Cel mai bun aparat de aer conditionat dublu split

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Viessmann Vitoclima 300-S/HE

 

1. Viessmann Vitoclima 300-S-HEIn cazul in care ceea ce cauti pe Internet adesea este “cum gasesc cel mai bun aparat de aer conditionat dublu split”, noi iti recomandam un model de-al producatorului Viessmann, care vine cu o serie de specificatii generoase.

Intr-o prima ordine de idei, trebuie sa verifici capacitatea de care ai nevoie, ce nu poate depasi performanta remarcabila a produsului ce se exprima in valori de 9000BTU, respectiv 12000BTU. Tot sub forma unui mare plus se prezinta inscrierea in clasa de consum energetic A, existenta unei tehnologii inverter si dotarea cu 4 trepte de viteza.

Intr-o alta ordine de idei, imperativ este sa consideri dimensiunile unitatii interioare (90,3 x 37,8 x 59,6 cm) si a celei exterioare (77 x 28,3 x 20,1 cm), precum si greutatea acestora (8 si 9kg, respectiv 43kg pentru cea dinafara). Ba mai mult, filtrul de praf, faptul ca include o telecomanda si functiile de incalzire si dezumidificare, alaturi de zgomotul maxim produs in incaperi (51dB), fac din acest model unul ideal pentru orice casa. Pretul este unul pe masura performantelor, echilibrat de o garantie pe 24 de luni.

 

 

 

 

Zantia MF Multisplit

 

2. Zantia MF MultisplitSolutia oricarui posibil cumparator se materializeaza intr-un pret avantajos si o calitate superioara, astfel ca ceea ce oricine doreste este un aparat de aer conditionat dublu split ieftin si bun. In consecinta, modelul Zantia MF Multisplit este decizia optima pentru tine. Se prezinta cu o capacitate totala de 18000BTU si un filtru de praf care iti garanteaza o aerisire eficienta la un consum redus, intrucat se inscrie in clasa energetica A.

In ceea ce priveste dimensiunile acestea se exprima in valori de 84,5 x 69,5 x 33,5 cm pentru unitatea exterioara si 75 x 28 x 19,8 cm pentru cea dinauntru. Deoarece cantareste mult – 48kg, respectiv 9kg –, va fi nevoie sa apelezi la un specialist pentru instalare.

Este un produs destul de silentios, producand in interior doar un maximum de 52dB. Dintre functiile si accesoriile cu care este dotat, merita amintite posibilitatea de a regla viteza pe doua nivele, telecomanda, ventilarea, incalzirea, dezumidificarea, prezenta unui timer, modul de noapte si afisajul inteligent. Beneficiaza de o garantie de 4 ani pentru persoanele fizice.

 

 

 

 

Viessmann Vitoclima 300-S/HE, O2F3050M0 / 2 x WF3028M0

 

3. Viessmann Vitoclima 300-S HE, O2F3050M0 2 x WF3028M0Un produs de o calitate superioara apartinand unui brand cunoscut este acest model din gama Viessmann Vitoclima 300-S/HE, care detine doua unitati cu o capacitate de 9000BTU fiecare, astfel ca incaperile in care sunt plasate se vor bucura de o buna ventilare.

Acest lucru si datorita filtrului de praf, care va indeparta particulele nedorite, si tehnologiei de tip inverter, care contribuie, in aceeasi masura, la reducerea consumului de energie electrica. In ceea ce priveste acest fapt, modelul face parte din clasa A, consumand 1,5 kW in procesul de incalzire/racire. Este greu de instalat din cauza dimensiunilor (90,3 x 37,8 x 59,6 cm pentru unitatea exterioara, 77 x 28,3 x 20,1 pentru cele de interior) si greutatii (43kg, respectiv 8kg), insa vine cu un design alb modern si inovator.

Printre performantele specifice se numara prezenta a 4 trepte de viteza, astfel ca vei putea selecta contextual puterea, a unei telecomenzi si dotarea cu functiile de incalzire si dezumidificare. Pret este unul bun, tinand cont de virtutile produsului, iar acesta este insotit de o garantie pe 24 de luni.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune aparate de aer conditionat dublu split

 

Ghidul cumparatorului

Vara, dincolo de avantajele ei, solicita din partea ta o atentie deosebita asupra unor aspecte ce, in aparenta, nu pot duce la situatii neplacute. De pilda, te putem just intreba: cum te-ai pregatit tu pentru zilele caniculare din luna denumita popular Cuptor sau din cea care-i urmeaza? Aceasta asertiune vine pe fondul studiului nevoilor din sezonul estival, atunci cand confortul pare sa fie cat mai departe, din cauza temperaturilor ridicate.

In consecinta, devine imperativ sa achizitionezi un obiect pentru climatizare. Insa, nu orice aparat de aer conditionat este eficient si, mai mult, nu oricare model are posibilitatea de a ventila mai mult de o camera.

Daca ceea ce iti doresti este un astfel de produs care sa faca vara suportabila pentru doua incaperi, atunci un dublu split este alegerea optima pentru tine. Totusi, exista o reteta simpla care sa te convinga de faptul ca ai decis bine, si anume sa respecti cativa parametri esentiali, pe care noi ii expunem in acest ghid.

Capacitatea: este un criteriu de selectie extrem de rigid care iti indica volumul de aer cald pe care un asemenea obiect destinat climatizarii il elimina in interval de o ora. Se exprima printr-o unitate standard in intreaga Europa, numita BTU (British Thermal Units).

Ceea ce trebuie sa stii este ca nevoia pentru o capacitate ridicata rezida, in principal, din dimensiunile camerei, dar si din numarul de utilizatori electrici. In instanta, pentru o camera cu o arie de 20m2 si o inaltime de 3 m se impune alegerea unui model de cel putin 12000BTU din gama mare existenta in comert cu valori intre 7000 si 19000BTU, apartinand unor firme precum Samsung, LG, Daikin, Viessmann sau Zantia, care sunt unele dintre cele mai de incredere branduri. Insa, asumand adevarul celor mai multe pareri despre cele mai bune aparate de aer conditionat dublu-split, produsele de acest gen eficiente si care sa te multumeasca vin cu un minim de 12000BTU.

Consumul: se refera la cat de multa energie electrica necesita un model dublu split. Daca vrei sa nu platesti foarte mult pentru facturile la curent, atunci vei alege un produs care se inscrie in clasa de eficienta A sau intr-una dintre subdiviziunile sale (+, ++). Alte categorii sunt B, C si D, in ultima intrand modelele cele mai putin economice.

De altfel, un aparat de aer conditionat bun este cel care prezinta tehnologia inverter ce permite sa fie adaptata capacitatea la nevoile de moment, reducand consumul cu pana la 30% fata de unul care nu beneficiaza de o asemenea caracteristica.

 

Filtrarea: reprezinta parametrul de o importanta reala in ceea ce priveste prospetimea aerului din locuinta ta. Conform parerii specialistilor, cele mai bune filtre care pot fi intalnite sunt electrostatice, de ionizare si cele anti-fungus, fiecare destinat unui scop anume.

Primele mentionate sunt recomandate persoanelor care dezvolta multe alergii, pe cand cele in al doilea rand amintite sunt pentru cei sensibili la praf. Nu in ultimul rand, pentru a fi sigur ca pe circuitele de scurgere ale aparatului nu se aduna bacterii daunatoare ar trebui sa alegi un filtru anti-fungic.

 

Stiind acum toate aceste informatii, te poti intreba unde gasesc aparat de aer conditionat dublu split la un pret bun ceilalti. Multi dintre ei apeleaza cu incredere la Internet, multumita promotiilor si ofertelor, dar si posibilitatii de a verifica functionalitatea unui model prin recenziile utilizatorilor.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu