Cel mai bun filtru de apa cu osmoza inversa

Am modificat articolul ultima data pe: 21.05.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Barrier K-Osmos 900-K

 

Printre cele mai apreciate filtre de apa cu osmoza inversa se numara si Barrier K-Osmos 900-K. Avand un rezervor incorporat, a carui capacitate de filtrare masoara 5000 l (200 l/zi), acesta te scapa de stresul achizitionarii bidoanelor cu apa imbuteliata, precum si de cel al reciclarii sticlelor din plastic.

Avantajul major al produsului consta insa in cele 4 etape de purificare a apei: in cea dintai, se elimina impuritatile insolubile (namol, nisip, rugina etc.), acestea fiind retinute de fibrele din polipropilena; in cea de-a 2-a, filtrarea se produce cu ajutorul carbunelui activ din nuca de cocos, deci sunt indeparte clorul si substantele organice; in etapa a 3-a, membrana care functioneaza pe principiul osmozei inverse aduna sarurile dure si alte impuritati ramase (0.1 microni), pentru ca, in final, carbunele activ tratat cu argint sa inlature din apa mirosurile si aromele neplacute.

Cartusele de filtrare se inlocuiesc o data la un an, iar presiunea apei la intrarea in sistem nu trebuie sa depaseasca 3 atm.

 

 

 

 

 

Hyundai HQ-7- 4F-RO

 

Hyundai HQ-7-4F-RO este un filtru de apa cu osmoza inversa foarte eficient, caci este autorizat conform agrementelor internationale si este compus dintr-o baterie formata din patru filtre de calitate superioara: SEDIMENT HQ7 – poate retine toate particulele mai mari de 1 micron; 2 x POST CARBON BLOCK HQ7 – indeparteaza cu succes clorul, materialele sintetice cancerigene si insecticidele din apa; REVERSE OSMOSIS MEMBRANE HQ7 – blocheaza trecerea compusilor chimici organici si anorganici nocivi (saruri, metale si nemetale, grasimi etc.), precum si pe cea a bacteriilor (0.01 si 0.4 microni).

Pe scurt, produsul asigura o curatare eficienta a apei, reducand riscul imbolnavirii utilizatorilor, asa ca o poti bea si folosi cu incredere pentru gatit.

Presiunea minima de functionare este de 2 bari, iar pentru ca dispozitivul sa se bucure de o durabilitate mare-n timp, se recomanda ca apa sa nu fie foarte dura, iar sistemul sa nu fie folosit atunci cand se lucreaza la reteaua de alimentare cu apa.

 

 

 

 

 

Barrier Profi Osmo Boost 700-b_1023

 

Cauti un filtru de apa cu osmoza inversa, ieftin si bun? Ei bine, acest produs cu rezervor de stocare a lichidului si pompa pentru presiune inalta poate purifica pana la 200 l/zi de apa, deci o cantitate suficienta pentru o familie numeroasa, care obisnuieste sa gateasca in mod constant.

Totodata, trebuie mentionat ca dispozitivul se bazeaza pe un numar de 5 tehnologii de filtrare a apei, ceea ce inseamna ca nu vei mai fi niciodata intrigat de gustul lichidului care curge la robinet. Cu alte cuvinte, Barrier Profi Osmo 700-b_1023 protejeaza apa de impuritatile insolubile si tari (nisip, rugina, namol etc.), de clor si de compusi organici, datorita carbunelui activ granulat din nuca de cocos, dar si de particulele nocive de 1 micron diametru.

Mai mult decat atat, apa nu va avea gust si nici un miros neplacut chiar si dupa o depozitare indelungata in rezervorul de stocare, caci contine carbune activ din nuca de cocos, tratat cu argint.

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune filtre de apa cu osmoza inversa

 

Sanatatea ta si a familiei tale ar trebui sa primeze intotdeauna, iar din acest motiv o dezinfectie a apei este absolut necesara. Si desi se presupune ca cea de la robinet este una microbiologic pura, tine cont de faptul ca exista posibilitatea ca, din cauza conductelor vechi, aceasta sa aiba, uneori, o culoare, un gust sau un miros ciudat.

Tocmai de aceea, preferabil este sa achizitionezi un filtru de apa cu osmoza inversa, intrucat acest proces este capabil sa elimine numerosi contaminanti precum: arsenicul, fluorul, cromul, nitrati, perclorat si chiar clorul, daca produsul ales include o componenta de carbon activ.

 

 

Filtrele de apa de acest tip se monteaza sub chiuveta, deasupra acesteia venind amplasat doar un robinet suplimentar care face posibil consumul de lichid, asa ca primul aspect de care trebuie sa tii cont la alegerea acestora nu se refera la modul de instalare, ci la dozatorul incorporat, care poate fi simplu sau dublu.

Numeroase pareri despre cele mai bune filtre de apa cu osmoza inversa il recomanda pe cel din urma, deoarece, spre deosebire de primul mentionat, acesta permite utilizatorului sa aleaga temperatura apei in functie de propriile nevoi (rece sau calda). Altfel spus, se va dovedi foarte util atat in momentele in care, pur si simplu, iti doresti sa bei un pahar cu apa rece, cat si in situatiile in care vrei sa prepari rapid ceaiuri sau cafele.

Avand in vedere ca majoritatea filtrelor de apa cu osmoza inversa au rezervor incorporat (pe piata vei gasi si modele cu doua sau chiar fara), urmatorul parametru de selectie ce trebuie verificat se refera la capacitatea acestuia. Daca ai o familie numeroasa, incearca sa te orientezi catre un dozator de apa mare, cu o rezerva de lichid filtrat de peste 10 litri, astfel incat sa dispui de apa potabila oricand, indiferent daca o bei sau o folosesti la gatit.

Celibatarilor si celor care nu dispun de suficient spatiu liber le recomandam un model mic, de preferat cu dozator dublu, intrucat acesta este dotat cu un rezervor de 3 – 4 litri/apa rece si cu unul de 1.5 – 2 litri/apa calda, suficient deci pentru necesitatile unei singure persoane sau ale unui cuplu.

Si pentru ca nu e deloc usor sa gasesti cel mai bun filtru de apa cu osmoza inversa, afla ca un dispozitiv care prezinta mai multe etape de purificare asigura o calitate superioara a apei, deoarece acesta va fi capabil nu doar sa elimine impuritatile insolubile sau substantele organice, ci si mirosurile sau aromele neplacute. Asadar, cauta sa achizitionezi un produs ce contine cel putin 3 cartuse filtrante. Este esential acest lucru, intrucat, daca un filtru din polipropilena pentru sendimente are capacitatea de a epura mizeria din apa de 5 sau 1 micron, in timp ce membrana de osmoza inversa este capabila sa elimine din apa tot ce iti poate face rau, finetea de filtrare fiind undeva la 0.0001 microni (contaminati de aprox. 1000 de ori mai mici decat un fir de par).

Dat fiind ca pe Internet gasesti o gama larga de astfel de produse la reducere, majoritatea dintre ele fiind insotite de garantii avantajoase, putem spune ca mediul online este locul unde gasesc filtru de apa cu osmoza inversa, la un pret bun, toti cei interesati.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu