Cel mai bun ventilator de baie

Am modificat articolul ultima data pe: 24.09.20

 

Ventilatoare de baie – Opinii si Recenzii in 2020

 

In incaperile des utilizate, cum ar fi si baia, aburul si mirosurile neplacute iti creeaza o stare de disconfort, astfel incat este foarte util sa fie instalat un ventilator. Printre recomandarile noastre se afla Elicent Elegance 100, deoarece este un ventilator cu volum redus de zgomot, ce poate fi amplasat in functie de nevoi, fie in mediul casnic, fie in cel comercial. Dispune si de clapeta antiretur ce impiedica patrunderea aerului sau a impuritatilor, dinspre exterior in interior. Pe locul secund se afla Dospel Polo 4, un ventilator recomandat pentru mediul casnic, cu senzor de umiditate si timer. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Elicent Elegance 100
Click aici pentru pret!

Un ventilator silentios, pe care il poti amplasa in functie de posibilitati fie pe tavan sau pe perete si poate fi setat, astfel incat sa functioneze continuu sau intermitent. Are un design modern, ce se potriveste oricarei locuinte amenajate in acelasi stil si este dotat cu clapeta antiretur ce impiedica patrunderea mirosurilor neplacute sau a particulelor de praf ce vin din exterior, in interior. 

Nu are senzor de umiditate, de aceea nu va porni, atunci cand este umezeala foarte multa in incapere. 

Poate fi o solutie avantajoasa, pentru a aerisi baia, deoarece acest ventilator extrage un debit mare de aer, cu o putere de consum redusa.

A 2-A OPTIUNE!

Dospel Polo4
Click aici pentru pret!

Este un model axial, ce poate fi instalat pe perete sau pe tavan, in functie de nevoile tale, cu un debit de extractie de 100 mc/h. Fiind dotat cu senzor de umiditate si timer, poate sa fie setat sa porneasca, atunci cand ai nevoie, dar si cand in baie este un nivel de umiditate crescut. 

Neavand clapeta antiretur, in momentele de repaus pot patrunde, din sens invers, mirosuri neplacute. 

Este un model de ventilator cu care poti tine sub control nivelul de umiditate din incapere, pentru a asigura un mediu sanatos si confortabil.

A 3-a Optiune!

Aura 5C MRH
Click aici pentru pret!

Iata un ventilator de tubulatura eficient, cu un nivel redus de zgomot, de doar 30dB, ce ofera posibilitatea de functionare continua sau intermitenta. Are clapeta de retur, functie de timer si senzor de umiditate, iar motorul sau performant realizeaza un debit de 180 mc/h, fiind in acelasi timp protejat, impotriva supraincalzirii.

Fiind un model mai complex, cu multe functii, are un pret mai ridicat comparativ cu celelalte dispozitive prezentate in ghid.

Iti propunem acest ventilator, deoarece este eficient, are multiple functii si te ajuta sa reduci umiditatea, pentru a avea o incapere lipsita de mucegai.

 

 

Pareri despre cele mai bune ventilatoare de baie

Achizitia unui ventilator de baie poate fi dificila, daca nu ai analizat in prealabil produsele din aceasta categorie. Ca sa iti poti face o idee, despre modelele existente pe piata, iti propunem cateva variante. 

 

 

Ventilator baie cu clapeta

 

Elicent Elegance 100

 

Este in model de ventilator de baie, la un pret bun, ce poate fi setat, pentru ventilare continua sau intermitenta, in functie de necesitatile spatiului tau. Poate fi folosit in locuri precum: baia, grupul sanitar sau bucataria, aflate in mediul casnic, dar si in cel comercial. 

Montajul se poate realiza, in functie de nevoi si de disponibilitate, fie pe perete, fie pe tavan. Deoarece are un nivel de zgomot redus, utilizarea sa nu va deranja incaperile aflate in vecinatate. Datorita rulmentilor cu bile, pe care ii are in dotare, produsul poate functiona timp de 30.000 ore, fara probleme, cu un debit de aer mare si o putere de consum redusa. 

Acest ventilator baie cu clapeta are un design modern, de aceea se potriveste in spatiile amenajate recent in acelasi fel. Dispozitivul antiretur impiedica patrunderea, in interior, a aerului din exterior sau a diverselor corpuri straine. Are dimensiuni de 160x160x80x38cm, iar temperatura maxima la care poate fi utilizat, dupa indicatiile producatorului, este cea de 40 grade Celsius.

 

 

 

Elicent E-style 100

 

Un ventilator de baie cu clapeta antiretur, ca acesta, va face fata cu brio solicitarilor continue sau intermitente, atat acasa la tine, cat si in spatiile comerciale. Cu posibilitatea de a fi instalat pe tavan sau pe perete, producatorul il recomanda pentru: bucatarii, bai, grupuri sanitare sau camere tehnice, deoarece are o capacitate de extractie de 90 mc/h, astfel ca nu vei avea mucegai sau abur.

Nivelul redus de zgomot, de doar 31dB, face ca functionarea lui sa nu deranjeze deloc camerele invecinate, de aceea este o varianta optima si pentru cei care stau la bloc. Dotarea cu clapeta antiretur impiedica patrunderea in interiorul incaperii, a aerului viciat, a diverselor impuritati sau a particulelor de praf, din exterior.

Este facut din plastic, de culoare alba, si are un design modern, dar totodata simplu, de aceea este potrivit, pentru orice incapere. Are un motor cu inductie 230V si protectie termica, astfel ca este adecvat chiar si pentru ventilarea continua, in cazul in care situatia o impune. 

 

 

 

 

Ventilator baie cu senzor de umiditate

 

Dospel Polo 4

 

Iti prezentam un produs potrivit locuintei tale, ce poate fi montat atat pe perete, cat si pe tavan, in functie de spatiul disponibil. Mirosurile neplacute sunt rapid ventilate, datorita debitului de 100 mc/h. Este un model axial cu ventilatie naturala, cu 2650 rot/min si are greutate de 440g. 

Este confectionat din plastic, de aceea poate fi curatat usor, iar nivelul de zgomot pe care il atinge, atunci cand functioneaza, este de 40dB, astfel ca poate fi putin deranjant. Acest ventilator de baie, cu senzor de umiditate, este alimentat la retea, iar datorita detectorului, va porni in mod automat cand nivelul de umiditate din incapere este ridicat. 

Datorita acestui mod de functionare, baia ta va fi protejata, reducandu-se astfel riscul aparitiei mucegaiului. Are si functia timer, astfel ca, dupa pornire, va putea fi setata, pentru a putea stabili perioada de functionare. Temperatura maxima la care poate fi utilizat este de 40 grade.

 

 

 

Aura 5C MRH 

 

Potrivit parerilor despre cele mai bune ventilatoare de baie, ale cumparatorilor, acest model este recomandat, pentru ventilarea continua sau intermitenta a bailor, bucatariilor sau altor spatii. Montarea acestuia este simpla, deoarece tot ce trebuie sa faci, este sa il prinzi in suruburi si poate fi amplasat fie pe perete in canalele de ventilatie, fie conectat la tubulatura. 

Fiind un model centrifugal, are un debit maxim de 180 mc/h cu o putere de doar 10W. Are un design modern, iar corpul si carcasa sunt realizate din plastic ABS durabil si rezistent la radiatii ultraviolete, ceea ce inseamna ca il poti pune si in locurile in care razele solare sunt puternice. Deoarece motorul este pe rulmenti, are durata de functionare extinsa, pana la 40000 de ore de lucru si este astfel proiectat incat sa poata functiona tot acest timp fara a necesita mentenanta, dispunand de protectie a motorului impotriva supraincalzirii. 

Are si clapeta antiretur, ce nu permite patrunderea mirosurilor neplacute, dinspre exterior in interiorul baii. Functia timer permite setarea perioadei de functionare dupa pornire. Fiind un ventilator de baie, cu senzor de umiditate, va asigura extragerea aerului, atunci cand in interior nu va fi un aer uscat, astfel incat peretii baii tale nu vor face mucegai, iar mobila va avea o viata lunga.

 

 

 

 

Ventilator baie silentios

 

Fresh Intellivent 2.0

 

Acest ventilator de baie, puternic, poate ajunge la o capacitate de extractie a aerului de 134 mc/h. Are o durata de viata de 60.000 ore si un consum de doar 5W, datorita motorului sau de joasa tensiune, care reduce consumul de energie cu aproape o treime fata de alte modele asemanatoare. 

Functia de evacuare automata a aerului se porneste dupa o perioada de inactivitate de 26 ore, astfel se va aerisi incaperea, iar clapa antiretur impiedica patrunderea mirosurilor neplacute. Cand este in functiune, are si un indicator luminos, cu 3 culori diferite, cate una pentru fiecare actiune: culoarea albastra indica evacuarea umiditatii, cea galbena, pornirea timerulului, iar violetul, functia automata de evacuare a aerului. 

Poate fi cel mai bun ventilator de baie, pentru locuinta ta, deoarece are functia de autocontrol a umiditatii, adica se regleaza automat in functie de sezon sau de obiceiurile fiecarei familii in parte, avand doua optiuni de controlare a umiditatii – silent sau maxim. Este dotat si cu functie timer, ce poate fi activata in trei moduri diferite: cu intrerupatorul baii, cu ajutorul cordonului sau printr-un intrerupator separat.

 

 

 

Soler & Palau Silent 100 CZ Silver

 

Este un model destinat spatiilor ce necesita ventilatie, cum ar fi cabine de dus sau toalete, precum si alte spatii, deoarece are debit de aer de 95mc/h. Datorita faptului ca are timer, dispozitivul va functiona un anumit interval de timp, setat de tine. 

Motorul cu rulmenti ii asigura o durata de viata indelungata, cu un consum de energie foarte redus (de 8W).  Fiind un ventilator de baie de 100 mm, el se instaleaza pe tubulatura si este acoperit de un bloc elastic, ce il face sa fie silentios, datorita faptului ca, vibratiile sunt atenuate, chiar si in etapa de extractie, de aceea produce un zgomot de doar 26.5 dB.

Este rezistent la actiunea apei, deoarece este dotat cu o carcasa ce protejeaza dispozitivul impotriva apei si a prafului  si poate functiona la temperaturi de pana la 40°C. Are si obturator, cu ajutorul caruia se limiteaza scurgerile de caldura, cand extractorul nu functioneaza si totodata previne intrarea aerului.   

 

 

 

 

Ventilator aerisire baie

 

Elicent Ecoline 120 A

 

Este un model ce poate fi montat atat pe perete, cat si pe geam sau tavan, in functie de spatiul disponibil in incapere. Este un ventilator de baie cu jaluzele automate, ce se inchid si se deschid, evitandu-se astfel patrunderea aerului din exterior si a diverselor corpuri straine in interiorul incaperii.

Are motor Long Life cu bile, ce ii asigura o functionare continua pana la 30.000 ore. Debitul de aer maxim este de 170 mc/h, avand o putere de consum de 15W. Carcasa frontala ofera protectie impotriva jeturilor de apa, dar totodata este usor de detasat si poate fi spalata, atunci cand este necesar. 

In acelasi timp, are grila de protectie antiploaie la exterior, astfel incat sa nu patrunda apa in interior. Nivelul de zgomot maxim este de 42 dB, ceea ce inseamna ca poate fi deranjant, in momentul functionarii. Daca doresti sa il montezi pe geam, pentru instalarea lui ai nevoie de un kit de montaj, care se achizitioneaza separat.

 

 

 

 

Ventilator baie puternic

 

Elicent Elegance 120PC

 

Este un ventilator ce poate fi montat pe perete sau tavan, in functie de disponibilitatea pe care o ai. Este potrivit pentru ventilarea bailor, a grupurilor sanitare sau a bucatariilor si poate fi setat sa functioneze continuu sau intermitent. 

Acest ventilator este proiectat, pentru a fi instalat pe tubulatura al carei diametru sa fie de minim 120mm, ca altfel este imposibila montarea lui. Are un design modern, ce poate fi asortat oricarui spatiu, fiind dotat totodata cu protectie impotriva jeturilor de apa. Motorul Long Life este dotat cu rulmenti cu bile, astfel incat poate functiona continuu, 30.000 ore. Are si clapeta antiretur, evitandu-se astfel patrunderea din exterior a aerului sau a diverselor impuritati in interiorul incaperii. 

Desi are un debit mare de aer, de 165 mc, totusi puterea consumata este de 15W, iar temperatura maxima la care poate fi utilizat este de 40 grade. Ventilatorul poate fi pornit/oprit cu ajutorul cordonului.

 

 

 

 

Ventilator centrifugal baie

 

Elicent Elprex 100

 

Modelul poate fi montat pe perete, pe tavan, dar si incastrat, daca vrei sa fie mai putin vizibil. Acest ventilator centrifugal de baie are nevoie de un diametru de 100 mm, pentru a putea fi instalat, fiind echipat si cu o garnitura anti-vibratii. 

Poate fi o solutie potrivita, pentru spatiile umede ce necesita ventilatie continua sau intermitenta, cum ar fi: baile sau grupurile sanitare, unde este necesara eliberarea de abur. Este dotat si cu clapeta antiretur, insa producatorul mentioneaza ca poate fi eliminata, daca se instaleaza o clapeta gravitationala. 

Are un design plat, iar partea din fata este detasabila, pentru a putea fi spalata. Debitul de aer este de 230 mc/h, iar consumul de 38.8W si poate fi controlat cu ajutorul unui regulator de viteza sau senzor (versiunea standard). Zgomotul pe care il face, atunci cand se afla in functiune, este de doar 41dB, de aceea este considerat un dispozitiv mai putin silentios.

 

 

 

 

Ventilator baie 100mm

 

Maico tip AWB100

 

Cauti un ventilator de baie, ieftin si bun? Atunci il poti alege pe acesta, deoarece are un pret accesibil. Este un model de perete, ce poate fi instalat in baia ta, pentru a reduce nivelul de abur, astfel incat mobila sa aiba o viata mai lunga si sa nu existe riscul de aparitie a mucegaiului. 

Are un nivel de zgomot de 43 dB, deci poate fi deranjant, atunci cand acesta este pornit si te afli in incapere. Materialul din care este realizat are culoarea alba, astfel ca se poate potrivi oricarei incaperi, indiferent de nuanta zidului. 

Daca familia ta este mai numeroasa sau baia mai mare, produsul s-ar putea sa nu faca fata, deoarece are o capacitate de extractie de doar 90mc/h. Este un model axial cu ventilatie naturala, fara alte functii suplimentare, cu ajutorul carora sa stabilesti modul de functionare, potrivit familiei tale. 

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

In continuare, vei afla despre aspectele cele mai importante in procesul de selectie si avantajele folosirii unui ventilator de aerisire in baie. Acesta poate fi o investitie foarte buna, deoarece are rolul de a elimina aburul, umiditatea si mirosurile neplacute si astfel vei evita formarea mucegaiului pe pereti.

Datorita faptului ca, in incapere nu va fi umiditate, mobilierului existent nu se va deteriora, iar starea ta de sanatate se va mentine in limite normal si vei respira un aer curat.

 

 

Montajul: se poate face pe perete sau pe tubulatura. Atunci cand in casa ta doresti sa ai cele mai bune ventilatoare de baie, este necesar sa te gandesti unde anume vor fi amplasate. In functie de modalitatea posibila de montaj vei gasi modelul care se potriveste.

Cele montate pe perete sunt usor de instalat si, prin urmare, sunt mai practice decat cele pentru tubulatura. Aici includem si modele ce pot fi fixate pe fereastra, atunci cand peretele nu-ti permite amplasarea lor.

Cele montate pe tubulatura permit realizarea unei ventilari fara prea mult zgomot. Insa pe de alta parte, pentru montajul acestora, aveti nevoie de masuri suplimentare de izolare a vibratiilor, care pot necesita un strat de cauciuc.

 

Modul de refulare a aerului: poate fi de doua tipuri: natural sau mecanic.

Majoritatea ventilatoarelor de baie la pret bun de pe piata sunt construite pentru a vehicula aer curat, fara grasimi, particule abrazive sau alte substante daunatoare.

Ventilatia este procesul prin care aerul viciat dintr-o incapere este evacuat si inlocuit cu aer curat si poate fi de doua tipuri: Ventilatie naturala are loc prin miscarea naturala a aerului datorata diferentei de presiune intre interior si exterior.

Cea mecanica se realizeaza prin folosirea unui ventilator de evacuare sau introducerea aerului. 

 

Tipul constructiei: Din punct de vedere al constructiei ventilatorului, modelele pot fi axiale sau centrifugale.

Modelele axiale se numesc asa din cauza directiei fluxului de aer care este absorbit sau emis. Paletele ventilatorului se rotesc in jurul axului central, astfel ca genereaza un flux de aer care circula de-a lungul axului pe care sunt montate. 

Ventilatoarele axiale au o capacitate ridicata de a face sa circule mase de aer, dar fluxul de aer pe care il genereaza nu are o presiune prea mare. De aceea, nu vor consuma mult, pentru ca nu au nevoie de prea multa energie pentru a functiona. 

Datorita acestor caracteristici ventilatoarele axiale sunt potrivite pentru aplicatii generale care implica simpla mutare a unor mase mari de aer dintr-o parte in alta, precum si racirea unor spatii inchise. Aceste ventilatoare de baie, ieftine si bune, pot fi montate in spatii dintre cele mai diverse si pot indeplini fara probleme sarcini lipsite de complexitate.

 

 

Modelele centrifugale pot prelua un flux de aer dintr-o directie pe care apoi il pot redirectiona pe alta directie, de obicei la 90 de grade – de unde si denumirea tehnica de „centrifugal” avand rotorul si paletele inchise intr-o cutie caracteristica.

Fluxul de aer redirectionat poate fi preluat apoi printr-un sistem adecvat de tubulatura, iar pentru a functiona, ele au nevoie de o cheltuiala energetica mai mare. Paletele ventilatorului pot fi drepte sau curbate inainte / inapoi, in functie de cerinte.

 

Zgomotul: Pentru ca este foarte neplacut sa folosesti baia, in timp ce pe fundal se aud zgomote, iti recomandam un ventilator de baie silentios, cu un nivel redus de zgomot. Vei gasi aceasta informatie mentionata de producator pe ambalaj, iar valoarea se masoara in decibeli (dB). 

Ca sa iti poti da seama cat de zgomotos este produsul ales, iti spunem ca discutia dintre doua persoane are un zgomot de 60dB. De aici, poti sa deduci ca dispozitivul poate fi considerat silentios, daca produce un nivel al zgomotului cuprins intre 20-25dB.

 

Volumul incaperii: Trebuie tinut cont de acest aspect, deoarece astfel se va face ventilatia in mod eficient. Atunci cand pleci la cumparaturi, trebuie sa calculezi volumul baii unde vei amplasa ventilatorul, tinand cont de lungime x latime x inaltime. Producatorul specifica pe fiecare model in parte la ce suprafata maxima va face fata modelul vandut. 

In functie de volum, pentru o baie casnica obisnuita sunt recomandate intre 6 – 10 schimburi orare (depinde aici de numarul de persoane care folosesc baia sau chiar de preferintele fiecaruia) astfel ca puterea de extractie, pentru majoritatea ventilatoarelor de uz casnic este de aproximativ 90-100 mc /h, insa exista si modele cu capacitatea de extractie de 320 mc/ h.

 

Functii: Mai exista si dotari suplimentare ce pot face ca folosirea dispozitivului sa fie mai usoara. Printre acestea se numara si: timerul, clapeta antiretur, senzori de miscare sau senzori de umiditate.

Daca alegi un ventilatorul de baie cu temporizator vei avea posibilitatea de a-i seta un anumit interval de timp de functionare, dupa care acesta se opreste automat. Datorita faptului ca produsul nu functioneaza continuu, poti realiza chiar si o economie a energiei electrice.

 

 

Clapeta antiretur impiedica patrunderea mirosurilor si umiditatii din conducta de ventilatie, dar totodata si a vantului, prafului si insectelor din exterior. Atunci cand ventilatorul functioneaza, clapeta se deschide ca sa permita evacuare aerului extras din incapere, cand ventilatorul se opreste, acestea se inchid asigurand un blocaj pentru curentii de aer, praf, insecte si alte corpuri straine sa patrunda in ventilator.

Senzorul de umiditate face ca ventilatorul de extractie sa inceapa sa functioneze atunci cand depisteaza un nivel ridicat de umiditate. Avand in vedere ca, uneori se mai si opreste, nu exista riscul ca produsul sa se supraincalzeasca.

Senzorul de miscare poate fi foarte eficient, deoarece determina pornirea ventilatorului, doar atunci cand exista miscare in incapere. Datorita acestuia, dispozitivul nu functioneaza mereu, ceea ce inseamna ca nu va fi mereu zgomot in incapere.

 

 

 

Intrebari frecvente 

 

Gasesc de cumparat ventilator de baie cu timer?

Da, se gaseste ventilator pentru baie, cu timer. Prin intermediul temporizatorului, alegi cat sa mai functioneze ventilatorul, dupa ce acesta porneste. Ca sa poti seta corect timpul, trebuie sa tii cont de necesitatile familiei tale, precum si de nevoia de ventilatie a incaperii, iar pentru a putea realiza o economie a energie electrice, poti alege un ventilator de baie cu senzor de miscare, care are inclus si timer. 

 

 

Exista ventilator de baie cu baterii?

Nu. In general, ventilatorul pentru baie este dotat cu un motor a carui putere este exprimata in wati.

Pentru functionarea optima a acestui motor, este necesara legarea lui la reteaua de energie electrica, fie la cea de 220V fie la 110V prin intermediul unui transformator.

 

Cat costa un ventilator baie Vents?

Firma Vents are o gama larga de ventilatoare de baie, la preturi bune si foarte variate. Se gasesc modele potrivite pentru mediul casic, iar aici preturile sunt cuprinse intre 65 lei si 970 lei in functie de complexitate si de functiile suplimentare pe care le au.

In cazul celor pentru mediul comercial sau industrial preturile sunt mult mai mari, fiind cuprinse intre 175 lei si 3075 lei. 

 

 

 

Instructiuni de montare a ventilatorului de baie

 

Dupa achizitia unui astfel de produs, va trebui sa il montezi. Chiar daca este indicat sa apelezi la o firma specializata, iti prezentam cateva aspecte, care fac ca montajul sa fie unul corect.

 

Alegerea locului

Atunci cand iei in considerare montarea unui ventilator de baie, trebuie sa te gandesti de la inceput unde anume il doresti pozitionat. Este necesar sa il montezi acolo unde este cel mai mare grad de umiditate din baie.

De obicei, acest loc este deasupra cazii sau a dusului. Amplasand dispozitivul acolo, vei putea indeparta aerul umed si astfel vei impiedica aparitia mucegaiului si chiar vei evita aparitia alergiilor. Daca in incapere este si dus si cada, cel mai bine este sa montezi ventilatorul intre cele doua.

 

 

Montajul

Atunci cand il montezi, iti recomandam sa apelezi la o persoana specializata, care stie exact cum se face. Daca vrei sa realizezi tu acest proces, trebuie sa faci o gaura in locul in care urmeaza sa il pui.

Aceasta trebuie sa aiba diametrul orificiului de evacuare a aerului. Urmatorul pas presupune scoaterea capacului, cu ajutorul unei surubelnite, iar apoi pozitionationarea orificiul de evacuare, in gaura creata.

Mai trebuie sa prinzi baza carcasei cu ajutorul unor suruburi, iar pentru a-l conecta la o sursa de energie electrica, puneti cablul de racordare in presetupa si conectati-l la o sursa de energie.

Modul cel mai practic de pornire al ventilatorului se realizeaza atunci cand este conectat la inrerupatorul de lumina, deoarece va intra in functiune odata cu aprinderea lui. Daca doresti sa ramana pornit, chiar si atunci cand nu esti in baie, iti recomandam sa il legi la un intrerupator separat sau sa alegi un model cu timer, la care poti seta perioada de functionare.

In cazul modelelor tubulare este indicat sa fii foarte atent la modelul ales, pentru ca tubul ventilatorului trebuie sa se potriveasca spatiului (gaurii) pe care il ai tu. 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments