Cel mai bun aparat de aer conditionat Gree

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Gree Lomo GWH18QD-K3DNB8C

 

Numit de multi cel mai bun aer conditionat Gree pentru locuinte de dimensiuni medii-mari, acest aparat probabil ca te va convinge datorita performantelor sale. Cei 18000 BTU asigura o temperatura confortabila constant, chiar si pentru un spatiu ce atinge si 140 metri cubi, daca sunt maxim 3 camere, pentru a permite aerului sa circule.

Compresorul de tip inverter asigura temperatura constanta, fara a consuma prea multa energie electrica (clasa A++ la racire). Desi nu este neaparat o solutie pe perioade lungi, poti folosi dispozitivul si pentru a genera aer cald, energia electrica necesara fiind si in acest caz acceptabila (eficienta de clasa A).

Dispune de numeroase functii care includ racirea foarte rapida (Turbo), pornirea la tensiune redusa (incepand cu 198 V), repornirea automata dupa o pana de curent. Functioneaza pana la o temperatura de -15 grade celsius, iar functia de dezghetare inteligenta protejeaza sistemul si nu risipeste energie. Unitatea interioara genereaza 30-40 dB de zgomot si setarile sunt usor de realizat cu ajutorul telecomenzii intuitive, cu butoane suficient de mari si cauciucate. Aceasta include si un display cu informatiile esentiale legate de modul de operare. Filtrul Catechin are rol dezodorizant, antibacterian, anti-praf si alergeni si poate fi curatat si refolosit o perioada indelungata.

 

 

 

 

 

Gree GWH12QB-K3DNA1C

 

Acest aparat de aer conditionat de la Gree este unul middle range, ceea ce il face alegerea potrivita pentru multe persoane, datorita raportului pret/ performanta optim. Puterea de 12000 BTU va asigura o temperatura optima pentru aproximativ 40 mp, daca locuiesti intr-un apartament de bloc cu izolatie uzuala.

Compresorul este de tip inverter, adaptandu-si puterea pentru a mentine temperatura constanta si oferind un nivel de zgomot de 29-42 dB, in functie de modul de operare selectat. Randamentul este foarte bun, clasa energetica fiind A++ pentru racire si A+ pentru incalzire. Racirea rapida poate fi realizata cu ajutorul functiei Turbo, iar pe langa modul de functionare continua, poti opta pentru pornire/ oprire presetata, utilizand timerul integrat.

Functia de sleep/ night mode va mentine o temperatura optima cu minimum de zgomot, pentru a te putea odihni fara probleme. Dezghetarea se face automat, cate 10 minute in fiecare ora si ca orice alt aer conditionat mural, aparatul realizeaza si dezumidificarea aerului. Filtrul este de tip Catechin, eficient pentru dezodorizare, anti-praf, alergeni, bacterii si mucegai.

 

 

 

 

 

Gree Lomo GWH12QB-K3DNB8C

 

Un aer conditionat Gree ieftin si bun este acest model din gama Lomo, creat pentru a optimiza temperatura din spatii de circa 100 metri cubi (~40 metri patrati intr-un apartament standard). Desigur, aceste valori depind si izolatia de care dispune locuinta, dar per total este aparatul pe care il recomandam locuintelor medii.

Nu va trebui sa investesti o suma exorbitanta pentru a beneficia de performanta specifica compresoarelor de tip inverter, iar economiile pe termen lung vor fi semnificative. Nivelul de zgomot in interior este minim, de 20-30 dB, echivalentul unei soapte, deci nu va fi nicio problema sa dormi cu aerul conditionat pornit.

Dispozitivul raceste, incalzeste si ventileaza, similar cu restul unitatilor din gama rezidentiala Gree. Functia anti-inghet este adaptata la necesitatile momentului si nu porneste periodic, ceea ce reduce si mai mult consumul de energie. Ca si in cazul altor dispozitive Gree, filtrul Catechin este inclus pentru a imbunatati calitatea aerului, captand praful, alergenii si mirosurile neplacute. Un avantaj specific acestui produs este includerea kitului de instalare complet in pachet, asa incat nu va trebui decat sa alegi firma care sa faca montajul, pentru a te bucura de un ambient placut.

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune aparate de aer conditionat Gree

 

Ghidul cumparatorului

Confortul termic al spatiului locuit este unul dintre criteriile esentiale pentru a te putea bucura de timpul petrecut acolo, dar si a duce la bun sfarsit treburile zilnice, mai ales in zilele toride. Din ce in ce mai multe persoane se orienteaza catre un aparat de aer conditionat pentru a asigura racirea aerului pe timp de vara, dar si sa inlocuiasca sistemul de incalzire pentru perioade scurte.

 

 

Una dintre grijile justificate asociate cu acest dispozitiv se refera la consumul crescut de energie electrica. Din fericire, majoritatea producatorilor ofera acum si modele tip inverter, ale caror compresoare determina scaderea consumului si cu 80%. Una dintre cele mai mari companii producatoare de unitati pentru domiciliu este si Gree, iar majoritatea produselor sale beneficiaza de acest mod economic de operare.

Compania chineza detine baze de productie in mai multe orase din lume si comercializeaza anual zeci de milioane de aparate de aer conditionat cu utilizare rezidentiala. Daca nu esti familiarizat cu ce ar trebui sa cauti si ai nevoie de mai multe pareri despre cel mai bun aer conditionat Gree, parcurge si mini-ghidul ce urmeaza.

Cele mai populare modele din oferta companiei sunt de tip split. Acest lucru inseamna ca sunt compuse dintr-o unitate voluminoasa exterioara, conectata cu tubulatura la unitatea mica din interior, cu montare murala. Spre diferenta de modelele clasice, acestea nu necesita distrugerea unui perete sau instalarea la o fereastra, ci doar evacuarea furtunului. Majoritatea compresoarelor utilizate sunt de tip inverter, care adapteaza puterea la temperatura existenta si cea tinta, mergand continuu pentru a oferi o temperatura constanta, ceea ce determina si costurile mai scazute pe termen lung. Totusi, comparativ cu unitatile clasice, investitia initiala este mai mare.

Principalul lucru pe care va trebui sa il iei in calcul este volumul incaperilor care vor fi racite. In functie de spatiu, vei alege capacitatea de racire necesara, masurata in BTU. Estimativ, pentru un apartament standard, 9000 BTU vor acoperi circa 25 mp, iar pentru fiecare 2 mp suplimentari, va trebui ca puterea sa creasca cu 500 BTU. Astfel, pentru un apartament de 50-60 mp, va trebui sa te orientezi catre 18000 BTU.

Altfe functii demne de luat in considerare sunt capacitatea de dezumidificare a aerului, tipul de filtre incluse (anti praf, mucegai, mirosuri neplacute), autodiagnosticarea erorilor de functionare, modul de operare economic. Nivelul de zgomot pentru acest tip de aparate variaza intre 20 si 40 dB, valori deloc deranjante, chiar daca vei folosi dispozitivul fara oprire.

Te intereseaza unde gasesc aer conditionat Gree la un pret bun alti utilizatori? Alege dispozitivul care ti se potriveste, din recomandarile de top de mai jos.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu