Cea mai buna centrala termica in condensatie Bosch

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Bosch Condens 7000 W ZWBR35-3E

 

1-bosch-condens-7000-w-zwbr35-3eCu o eficienta energetica sugerata la 109%(de fapt randament supraunitar), cea mai buna centrala termica in condensatie Bosch poate fi considerata acest model de 35kW. Sistemul se alimenteaza cu gaz metan si ca tipologie este o centrala in condensare murala.

Are tiraj fortat si un kit de evacuare a gazelor inclus. Va incalzi locuinta si va oferi apa calda menajera, consumand o putere totala de 160W si generand maxim 38dB de zgomot(este silentioasa). Include pompa de incalzire si prepara in regim instantaneu apa calda, oferind o cantitate maxima de 15l/min, la 40 de grade Celsius.

Astfel deducem ca e potrivita pentru locuintele de familie, mai ales ca se recomanda in cazul caselor cu suprafata de pana la 260mp. Desi costurile de achizitie sunt pe masura performantelor, consideram ca la o locuinta bine izolata termic, economia de energie la incalzire va amortiza treptat cheltuiala initiala.

 

 

 

 

 

Bosch Condens 3000 W ZWB28-3CE

 

2-bosch-condens-7000-w-zwbr35-3eCentrala termica in condensatie Bosch Condens 3000W ZWB 28-3CE este una dintre recomandarile ce pot fi facute utilizatorilor care locuiesc la apartament si chiar la vila sau casa de dimensiuni mici. Spunem asta avand in vedere varianta de 28kW(circa 200mp), care va putea oferi atat caldura in intreaga locuinta, cat si apa menajera calda.

Este un produs ce se alimenteaza cu gaz, avand tiraj fortat si fiind compatibil, de asemenea, cu instalatii solare, pentru energie sustenabila. Ofera 12l de apa calda pe minut, valoare considerata optima pentru utilizatorii cu necesitati conventionale.

Este un model cu instalare murala, ce va oferi randament supraunitar de 103% si se livreaza cu tot cu kit de evacuare gaze. Incorporeaza si un vas de expansiune de 8l, iar puterea totala consumata va fi de 125W. Constituie un produs clar economic si util in orice circumstante, iar faptul ca lucreaza in liniste, cu numai 36dB produsi e un avantaj suplimentar.

 

 

 

 

 

Bosch Condens 2000W ZWB24-1RE

 

3-bosch-condens-2000-w-zwb24-1rePentru utilizatorii care nu-si permit cheltuieli prea mari, recomandam centrala termica in condensatie Bosch 2000W – ZWB24-1RE. Modelul se recomanda in adminsitrarea unor locuinte cu suprafata de pana la 180mp, intrucat are tiraj fortat, alimentare pe gaz, consuma doar 120W si ofera 24kW putere de incalzire.

Totodata, tinand cont ca asigura 10l de apa calda pe minut, este o alegere sugerata familiilor restranse, cu necesitati moderate de apa menajera. Nu lipsesc kitul de evacuare de gaze si nici vasul de expansiune(8l), iar panoul de comanda include un afisaj LCD, foarte util la setari.

Puterea termica nominala minima poate fi de 7kW, iar cand lucreaza produce numai 36dB. Se estimeaza un randament de 103%(supraunitar), iar daca e sa consideram costurile achizitiei si instalarii, putem conchide fara urma de indoiala ca reprezinta o centrala termica in condensatie Bosch ieftina si buna.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice in condensatie de la Bosch

 

Ghidul cumparatorului

Incalzirea pe baza unei centrale termice devine alegerea preferata de catre cei mai multi dintre romani. Din moment ce modelele in condensatie, considerate mai economice, au inceput sa fie favorizate si la noi, e util ca oricare dintre potentialii cumparatori sa stie ce repere sa verifice inainte sa-si cheltuie banii. Iata cateva sugestii:

Brandul a ajuns sa fie printre primele aspecte cautate. Pentru ca multi cumparatori romani se declara increzatori in ofertele unor firme germane, laudate pentru produsele oferite, am decis sa alegem un exemplu concludent si sa le aratam unde gasesc centrala termica in condensatie Bosch la un pret bun.

Bosch Thermotechnik GmbH este divizia specializata ce se ocupa cu productia de centrale, dispozitive si solutii de incalzire si climatizare, alaturi de administrarea sustenabila a consumului de resurse. Marci de centrale ca Bosch, Buderus si Junkers apartin de aceasta sectiune a corporatiei.

Modelele de centrale termice oferite pot fi de pardoseala sau murale, iar pentru sectiunea celor in condensare, inginerii Bosch declara ca dispozitivele brevetate au menirea de a valorifica la maxim combustibilul si capacitatea calorica a acestuia. Eficienta energetica este exprimata printr-un randament supraunitar, de peste 103% pentru toate cele 5 modele principale comercializate pe piata romaneasca.

Alimentarea se face pe gaz, iar puterea oferita va fi de 22-24kW, 28kW sau 35-42kW. Fiind centrale cu tiraj fortat, sunt ideale pentru locuinte. Pot include pompa de incalzire(ca in cazul modelului Condens 7000W ZWBR35-3E) sau boiler(Condens 5000WT).

In functie de suprafata din locuinta, vei alege o putere termica nominala maxima adecvata(in medie, la incaperi izolate moderat: 24kW pentru 160-180mp, 28kW pentru 180-220mp si 35kW pentru 240-260mp). Debitul de apa calda mediu asigurat poate avea valori conventionale de 12l/min, utile cand ai o singura baie.

Am cuantificat unele pareri despre cele mai bune centrale termice in condensatie Bosch si am alcatuit o lista cu sugestii pe care o poti analiza mai jos.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu