Cele mai bune centrale termice electrice

Am modificat articolul ultima data pe: 24.04.24

 

Cea mai buna centrala termica electrica – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Centralele electrice pot fi o solutie potrivita pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna, mai ales daca traiesti intr-o garsoniera sau intr-un apartament mic de bloc, intr-un loc in care nu exista acces la reteaua de gaz. Daca te gandesti sa faci o astfel de investitie si ai nevoie de cateva recomandari, iti putem face noi o propunere: Protherm Ray 21 kW. E o centrala murala, ce atinge o putere de 21kW si necesita alimentare la 400V, care va putea incalzi apartamente ce au pana in 135 mp. Nu prepara apa calda, insa ii poti atasa un boiler si permite chiar si conectarea la un sistem de incalzire prin pardoseala. E usor de utilizat, are butoane intuitive de control, dispune de sistem de autodiagnoza si e protejata de inghet. In cazul in care ai nevoie de o centrala mai putin puternica, pentru o locuinta mai mica, va fi mai eficienta Protherm Ray 12kW.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Protherm Ray 21 kW
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Centrala electrica cu o putere de 21kW, ce poate incalzi suprafete de pana la 135 mp, compatibila cu sistemele de incalzire prin podea si careia ii poti atasa un boiler extern pentru prepararea apei calde menajere, cu un mod de functionare intuitiv, e silentioasa si atrage si prin forma ingusta, astfel ca va ocupa mai putin spatiu din incapere.

Faptul ca nu prepara apa calda in regim instant poate fi un inconvenient pentru unii cumparatori.

Daca locuinta nu e racordata la gaz si iti e mai utila o centrala electrica puternica, atunci acest model s-ar putea sa fie ceea ce cauti.

A 2-A OPTIUNE!

Protherm Ray 12kW
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Recomandata pentru incaperi de pana la 77mp, aceasta centrala electriva va incalzi un apartament obisnuit de bloc, cu doua camere, iar daca o conectezi la un boiler, iti poate oferi chiar si apa calda menajera necesara. Are display electronic si protectie la inghet, astfel ca va rezista la uzura in timp si o vei putea controla fara efort.

Trebuie sa iei in calcul si investitia intr-un boiler extern, daca doresti apa calda, in cazul in care nu ai un alt sistem pentru aceasta facilitate.

Avantajoasa ca pret si cu o garantie de pana la 36 de luni, investitia in aceasta centrala nu se poate dovedi decat profitabila.

A 3-a Optiune!

Protherm Ray 9kW
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru un apartament mic, care are pana in 60mp, aceasta centrala va incalzi eficient, fara a cere un consum de curent semnificativ de mare. Ii poti atasa un senzor extern pentru temperatura, precum si un termostat, pentru a eficientiza functionarea si a asigura exact confortul termic de care ai nevoie.

In mod evident, nu il poti pune in apartament mare sau case. Daca iti plac dotarile modelului, gasesti variante mai puternice, in aceeasi gama.

Cand suprafata ce trebuie incalzita e mica, nu are rost sa investesti intr-o centrala prea performanta. De aceea, aceasta centrala poate fi potrivita.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Protherm Ray 21 kW

 

Protherm Ray 21 kW este o centrala termica electrica, cu montare murala, care va fi eficienta in apartamente mici si medii, multumita unei puteri de 21 kW. E destinata pentru incalzire si nu are sistem de preparare a apei calde, insa ii poti atasa un boiler extern, pentru a asigura si aceasta necesitate.

Fiind un model electric, necesita alimentare la o tensiune de 400V, ceea ce inseamna ca, cel mai probabil, daca locuiesti la bloc, va trebui sa schimbi instalatia electrica. De mentionat si ca poti modifica sistemul, asa incat sa conectezi centrala la o schema de incalzire prin pardoseala.

E facil de controlat si afiseaza coduri de eroare, in cazul in care apare o problema, asa incat sa poti verifica singur in cartea tehnica despre ce e vorba. E prevazuta cu protectie impotriva inghetului, iar un alt avantaj demn de notat e silentiozitatea sa, atingand un nivel de zgomot de 20dB, astfel ca nu vei fi deranjat de functionare nici daca o montezi in sufragerie. daca vrei sa cumperi centrala termica electrica din Dedeman, s-ar putea sa ai o surpriza si sa iti fie greu sa o gasesti.

 

Avantaje:

Centrala electrica pentru incalzire, pentru apartamente care au pana la 135mp.

Este foarte silentioasa (20dB).

Are sistem de autodiagnosticare si poti verifica eroarea in cartea tehnica, in functie de codul afisat.

Dispune de protectie impotriva inghetului.

Livrarea e gratuita si primesti certifiat de garantie de 36 de luni.

 

Dezavantaje:

Nu prepara apa calda, insa ii poti conecta un boiler extern.

 

 

Protherm Ray 12kW

 

1.Protherm Ray 12kWCei care au intentia sa cumpere cea mai buna centrala termica electrica pentru un apartament de dimensiuni moderate sunt sfatuiti sa apeleze increzatori la solutia reprezentata de acest model Protherm. Dispozitivul are montaj mural si este gestionat de un microprocesor ce asigura modularea continua a puterii, pentru a oferi o functionare cat mai economica.

Intrucat puterea este de 12kW, dispozitivul se va integra eficient in spatii de circa 75mp, atunci cand locuinta este mai veche si pentru suprafete de pana la 90mp, cand apartamentul este nou si mai eficient izolat, conform ultimelor standarde aparute. Randamentul ajunge la 99%, piesa fiind catalogata in clasa de eficienta energetica cu 3 stele.

Nu include un boiler, dar are o pompa cu doua viteze si un vas de expansiune. Poate realiza si incalzire prin pardoseala, daca se conecteaza la un circuit adecvat. Poate fi conectata la distributie monofazata, dar tensiunea conventionala de alimentare este mentionata ca fiind 400V. Displayul electronic si protectia la inghet reprezinta doua functii foarte utile pentru orice cumparator. Se poate conecta cu un senzor extern si cu un termostat, pentru a oferi cele mai bune rezultate in economia de energie.

Cu o garantie de 36 de luni si un cost de achizite moderat, aceasta piesa poate fi incadrata printre cele mai bune centrale termice electrice accesibile mai multor categorii de utilizatori: un bun exemplu de centrale termice electrice ieftine si bune.

 

Avantaje:

Ofera o putere de 12kW, adecvata pentru apartamente cu spatiu de peste70mp

Randamentul de peste 99% o situeaza in clasa cu eficienta energetica mare, de 3 stele

Functioneaza relativ economic, cu microprocesor, si accepta legarea cu termostat de ambient si senzor extern

Se monteaza facil, fiind o piesa murala

 

Dezavantaje:

Nu include boiler

 

 

 

 

Protherm Ray 9kW

 

3.Protherm Ray 9kWPentru apartamente mici, cu suprafata de 50 – 60mp, aceasta centrala termica electrica de 9 kW va reprezenta o solutie ecologica, nu foarte costisitoare in privinta consumului. Piesa este una murala, cotata cu un randament ce depaseste 99%, aspect care i-a permis sa obtina 3 stele drept calificativ pentru clasa de eficienta energetica.

Puterea oferita este modulata continuu, in baza unui sistem intern cu microprocesor. Incalzirea se poate face eficient si economic, deoarece exista posibilitatea de a-i monta deopotriva senzor extern si termostat, in functie de cerintele utilizatorului. Lipseste boilerul, dar exista optiunea de a-i conecta unul extern, fara complicatii.

Toate procesele pot fi supravegheate pe un display digital si eficient controlate prin panoul electronic. Nu lipseste nici protectia la inghet, nici functia cu autodiagnosticare, care iti arata eventuale erori de functionare. Produsul este compact, 74 x 41 x 31cm, cantareste putin, 34Kg, si e asigurat cu protectie electrica adecvata, IP40.

Din moment ce cumparatorul primeste garantie de 3 ani si va cheltui o suma similara cu cea utila in cumpararea unui model pe gaz, consideram ca aceasta oferta merita includerea in topul realizat. Atentie insa de unde o achizitionezi, e dificil sa gasesti aceasta centrala termica electrica in Bricostore sau alte magazine fizice.

 

Avantaje:

Asigura incalzirea unor spatii de 50 – 70mp, fiind potrivita in apartamente mici si garsoniere

La o putere de 9kW, consumul estimat nu va depasi 1500kW pe luna, in conditii adecvate de izolare si utilizare

Este asigurata cu toate sistemele de fiabilizare necesare(anti-inghet, protectie electrica, auto-diagnoza)

Centrala termica electrica ieftina si buna

 

Dezavantaje:

Nu se recomanda in apartamente si case de dimensiuni medii, caci nu va face fata

 

 

Protherm Ray 6kW

 

6.Protherm Ray 6kWMai puternica decat o minicentrala termica electrica de 3 kwh, dar suficient de ieftina pentru a putea constitui o optiune accesibila, aceasta piesa se caracterizeaza pe baza unei puteri de 6kW, care o determina sa incalzeasca bine garsoniere si apartamente mici. Suprafata ce va putea fi eficient administrata, in raport cu o inaltime de 2.5m, va fi de aproximativ 38 – 40 metri patrati.

Fiind catalogata cu 3 stele ca eficienta, un randament de 99% ii poate fi usor asociat. Beneficiaza de un sistem de modulare continua a puterii oferite, gestionat optim de microprocesorul intern. Produsul este echipat cu pompa si cu vas de expansiune, asemeni modelelor clasice electrice. Se utilizeaza facil si fiabil, caci nu lipsesc nicidecum functiile de siguranta la inghet sau izolarea electrica. Cu un consum maxim de 1000kW pe luna, chiar si factura la curent in perioada de iarna nu va fi una de speriat.

Sugeram alegerea acestei oferte celor care nu numai ca sunt interesati de o centrala ecologica, fara emanatii de noxe, dar care totodata doresc gestionarea unor spatii restranse. Daca preferi sa cumperi din magazin fizic, poti incerca sa gasesti aceasta centrala termica electrica in Bricostore sau alt lant de magazine, dar sansele sunt destul de mici.

 

Avantaje:

Centrala termica electrica la un pret bun

Asigura 6kW, adecvati pentru spatii de maxim 40mp

Consumul calculat la niste conditii de functionare si izolare corespunzatoare este relativ scazut, de maxim 1000kW/luna

Fiind echipata cu multiple functii de siguranta, aceasta piesa are o intrebuintare fiabila

 

Dezavantaje:

Nu poate oferi mai multa caldura, pentru spatii cu dimensiuni moderate, avand capabilitati limitate

 

 

 

Cum alegi o centrala termica electrica buna

 

Ghidul cumparatorului

In situatia in care vrei sa incalzesti o locuinta care nu a fost racordata pana in prezent la reteaua de distributie de gaze sau spatiul ce trebuie administrat nu are o suprafata foarte mare, una dintre solutiile viabile pe care le poti aborda este sa achizitionezi o centrala alimentata cu energie electrica.

Spre deosebire de cele pe gaz sau pe lemne, aceste aparate vor utiliza exclusiv energie electrica, pe care o transforma in putere termica. Principala problema controversata care se iveste in aceasta situatie este sa calculezi marja de consum la o centrala termica electrica.

Daca produsul este ales corespunzator, in functie de izolatia imobilului, de dimensiunea spatiului ce trebuie incalzit si de confortul termic necesar pentru locatari, va fi posibila economisirea atenta a resurselor, fara cheltuieli in plus sau exagerate, mai ales pe timp de iarna.

Totusi, nu e de ajuns sa cunosti aceste detalii ca sa afli unde gasesc centrale termice electrice la preturi bune restul utilizatorilor sau sa stii exact ce model iti trebuie. De aceea, iti recomandam sa parcurgi acest simplu ghid de cumparare, pentru afla care trebuiesa iti fie prioritatile.

 

 

Tipul: Va trebui sa decizi daca iti cumperi o varianta conventionala sau o centrala termica electrica pe inductie. Prima alternativa este mai putin costisitoare, insa are o eficienta clasica, identificata pana la 90 – 95%. Asta inseamna ca din cantitatea de energie absorbita, numai acest procent este corect valorificat. Chiar si in aceasta situatie, daca alegi corect ceilalti parametri de functionare ai centralei, nu va conta foarte mult diferenta.

Totusi, unii experti declara ca pentru celalalt tip, adica o centrala termica cu inductie, randamentul ajunge si la 99%. Asadar, a doua varianta este mai eficienta, insa mai greu de procurat, intrucat va avea un cost mai mare, iar putine modele din aceasta categorie pot fi procurate momentan de pe piata din Romania. Iti recomandam sa studiezi si oferta de centrala termica electrica Vaillant; cand vine vorba despre centrale termice electrice cu inductie, pareri mai multe vei gasi pe forumuri din strainatate.

 

Puterea termica necesara: Poate varia intre 3kW si 200 sau chiar 300kW, cand vorbim de produse industriale.

Pentru a obtine o cifra facil de integrat in calculele tale, pleci de la volumul spatiului, calculat prin inmultirea suprafetei cu inaltimea incaperilor. Valoarea obtinuta va trebui pusa in relatie cu coeficientul de izolare termica, pentru a afla puterea efectiva a modelului de centrala ce trebuie ales.

Coeficientul se stabileste in felul urmator: daca nu ai deloc izolatie termica, iar locuinta este una veche, se consuma cam 60W pentru a incalzi un metru cub de aer. Pentru locuintele de asemenea vechi, insa izolate, necesarul scade la 50W la 1mc, in timp ce pentru apartamente noi si adecvat izolate, ai nevoie doar de maxim 40W/mc.

Sa zicem ca, la o locuinta tip apartament, noua si izolata cu un strat de minim 3cm de vata minerala sau polistiren, suprafata de 70mp si inaltimea de 2.5m, puterea centralei trebuie sa fie cuprinsa in intervalul 6 – 9kW. La spatii de peste 100mp, va trebui sa adaptezi un aparat de circa 12kW, in timp ce pentru 200mp e obligatoriu sa optezi pentru o versiune de 24kW. O centrala termica electrica 6 kW este minimum eficient pentru un apartament de 3 – 4 camere la bloc.

 

Consumul: Chiar daca nu toti au grija facturii la curent, poate fi socant sa descoperi ca trebuie sa platesti o suma tripla fata de un alt locatar care foloseste o centrala pe gaz. De aceea, ca sa fii ferit de surprize neplacute iti propunem sa-ti calculezi singur si consumul in kilowati.

In cele mai optime conditii, o mare majoritate de pareri despre cele mai bune centrale termice electrice sustin ca o piesa de 9kW poate consuma in medie 1300kW pe luna, daca locuinta este corect izolata, iar centrala include un termostat de ambient setat la o temperatura conventionala de maxim 23 de grade Celsius.

Pentru spatii mai mici, de circa 50 – 60mp si la un consum de 6kW, totalul lunar se ridica la 800, poate 900kW. Pentru 18kW in relatie cu suprafete de 160 – 170mp, centrala poate consuma chiar si 2500kW lunar, in timp ce pentru 24kW poti sari de cifra de 3000. Ulterior, nu trebuie decat sa inmultesti valoarea respectiva cu costul unui kilowat, pentur a sti ce factura te asteapta.

 

Spatiul administrat: la fel de bine cum poti alege o centrala termica electrica de apartament, se mai poate sa instalezi una industriala, de putere mai mare. Dispozitivele pot fi monofazate sau trifazate, cu mentiunea ca acest aspect trebuie adaptat bransamentului la retea deja existent. La bransamentul trifazat, se pot conecta consumatori monofazati, numai ca puterea lor cumulata trebuie repartizata in mod echilibrat pe cele trei faze.

Daca bransamentul spatiului respectiv este deja definitivat, e recomandat sa alegi o centrala la fel configurata, pentru ca schimbarea tipului de bransament inseamna o sumedenie de eforturi si alergat dupa autorizatii, inclusiv o taxa de bransare considerabila.

In plus, depinde si voltajul pentru care este proiectat aparatul, intrucat cele industriale functioneaza cu 380V, iar cele conventionale sunt centrale termince electrice de 220V. Daca se specifica posibilitatea de functionare in ambele standarde, atunci aceasta problema dispare.

 

A.2 Centrale termice electrice (singura varianta)

 

Echipamente necesare: Printre acestea e util sa enumeram: rezistente electrice puternice si vasul de expansiune. Primele elemente trebuie sa ofere puterea necesara pentru incalzirea eficienta a apei din instalatie(echivalenta cu puterea mentionata de producator), iar vasul e util in protectia la presiune. Cand apa se incalzeste, aceasta se extinde in vasul de expansiune, fara ca nivelul de presiune din interiorul centralei sa atinga valori periculoase.

Orice model vrei sa cumperi, va trebui sa verifici daca accepta conectarea unui termostat de ambient, foarte util pentru centrale termice electrice economice. In acest mod, consumul se face numai pentru a mentine temperaturile la valorile dorite, atunci cand acestea scad.

 

Alte functii: In mare parte din situatii, trebuie sa te gandesti daca sa mizezi pe un dispozitiv simplu, cu pompa sau daca sa optezi pentru o centrala termica electrica cu boiler incorporat. In primul caz, o pompa va opri alimentarea cu apa calda a corpurilor de incalzit, pentru a-ti furniza apa menajera calda, iar in al doilea, boilerul se va ocupa de acest aspect.

O a treia optiune inseamna sa cumperi separat un boiler electric, care sa functioneze independent de centrala. Va trebui sa iei in considerare costurile de pornire pentru toate aceste trei variante, alegand-o pe cea mai convenabila ca pret.

Exista destul de multe branduri care ofera centrale termice electrice de vanzare, iar printre acestea putem aminti: Bosch, Vaillant, Ferroli, Protherm, ACV, Romstal, sau Ecotermal, dar nu intotdeauna gasesti aceste oferte in magazine. Asadar, celor care nu stiu unde gasesc centrala termica electrica la un pret bun le sugeram cumpararea online, de pe Internet. Ca sa aratam ca ne-am gandit la cele mai rentabile alternative, iti propunem si un scurt clasament de produse.

 

Cum se foloseste o centrala termica electrica

 

Centrala termica electrica este in general o alternativa la care apeleaza persoanele care nu au posibilitatea de a se racorda la reteaua de gaze naturale, dar exista trucuri de care poti tine cont pentru a eficientiza si mai mult consumul si a scadea valoarea facturilor la curent.

 

 

Amplaseaza inteligent termostatul

Evita sa pozitionezi termostatul langa fereastra, sau lipit de un perete exterior. Gandeste-te ca atunci cand aerisesti, centrala va porni sa functioneze cu intensitate maxima, ca sa compenseze pentru aerul rece care patrunde in casa in imediata sa apropiere. Pe de alta parte, peretii exteriori au intotdeauna o temperatura mai scazuta decat restul aerului din casa si, din nou, ajungi in situatia in care centrala functioneaza in gol.

 

Seteaza o temperatura de confort termic

Recomandarile medicilor privind temperatura optima la care ar trebui sa ne desfasuram activitatea nu depasesc 22 – 23 de grade Celsius. Ba, in Vest, lumea este chiar mai spartana, si indica un interval de temperaturi intre 18 si 20 de grade ca fiind cel mai potrivit. Nu uita ca aerul are tendinta de a se usca excesiv atunci cand centrala este pornita, si ca o atmosfera excesiv de calda este sufocanta. In plus, cand lipsesti de acasa, poti opri caloriferele, pentru a minimiza consumul.

 

Opreste centrala inainte de a aerisi

Multa lume apeleaza la ajutorul termostatului pentru a regla consumul, dar lasa centrala pornita in intervalul de timp in care aeriseste locuinta. Apoi, pentru ca in sezonul rece este, desigur, frig, exista tendinta de a aerisi rabatand geamurile si mentinandu-le astfel pentru mult timp, in loc de a le deschide larg, pentru cateva minute. Abordarea este una gresita, iar studiile de eficienta energetica au demonstrat ca e mai bine sa tii fereastra deschisa 5 minute, decat sa pastrezi geamul rabatat o jumatate de ora sau mai mult. Iar regula este aceeasi indiferent daca ai o centrala termica Ariston sau apartinand altui brand.

 

 

Regleaza temperatura apei

Atat din punct de vedere al consumului, cat si al intretinerii centralei, este mai eficient sa selectezi temperatura apei calde menajere la o valoare acceptabila, de 35-40 de grade, incat sa o poti folosi ca atare, decat sa o incingi pana la 60 – 80 de grade, pentru ca apoi sa o combini cu apa rece. Nu faci decat sa consumi curent inutil, si sa suprasoliciti dispozitivul. Este o alta regula valabila pentru orice centrala termica electrica, Bosch sau alt brand.

 

Regleaza temperatura agentului termic

Practica demonstreaza ca cea mai frecvent folosita setare este cea de 70 de grade Celsius pentru agentul termic care circula prin calorifere. In conditiile in casa exista spatii nefolosite, sau folosite foarte rar, credem ca e util ca, in afara termostatului, sa existe si robinete gradate pentru calorifere, care sa iti permita sa le inchizi, sau sa le reduci functionarea.

Daca ai o casa foarte bine izolata, sau daca locuiesti intr-un apartament amplasat catre sud, pe mijlocul unui bloc de caramida, probabil ca vei descoperi ca nu e necesar sa lasi centrala pornita permanent, sau sa setezi temperatura la o valoare atat de ridicata. Pentru aceste situatii, recomandam folosirea unui termostat mai performant, denumit cronotermostat, care sa regleze regimul de functionare dependent de momentul zilei.

 

 

 

Marci populare:

 

Sa iti incalzesti apartamentul cu o centrala electrica pare metoda cea mai simpla si mai eficienta, intrucat nu e nevoie sa te conectezi la conducta de gaz si nici sa instalezi un cos de fum si sa cumperi, anual, lemne. Totusi, cum probabil intentionezi sa profiti de o astfel de investitie pentru cel putin 5-10 ani, e indicat sa te orientezi catre cei mai cunoscuti si de incredere producatori. Printre acestia se numara Ferroli, Protherm si Ecotermal.

 

Nasterea brandului Ferroli coincide cu dezvoltarea sistemelor moderne de incalzire a locuintelor rezidentiale, dar si a spatiilor industriale. Oferta de produse e una cuprinzatoare, incluzand centrale termice, cazane din fonta/otel, pentru combustibil solid, cazane cu gazeificare, incalzitoare instantanee de apa, radiatoare, termostate si seminee. Se adreseaza si sectorului industrial, cu o gama variata de cazane.

Pe langa solutiile de incalzire, mai produce si echipamente pentru climatizare (aparate de aer conditionat, aeroterme, sisteme de tratare a aerului etc.), dar si sisteme solare si pompe de caldura. Pentru montarea oricarui dispozitiv, se ocupa chiar firma, ceea ce ofera cumparatorilor mai multa incredere si siguranta, dar si posibilitatea de a beneficia de servicii de mentenanta si reparatii.

Brandul e acum renumit pe piata internationala, insa la inceput era doar o afacere locala, pusa pe picioare in 1955, de catre fratii Dante, Leonardo si Luigi Ferroli. Sediul central e stabilit acum la Verona, suprafata de productia fiind una insemnata si dovada a activitatii intense si importante a brandului – 150000 mp.

Compania e prezenta si in Romania, intrand pe piata in 1998, cu brandurile Ferroli si Lamborghini. Alte marci din portofoliul grupului sunt Joannes, Cointra, Fer, Cola, EuroTherm, Isea si HiTherm. De mentionat ca a ajuns la o cifra anuala de afaceri de 600 de milioane de euro.

 

Produsele Protherm sunt recunoscute pentru durabilitatea lor, marca fiind una mai putin cunoscuta la nivel international, insa apreciata pe piata din Europa de Est. Din fabricile producatorului ies in special centrale termice, in condensatie sau simple, de diferite capacitati potrivite pentru uz rezidential.

Chiar daca nu au reprezentanta in Romania, exista firme care distribuie produsele si, mai important, ai posibilitatea de a cumpara piese originale pentru centrala, in cazul in care cele vechi sufera o defectiune. Pe langa sistemele de incalzire, sunt fabricate si vane, motoare de vana 3 cai, vase de expansiune si rezistente electrice.

Marca a devenit cunoscuta cu mai bine de 20 de ani in urma, avand o reputatie consolidata in cele 25 de tari in care exporta, din Europa, Asia si Africa. Povestea producatorului incepe in 1991, la Zličín, Praga, cu o serie de centrale termice electrice. Modelele aveau sa aiba succes, inregistrand vanzari peste asteptari, iar castigurile au fost folosite la dezvoltarea unei noi serii de centrale, pe gaz, cu montare pe perete.

In urmatorii ani, au avut loc numeroase inovatii tehnologice si parteneriate, care au contribuit la dezvoltarea brandului. In 2001, popularizeaza centralele in condensatie, mai eficiente, iar capacitatea de productie creste la 732 de modele pe zi. In 2010 a introdus centralele cu alimentare pe energie solara (Helioset). Fiecare sistem produs are certificari de calitate, din partea institutiilor acreditate.

 

Preturile competitive sunt ceea ce a ridicat brandul Ecotermal printre preferintele cumparatorilor, mai ales in ceea ce priveste centralele si boilerele fabricate. Centralele termice electrice sunt atat pentru uz casnic, pentru garsoniere si apartamente mici, dar si pentru vile si pensiuni, intrucat gasesti modele cu capacitati mari, de 75-90kW.

Din gama de produse fabricate mai fac parte si aparatele de aer conditionat, vase de expansiune, calorifere electrice, pompe, dar si o serie de materiale pentru procesul de instalare, alaturi de accesorii.

Ecotermal Ltd. e o compania bulgara, cu fabrici de productie proprii, in orasul Konstantinvo, municipiul Burgas si in Sofia. In total, fabricile se intind pe o suprafata de 2500 de metri patrati, fiind vorba de una dintre cele mai mari productii din Bulgaria.

Din 2003, compania mai detine un brand, Ecoplast Ltd. – fabricile de productie, in care sunt realizate usi si geamuri din PCV si aluminiu, sunt detinute in totalitate de Ecotermal. Produsele sunt realizate cu materiale aduse din Turcia si au la baza tehnologii americane, ceea ce le creste constant popularitatea pe piata de profil.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu