Cel mai bun ventilator de baie silentios

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Vents 150DT

 

1-vents-150dtVents 150DT poate fi usor considerat cel mai bun ventilator de baie silentios, daca ne uitam la capacitatea de ventilare si la functiile pe care le are in dotare. Aparatul este de tip axial, cu montare pe perete, si va fi util in sali de baie de dimensiuni medii si mari, dar si in bucatarii sau spatii utilitare, intrucat atinge un debit de aer de pana la 341 mc/h.

Acesta are un timer incorporat, ce permite functionarea in intervalul 2 – 3o de minute, dupa care se va opri. De asemenea, are senzor de umiditate si timer TH ce indica nivelul acesteia. In cazul in care umiditatea depaseste 60 – 90%, ventilatorul va porni automat, pana cand nivelul scade.

Are o constructie fiabila, carcasa si elicea fiind confectionate din plastic dur, rezistent la actiunea UV. De asemenea, panoul frontal e subtire de 6, 5 mm si e prevazut cu plasa impotriva insectelor. Modelul este compatibil cu conducte de aer ce au diametrul de 100, 125 sau 150 mm.

 

 

 

 

 

Vents 100VKO1

 

2-vents-100vko1In cazul in care te intereseaza sa cumperi un ventilator de baie silentios, ieftin si bun, afla ca vei face o achizitie foarte inspirata cu produsul 100VKO1. Acesta este un dispozitiv in linie, cu montare pe tubulatura, fiind necesar ca diametrul conductei sa fie de 100 mm.

Ventilatorul este capabil de un debit de evacuare de 137 mc/h, dand randament in bai, in spatii de dusuri, dar si in bucatarii. Este un produs durabil, avand carcasa si rotorul realizate din plastic ABS, rezistent la razele UV.

De asemenea, fiabilitatea constructiei se datoreaza si motorului electric de joasa tensiune, care e echipat cu protectie la supraincalzire. Trebuie spus ca ventilatorul a fost conceput pentru a functiona in mod continuu, bucurandu-se de o durata de viata extinsa. Pentru a-ti face o idee in legatura cu calitatea oferita, iti spunem si ca termenul de garantie e extins, fiind valabil 60 de luni.

 

 

 

 

 

Vents 100F

 

3-vents-100fIata inca un ventilator axial, pus la dispozitia cumparatorilor de producatorul Vents. Produsul va putea ventila eficient aburul si mirosurile neplacute din salile de baie, ajutand la uscarea mai rapida a peretilor in urma dusului. Va da un randament bun in incaperile mai mici, care au un volum de pana la 10 -12 mc, intrucat debitul de aer ventilat e de 98 mc/h.

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca gaura de iesire din incapere are un diametru de 100 mm, pentru a putea monta aparatul. Trebuie spus ca este un ventilator economic, care consuma o putere de 14W. De asemenea, este prevazut cu carcasa de protectie si este confectionat din plastic tare, care va rezista in timp.

Are o greutate de doar 0, 64 kg, iar dispozitivul nu va necesita mentenanta. Pe langa pretul avatajos la care se comercializeaza, are si garantie extinsa, de 60 de luni.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune ventilatoare de baie silentioase

 

Ghidul cumparatorului

Baia este incaperea cu cel mai inalt nivel de umiditate, iar in lipsa unei aerisiri optime, riscul de aparitie a mucegaiului pe pereti este crescut. Pentru a evita problemele de sanatate cauzate de bacterii, dar si degradarea instalatiilor si a mobilierului, nu-ti ramane decat sa montezi un ventilator, iar pe piata se gasesc numeroase aparate eficiente si silentioase.ventilator-baie-silentios-taskIn functie de configuratia incaperii, trebuie sa te hotarasti asupra unui model, existand ventilatoare axiale de perete si ventilatoare centrifugale. Daca ai o baie cu deschidere pe peretele exterior, eventual mascata de o fereastra, poti opta pentru un model axial, pe care sa il pui chiar in locul geamului. In cazul in care, in incapere nu exista decat o conducta de aerisire, conectata la restul instalatiei blocului, iti trebuie un ventilator centrifugal, cu montare pe tubulatura. Eficienta cu care aparatul extrage aerul viciat din incapere depinde de volumul acesteia si de capacitatea de ventilare a dispozitivului, iar asta o spun cele mai avizate pareri despre cel mai bun ventilator de baie silentios. Intr-o incapere mica, cu un volum de aproximativ 10 mc, iti trebuie un aparat cu un debit de 80 mc/h. Pentru una de dimensiuni moderate, precum cele ale apartamentelor de bloc, cu 2 camere, o capacitate de 160 mc/h e suficienta, iar pentru spatii mai mari, ai nevoie de un ventilator cu debit de cel putin 200 mc/h. Retine ca, daca aparatul e mai puternic, va fi si mai galagios, in special cand e selectat la ultima treapta de viteza. Nivelul de zgomot e exprimat in decibeli, iar un ventilator silentios ar trebui sa emita cel mult 28 – 30 dB.

Cumparatorii cu experienta spun ca Internetul e locul cel mai sigur unde gasesc ventilator de baie silentios, la un pret bun, asa ca, te sfatuim sa-i dai o sansa.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu