit in orice incapere din aceasta categorie. 

A 3-a Optiune!

Altherm NBM
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model clasic, cu un design consacrat, confectionat din profil de aluminiu cu o foarte buna conductivitate termica si cu durabilitate excelenta, partial multumita vopselei epoxi-polimerice cu care este finisat. Puterea calorica mare si garantia de 10 ani sunt inca doua argumente dificil de ignorat privind calitatea piesei.

Este un model cu un design clasic, pe a carui valoare decorativa nu te poti baza, ceea ce primeaza in cazul sau fiind functionalitatea.

Este una dintre cele mai interesante alegeri pe care le poti face intr-o baie de dimensiuni mari, in care ai nevoie de o piesa eficienta si durabila, care sa nu ridice nici un fel de obiectii in privinta parametrilor tehnici. 

 

 

Pareri despre cele mai bune calorifere de baie 

Incalzirea eficienta a baii este de maxima importanta, in special in anotimpul rece, cand o incapere racoroasa se poate transforma intr-un veritabil chin. Iata de ce e important sa alegi un calorifer eficient; in continuare, cateva dintre cele mai bune modele din gama: 

 

 

Calorifer baie inox

 

Navin Creativ Maxi

 

Acest model, pe care ti-l propunem in continuare, este privit ca fiind unul dintre cele mai bune calorifere de baie in cazul cumparatorilor care beneficiaza de un sistem centralizat de incalzire, materialele de calitate superioara si designul modern fiind numai doua dintre argumentele in favoarea acestei alegeri. 

Discutam despre o piesa confectionata din inox, cu un finisaj metalic foarte atractiv si cu dimensiuni de 90 x 50 cm. Puterea nominala listata de producator pentru piesa este de 535 W, presiunea de lucru recomandata fiind de 15 bar, iar capacitatea de 2.72 litri, distribuita egal in cele doua coloane. 

Un alt avantaj al acestei piese este ca poate fi descrisa ca un calorifer port prosop de baie foarte simpatic, care te poate scuti de nevoia de a mai instala alte elemente de agatare. In plus, prosoapele tale se vor usca mult mai repede, mai ales in sezonul rece. Avand in vedere designul particular al piesei, ea se potriveste mult mai bine decat modelele clasice in baile moderne, cu instalatii sanitare ingropate. 

 

 

 

 

Navin Maestro

 

In cazul in care te tenteaza aspectul industrial al unui calorifer de inox si doresti sa iti echipezi baia de dimensiuni medii cu o piesa moderna si cu o serie de caracteristici tehnice demne de retinut, aceasta este una dintre cele mai bune optiuni pe care le poti face. 

Multe pareri despre cele mai bune calorifere de baie sustin ca aceasta alegere este una inspirata: piesa este comercializata ca avand o putere nominala de 450 W, cu o presiune de lucru de 15 bar, dar care a trecut printr-o presiune de testare de 25 bar care ii demonstreaza durabilitatea, cu o capacitate de 2.3 litri in cele doua coloane si care suporta o temperatura maxima de 105 grade Celsius a agentului termic.

Grosimea tevilor acestui calorifer de inox este de 30 mm; dimensiunile efective ale piesei sunt de 50 x 70 cm, ceea ce este eficient in baile de dimensiuni medii, sau chiar in cele mari, din baile bine izolate. In sfarsit, nu putem sa incheiem fara a-i sublinia posibila functie de port prosop. 

 

 

 

 

 

Calorifer electric baie

 

NAVIN Blues

 

In cazul in care, din diverse motive, o instalatie de incalzire centralizata nu este disponibila, un calorifer electric pentru baie poate reprezenta o solutie confortabila pentru a incalzi acest spatiu, mai ales inainte de cate un dus rapid, cand disconfortul produs de aerul prea rece poate fi deranjant. 

Iti propunem sa instalezi, in deplina siguranta, acest calorifer electric de perete in baie, mentionand ca puterea sa nominala, conform indicatiilor producatorului, este de 102 W, cu o temperatura maxima de 55 de grade, ceea ce ii permite functionarea in deplina siguranta, fara riscul de arsuri. 

In ceea ce priveste dimensiunile, el masoara 48 x 80 mm, dimensiuni bune intr-o baie medie pe care ai nevoie sa o incalzesti rapid. Alimentarea se face direct la priza, prin intermediul unui stecher aflat la capatul unui cablu elastic de tip arc, care nu va ajunge niciodata pe jos, pe unde poate exista apa, riscul unui soc electric fiind astfel prevenit – principala teama cand vine vorba despre achizitia unui calorifer electric de baie. 

 

 

 

 

 

Calorifer baie aluminiu

 

Altherm NBM

 

Clasicul calorifer din aluminiu pentru baie prezinta avantaje care il fac remarcat ca ramanand una dintre cele mai bune solutii disponibile pe piata de profil. Este motivul pentru care iti prezentam acest produs de dimensiuni mari, adecvat inclusiv in baile spatioase ale resedintelor de lux. 

Avem de-a face cu un calorifer de baie ieftin si bun, cu un design clasic si functie asociata port prosop, pe care credem ca il vei aprecia. Piesa are o putere calorica maxima de 910 W, aceasta fiind cu pana la 40% mai mare decat a caloriferelor din otel. Dimensiunile complete sunt de 500 x 1130 mm, cu o adancime de 45 mm datorata distantierelor implicate in montaj, pe care le vei regasi in pachetul de achizitie. 

Cei 12 elementi au o capacitate de 1.62 litri de apa; presiunea de lucru este de 6 bar. Livrarea se face cu toate elementele necesare montajului incluse. Durata de viata indelungata, dovedita de garantia de 10 ani pe care o are acest calorifer de baie din aluminiu vopsit in camp electrostatic cu o vopsea hibrid epoxi-polimer. 

 

 

 

 

 

Calorifer baie Purmo

 

Purmo Banga CH

 

In cazul in care vrei sa imbini inspirat designul elegant si eficienta, iti propunem sa arunci o privire la acest produs, un calorifer de baie Purmo care va face fata cu succes solicitarilor caracteristice unui spatiu de dimensiuni mari, amenajat cu cele mai moderne instalatii sanitare ale momentului. 

Acest calorifer vertical de baie impresioneaza de la prima privire prin designul sau care combina o forma obisnuita cu finisajul caracteristic inoxului din care este confectionat; rezultatul este unul elegant, cu o garantie de 10 ani, care promite o experienta de functionare optima. 

Caloriferul are 21 de elementi, dimensiunile totale fiind de 1222 mm inaltime si 600 mm latime. Puterea termica nominala este de 500 W. Merita precizat ca in pachetul de achizitie exista si accesoriile necesare montajului: 4 console cu posibilitatea de reglare a distantei fata de perete si cu un sistem de aerisire manual. In sfarsit, luand in calcul toate cele spuse, trebuie sa adaugam ca avem de-a face cu un calorifer de baie, la un pret bun. 

 

 

 

 

 

Calorifer port prosop de baie

 

Ferroli Talia

 

In gama de calorifere de baie ieftine si bune Ferroli ocupa o pozitie privilegiata ca brand, fiind adeseori preferatul constructorilor pentru raportul foarte avantajos dintre pret si calitate pe care il ofera. Vei descoperi imediat de ce acest produs merita inclus pe lista de achizitii a oricarui cumparator. 

In primul rand, merita spus ca discutam despre un calorifer de baie fabricat din otel cu inalta rezistenta la coroziune, aceasta protectie fiind suplimentata prin utilizarea unei vopsele speciale, albe. Eficienta sa se datoreaza, in mare masura, si dimensiunilor de 50 cm latime si 120 cm inaltime, care il fac potrivit in baile medii. 

In ceea ce priveste performantele tehnice, acest calorifer de baie cu functie port prosop are o putere nominala de 494 W, cu o presiune de lucru care nu ar trebui sa depaseasca 10 bar si o temperatura maxima de 60 de grade a agentului termic. In pachetul de livrare vei gasi si accesoriile complete pentru montare, alaturi de un dop si un aerisitor, astfel incat sa il poti pune pe pozitii si folosi fara batai de cap.

 

 

 

 

Mario Corner

 

Daca designul este important pentru tine, alaturi de economia de spatiu si de dorinta de a investi intr-un model cu garantie pe viata, iti propunem sa arunci o privire acestui model cu un design unic, cu o calitate ireprosabila si oo functionalitate aparte. 

Varianta propusa este una pe colt, cu suport pentru prosoape, confectionata din inox cu finisaj lucios, care ofera o putere nominala de 812 W. Presiunea de lucru este una superioara, de 15 bar, piesa fiind testata in cursul procesului de productie la 25 bar. Temperatura maxima recomandata a agentului termic este de 90 de grade Celsius, o valoare realista cu maximum de eficienta. 

Capacitatea sa este de 3.9 litri, iar dimensiunile de 805 x 505/160 mm, ceea ce inseamna ca este adecvat inclusiv in spatiile foarte mici. Instalarea este usor de realizat, tinand seama de faptul ca intregul kit de montaj este inclus in pachetul de livrare. 

 

 

 

 

 

Calorifer vertical baie

 

Ferroli Corinthia

 

Daca doresti sa faci o alegere cu adevarat unica din punct de vedere al designului, iti propunem sa arunci o privire acestui model cu siguranta impresionant, care li se adreseaza cumparatorilor moderni, cu o viziune avangardista, care doresc sa foloseasca fiecare ocazie pentru a-si exprima gusturile. 

Discutam despre o piesa cu o putere de 486W si cu dimensiuni de 50 x 120 cm, cu un finisaj antracit care atrage cu siguranta privirile; amplasat corect, departe de sursele de apa, el va fi usor de intretinut. Capacitatea de apa este de 6.4 litri, in timp ce presiunea de lucru recomandata este de 8 bar. Piesa este fabricata din otel, ceea ce ii confera o foarte buna durabilitate, la pachet cu o putere termica mare, foarte eficienta pentru situatiile in care doresti sa o folosesti pentru functia de uscare rapida a prosoapelor de baie. 

Greutatea de numai 7 kg face ca produsul sa fie nu doar usor de manevrat, ci si usor de montat, pachetul incluzand oricum accesoriile necesare pentru fixarea pe perete. 

 

 

 

 

Ferroli Amelia

 

Ferroli nu se remarca numai prin aceea ca ofera calorifere de baie, la preturi bune si cu o durabilitate recunoscuta in randul mesterilor, dar si datorita unei game decorative destinate celor mai pretentiosi cumparatori, care vor gasi in modelele Amelia raspunsul cautarilor lor. 

De data aceasta iti propunem un model de culoare neagra confectionat din cel mai bun otel inoxidabil, cu o linie gratioasa care ofera spatiului eleganta. Puterea nominala a produsului este de 896 W, capacitatea totala de apa fiind de aproape 10 litri. Alaturi de dimensiunile de 50 x 120 cm, aceste valori il recomanda pentru baile de dimensiuni mari si foarte mari. 

Presiunea de lucru recomandata nu trebuie sa depaseasca 8 bar, desi inainte de lansarea pe piata piesa a fost testata la o presiune de 10 bar. Temperatura maxima a agentului termic trebuie sa fie mai mica de 100 grade Celsius. Cei 13 elementi pot fi folositi ca suport pentru prosoapele familiei. 

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Cu siguranta nu este usor sa gasesti cel mai bun calorifer de baie in oferta generoasa de pe piata, mai ales daca habar nu ai care sunt parametrii de selectie care ar trebui sa iti atraga atentia. In continuare, intentionam sa ti-i prezentam pe cei mai importanti dintre acestia, impreuna cu semnificatia fiecaruia, pentru ca tu sa mergi bine informat la cumparaturi. 

 

Tipologie: Exista doua tipuri majore de calorifere pentru baie: cele care functioneaza pe baza de agent termic si cele electrice. 

Caloriferele cu agent termic folosesc in general apa calda generata de instalatia de incalzire a locuintei, fie ca e vorba despre un sistem de sobe sau despre cele mai pretentioase centrale termice. 

Un calorifer electric pentru baie este optiunea celor care nu vor sau nu pot sa apeleze la sistemul de incalzire centralizata. Ele sunt confectionate tinandu-se cont de particularitatile spatiului caruia ii sunt destinate, astfel ca au o clasa inalta de protectie electrica. Modelele performante din gama sunt echipate cu termostat, datorita caruia poti seta temperatura dorita in baie sau poti activa functia de protectie la inghet, in cazul in care nu se locuieste acolo permanent. 

Principala preocupare a potentialilor cumparatori ai unui calorifer de baie electric este legata de siguranta. Respectarea indicatiilor de utilizare si montaj oferite de catre producatori nu ar trebui sa ridice probleme. 

 

Putere termica: Puterea termica a caloriferelor de baie se masoara in W; exista tabele care iti spun care este cea mai buna optiune din acest punct de vedere, in functie de dimensiunile baii. De asemenea, va trebui sa iei in calcul amplasarea baii in constructia imobilului si gradul sau de izolare termica, pentru ca exista diferente importante intre baile amplasate pe mijlocul unui bloc, si cele care au un perete afara si unul pe casa scarii.

Puterea termica a caloriferului depinde de suprafata sa radianta, de materialul din care este fabricat, care are un anumit coeficient de transfer termic, si este influentata si de temperatura agentului termic. 

Pentru a stabili de ce putere ai nevoie, vei calcula intai volumul baii in metri cubi; conform specialistilor, vei inmulti acest rezultat cu un coeficient cu valoare de 45 pentru puterea exprimata in kcal, respectiv cu 1.163 pentru puterea exprimata in W.

 

Materiale: Exista mai multe variante de materiale din care poate fi fabricat un calorifer de baie, la pret bun; cele mai comune variante sunt otelul si aluminiul.

Otelul se incalzeste usor si mentine bine caldura pentru o perioada indelungata, astfel ca are o eficienta care se extinde pentru perioade lungi de timp. Durabilitatea este una buna, dependenta totusi de grosimea otelului folosit. 

Aluminiul se incalzeste mai usor si degaja mai rapid caldura; asta inseamna ca baia ta se va incalzi mai repede, insa caloriferul se va raci curand dupa oprirea alimentarii cu agent termic. Durata de functionare este estimata la aproximativ 20 de ani, metalul este mai usor si are o durabilitate buna, dupa cum se vede. 

 

Design: La capitolul design, imaginatia producatorilor este destul de generoasa. Cea mai frecventa optiune aleasa de catre cumparatori este cea a caloriferului de perete de tip port prosop cu design „scara”. Ele sunt disponibile intr-o gama variata de dimensiuni, pentru spatii diferite si incaperi de marimi variabile. De asemenea, ai la dispozitie si o gama satisfacatoare de finisaje dintre care sa alegi.

In spatiile de dimensiuni mici poti opta pentru un calorifer cu cercuri, pentru unul de tip cuier sau pentru un panou plan cu bara pentru prosoape. 

 

 

In ceea ce priveste finisajele, fiecare are avantajele si dezavantajele sale. Albul cu finisaj mat sau lucios creeaza senzatia de spatiu mai larg sau mai deschis si mai luminos; finisajele metalizate sau cromate sunt moderne, avangardiste, luxoase; cele inchise la culoare, de la gri la negru, au o putere termica mai  mare si se transforma in principalul punct de atractie al baii, in timp ce cele argintii mate confera aerul modern al variantelor cromate, dar sunt mai usor de intretinut. 

In alegerea finisajului trebuie sa tii cont de pozitionarea caloriferului in baie, de restul elementelor decorative din incapere dar si de modul de intretinere, care poate fi mai mult sau mai putin pretentios. 

Alegerea unui calorifer de baie orizontal este o ipostaza mai rara in baile amenajate modern, in principal din cauza ca variantele verticale au marele avantaj de a fi folosite si ca suport pentru prosoapele umede, care astfel vor fi mai rapid zvantate, inclusiv in anotimpul rece. Totusi, in anumite variante de design interior, o astfel de piesa poate completa unele optiuni estetice particulare. 

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Voi avea nevoie de un suport de calorifer in baie?

Foarte multe dintre caloriferele de baie se comercializeaza sub forma unui pachet complet care include intregul set de montaj. In unele cazuri particulare, insa, poate fi necesar sa investesti separat si intr-un suport pentru caloriferul ales; depinde mult de modelul pentru care ai optat sau de anumite particularitati de montaj pe care ti le va explica instalatorul. 

 

 

Cat de mare trebuie sa fie caloriferul din baie?

Dimensiunile caloriferului din baie depind de dimensiunile incaperii, de nivelul sau de izolatie termica, de materialele din care este acesta confectionat si de temperatura agentului termic.

De pilda, in cazul unei bai standard de bloc, in care functioneaza o centrala termica pentru care temperatura agentului termic este recomandata sa fie de 60 de grade Celsius, un calorifer care masoara 50 cm latime si 90 cm inaltime poate fi suficient. Pentru o baie mare, intr-o vila cu o buna izolatie termica, vei avea nevoie de un calorifer de 50 – 60 cm latime si pana la 120 cm inaltime. 

Daca vrei sa te bazezi pe eficienta caloriferului, cel mai bine este sa folosesti formulele de calcul a puterii necesare, bazate pe dimensiunile camerei si pe gradul de izolare. 

 

Din ce material e mai rentabil sa aleg caloriferul pentru baie?

In general, se considera ca cele mai eficiente sunt caloriferele din fonta, insa ele sunt foarte grele si nu reprezinta o optiune frecventa in cazul locuintelor standard de bloc, unde si spatiul este limitat. 

Conform specialistilor, daca urmaresti o factura cat mai mica la gaz, un calorifer din aluminiu reprezinta o alegere mai buna. 

 

 

 

Instructiuni de montare calorifer in baie

 

In cazul in care discutam despre inlocuirea unor calorifere vechi, demodate sau degradate, cu altele noi, primul pas este sa demontezi piesa anterioara de pe perete. In cazul in care discutam despre o locuinta noua si despre prima instalare a caloriferelor, iata pasii care trebuie urmati. 

In primul rand, vei alege locul cel mai potrivit pentru calorifer, si pozitionarea optima, care ofera acces usor la robinet, de pilda, sau la termostat. Inaltimea de montaj se va alege in functie de pozitionarea tevii de tur, care trebuie sa fie, pe cat posibil, in plan orizontal. Teava de retur se monteaza obligatoriu sub calorifer si necesita o buna sustinere. 

 

 

Multi cumparatori prefera sa inlocuiasca robinetul de tur cu unul cu cap termostatat, desi aceasta optiune este mai putin utila in interiorul unei bai, unde poti opta sa deschizi / inchizi complet caloriferul, in functie de programul zilnic. Ca etape de montaj, primul pas este reprezentat de fixarea caloriferului in bridele metalice de sustinere, care ii vor suporta greutatea. Urmeaza sa montezi robinetii de tur si retur, pe care ii vei racorda ulterior la tevi. 

Inainte de a pune in functiune caloriferul, este obligatoriu sa aerisesti corect piesa. Pentru asta se opresc robinetii pe tur si pe retur si se deschide supapa sau robinetul de la aerisitor, care este montat intotdeauna in partea de sus, in capatul opus robinetului de tur. Astfel, va fi eliminat aerul si apoi apa, cu presiune, motiv pentru care va fi nevoie sa ai la indemana un lighean in care sa o aduni. 

Pasul urmator este sa deschizi usor robinetul de retur, pana cand nu mai iese aer ci doar apa. Odata aerul eliminat, nici nu se mai aude sunetul acela caracteristic de bolboroseala. Se inchide surubul de la aerisitor si se deschid complet robinetele de tur si de retur. 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu