Cea mai buna centrala termica conventionala

Am modificat articolul ultima data pe: 21.07.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Motan Sigma 24

 

1.Motan Sigma 24Cea mai buna centrala conventionala pe gaz populara in vanzarile online este modelul Motan Sigma 24. Incadrata in clasa de eficienta 3 stele conform Directivei 92/42/CEE si 3 stele confort ApaCaldaMenajera (EN13203), produsul ofera un sistem inteligent de detectie a debitului de apa si a necesarului de caldura.

Produsul are o stabilitate foarte buna in functionare la temperatura setata de utilizator, oferind simultan si fiabilitate pe circuitul de apa calda menajera datorita schimbatorului de caldura secundar supradimensionat. Consumul este totusi unul economic datorita functionarii pompei de circulatie low energy, randamentul calculat fiind de 93%.

Puterea termica maxima este de 24 kW, producatorul recomandand instalarea ei in spatii de pana la 200 metri patrati. Produsul dispune de toate mecanismele de siguranta necesare, detinand de asemenea o supapa de siguranta la suprapresiune care protejeaza centrala la presiuni mai mari de 3 bari. Panoul de comanda electronic detine un afisaj clar si usor de urmarit, produsul fiind prietenos cu utilizatorul din acest punct de vedere.

 

 

 

Immergas Eolo Star 3E

 

2.Immergas Eolo Star 3E 24O centrala termica conventionala ieftina si buna este modelul Eolo Star 3E de la Immergas. Produsul este unul cu tiraj fortat si camera de ardere etansa care dezvolta o putere termica maxima de 23.8 kW, fiind indicata pentru suprafete de pana la 150 metri patrati.

Randamentul de functionare indicat este de 93.4%, ceea ce este mai mult decat satisfacator pentru un produs din aceasta gama. Debitul de apa calda la 30 de grade Celsius este de pana la 11.1 litri pe minut, ceea ce satisface cu succes nevoile unei familii mari, chiar si la orele de varf. Presiunea de functionare este cuprinsa intre 0.3 si 3 bari, centrala fiind protejata impotriva cresterilor de presiune.

Protectia electrica este incadrata in clasa X4D IP, una dintre cele mai recente. Dotata cu cele mai moderne sisteme de siguranta in exploatare, centrala include de asemenea protectie impotriva inghetului, care ti va feri instalatia de daunele pe care le-ar putea produce inghetarea apei in interiorul acesteia. O consideram o investitie buna, utilizatorii fiind impresionati de functionarea eficienta si durata mare de viata.

 

 

 

Ariston Genus Evo 30

 

3.Ariston Genus Evo 30Ariston Genus Evo este o centrala termica conventionala murala alimentata cu gaz care se afla pe primele 3 locuri in ceea ce priveste vanzarile in magazinele online. Genus Evo se caracterizeaza prin flexibilitate ridicata si personalizare pentru un plus de confort, ambele datorate unor circuite electronice Hi-Tech de ultima generatie, care ii reglementeaza functionarea.

Puterea termica nominala maxima este de 30 kW, ea facand fata cu succes la suprafete de pana la 220 metri patrati. Randamentul de 93.6% face ca si consumul sa fie unul moderat, iar economia de ansamblu in ceea ce priveste combustibilul contribuie eficient la amortizarea investitiei intr-un interval de timp scurt. Debitul de apa calda este de pana la 13.5 litri pe minut, unul mai mult decat satisfacator chiar si pentru cele mai numeroase familii.

Siguranta in exploatare este asigurata prin intermediul protectiei antiinghet si a sistemelor de supraveghere a mecanismului de evacuare a gazelor si a presiunii maxime, produsul respectand toate standardele de siguranta impuse in Uniunea Europeana. O recomanda pentru performantele superioare, rezistenta si fiabilitate.

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termince conventionale

 

Ghidul cumparatorului

Instalarea unei centrale termice in propria locuinta reprezinta o decizie pe care nimeni nu a regretat-o vreodata. O centrala termica reprezinta o modalitate eficienta de a beneficia de apa calda si incalzire oricand doresti, la nivelul pe care il doresti, moderarea costurilor de functionare fiind exclusiv in mainile tale. Desi presupune o investitie initiala, achizitia centralei se amortizeaza intr-o perioada destul de scurta, economia pe care o vei face venind totodata la pachet cu satisfactia de a putea regla in orice moment temperatura ambianta.

Este greu de spus, doar pe baza multor pareri despre cele mai bune centrale termice conventionale, care este produsul care ti se potriveste tie si care face fata cel mai bine in locuinta ta. Exista insa unele caracteristici tehnice ale acestui tip de produse, care iti vor indica daca dispozitivul pe care il ai in vedere este sau nu cel mai bun pentru tine. Iata deci la ce trebuie sa fii atent.

 

 

Combustibil: cei mai frecvent utilizati combustibili sunt gazul, curentul electric si lemnul sau uleiul. Centralele termice pe gaz functioneaza pe GPL sau pe gaz metan, au un randament foarte bun si sunt cel mai raspandit tip de centrala. Centralele termice electrice reprezinta aproximativ 30% din centralele cnventionale din Romania, curentul electric fiind cel mai raspandit combustibil si fiind prezent pe un procent din teritoiru covarsitor mai mare decat gazul metan. Nu in ultimul rand, exista varianta centralelor care functioneaza cu lemn sau peleti, sau chiar pe baza de ulei, care sunt preferate in general in zonele in care combustibilul abunda sau in care nu exista celelalte tipuri de combustibili. Randamentul este ceva mai scazut, insa si combustibilul este semnificatv mai ieftin.

 

Puterea: exprimata in Watti, puterea unei centrale iti spune care este suprafata pe care unitatea o poate incalzi in mod satisfacator. Daca pentru un apartament o centrala de 24 kW este suficienta, pentru o vila te vei orienta catre una cu o putere mai mare, peste 32kW. Cele mai populare modele de pe piata ofera o putere cuprinsa intre 24 si 50 kW.

 

Siguranta in exploatare: reprezinta un parametru extrem de important pentru unii utilizatori, care se tem de riscul pe care un asemenea dispozitiv l-ar putea implica. Mai ales viitorii posesori de centrale pe gaz se tem de acumulari de gaze, scurgeri de gaze si alte asemenea incidente potential periculoase. Realitatea este ca, odata instalata de o echipa de profesionisti, o centrala termica este unul dintre cele mai sigure lucruri pe care le-ai putea monta in casa ta. Iar producatorii de centrale au de respectat cerinte si standarde atent concepute, pentru ca dispozitivele pe care le comercializeaza sa nu ridice nici un risc. Senzorii de detectie pentru fum, gaz sau foc sunt cea mai recenta si mai populara metoda de prevenire a accidentelor.

Electrodul de ionizare, care diferentiaza intre conexiunea normala la sursa de gaz si momentul in care presiunea scade prea mult, este un alt element de siguranta care e montat de ceva vreme pe acest gen de dispozitive. Calitatea si functionalitatea sistemului de evacuare sunt de asemenea atent monitorizate, iar protectia la inghet previne daunele cauzate de acesta. O centrala termica ce detine marcajul CE respecta toate standardele de siguranta impuse in Uniunea Europeana.

Unde gasesc centrala termica conventionala la un pret bun reprezinta o alta grija a viitorilor cumparatori. Noi recomandam studierea atenta a ofertelor magazinelor online, unde vei regasi adesea oferte mai avantajoase decat in magazinele fizice. Daca mai e nevoie sa te convingem, iata o selectie de 3 produse din aceasta categorie, care s-au bucurat de aprecierea cumparatorilor.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu