Cea mai buna centrala termica pe GPL

Am modificat articolul ultima data pe: 14.06.24

 

Cea mai buna centrala termica pe gaz – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca vrei sa schimbi centrala termica anul acesta, solutia se afla printre modelele cu condensare care tin varful vanzarilor din industrie. O astfel de optiune este Buderus Logamax Plus GB072K-24kW V2, cu fixare pe perete, functionare silentioasa, apa calda oferita in regim instant si o putere suficient de mare pentru locuinte de pana la 200mp. Preferi un model care adopta noua tendinta a schimbatoarelor din inox? Immergas Victrix TERA 24/28 1 ErP, cu design slim, potrivit spatiilor elegante, emisii reduse de noxe si randament ridicat, poate fi raspunsul pe care il cauti.

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Buderus Logamax Plus GB072K-24kW V2
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Are o putere de 24kW, potrivita pentru locuinte de pana la 150-200mp, si sistem de incalzire in condensare, cu consum redus de gaz. Face parte dintre versiunile silentioase, se monteaza pe perete, pentru a nu ocupa din spatiul util, si pune la dispozitie un debit de apa calda de 12l/min., in regim instant, fara timp de asteptare.

Este ceva mai inalta decat majoritatea alternativelor din magazine, deci masoara cu atentie spatiul unde o vei instala.

Centrala performanta, recomandata celor care prefera conductivitatea mai buna a schimbatoarelor de caldura din aluminiu.

A 2-A OPTIUNE!

Immergas Victrix TERA 24/28 1 ErP
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Centrala clasa 6, cu cel mai redus nivel de noxe, structura gandita pentru a reduce riscul de colmatare a circuitelor de apa si schimbator din inox, mai rezistent la actiunea condensului acid, generat in timpul functionarii. Are design slim, cu adancime redusa, si asigura suficienta apa calda pentru familiile de 2-3 persoane.

Atinge un nivel de zgomot de pana la 50dB, fiind ceva mai galagioasa decat media acestei categorii.

Varianta de centrala murala slim, pentru locuinte de pana la 200mp, cu sistem de incalzire in condensare si apa calda instant.

A 3-a Optiune!

Ariston Clas One 24 kw
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Centrala de 24kW, cu consum redus de gaz, functionare silentioasa, cu pana la 20dB, si dimensiuni ceva mai mici decat ale altor modele, potrivita pentru instalare in incaperi mai putin generoase ca spatiu. Se monteaza pe perete, include schimbator rezistent din inox si este disponibila la pret accesibil.

Nu are modul wi-fi integrat, iar pentru gestionare din aplicatia mobila trebuie sa cumperi termostatul Wi-fi Cube S Net.

Este un model cu performante de baza foarte bune si potentialul de a fi upgradat la nivel high-tech.

 

Buderus Logamax Plus GB072K-24kW V2

 

Vei gasi online, despre modelele de centrale Buderus, pareri si evaluari tehnice, care le recomanda ca produse eficiente si de incredere. In cazul Logamax Plus GB072K-24kW-V2 vorbim despre o centrala termica cu tiraj fortat, sistem de incalzire cu condensare si o putere de 24kW, potrivita pentru locuinte de 150-200mp.

La interior, include schimbator clasic de caldura, din aliaj de aluminiu-siliciu, cu conductivitate termica foarte buna si un randament ridicat. Cei 36dB generati indica o centrala murala silentioasa, buna pentru cei cu somnul usor si apartamentele cu pereti subtiri.

In acelasi timp, asigura prompt, in regim instant, 12l/min. de apa calda, un debit potrivit pentru locuintele cu 2-3 persoane. Atentie insa la dimensiuni – centrala termica depaseste cu aproximativ 10cm media de inaltime a acestei categorii de centrale termice de apartament.

 

 

 

Immergas Victrix TERA 24/28 1 ErP

 

Ai nevoie de o centrala termica pentru 150mp, care nu necesita un buget ridicat? Incearca aceasta centrala termica Immergas. Pareri numeroase o indica drept solutie de incredere, potrivita pentru cei care cauta o centrala termica pe gaz, la un pret bun, durabila si eficienta.

Este un model in condensatie, cu putere de 24kW si schimbator de caldura din inox, cu rezistenta mai buna la coroziune. Tot pe motive economice, include o singura placa electronica, responsabila de toate functiile centralei, astfel incat eventualele costuri de reparatii vor fi mai mici decat la alte modele.

Debitul de 14l/min., oferit in mod instant, este suficient pentru locuinte cu 2 – 3persoane, iar pasajele mari de circulare a apei reduc riscurile de colmatare. Pe de alta parte, este putin cam galagioasa (38-50dB) si consuma aproximativ 3.06mc/h, putin peste media categoriei.

 

 

 

 

 

Ariston Clas One 24 kw

 

Daca te-ai bucurat de caldura oferita de o centrala Ariston, model vechi, si vrei sa ramai fidel marcii, iti spunem ca si versiunile actuale te vor servi cu eficienta, aducand un plus de tehnologie usor de sesizat.

De exemplu, aceasta centrala termica de 24kW, dedicata spatiilor de pana la 180mp, este compatibila cu termostatul Wi-fi Cube S Net (achizitionat separat). Acesta permite conectarea la aplicatia Ariston Net care gestioneaza, direct de pe telefon, oprirea si pornirea, nivelul de temperatura, programele de incalzire etc.

Centrala este mai subtire decat alte modele, iar cei 20dB generati o includ printre cele mai silentioase centrale termice Ariston. Pareri suficiente o considera o versiune economica (consum de 2.33mc/h), iar schimbatorul XtraTech, din inox, asigura o functionare indelungata, protejata de efectele coroziunii. In plus, este unul dintre modelele de centrale termice cu condensare, livrate impreuna cu kitul de evacuare.

 

 

 

 

 

Viessmann Vitodens 050-W 24kW

 

Cand vine vorba despre acest pachet complet cu centrala Viessmann Vitodens 050-W 24 kW, pareri destul de multe considera ca reprezinta o alegere inspirata pentru apartamentele cu 2 camere, de pana la 160mp.

In centrul ofertei se afla una dintre cele mai bune centrale termice pe gaz, de apartament, din gama actuala, cu consum de 2.37mc/h, schimbator radial de caldura, din inox, si pompa de circulatie cu turatie variabila, care protejeaza centrala de suprapresiune. Este un produs conceput pentru durabilitate si economie, desi nu este chiar cea mai silentioasa centrala pe care o poti alege (45dB).

Pachetul mai include armaturi pentru centrala, calorifere din otel, robinetii necesari instalarii si filtru pentru impuritati. Per total, se potriveste bine in orice top cu centrale termice pe gaz, destinate apartamentelor moderne cu 2 camere.

 

 

 

 

 

Ariston Clas One 24 kw

 

Daca vrei sa stii care sunt cele mai bune centrale termice pe gaz pentru cabane si case de vacanta, iti recomandam versiunile cu duza GPL, care pot fi conectate si la butelie. O astfel de centrala termica, murala, este aceasta varianta de 24kW din seria Ariston Clas One.

Este un model livrat impreuna cu kitul de evacuare, care te va scuti de cheltuieli suplimentare la instalare. In plus, ai de-a face cu o centrala termica pe gaz cu schimbator din inox, rezistent la coroziune.

In plus, beneficiezi de un debit instant de apa calda de 14.5l/min., iar Ariston Clas One 24 kw se numara printre modelele de centrale termice pe gaz, la preturi bune, compatibile cu termostatul Wi-fi Cube S Net, care intermediaza controlul centralei prin wi-fi, direct de pe telefonul mobil.

 

 

 

 

 

Ferroli Bluehelix PRIMA 24C (WF) 25kW

 

Numeroase pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz vor indica Ferroli Bluehelix PRIMA 24 C (WF) ca varianta pentru spatiile de pana la 150 – 200mp.

Desi nu poate fi incadrata printre modelele de centrale termice pe gaz ieftine, are un pret destul de accesibil. Ofera o putere de 25kW si posibilitatea de a alterna intre GPL si gazul din retea, cu o simpla apasare de buton. Include schimbator din inox, dintr-o singura spira care, desi este putin sub varianta bitermica, cu functie de autocuratare din Ferroli Bluehelix Pro 25C, iti va oferi durabilitate si o rezistenta foarte buna la coroziune.

Dimensiunile reduse (70x40x33cm) si cei 14.5l/min. de apa calda, asigurati instant, se adauga la avantajele ce recomanda aceasta centrala Ferroli, cu pareri suficiente care sa o sustina ca produs de calitate.

 

 

 

Vaillant ecoTEC plus VUI INT II 306/5-5

 

Cu debit mediu de 16.3l/min., acest produs este gandit pentru a oferi eficient apa calda familiilor cu 3 – 4 membri. Rezervorul conceput pe principiul stratificarii, incadreaza acest model printre cele mai bune centrale termice cu acumulare, volumul boilerului integrat, de numai 20l, fiind echivalent ca eficienta cu un rezervor clasic de 70l, fara a ocupa insa la fel de mult spatiu.

Produsul intra, de asemenea, in top centrale termice potrivite pentru casa ta, si daca preferi un produs livrat impreuna cu kitul de evacuare, care asigura posibilitatea de alimentare alternativa cu GPL.

Desi cel mai popular model este de regula o centrala Vaillant de 24kW, pareri destul de multe recomanda o versiune de 25 sau 25.5kW, cum este cazul acestei centrale termice pe gaze, pentru locuintele mari, cu suprafata de 180 pana la 200mp.

 

 

 

 

 

 

 

Cum alegi o centrala termica buna

 

Ghidul cumparatorului

 

Cauti cea mai buna centrala termica pe gaz pentru casa ta? Cel mai probabil te vei orienta catre o centrala termica in condensatie, tehnologie inclusa in majoritatea modelelor construite in ultimii ani, pentru un grad mai redus al noxelor degajate. In topul criteriilor necesare pentru a identifica usor cele mai bune centrale pe gaz pentru apartament se afla puterea, tipul schimbatorului de caldura, prezenta kitului de evacuare si alte elemente discutate mai jos.

Putere si metri cubi de aer incalzit: Cele mai bune centrale termice pe gaz pentru case si apartamente de pana la 150-200mp, sunt cele de 24-25kW. Daca vrei sa stii ce suprafata incalzeste o centrala pe gaz de 30kw, iti vom spune ca aceste modele sunt destinate vilelor si spatiilor de 250 pana la 300mp.

Conform specialistilor, este bine sa asiguri 32-48W/mc pentru o locuinta bine izolata si 50-70W/mc pentru o calitate medie a izolatiei. Iti recomandam sa iei in considerare si suprafata maxima indicata de producatori pentru fiecare model in parte.

Cu schimbator din aluminiu sau inox: Peretii exteriori ai schimbatorului primar de caldura sunt expusi la condensul acid rezultat din arderea gazului, iar variantele din aliaj de aluminiu si siliciu sunt mai vulnerabile la coroziune decat cele din inox. Pe de alta parte, combinatia aluminiu-siliciu are o conductivitate termica superioara si un randament mai bun.

Daca vrei sa stii care este cea mai buna centrala termica in condensatie din punctul de vedere al rezistentei in timp, iti recomandam o varianta cu inox. Pentru cei care oricum schimba centrala la 5-6ani, pentru a beneficia de ultimele tehnologii, poate fi insa mai potrivita o centrala termica pe gaz, la pret bun, cu schimbator de aluminiu.

Alimentare cu alternativa GPL: Cele mai multe centrale termice pe gaz, ieftine si bune includ doar optiunea de alimentare din reteaua centralizata de gaz, varianta suficienta de altfel, daca esti racordat si nu ai probleme cu presiunea. Pe de alta parte, o cabana la munte sau o casa construita intr-o zona fara acces la gaz sau unde apar frecvent scaderi de presiune, necesita un model de centrala pe gaz care permite functionare si cu GPL.

Consum si randament: Ca si consum de gaz, o centrala termica in condensatie se situeaza la un nivel mediu de este de 2-3mc/h. Vorbim despre centrale de apartament de 24kW, cele mai vandute versiuni in ultimii ani, limita de jos a intervalului indicand modelele superioare ca eficienta. Aceasta depinde insa si de calitatea izolatiei din locuinta si dimensionarea retelei de calorifere.

Nu uita ca, spre deosebire de o centrala termica conventionala, modelele in condensatie isi bazeaza randamentul pe o temperatura mai redusa a agentului termic, care nu depaseste 60oC. In practica, aceasta caracteristica se concretizeaza prin necesitatea supradimensionarii caloriferelor cu aproximativ 20%.

Cu sau fara kit de evacuare inclus: Ti-a atras atentia o centrala termica pe gaz, ieftina si buna? Verifica daca pachetul include si kitul de evacuare a gazelor arse. Acesta poate costa intre 90RON si 200RON, in functie de brand.

Printre cele mai accesibile se numara kiturile de la Ariston, in timp ce la 180 – 200RON vei gasi variante pentru o centrala Motan, cu pareri impartite referitoare la cauzele acestor decalaje. Nu este o diferenta mare, insa utila daca analizezi doua sau mai multe variante de pret de centrala termica.

Control de la distanta: La majoritatea modelelor de centrale de apartament pe gaz poti conecta termostate cu sau fara fir. Daca vrei control de la distanta prin Internet este important sa faci diferenta dintre Internet-ready si centrala wi-fi. In primul caz trebuie sa achizitionezi in plus un termostat fara de care nu ai acces la Internet si aplicatia de mobil.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu