Cel mai bun filtru de apa

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Filtre de apa – Opinii si Recenzii in 2024

 

Indiferent daca apa ta provine din reteaua orasului sau daca locuiesti la casa si ai ales sa alimentezi chiuveta direct din fantana, un filtru este esential pentru a te asigura ca iti protejezi organismul de agenti patogeni si impuritati de tot felul. Cu montare direct la robinet sau in carafe concepute special cu acest scop, aceste dispozitive sunt concepute cu niveluri diferite de eficienta si caracteristici tehnice, motiv pentru care iti prezentam in detaliu cateva modele care sa te ajute sa evaluezi corect produsele care te intereseaza. Pentru cei care se grabesc sa faca o achizitie, supunem atentiei doua versiuni calitative care au patruns in topul recomandarilor noastre. 3M Aqua-Pure Complete este destinat locuintelor cu mai multi membri, care necesita o solutie tehnica mai avansata decat simplele carafe cu filtru. Se monteaza la chiuveta, asigura pana la 4000 litri de apa curata pe cartus folosit si capteaza majoritatea impuritatilor si microorganismelor. Daca vrei o versiune cu capacitate ceva mai mare, iti recomandam modelul Barrier Expert Standard, 501-ST, de 10000 de litri.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

3M Aqua-Pure Complete
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Versiune de filtru de apa potabila cu montare la chiuveta, care asigura cantitatea necesara pentru intreaga familie, si anume pana la 8000 de litri, cu cartusul rezerva din pachet. Se instaleaza usor, fiind livrat insotit de toate elementele necesare montarii si elimina atat mirosurile si gusturile neplacute, cat si impuritati de pana la 0.5 microni, bacterii, metale grele si diverse substante chimice.

Pentru ca poate fi utilizat pentru a obtine o cantitate mare de apa, se comercializeaza la un cost mai mare decat versiunile tip carafa.

Varianta tehnica care asigura indepartarea elementelor nocive din apa de la robinet, cu cartus cu capacitate medie de filtrare.

A 2-A OPTIUNE!

Barrier Expert Standard, 501-ST
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un filtru apa chiuveta cu capacitate mare, de 10000 de litri, care poate asigura apa curata pentru aproape un an, intr-o gospodarie de doua persoane. Include sistem de captare a impuritatilor, metalelor grele, mirosurilor si gusturilor neplacute, si se monteaza usor, fiind insotit de toate accesoriile de care ai nevoie.

Spre deosebire de alte modele, in acest caz nu vei primi si un cartus de rezerva, dar vei gasi destul de usor modelul compatibil, 601-ST, in magazinele online.

Optiune ideala pentru cei care doresc sa aiba la indemana un filtru cu capacitate ridicata, care necesita schimbare mai rara a cartusului.

A 3-a Optiune!

Expert Water 50 EWRO 50 PB
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Recomandat persoanelor care doresc sa achizitioneze un filtru de apa cu osmoza inversa, acest model lucreaza cu sase etape de procesare a apei, asigurand captarea particulelor de pana la 0.001microni. Include de asemenea cartus de remineralizae, pompa de apa pentru asigurarea presiunii optime si vas de colectare care pastreaza o rezerva de 7litri de apa curata.

Desi ofera un grad de curatare clar superior altor versiuni, variantele de acest tip sunt afectate de duritate apei in ceea ce priveste eficienta si frecventa de schimbare a membranei.

Versiune performanta care asigura un grad ridicat de purificare a apei, cu instalare la nivelul chiuvetei si set de cinci cartuse in pachetul de livrare.

 

 

Pareri despre cele mai bune filtre de apa

Un filtru de calitate iti asigura o apa cu gust placut, fara mirosul deranjant de clor, atat de comun in cazul folosirii retei publice ca sursa de baut si gatit. Daca nu stii inca ce model de filtru apa pentru robinet ar fi mai bun pentru tine, te invitam sa consulti cateva exemple, din categorii diferite, care te vor ajuta sa identifici solutia potrivita.

 

 

Filtru apa potabila:

 

3M Aqua-Pure Complete

 

Daca ai nevoie de o solutie pentru a asigura apa potabila, sigura si de calitate, pentru intreaga familie, iti recomandam un filtru de apa, la un pret bun, din categoria versiunilor cu montare sub chiuveta si capacitate ridicata, sub forma modelului 3M Aqua-Pure Complete. Acesta este o versiune cu carbon activ si trei trepte de filtrare, care contribuie la indepartarea mirosului si gustului neplacut de clor si a microorganismelor cu potential patogen, avand proprietati bacteriostatice.

Printre elementele cu risc de efecte nocive asupra organismului care sunt diminuate sau eliminate complet de acest dispozitiv se mai numara si metalele grele, pesticidele, compusi volatili, substante chimice industriale, azbestul si sedimentele fine, de pana la 0.5 microni. Daca iti faci griji asupra calitati apei rezultate, din punctul de vedere al componentelor utile organismului, iti putem spune ca pastreaza pH-ul natural si mentine mineralele esentiale (potasiu, magneziu etc.).

Filtrul are o capacitate 4000litri, medie pentru acest tip de aparat, iar pachetul de comercializare include si o rezerva, ceea ce inseamna ca iti ofera intr-un singur produs, 8000litri de apa curata. Vei mai primi de asemenea si robinet propriu pentru fixare, cap necesar pentru conectare si conectori de 1/2 si 1/4inch. Asigura un debit de 1.9litri pe minut si are dimensiunile de 20 x 32 x 6cm si o greutate de doar 0.75kg, caracteristici care il fac usor de amplasat si o prezenta discreta, dar eficienta.

 

Avantaje:

Model de filtru pentru apa de la robinet, care trateaza o cantitate mare de lichid, suficienta pentru intreaga familie.

Este comercializat impreuna cu cartus de rezerva.

Se monteaza usor, fiind livrat impreuna cu toate accesoriile necesare.

Functioneaza pe baza de carbune activ si microfiltrare, indepartand majoritatea elementelor cunoscute ca avand potential nociv, din apa potabila.

 

Dezavantaje:

Necesita o investitie initiala mai mare decat situatia in care ai opta pentru un filtru tip carafa.

 

 

 

 

Filtru apa robinet:

 

Barrier Expert Standard, 501-ST

 

Cu sistem avansat, care combina tehnologia de purificare mecanica, ionica si cea cu carbon activ, Barrier Expert Standard se numara printre cele mai bune filtre de apa pe care le ai la dispozitie daca vrei sa ai apa curata permanent, la un punct de consum din locuinta. Amplasata de regula in bucatarie, aceasta versiune tehnica, cu montare sub chiuveta, are capacitatea de a-ti oferi apa potabila de buna calitate timp de 1 an, daca e cazul unei gospodarii de doua persoane, sau 270 de zile, daca e vorba de trei utilizatori, dupa cum indica persoanele care au cumparat deja produsul, cartusul avand capacitatea de 10000litri.

In coletul pe care il primesti la livrare vei gasi robinetul destinat folosirii cu filtrul, impreuna cu garniturile si piulitele asociate, furtune de plastic pentru realizarea conexiunii, fiting pentru robinet, adaptor si robinet cu bila pentru realizarea conexiunii la alimentarea cu apa, sablon care te ajuta sa il montezi usor si perfect, suruburi care permit fixarea aparatului de perete si cartusul de filtrare. Conform celor care il folosesc deja, aparatul este usor de instalat si nu ai nevoie decat de un burghiu de 12 si o cheie.

In ceea ce priveste sistemul de filtrare, iti putem spune ca este unul in trei etape care capteaza impuritatile de tipul ruginei si nisipului, metalele toxice precum plumbul, cuprul si cadmiul, fierul dizolvat, mirosurile si gustul neplacut, oferind o presiune de lucru de 7atm. Iti atragem atentia ca pentru a functiona optim este bine sa setezi un debit de curgere de 2l/min.

 

Avantaje:

Versiune cu capacitate mare de filtrare, de 10000litri.

Se monteaza sub chiuveta, simplu si rapid, fara a fi nevoie de instalator.

Asigura filtrare mecanica, ionica si cu carbon activ, indepartand particule, metale grele, substante toxice, mirosuri si gusturi neplacute.

Este livrat impreuna cu toate accesoriile necesara amplasarii.

 

Dezavantaje:

Nu primesti cartus de rezerva, dar il poti gasi destul de usor online.

 

 

 

Mitsubishi Cleansui CB013E

 

Pentru cei care doresc sa achizitioneze un filtru de apa pentru robinet, cu montare facila, exact la locul de curgere, recomandam ca optiune aceasta versiune de la Mitsubishi. Include membrana din fibra tubulara, cu pori de 0.01microni, care impiedica trecerea sedimentelor, ruginii, particulelor de metal si capteaza bacterii, fungi, alge, chisturi, cryptospordium si giardia.

Stratul de carbune activat inclus in sistem ajuta de asemenea la eliminarea mirosului si gustului neplacut de clor sau mucegai. Ofer o capacitate ridicata de filtrare, de 900litri sau o perioada de aproximativ 3 luni cu un consum de 9 – 10litri pe zi, pana cand necesita inlocuirea elementelor de filtrare.

Pentru a prelungi durata de utilizare, ai la dispozitie trei setari care iti permit sa alegi intre varianta de apa potabila (filtrata) si doua trepte cu apa nefiltrata: jet si shower, cea din urma fiind utila pentru reducerea consumului de apa. Dispozitivul se instaleaza usor si este livrat impreuna cu 5 adaptoare pentru a se potrivi perfect robinetului.

 

 

 

 

Filtru apa cu osmoza inversa:

 

Expert Water 50 EWRO 50 PB

 

Daca consideri ca sistemele care functioneaza in trei etape nu sunt suficient de bune pentru tine si familia ta, iti recomandam ca alternativa Expert Water 50 cu 6 pasi de procesare si pompa pentru locatiile in care presiunea apei la robinet are un nivel scazut, mai mica sau egala cu 2.5bari. Poate fi considerat cel mai bun filtru de apa pentru uz casnic, se monteaza la chiuveta si include vas care permite stocarea de apa purificata, asigurand o rezerva de pana la 7litri.

Include filtru care previne trecerea sedimentelor mai mari de 5microni, in pasul doi apa fiind tratata cu ajutorul carbunelui activ care indeparteaza clorul din apa, imbunatatind de asemenea gustul si mirosul. A treia etapa asigura eliminarea particulelor mai mari de 1 micron, iar ultimele retusuri capteaza gazele, metalele grele, substantele volatile si impuritatile fine, mai mari de 0.001 microni, cu ajutorul membranei osmotice incluse in sistem. Pentru ca organismul tau sa nu fie lipsit de substantele nutritive absorbite din apa, procesul de tratare se incheie cu trecera apei prin cartusul de remineralizare.

Pentru ca dispozitivul sa functioneze la capacitate optima si filtrul sa iti ofere o durata de viata cat mai lunga, este recomandat sa eviti folosirea in locatie cu duritate a apei mai mare de 10 grade Germane. Are un debit de pana la 189 litri/zi sau 7.87 litri pe ora si necesita montarea membranei la instalare, aceasta componenta fiind livrata sigilata.

 

Avantaje:

Statie de filtrare cu pompa si rezervor, care asigura apa curata si in zonele cu presiune scazuta.

Este o varianta cu 6 trepte de filtrare care inlatura eficient mirosul si gustul de clor, substante volatile si metale grele si sedimente.

Include membrana osmotica care impiedica trecerea particulelor mai mari de 0.001 microni.

Pachetul de livrare include set cadou de cinci cartuse compatibile.

 

Dezavantaje:

Membrana cu osmoza inversa nu functioneaza optim daca duritatea apei este peste 10 grade Germane.

 

 

 

Aqua Georom NanoSilver A8

 

Folosesti apa direct de la fantana sau cea de la chiuveta este de slaba calitate si cauti un filtru de apa, cu osmoza inversa, care sa indeparteze toate elementele nocive? Iti recomandam acest model performant, cu 8 stadii de prelucrare, livrat impreuna cu toate accesoriile necesare pentru functionare si montaj: rezervor din inox, pompa, baterie de prelevare si presostate.

Etapa de prefiltrare este asigurata de o membrana cu pori de 5 microni, pentru oprirea sedimentelor, si doua straturi de carbon activat, sub forma de bloc si granular, ce au rolul de a  retine clorul si pesticidele.

Membrana osmotica, de 0,0001 microni este urmata de un filtru postcarbon, unul de remineralizare, care asigura imbogatirea cu minerale utile organismului si unul de alcalinizare, construit din bloc de carbune activ si bile ceramice cu MgO, Na2O, CaO si P2O5, care asigura un pH al apei finale cuprins intre 8.5 si 9, benefic organismului. Ultimul strat este cel NanoSilver, cu argint, care ajuta la dezinfectia apei.

 

 

 

 

Cana filtru apa:

 

Laica Spring Violet 

 

Cu siguranta iti doresti sa consumi o apa fara impuritati, filtrata, iar acest model de cana poate fi o alegere potrivita pentru tine. Apa rezultata poate fi consumata ca atare, sau o poti folosi pentru a prepara mancare sau diverse bauturi, oferind un gust mult mai placut.

Cu ajutorul filtrului se elimina o mare parte din impuritatile de tip metale grele ce pot fi prezente in apa potabila de la robinet (calcar, plumb, clor, cupru etc.), dar si unele pesticide sau ierbicide. Pe langa ca este mult mai sanatos pentru organism sa consumi apa filtrata, vei proteja si aparatura electrocasnica, precum filtrul de cafea, cana electrica etc., pe care nu se va mai depune calcar.

Cana are o capacitate de 3l si, cu un singur cartus, poate filtra pana la 150 l de apa. Este usor de manevrat, avand maner ergonomic, palnie pentru a turna usor apa, plus capac. 

 

 

 

 

Filtru apa anticalcar:

 

Aquaphor Crystal Eco

 

Daca familia ta este mare si vrei sa filtrezi cat mai multa apa, inclusiv pentru gatit, atunci iti recomandam acest produs, ce se monteaza sub chiuveta si care are o capacitate de filtrare de 8000 litri, cu un debit de 2.5 litri/minut. Presiunea de lucru in cazul acestui produs e de 6.2 atm.

Articolul acesta e potrivit atat pentru apa calda, cat si pentru apa rece, iar temperatura asupra careia actioneaza poate fi intre 5 si 40 de grade Celsius. Referitor la dimensiuni, acestea sunt de 260 x 90 x 340 mm, iar greutatea e destul de mare, de 3 kg. 

Pentru instalarea unui astfel de sistem e foarte probabil sa ai nevoie de ajutor din partea unor specialisti, dar apoi, cartusele se schimba cu mare usurinta. Cele compatibile sunt Aquaphor K3/K7B/K7. Acestea sunt pe baza de carbune activ de cocos si argint, eliminand cu succes o multime de impuritati din apa.

 

 

 

 

Cartus filtru apa:

 

Brita Maxtra+ 4006387079215

 

Folosesti o cana marca Brita Maxtra si cauti un filtru de apa ieftin si bun pentru a inlocui cartusul deja consumat? Iti sugeram ca optiune accesibila si eficienta acest set de sase bucati. Tinand cont de recomandarile de folosire, care indica schimbarea la 4 saptamani sau la 150 de litri procesati, acest pachet iti pune la dispozitie suficiente rezerve pentru pana la 6 luni de apa curata si gustoasa, sau 900 de litri.

Filtrele Brita Maxtra sunt compatibile cu toate modelele de cani comercializate de acest producator, deci nu trebuie sa iti faci griji ca le-ai putea achizitiona gresit. Sistemul de captare al Brita Maxtra+ include sita cu 25% mai fina fata de versiunile anterioare ale brandului si microcarbon plus carbune activ, obtinut din nuca de cocos, care ajuta la reducerea impuritatilor, pesticidelor, poluantilor organici si clorului din lichid, oferindu-ti o apa lipsita de mirosuri sau gusturi neplacute si gata de folosire.

Calcarul si metalele grele sunt neutralizate de perlele cu schimb de ioni, cu care este prevazut filtrul, care iti protejeaza astfel sanatatea si creste durata de viata a aparatelor electrocasnice, prevenind depunerile. Cartusul se schimba foarte usor, prin indepartarea capacului si palniei, iar filtrarea dureaza aproximativ 1 minut. Pentru a obtine rezultate optime si a beneficia de avantajele acestui sistem, iti recomandam sa folosesti doar apa cu temperatura cuprinsa intre 1 si 50oC.

 

Avantaje:

Set de sase cartuse de rezerva pentru canile de filtrare a apei Britta.

Sunt versiuni universale, compatibile cu toate modelele comercializate de aceasta marca.

Fiecare filtru apa Brita asigura procesarea a pana la 150 de litri.

Contin microparticule de carbon, carbune activ si ioni care capteaza impuritatile, clorul, pesticidele, substanele poluante, metalele grele

 

Dezavantaje:

Pentru ca, spre deosebire versiunile cu fixare sub chiuveta, aceste filtre au o capacitate mai mica de procesare, necesita schimbare periodica, la o luna.

 

 

 

Laica Biflux F4M

 

Potrivite pentru cei care au nevoie de filtru de apa Laica pentru a inlocui rezervele deja folosite, aceste cartuse, comercializate in set de patru bucati, iti asigura procesarea optima a unei cantitati de pana la 150 de litri de fiecare sau 1 luna de zile. Pachetul integral iti va fi prin urmare suficient pentru o perioada de pana la patru luni.

Utilizarea lor iti pune la dispozitie apa curata, cu gust placut, din care sistemul de filtrare a diminuat clorul, pesticidele, erbicidele si alte elemente care pot avea efect negativ asupa organismului tau. Functioneaza in cinci etape realizand pre-filtrare – pentru a elimina particulele mari, tratare cu rasini, cu efect de ionizare – eliminand substante precum unele metale grele (plumb, cupru, zinc, fier, mercur) si calcarul, filtrare cu carbon activ – care ajuta la neutralizarea unor substante chimice nocive, filtru fin si post-filtru care retin particulele mici.

Filtrele Laica sunt confectionate din materiale non-toxice, certificate pentru uz in domeniul alimentar, sunt sterilizate individual si se schimba foarte usor. Reprezinta in acelasi timp o alternativa economica si confortabila de a asigura apa de calitate, fara a mai fi nevoit sa achizitionezi si sa transporti acasa sticle sau bidoane imbuteliate. Ofera cele mai bune rezultate in gospodariile cu putini membri, pentru familiile mari fiind insa recomandate versiunile care se amplaseaza sub chiuveta.

 

Avantaje:

Pachetul include patru cartuse filtrante Laica, suficiente pentru o perioada de pana la 4 luni sau 600 de litri procesati.

Acest produs sigura apa mai sanatoasa, cu gust si miros placut.

Filtrarea apei se realizeaza in proces de cinci etape, pentru a asigura indepartarea eficienta a impuritatilor, calcarului, clorului si metalelor grele.

Sunt sterilizate separat si se schimba usor si rapid.

 

Dezavantaje:

Fiind cartuse destinate carafelor, au capacitate redusa de procesare care se poate dovedi insuficienta pentru familiile cu multi membri.

 

 

 

 

Filtru apa Brita:

 

Brita Microdisc 

 

Daca folosesti sticle Brita Fill&Go Vital sau Fill&Serve, cu siguranta ai nevoie sa schimbi filtrele la un anumit interval. Vorbim acum de un disc ce poate fi utilizat pentru patru saptamani, atata timp cat nu bei in acest interval mai mult de 150 litri de apa.

Produsul acesta iti va oferi posibilitatea de a servi o apa curata, lipsita de impuritati, putand sa alimentezi sticla de la orice robinet vrei. El are in componenta carbune activ de cocos, care purifica si elimina clorul, metalele grele sau alte substante, astfel incat apa sa fie perfecta pentru a fi consumata in deplina siguranta. Filtrarea se face in timp real, pe masura ce bei din sticla.

Acest articol este foarte usor de folosit. El trebuie spalat cu apa calda inainte de a fi montat la sticla, pentru a se curata de micile particule care mai pot ramane pe el. Pachetul contine trei discuri de acest tip, pentru un timp cat mai indelungat. 

 

 

 

Brita Classic 

 

Atunci cand folosesti o cana de filtrat, ai nevoie de cartuse pentru a te bucura de o apa curata si perfecta pentru a fi consumata. Acest produs e de ajutor pentru a reduce depunerile de calcar, pentru a elimina clorul, metalele grele, pesticidele sau alte impuritati. 

Filtrul acesta poate fi folosit pe canile Brita Classic, ce au iesit de pe linia de productie incepand cu 2012. El lucreaza pe baza de carbune activ si apa va fi buna de baut, fara gust sau miros. Daca folosesti apa obtinuta cu acest articol si pentru aparatura electronica, depunerile de calcar de pe diverse produse (cana electrica, fier de calcat, cafetiera) vor fi mult mai mici.

Pentru a te bucura de beneficiile acestui filtru, va trebui sa respecti instructiunile de pe eticheta. Mai exact, va trebuie sa il speli putin sub jetul de apa, apoi sa filtrezi la el 1-2 cani de apa pe care sa le arunci. 

 

 

 

 

Filtru apa Aquaphor:

 

Aquaphor Modern 2 

 

Acest filtru de apa Aquaphor face parte din categoria modelelor eficiente si usor de utilizat, care se amplaseaza direct la robinet. Datorita sistemului de dirijare a apei, usor de controlat prin intermediul manerului montat la inceputul sistemului de filtrare, poti alege intre apa curata, pentru baut si gatit, sau nefiltrata, pentru spalat, la fel de rapid cum alegi intre apa calda sau rece.

Este prevazut cu carbon activ, obtinut din nuca de cocos, cu adaos de argint si aqualen, care neutralizeaza clorul, produsele toxice petrochimice, pesticidele prezente in panza freatica, metalele grele care pot ajunge in instalatie si fenolul, facand astfel apa mai sigura si mai placuta la gust si la miros. Pentru ca performantele sale sunt in mod direct influentate de frecventa de schimbare a cartusului, pentru a fi sigur ca nu uiti de el, aparatul este dotat cu indicator de tip calendar, pozitionat in partea de sus a filtrului. Include in plus robinet integrat in design, prin care curge apa potabila.

Functioneaza prin microfiltrare, ceea ce inseamna ca poate opri particulele mai mari de 0.1 microni, si poate asigura pana la 4000litri de apa cu un cartus, fiind potrivit pentru gospodariile in care locuiesc 2 – 3 persoane.

 

 

 

 

 

 

Barrier Expert Hard 502-HD

 

Daca sunteti in cautarea unui filtru de apa de chiuveta la un pret bun, atunci sistemul Expert Hard 502-HD este o optiune demna de luat in considerare. Aceste este un produs care utilizeaza 3 etape de filtrare, ce asigura o curatare eficienta a apei, indepartand atat substantele organice, cat si rugina.

Produsul este special conceput pentru zonele cu o duritate crescuta a apei, impiedicand depunerea de calcar la fierbere, astfel incat veti prelungi durata de viata a filtrului sau cafetierei dumneavoastra, dar si a vaselor pentru gatit.

Modelul utilizeaza un filtru mecanic, care indeparteaza toate particulele macroscopice, precum nisipul si rugina, un filtru de dedurizare, care elimina sarurile de calciu si magneziu, si un filtru PostCarbon, care combina tehnologiile carbunelui activat si a rasinilor schimbatoare de ioni, care leaga substantele organice si metalele grele. Capacitatea maxima de apa care poate fi filtrata cu ajutorul acestui aparat este de 10.000 litri, la o viteza de 2 litri/minut.

Asadar, daca sunteti in cautarea unui filtru eficient, care pe langa tehnologiile clasice sau utilizeze si principiul ultrafiltrarii apei, pentru a elimina sarurile minerale care se depun pe electrocasnicele dumneavoastra, degradandu-le, atunci Barrier Expert Hard 502-HD este exact ceea ce aveti nevoie.

 

 

 

 

Laica Biflux

 

Pentru aceia dintre dumneavoastra care doresc sa achizitioneze un filtru de apa potabila ieftin si bun, Laica va pune la dispozitie pachetul Biflux. Acesta contine o cana filtranta Laica Stream White si un set de 6 cartuse filtrante compatibile, astfel incat sa va puteti bucura de apa pura de baut, indiferent de locatia in care va aflati.

Produsul este deosebit de util pentru aceia dintre dumneavoastra carora le place sa petreaca mult timp in natura si trebuie sa va bazati pe apa de izvor, sau din fantani.

Modelul acesta utilizeaza cartuse filtrante care inglobeaza 5 tipuri de tehnologii: filtre mecanice, care separa impuritatile mari, rasina schimbatoare de ioni, care elimina metalele grele, precum plumb sau zinc, carbon activ, care leaga substantele chimice, imbunatatind gustul si mirosul apei, membrana microfiltranta, care retine microorganismele te tipul bacteriilor, si post filtru de dedurizare apa, care reduce concentratia de saruri minerale de magneziu si calciu.

Asadar, daca doriti sa face economie si sa nu mai cheltuiti banii pe apa de masa, pachetul Laica Biflux este o investitie inspirata, capacitatea fiecarui cartus de filtru de apa fiind de 150 de litri, asadar cu acest pachet veti putea filtra 900 litri apa, cantitate de apa care cumparata ar valora mult mai mult fata de acest produs.

 

 

 

 

3M Purification Aqua-Pure Complete

 

Daca te-ai saturat sa dai o tona de bani pe apa imbuteliata, insa iti doresti ca cea pe care o consumi sa fie fara impuritati, te poti orienta catre acest filtru de purificare, caci, cu siguranta, reprezinta o investitie de lunga durata din moment ce poate fi montat facil sub chiuveta proprie sau suspendat, nu necesita intretinere si nu este predispus coroziunii.

Principul de functionare are la baza sa tehnologia avansata cu carbon activ (Carbon Block), drept care produsul este capabil sa imbunatateasca gustul si mirosul lichidului, prin filtrarea clorului, sedimentelor fine (0.5 microni), plumbului (pH6.5 si pH8.5), compusilor organici volatili si chimici (benzen, toluen, stiren, carbofuran), si prin eliminarea azbestului si a cyst-urilor.

Reducerea contaminatilor are loc prin absorbtie si adsorbtie, iar capacitatea de filtrare este de 4000 l, astfel ca rareori ti se va intampla sa ramai fara apa potabila, chiar daca obisnuiesti sa consumi mai mult de 2 l/zi sau sa gatesti in mod constant.

 

 

Ghid de cumparare

 

Rolul filtrelor de apa de uz casnic este acela de a completa tratamentul de purificare prin care trece apa in reteaua publica, asigurand o calitate mai buna, atat pentru organism, in cazul celei potabile, cat si pentru dispozitivele care o folosesc, atunci cand vorbim despre apa menajera.

Daca vrei sa stii cum sa alegi cel mai bun filtru de apa, pentru o viata sanatoasa si in functie de scopul sau, tehnologia de functionare, debit, costurile de mentenanta si alte detalii similare, te invitam sa parcurgi recomandarile acestui ghid.

 

 

Sistem de functionare: Tehnologia integrata in modelele de filtre disponibile pe piata difera de la site simple, standard, care opresc impuritatile mai mari decat orificiile lor si pana la raze ultraviolete, care omoara microorganismele nocive. In prezent, exista sapte tipuri de sisteme utilizate si in cele mai multe dintre aparate vei gasi o combinatie de cel putin doua.

Sitele, discurile si cartusele din polipropilena se utilizeaza de regula in postura de pre-filtru, pentru a indeparta rugina, namolul, nisipul, polenul, praful de carbune, microorganismele si sedimentele. Cele sub forma de sita se utilizeaza adesea pe conducta principala de intrare a apei in locuinta si au densitate recomandata de 40 – 150 microni. Modelele de cartus de filtru apa, din polipropilena sunt ceva mai fine, captand tot ce depaseste 1 pana la 20microni, in functie de model.

Filtrele cu alumina activata contin oxid de aluminiu si pot reduce cantitatea de fluor din apa cu pana la 99%, indepartand de asemenea seleniul si arsenicul din apa de baut. Sunt versiuni eficiente si accesibile la pret.

Cele mai populare si mai folosite sunt modelele cu carbon activat, sub forma de bloc de carbon (CTO) sau granulat (GAC). Aceste variante tehnice capteaza moleculele poluante, clorul, fluorul, cromul, arsenicul, erbicidele, pesticidele si nitritii si imbunatatesc gustul si mirosul apei. Sunt filtre de apa ieftine si bune, accesibile din punctul de vedere al costurilor si usor de folosit, dar nu indeparteaza minerale, saruri si compusi anorganici, deci nu te vor putea ajuta cu apa dura.

Filtrul ceramic este singurul care se poate spala si refolosi, in general pentru o perioada de maxim 2 ani sau 7000 – 8000litri de apa, in functie de varianta tehnica cumparata, dupa care se infunda si necesita schimbare. Capteaza impuritatile mai mari de 0.3 – 0.5microni, reduce riscul trecerii bacteriilor si protozoarelor, contribuie la obtinerea unei ape cu gust si miros placut, elimina giardia si cryptosporidium si este ieftin si usor de folosit. Nu este insa eficient impotriva virusurilor si mentine concentratia de minerale a apei, aspect pozitiv sau negativ, in functie de caracteristicile apei din zona ta. Sunt comercializate simple sau cu miez de carbune activat si rasina zeolit (retine metalele grele) si sunt uneori tratate cu argint, pentru a fi mai eficiente impotriva bacteriilor si a preveni aparitia algelor si mucegaiului.

Modelele cu membrana capilara sunt ceva mai scumpe si ofera un grad mai ridicat de eficienta, oprind tot ce depaseste 0.01 – 0.03microni (ultrafiltrare), ceea ce inseamna ca capteaza 99.99% din virusi si bacterii, pastrand insa pH-ul apei si mineralele din apa. Elimina de asemenea metalele, grele, nitratii si pesticidele.

Un filtru de apa cu osmoza inversa foloseste tot membrane care au insa pori mult mai mici (0.0001microni), iar apa este impinsa cu forta prin acestia. Drept rezultat, catre robinet este transmisa o apa foarte curata, fara poluanti, metale grele, chimicale, nitriti, paraziti sau virusi. Nu elimina insa si bacteriile si impiedica trecerea mineralelor necesare pentru organism, motiv pentru care se foloseste doar in combinatie cu cartus de remineralizare. Necesita presiune ridicata in retea pentru a functiona corect, are dimensiuni mai mari decat alte modele, este mai scump si iroseste apa, pentru ca cea necuratata este evacuata (1/3 pana la 1/4). Iti recomandam aceasta varianta daca bei apa din fantana sau dintr-o retea locala nu foarte sigura.

Versiunile cu ultraviolete iradiaza apa, omorand toate organismele vii (bacterii, virusi, alge etc.). Sunt destul de costisitoare, au nevoie de racordare la curent electric si nu elimina alte tipuri de contaminanti (clor, fluor, nitriti etc.), motiv pentru care se folosesc doar in serie cu alte versiuni de filtre.

Mai exista si variante prin distilare, care fierb apa si condenseaza vaporii. Indeparteaza majoritatea contaminantilor din lichid si omoara bacteriile, schimba in bine gustul si mirosul apei si nu necesita inlocuire de cartus, dar functioneaza foarte lent si au nevoie de energie electrica.

 

 

Locul de amplasare: Daca locuiesti intr-o zona in care apa de la robinet e destul de buna, dar gustul lasa de dorit, si vrei o solutie accesibila si confortabila, care sa iti asigure apa potabila de calitate, iti recomandam sa te orientezi catre modelele de filtre de apa, la preturi bune, sub forma de cana. Pun la dispozitie in general o capacitate de 0.5 pana la 2l de purificare la o utilizare si cartuse care pot prelucra pana la 150l de lichid.

Pentru cei care nu au timp sa tot umple un astfel de recipient, exista varianta simpla a filtrelor care se monteaza direct pe robinet. Sunt modele mici, usor de instalat si folosit, care asigura un nivel redus spre mediu de igienizare a apei.

Ceva mai complexe si mai mari ca dimensiune sunt modelele care se amplaseaza pe chiuveta, dotate de regula cu robinet propriu. Sunt usor de montat si eficiente, dar ocupa spatiu. Daca vrei o optiune mai discreta, te putem orienta catre filtrele cu montaj sub chiuveta, care sunt mai mari, mai eficiente, ascunse vederii, dar necesita de regula instalare profesionala.

In zona in care locuiesti apa este bogata in clor sau/si fluor si ai observat ca ai pielea uscata sau chiar iritata? Poti opta pentru un filtru de dus, sub forma de para, usor de montat si utilizat.

Daca vrei mai mult decat un sistem care iti ofera apa curata la bucatarie sau baie, cu functionare locala, si vrei sa te asiguri ca reteaua de apa este protejata de depunderi nocive, te indrumam catre statiile de filtrare. Se instaleaza de catre specialisti pe magistrala de intrare a apei rece in locuinta si este bine sa includa filtre selectate pe baza unei analize facute apei.

 

Rol: In ceea ce priveste scopul pentru care alegi sa cumperi un filtru de apa potabila, poti opta pentru versiunile standard care tintesc eliminarea particulelor de impuritati, substante chimice nocive si microorganisme daunatoare sau te poti orienta care modele specializate. In aceasta categorie vei gasi dispozitive concepute pentru a creste pH-ul apei, de regula cu pana la 2 puncte, asigurand astfel apa alcalina, despre care se spune ca ofera numeroase beneficii organismului, precum intarirea sistemului imunitar, favorizarea proceselor respiratorii si circulatorii, stimularea regenerarii celulelor si detoxifierea corpului. Sunt comercializate sub denumirea de filtre de apa alcalina sau ionizatoare, pentru ca procesul in sine presupune modificarea ionilor din compozitia apei.

Tot pe lista produselor cu destinatie speciala vei gasi si dedurizatoarele sau filtrele anticalcar, recomandate in zonele cu apa dura. Majoritatea functioneaza pe baza unor tablete de sare care permite schimbarea ionilor de la Ca si Mg, ce dau duritatea apei, cu cei de Na. Mai exista insa si versiuni magnetice si electronice. Sunt deosebit de utile in protectia masinii de spalat, dar si pentru a preveni acumularea de calcar pe tevile de apa.

 

Capacitate: Acest indicator face referire la doua aspecte diferite, in functie de tipul de filtru ales. In cazul canilor si al versiunilor cu osmoza inversa sau distilare, care au un debit mai redus (6 – 8litri pe ora) si sunt prevazute adesea cu rezervor, capacitatea indica adesea volumul recipientului care colecteaza apa filtrata, pentru consum rapid si acces imediat. Canile sunt dotate cu spatiu de stocare care variaza intre 0.5 si 2 litri, in timp de optiunile pentru chiuveta includ rezervor cu capacitate medie de 5 pana la 25 de litri.

Al doilea aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este cantitatea de lichid pe care o pot curata filtrele, pana cand vor avea nevoie sa fie schimbate. In afara de cele din ceramica, care pot fi spalate, toate necesita inlocuire la o anumita perioada de timp, chiar si lampa UV. Durata de folosire este indicata pentru fiecare model in parte, in functie de tipul de cartuse integrate, fie sub forma de zile/luni, fie ca si numar de litri circulati.

 

 

Finetea filtrului: Daca alegi un filtru de apa ieftin, cel mai probabil se va afla in raza numita microfiltrare care inseamna ca poate opri particule mai mari de 0.1 pana la 10microni, in functie de model. Acest tip de format este destinat sa opreasca sedimente, metale grele, erbicide, pesticide, clor, trihalometan, protozoare (cryptosporidium, giardia), alge si bacterii mari, insa nu va retine ionii de Na, Ca sau Mg, materie organica dizolvata, coloizi de dimensiuni reduse sau virusi. Apa este trecuta prin stratul filtrant cu o viteza de 1 – 3m/s si o presiune moderata, de 100 – 400kPa.

Dispozitivele cu ultrafiltrare includ strat cu pori mai fini, de 0.1 pana la 0.01microni, si blocheaza in plus proteine, particule de plastic, endotoxine, silica, virusuri, fungi, spori, lucrand la o presiune ceva mai ridicata decat microfiltrarea.

Nanofiltrarea foloseste membrane cu pori mai mici decat cele de ultrafiltrare, dar mai mari decat in osmoza inversa. Se utilizeaza in principal pentru dedurizarea apei, oprind intre 50 si 70% dintre ionii de Ca si Mg.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Unde gasesc usor recomandari la filtru de apa?

Daca vrei sa achizitionezi un filtru de apa, la un pret bun, si cauti informatii despre caracteristicile tehnice si modelul potrivit pentru locuinta ta, poti apela cu incredere la recomandari incluse in ghidurile complete de pe site-ul nostru. Poti gasi de asemenea date numeroase pe Internet, generand o cautare pe Google pe acest subiect.

 

 

Cum gasesc un filtru de apa pentru centrala termica Ariston?

Pentru cei care doresc sa achizitioneze un filtru de apa, anticalcar, pentru o centrala termica din gama Ariston, recomandam ca optiune de identificare a variantelor disponibile – Internetul. Printre solutiile pe care le ai la indemana pentru a schimba acest element se numara apelarea la serviciile firmei care ti-a instalat centrala si care pot, in unele cazuri, sa iti asigure si componenta de schimb si respectiv achizitionarea online de la un furnizor de produse termice Ariston, un magazin de electrocasnice sau un shop general care comercializeaza si filtre. Iti atragem atentia ca pentru a beneficia de garantie, filtrul trebuie instalat de o firma autorizata.

 

De ce este util un filtru anticalcar de apa potabila?

Rolul unui filtru de apa potabila, folosit in locuinta, este acela de a imbunatati calitatea apei de la robinet. Desi lichidul care circula in retea este tratat si filtrat astfel incat sa corespunde unor cerinte tehnice de consum, din cauza cantitatii mari, a poluarii solului si altor factori negativi, sistemul nu poate asigura o apa perfecta, ci doar buna de baut. Pentru cei care doresc sa elimine mirosul de clor si eventualele substante toxice, impuritati sau metale grele care isi pot face uneori drum prin retea, este deci indicata suplimentarea cu un filtru casnic, in mod ideal montat la robinet.

 

Cand am nevoie de un filtru de dedurizare apa?

Filtrul pentru dedurizare este indicat in zonele cu apa dura, care are o concentratie mai ridicata de minerale, precum Ca si Mg. Practic, acest lucru se sesizeaza prin depunerile frecvente de piatra pe chiuveta, toaleta, cada, dar si pe vesela spalata si pusa la scurs. Poti verifica nivelul de duritate cu ajutorul testelor disponibile in magazine. Apa cu duritate moderata are intre 3.5 si 7dH (grade germane) sau intre 60 si 120ppm de CaCo3, iar cea cu duritate ridicata, intre 7 si 15dH sau intre 120 si 180ppm CaCo3.

 

Cum actioneaza un filtru de apa alcalina?

Exista doua categorii de astfel de produse. Unele folosesc sisteme de ionizare pe baza de minerale, care modifica pH-ul apei. Sunt preferate pentru filtrarea de cantitati mai mici de apa si ca optiuni mai accesibile la pret. A doua varianta este reprezentata de ionizarea prin electroliza, care utilizeaza curent electric pentru a ridica valoarea pH-ului. Aceste optiuni sunt ceva mai scumpe, dar ofera o cantitate mai mare de apa alcalina si au o durata mai lunga de viata.

 

 

Cum montez un filtru de apa la centrala termica?

Filtrul anticalcar care protejeaza centrala termica de impuritati si depuneri se monteaza de regula pe teava de retur catre boiler si necesita inchiderea instalatiei de apa si golirea sistemului. Impune de asemenea, cel mai frecvent, taierea unei bucati de teava, iar unele modele trebuie instalate de o pesoana autorizata pentru a-si pastra garantia.

 

 

 

Cum se monteaza un filtru de apa pentru robinet

 

Dupa filtrele de tip cana, cele de robinet sunt cel mai simplu de instalat. Asigura apa potabila in flux continuu, eliminand impuritatile si mirosul neplacut si oferind lichidului un gust mult mai bun, fara nuantele deranjante de clor. Afla din acest ghid cum se monteaza corect si rapid un astfel de dispozitiv.

 

 

Pregateste componentele

Scoate din cutie elementele componente si asigura-te ca ai tot ce-ti trebuie. Lista trebuie sa include 3 pana la 5 adaptoare pentru robinet, cartusul pentru filtrare si dispozitivul, care are de regula forma cilindrica si este prevazut cu un capac. Deschide manualul de instructiuni si citeste cu atentie pasii descrisi de producator.

 

Monteaza cartusul

Desfa capacul filtrului, care de obicei se deschide prin rotire in sensul acelor de ceasornic (este posibil ca modelul tau sa utilizeze un alt sistem de inchidere, in acest caz, cauta specificatia in ghidul tehnic). Introdu cartusul in interior, avand grija sa il pozitionezi corect, conform instructiunilor din manual si fixeaza la loc capacul, acordand atentie inchiderii corecte. Nu-ti face griji daca cartusul nu se potriveste perfect si ramane putin spatiu pe langa el, este normal.

 

Pregateste robinetul

Desurubeaza aeratorul montat la robinet. Daca intampini dificultati, foloseste o carpa uscata pentru a avea o aderenta mai buna. Verifica daca santurile de infiletare de la capatul robinetului sunt pozitionate pe interior sau pe exterior. De acest element depinde necesitatea folosirii unui adaptor.

In cazul in care modul de infiletare al robinetului si cel al filtrului sunt compatibile ca pozitionare (primul este pe exterior si al doilea pe interior sau invers), incearca sa fixezi dispozitivul. Cele mai multe modele sunt concepute astfel incat sa fie compatibile cu versiunile standard de robinete cu filet extern.

Pentru situatiile in care cele doua elemente nu sunt compatibile, apeleaza la adaptoarele incluse in pachet, testandu-le pe rand. Poti depista mai usor varianta potrivita, daca folosesti aeratorul desfacut de la robinet ca element de orientare, comparandu-l pe rand cu adaptoarele.

 

Instaleaza filtrul

Daca ai reusit sa potrivesti filtrul la robinet, fixeaza-l bine folosind sistemul de prindere, care inseamna de regula un inel ce se roteste in sensul acelor de ceasornic.

 

 

Pregateste aparatul de utilizare

In cazul tuturor filtrelor, indiferent de categorie, este necesara o etapa de curatare si pregatire pentru functionare. Modelele pentru robinet au nevoie sa lasi apa sa curga timp de 5 minute, fara sa o folosesti, pentru a scoate aerul din sistem si a asigura eficienta optima.

Testeaza optiunile de folosire. Marea majoritate a aparatelor au doar doua pozitii de lucru: apa filtrata si apa nefiltrata, care iti permit sa alegi tipul de lichid pe care vrei sa il folosesti si sa prelungesti astfel durata de viata a cartusului. Versiunile mai performante vor avea si o a treia varianta care permite folosirea apei la o viteza mai redusa de curgere.

 

Erori

Se poate intampla ca pe langa segmentul de conexiune sa curga apa. Desfa filtrul si verifica daca ai pozitionat corect garnitura inclusa in pachet, care are rolul de asigura etanseitatea legaturii.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Brita Style, 2.4 L

 

Pentru a nu mai fi nevoit sa iti cumperi bidoane de apa, poti sa mergi pe acest produs, si vei avea zilnic apa filtrata pentru consum. Cana are o capacitate de 2,4 l si poate filtra 1,4l, odata.

Este usor de folosit, fiind cu maner, capac si palnie speciala pentru filtru, confectionat din material plastic. Pe capac ai un indicator de tip LED care sa te anunte atunci cand trebuie schimbat filtrul, la 3 – 4 saptamani, fiind suficient pentru aproximativ 150 l de apa.

Filtrul de tip Maxtra asigura o buna filtrare, oprind impuritatile din apa, precum: clor, cupru, calcar, plumb. Astfel, bauturile preparate, precum cafea sau ceai, vor fi mai gustoase si mai sanatoase pentru organism. Se poate curata usor, inclusiv in masina de spalat vase, cu exceptia capacului care se curata manual. 

 

 

Laica  J947O

 

Daca iti place apa rece si cauti un model pe care sa il poti amplasa usor pe usa frigiderului, te sfatuim sa iei in considera si cana filtru de apa Laica J947O, cu capacitate de 1.2l, recomandata pentru 1 – 2 persoane.

Functioneaza cu sistem de filtrare cu cinci etape: prefiltrare, rasina schimbatoare de ioni, carbune activ, filtru fin si post filtru si ajuta la indepartarea impuritatilor, metalelor grele, a unor categorii de pesticide si a clorului, oferind apei un gust mai bun si indepartand mirosul neplacut.

Poti spala rezervorul si palnia in masina de vase, insa capacul necesita curatare manuala, din cauza indicatorului de schimbare a filtrului, care este prevazut cu sistem electronic. Pachetul de livrare include trei cartuse si doua pahare frumos colorate, de colectie. Se numara printre optiunile accesibile si eficiente la care poti apela daca vrei sa consumi apa de calitate, fara a apela la varianta imbuteliata.

 

 

Filtru apa anticalcar:

 

KLCAQUA No.1 HYBRYD

 

Cu sase etape de filtrare si o capacitate de 8.000 pana la 11.000 de litri pentru un set de cartuse, acest model iti asigura aproximativ 22 de litri de apa curata pe zi, pentru baut si gatit, fiind recomanda pentru familiile cu mai multi membri.

Sistemul include prefiltru de 5 microni, care opreste sedimentele mari si carbon activ granular si de tip bloc, care elimina clorul, compusii organici, metalele grele si rugina, lasand apa cu gust si miros placut.

Face parte din categoria versiunilor cu ultrafiltrare, cel mai fin strat, realizat din polimer capsulat si vidat, fiind prevazut cu pori de 0.01 microni. Este dotat, in plus, cu filtru de alcalinizare, iar polimerul de ultrafiltrare impiedica trecerea coloizilor, algelor, cryptosporidium, giardia si alte elemente nocive, fara a scoate insa din lichid mineralele utile de care are nevoie corpul tau. Acest model de filtru de apa anticalcar este prevazut cu cale de iesire pentru autocuratare, care permite eliminarea substantelor colectate.

 

 

Filtru apa Aquator:

 

AQUATOR ,,FAMILY” AQ 02

 

Se monteaza facil, sub chiuveta, include robinet propriu si toate elementele de conectare si se numara printre modelele recomandate pentru familii, avand o capacitate de 4000litri la un cartus. Este un filtru de apa Aquator din gama Family si te ajuta sa oferi familiei tale o apa curata si cu gust placut.

Include element filtrant cu carbon activat si este imbogatit cu argint, contribuind la eliminarea impuritatilor si sedimentelor (nisip, rugina, namol etc.). Opreste fierul, manganul, pesticidele, erbicidele si chisturile rezistente la actiunea clorului. Carbunele neutralizeaza clorul rezidual, iar argintul ajuta la eliminarea bacteriilor si virusurilor, avand efect bactericid si bacteriostatic. Granulatia de 0.5microni permite de asemenea captarea microorganismelor patogene.

Pentru folosire rapida si usoara, oprirea si pornirea filtrului se realizeaza prin intermediul robinetului inclus in pachet, montat la bateria chiuvetei. Are design discret, compact, usor de incadrat chiar in spatii inghesuite. Durata de viata se prelungeste prin spalarea periodica a elementului de purificare, sub jet de apa, cu ajutorul unei perii.

 

 

Brita ON LINE ACTIVE PLUS (my Pure P1000) 

 

Este un model de filtru de apa Brita cu format compact, conceput pentru montare discreta, sub chiuveta. Cartusul poate fi instalat orizontal sau vertical, astfel incat sa se adapteze perfect la spatiul disponibil, iar pachetul include robinet propriu, cu indicator care te anunta cand este timpul sa schimbi stratul filtrant (de regula, la 12 luni) si elementele de conectare necesare.

Sistemul permite alegerea nivelului de filtrare in functie de calitatea apei din zona in care locuiesti, pe trei trepte, care influenteaza si cantitate de apa pe care o poate curata pana la inlocuirea cartusului: apa cu duritate medie – 1200l, apa dura – 600l si foarte dura – 400l. Folosirea acestui produs ajuta la reducerea calcarului, a impuritatilor si substantelor care afecteaza gustul si mirosul apei, cum este clorul si derivatii sai.

Pe langa accesoriile necesare montarii, vei primi in cutie si un test care permite verificarea duritatii apei si manualul cu instructiunile de instalare si folosire. Functioneaza optim daca temperatura apei este cuprinsa intre 5 si 30oC si daca achizitionezi rezerva de cartus filtru apa la timp.

 

 

FILTRO PURE 6M 

 

Daca iti faci griji in privinta apei dure care lasa urme pe chiuveta si pe vase, iti recomandam ca solutie eficienta acest model de filtru cu osmoza inversa, care elimina din lichid Ca si Mg excesiv, lasand doar concentratia de care are nevoie organismul tau.

Se monteaza sub chiuveta si este prevazut cu bazin de stocare de 12litri si setul complet de cinci cartuse, plus membrana de 0.0001microni de care are nevoie pentru a functiona. Este indicat atat pentru apartamente, cat si pentru locuinte alimentate cu apa de la fantana, asigurand o eficienta ridicata de eliminare a sedimentelor (noroi, nisip, reziduuri, rugina), clorului si derivatilor sai, particulelor fine, metalelor grele (arsenic, plumb, mangan), fierului, fluorului, nitratilor, bacteriilor si virusurilor. Datorita continutului de carbon activ, lasa apa placuta la gust si miros.

Pachetul de livrare include robinet cromat cu brat, conducte de apa, piese de legatura, valva diferentiala, supapa de sens, restrictor de drenaj, carcase pentru cartuse si doua chei de fixare, astfel incat tu sa nu ai nevoie de accesorii in plus pentru montaj.

 

 

Aquaphor Prestige

 

Produsul acesta e unul foarte simplu de utilizat, deoarece tot ceea ce trebuie sa faci este sa umpli cana cu apa, sa ii dai putin timp pentru a o filtra (0.3 litri/minut) si sa schimbi cartusele la anumite intervale, in functie de cat de multa apa consumi. El are o capacitate de 2.8 litri, insa, aceasta se imparte in doua, in sensul ca 1.4 litri sunt pentru palnie si 1.4 litri pentru cantitatea de lichid pe care o poti folosi apoi. 

Cana aceasta functioneaza cu ajutorul cartuselor de tip B5, B6 si A5, acestea fiind usor de gasit pe site-urile online. Ele sunt pe baza de carbune activ, ceea ce inseamna ca inlatura clorul din apa, dar si alte impuritati precum petrol, pesticide sau metale grele.

Pe capac exista lamele ce sunt usor de actionat, ele deschizandu-se prin tragerea unui buton glisant atunci cand vrei sa umpli cana cu apa. E dotata cu un indicator care atentioneaza cand cartusul trebuie schimbat, insa, acesta se defecteaza destul de rapid.

 

 

Brita Marella XL Starter pack BR1026453

 

Dotata cu rezervor cu capacitate totala de 3.5l si de filtrare de 2l, aceasta cana filtru de apa este recomandata pentru uz individual sau in gospodariile cu 2 – 4 persoane, pentru imbunatatirea gustului si mirosului apei potabile. Impreuna cu aparatul primesti si trei cartuse compatibile, care iti asigura, in total, pana la 450 de litri de apa filtrata. Acestea consolideaza importanta unei hidratari zilnice sanatoase, deoarece contin carbune activ si rasina schimbatoare de ioni, care asigura captarea clorului, metalelor grele, pesticidelor si impuritatilor organice.

Recipientul este confectionat din plastic rezistent, se foloseste usor, prin alimentare direct de la robinet, iar carafa si palnia se pot curata prin introducere in masina de spalat vase.

Pentru a sti exact cand trebuie sa inlocuiesti cartusul, capacul include sistem de avertizare de tip calendar, pe care il puteti folosi pentru a stabili data la care va trebui schimbat. La un consum de 4 litri pe zi, perioada de folosire este de aproximativ o luna, iar pentru 7 – 8 litri (3 – 4 persoane), la doua saptamani.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu