Pareri despre Alecoair D12 ECO

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Avantaje:

Este dotat cu prefiltru antibacterian si functie de ionizare.

Consuma putina energie.

Functioneaza mai silentios decat alte modele.

Include functie Child Lock.

Permite alegerea intre patru moduri predefinite de lucru.

Este prevazut cu functie timer, autorestart si protectie la preaplin.

Poate fi utilizat cu rezervor de colectare sau drenaj continuu.

 

Dezavantaje:

Are un design slim, inalt de 50cm, cu baza de 20 x 28cm, care il face potrivit pentru incaperile de mici dimensiuni, dar putin riscant pentru locuintele in care sunt copii mici, care ar putea da peste el. Parametrii de functionare il recomanda in special pentru incaperile de limitate ca suprafata utila, de pana la 20mp.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE

Spre deosebire de alte modele, Alecoair D12 ECO include in plus prefiltru antibacterian, care ajuta la limitarea prezentei microorganismelor patogene in aerul respirat. Este de asemenea prevazut cu functie de ionizare, ce are rolul de a facilita captarea particulelor de praf si murdarie, de catre filtrul aparatului si, in plus, ajuta organismul uman sa functioneze mai bine.

Este un sistem cu consum relativ redus de energie, cuprins intre 156 si 190W, in functie de treapta de functionare selectata. Il poti tine deci pornit permanent, fara a resimti o diferenta foarte mare in facturile de energie electrica.

Din punctul de vedere al zgomotului generat, iti putem spune ca se incadreaza sub medie, cu un nivel de aproximativ 40dB. Ceea ce nu inseamna insa ca nu il vei auzi deloc, mai ales noaptea, cand este liniste, dar, este mai silentios decat alte optiuni disponibile pe piata, dintre care majoritatea depasesc 43 – 45dB.

Desi designul inalt si cu baza mica il expune riscului de rasturnare, daca nu este asezat pe o suprafata complet dreapta si copiii trag de el, in ceea ce priveste pornirea accidentala sau de catre cei mici, dispozitivul este prevazut cu functie de siguranta Child Lock care impiedica accesul. Poti fi deci sigur ca aparatul va merge asa cum l-ai lasat cand te intorci acasa, chiar daca juniorii au ramas pentru cateva ore singuri in locuinta.

Sistemul include patru moduri de functionare presetate. Cel de noapte asigura operarea la un nivel mai redus de zgomot, pentru a nu-ti deranja somnul. Varianta de Zi insorita ia in calcul un nivel mai redus al umiditatii, iar cea de Zi ploioasa, o concentratie mai mare a vaporilor de apa. Poti opta desigur si pentru modul Continuu, mai ales daca folosesti acest dezumidificator cu ioni pentru a reduce umezeala din baie, dupa dus sau in perioada in care ai rufe la uscat.

Iti pune de asemenea la dispozitie: timer pentru setarea unei perioade limitate de functionare, functie autorestart pentru momentele in care se intrerupe curentul si ai nevoie ca aparatul sa porneasca automat pentru a-si indeplini rolul, chiar daca tu nu esti acasa, si protectie la preaplin, care opreste dispozitivul cand rezervorul s-a umplut.

Il poti utiliza cu captarea apei in rezervor (2l), daca umiditatea din casa nu este prea mare, sau cu drenaj continuu, la scurgere, in cazul in care aparatul ajunge sa isi foloseasca la maxim capacitatea de colectare de 12litri/24h.

 

Concluzie

Aparat pentru dezumidificare cu filtru antibacterian si functie de ionizare, care ajuta la imbunatatirea calitatii aerului din locuinta. Are design modern, cu display digital si panou de control tip touch, si este usor de folosit, datorita programelor de functionare prestabilite integrate in sistem. Recomandat pentru spatii de pana la 20mp.

 

 

  

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

Adi

May 4, 2021 at 7:13 am

Nu se oprește când bazinul de apa este plin. De 3 ori inundatie in casa. Nu recomand..

Raspunde
                                   
Team DrDeco

May 5, 2021 at 6:26 am

Salutare, Adi,

Multumim pentru feedback!

Raspunde