Cea mai buna centrala termica Buderus

Am modificat articolul ultima data pe: 21.05.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Model Logamax Plus GB072K

 

1. Buderus Logamax Plus GB072K(24 kW)

Buderus Logamax Plus este o centrala termica Buderus ieftina si buna. Functionarea este bazata pe tehnologia prin condensare, care face ca randamentul de functionare sa fie evaluat la 109%. Centrala dispune de un sistem automatic inteligent Logamatic EMS si de un regulator model BC20 pentru reducerea consumului energetic si a emisiei de noxe.

Dispozitivul poate incalzi eficient un spatiu de pana la 192 metri patrati, consumul maxim la folosirea intensiva fiind de 3.18 metri cubi/ora. Unitatea nu dispune de boiler incorporat, dar nici nu are nevoie, avand in vedere ca debitul de apa calda este de 12 litri pe minut. Dispozitivul este dotat cu sisteme de siguranta dintre care le mentionam doar pe cele mai importante: protectia la inghet si termostatul. Panoul de comanda are un afisaj LED clar si intuitiv, pentru ca utilizatorul sa inteleaga mesajele, inclusiv pe cele de eroare.

Centrala este potrivita pentru montarea intr-un apartament sau intr-o casa, facand fata cu succes cerintelor unei familii extinse. Asadar, daca esti in cautarea unei centrale termice performante, moderne, sigure si silentioase, acest model este pentru tine!

 

 

 

 

 

Model Logamax Plus GB162-65

 

2. Buderus Logamax Plus GB162-65

Buderus Logamax Plus GB-162 este probabil cea mai buna centrala termica Buderus. Puterea mare o face perfecta pentru montarea intr-un imobil multifamilial sau in alte tipuri de proiecte rezidentiale de mari dimensiuni.

Consumul redus de energie, caracteristic oricarei centrale in condensare, este dublat de tehnologia Logamatic ALU, care ii ofera un randament de pana la 110%. Centrala poate fi adaptata pentru a functiona fie pe baza de curent electric, fie pe GPL si are posibilitatea montarii in cascada, caz in care se poate obtine o putere nominala de pana la 400kW cu ocuparea unui spatiu de doar 1 metru patrat. Puterea nominala a unui asemenea dispozitiv variaza intre 14,2 si 65 kW, centrala fiind eficienta intr-un spatiu de pana la 520 metri cubi.

Daca este instalata intr-un imobil cu mai multe familii, producatorul recomanda atasarea unui boiler pentru mai multa promptitudine in furnizarea apei calde, indiferent cati consumatori au nevoie sa o foloseasca simultan. Clasa de eficienta este evaluata cu 5 stele, fiind un argument in plus care sustine pozitia acestui dispozitiv in clasamentul nostru.

 

 

 

 

 

Model Logamax Plus GB162-45

 

3. Buderus Logamax Plus GB162-45

Buderus Logamax Plus GB-162-45 este o alta centrala murala in condensare oferita de producatorul german. Produsul are cea mai mare eficienta energetica de pana acum, evaluata la 110,5%, fiind echipata cu cea mai moderna tehnologie de functionare.

Raportul pret/calitate este de asemenea cel mai bun in seria centralelor termice in condensare disponibile pe piata pana in prezent. Dispozitivul este echipat cu tehnologia FLOW plus, care presupune existenta unei pompe de circulatie cu reglare automata a turatiei. Puterea nominala maxima pe care o poate atinge este de 44,9 kW, fiind adecvata spatiilor de pana la 320 metri cubi.

Unitatea poate fi alimentata atat cu gaz metan cat si cu GPL, pentru un cost de functionare redus. Debitul de apa calda satisface nevoile unei familii de 4-5 membri, insa daca echipamentul este utilizat pentru incalzirea unui duplex in care locuiesc doua familii, poate fi necesara instalarea unui boiler suplimentar pentru a satisface nevoia de apa menajera la orele de varf.

 

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice Buderus

 

Ghidul cumparatorului

O centrala termica este solutia la care apeleaza majoritatea persoanelor care locuiesc la bloc sau la casa si care doresc sa beneficieze de autonomie in ceea ce priveste sistemul de incalzire si distributie a apei calde menajere. Desi reprezinta o investitie intiala destul de mare, centrala termica isi amortizeaza relativ repede costul si permite confortul de a putea regla cantitatea de caldura dupa nevoile si preferintele personale. Sistemul centralizat de incalzire are cateva deficiente majore: criterii fixe pentru inceperea furnizarii de agent termic, care se poate sa nu se potriveasca preferintelor sau nevoilor tale, imposibilitatea sau posibilitatea redusa de reglaj a consumului pentru limitarea valorii facturii lunare si, adesea, nevoia de a astepta minute in sir pentru ca apa care curge la robinet si care este taxata ca apa calda, sa se incalzeasca. Acestea sunt tot atatea motive pentru care multi proprietari au preferat sa instaleze centrale termice de apartament in locuintele lor.

 

Centrala-termica-Buderus----task

 

Buderus este una dintre marcile diviziei termotehnice ale concernului german Bosch. Echipamentele Budurus sunt o sursa de energie termica obtinuta cu un randament mare si cu grija fata de mediul inconjurator. Buderus, Junkers si Bosch sunt mari producatoare de solutii energetico-eficiente adaptate tuturor cerintelor, de la centrale termice de perete si de sol pana la sisteme solare de incalzire a apei sau la pompe de caldura. Avand in vedere ca bazele Bosch au fost puse inca din secolul al XVIII-lea, sunt evidente experienta si dedicarea necesare pentru a fi inca unul dintre leaderii de piata in domeniul solutiilor de incalzire, si nu numai.

Atunci cand esti in cautarea unei centrale termice, nu este suficient sa te intrebi unde gasesc centrala termica Buderus la un pret bun ceilalti clienti. Trebuie intai sa ai o imagine clara asupra produsului pe care ti-l doresti si de care ai nevoie. Pentru asta, este important sa te familiarizezi cu caracteristicile tehnice principale ale centralelor termice si cu semnificatia practica a acestora.

 

Tipul de centrala: sistemul de functionare imparte centralele termice in doua categorii: centrale clasice si centrale in condensare. Pretul de achizitie a unei centrale termice clasice este mai mic, dar randamentul de functionare este de asemenea relativ mic. In plus, un astfel de dispozitiv nu este tocmai prietenos cu mediul inconjurator, iar in Uniunea Europeana exista un trend de a sustine renuntarea populatiei la modelul clasic in favoarea centralelor termice cu condensare. Acestea din urma se caracterizeaza printr-o investitie initiala mai mare, insa randamentul de functionare este net superior, deoarece o parte din vaporii de apa din gazele rezultate in urma arderii sunt refolositi, in loc sa fie pur si simplu evacuati. Randamentul net superior inseamna poluare mai putina si consum energetic mult mai redus decat cel al centralelor clasice. Atat centralele termice clasice cat si cele prin condensare pot functiona cu tiraj natural sau fortat. Centralele termice cu tiraj fortat se monteaza usor in incaperi mici si beneficiaza de o evacuare facila a gazelor de ardere.

 

Dimensiunea locuintei: puterea centralei trebuie aleasa in functie de spatiul pe care trebuie sa il incalzesti. O centrala mica, avand o putere de 24 kW, este potrivita unui apartament de bloc standard, oricat de mare ar fi el, caci poate incalzi eficient o suprafata de pana la 180 de metri patrati. Daca locuiesti la casa, intr-un apartament de tip Penthouse amplasat la ultimul etaj, sau daca ai o locuinta foarte mare si insuficient izolata, o centrala cu o putere de 28kW poate fi mai indicata. Daca doresti sa incluzi de exemplu garajul unei vile in sistemul de incalzire al casei, e bine sa te orientezi pentru un model cu o putere egala sau mai mare de 32kW.

 

Alte functii: orice centrala termica are capacitatea de a furniza apa calda menajera si caldura, dar exista si alti factori de confort care influenteaza calitatea dispozitivului pentru care ai optat. Te poate interesa debitul de apa calda pe minut – cel care iti va spune cat de mare e riscul ca temperatura apei sa fluctueze in timpul dusului, facandu-te sa alternezi apa calda cu apa rece fara voia ta. Eficienta energetica este demna de luat in calcul daca ai de incalzit o suprafata mare, caci ea iti va regla valoarea facturii de combustibil. Functiile adiacente de reglaj si de protectie in caz de avarie te vor face sa te simti mai in siguranta. Un dispozitiv cu protectie electrica iti ofera libertarea de a o instala si in baie, sau in alt spatiu in care exista riscul unei umiditati excesive. O centrala cu debit mare de apa calda, sau una cu boiler incorporat, va permite ca mai multe persoane din locuinta sa faca dus simultan.

Studiind mai multe pareri despre cele mai bune centrale termice Buderus, am realizat o selectie de produse care satisfac cele mai exigente cerinte.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu