Cele mai bune racitoare de aer

Am modificat articolul ultima data pe: 23.04.24

Cel mai bun racitor de aer – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Caldura verii poate fi coplesitoare in zilele cu temperaturi foarte ridicate, iar disconfortul resimtit este unul care te poate da peste cap de multe ori. Daca nu ai posibilitatea de a instala intr-o anumita locuinta un aparat de aer conditionat, ia in calcul achizitionarea unui racitor de aer din lista de mai jos. Produsul care noua ne-a atras cel mai mult atentia e BellFyd bell-V0103094, un device de dimensiuni reduse, pe care-l poti instala pe masa de la birou, pe noptiera de la cap sau in alte locuri in care doresti. El e portabil, masoara 16 x 17 x 16 cm, are o putere de 5 W si e recomandat pentru incaperi de pana la 20 mp. Daca vrei o varianta mult mai performanta, pentru spatii industriale, vezi Ekobreeze EKO-IND-021

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

BellFyd bell-V0103094
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E o buna alegere pentru persoanele care vor un aparat care sa raceasca pana in 20 mp, el fiind simplu de luat cu tine la birou sau de mutat dintr-o camera in alta. Rezervorul de lichid are o capacitate de 400 ml, pentru a permite o functionare de pana la 8 ore, iar viteza este reglabila.

E un aparat portabil, nu unul care iti va putea raci cu succes locuinta, avand o putere de numai 5 W si dimensiuni foarte reduse.

Daca vrei un racitor de aer portabil, pe care sa-l tii pe birou sau pe noptiera de la pat, vezi acest model de mici dimensiuni.

A 2-A OPTIUNE!

Ekobreeze EKO-IND-021
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Racitorul acesta este foarte performant, avand o putere de 1100 W, trei trepte de viteza si fiind eficient pentru 300 mp. Poate fi controlat prin telecomanda, este silentios (doar 68 dB), are functie de ionizare, dar si de umidificare si purifica aerul cu ajutorul apei, rezervorul fiind e 100 litri.

Este un produs care implica o investitie financiara foarte mare, deoarece e vorba de un model industrial, eficient, dar care ocupa si mult spatiu.

E o varianta pentru persoanele care isi permit sa investeasca intr-un dispozitiv pentru spatii industriale, fiind costisitor si avand dimensiuni generoase.

A 3-a Optiune!

ECG ACR 5570
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un racitor de aer eficient pentru interior, care va oferi o temperatura confortabila in incaperile in care este instalat, functionand cu o putere de 70 W. Este silentios, emitand numai 61.1 dB, nu ocupa foarte mult loc, avand dimensiuni de 33 x 25 x 70 cm si poate fi programat.

Lungimea cablului de alimentare este una destul de mica, de numai 0.9 cm, ceea ce inseamna ca va trebui sa il instalezi aproape de priza.

Recomandam sa iei in calcul aceasta achizitie daca vrei un racitor pe baza de apa care sa ocupe putin spatiu si sa fie eficient.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

BellFyd bell-V0103094

 

Daca ti-ar fi de ajutor sa ai mereu cu tine un aparat de aer portabil, care sa te ajute sa te racoresti, iti recomandam acest model, pe care il poti conecta la o priza cu ajutorul unui cablu USB lung de 1.8 metri. Functioneaza pe baza de apa, pe care o evapora prin camera pentru a raci incaperea.

Acest dispozitiv are dimensiuni de 16 x 17 x 16 cm si este de culoare alba, cu detalii bleu. Este foarte silentios, are un numar de 3 viteze si datorita rezervorului cu capacitate de 400 ml pulverizeaza timp de 6-8 ore. Filtrul pe care il detine este lavabil si reutilizabil, pentru a respira mereu un aer cat mai curat.

Aparatul are o putere de 5 W, ceea ce il face sa poata fi utilizat cu succes in incaperi de pana in 20 mp. Este fabricat din plastic si e recomandat doar pentru interiorul locuintelor.

 

 

 

 

Ekobreeze EKO-IND-021

 

Daca vrei sa investesti intr-un racitor de aer industrial, pe care sa-l instalezi cu usurinta intr-un spatiu comercial sau intr-un alt loc ce are pana in 300 mp, iti recomandam acest produs. El este potrivit atat la interior, cat si la exterior si e foarte simplu de controlat, avand panou digital si telecomanda.

Referitor la specificatiile tehnice ale acestui device, cele mai importante aspecte sunt urmatoarele: are trei trepte de viteza, lucreaza cu o putere de 1100 W, emite un zgomot de 68 dB, poate fi programat sa functioneze pana la 8 ore si are functii utile precum ionizare si umidificare.

Acest aparat este de culoare alba. Ocupa destul de mult spatiu, deoarece masoara 110 x 115 x 95 cm. Are un rezervor cu o capacitate de 100 litri, pentru a putea introduce in el apa ce ii va permite sa raceasca si cantareste 79 kg. Va fi insa usor de mutat dintr-un loc in altul, deoarece la baza are roti.

 

 

 

ECG ACR 5570

 

Cauti un racitor de aer care sa functioneze cu apa sau gheata? Ai vazut acest produs? El e apreciat pentru faptul ca are si functie de umidificare, dar si de purificare. In plus, daca nu vrei sa-l folosesti cu apa, poti sa-l lasi pur si simplu sa ventileze.

Acest aparat lucreaza cu o putere de 70 W si are un numar de 3 viteze. In timpul functionarii face un zgomot de 61.6 dB si poate fi programat sa mearga 1/2/4/8 ore. Se conecteaza la retea si poate fi setat chiar si de la distanta, deoarece include si o telecomanda. Cablul e destul de scurt, avand doar 0.9 metri.

Device-ul este de culoare alba, cu detalii negre. Are dimensiuni de 33 x 25 x 70 cm si cantareste doar 6.5 kg. Rezervorul de apa are o capacitate de 5.5 litri. La baza vei observa ca exista roti, iar acestea te vor ajuta sa muti mai usor aparatul dintr-un loc in altul.

 

 

 

 

 

Cum alegi un racitor bun de aer

 

Ghidul cumparatorului

Racitorul de aer este un aparat foarte util in orice locuinta, deoarece el ajuta la mentinerea unei temperaturi confortabile pe timp de vara, iar iarna poate contribui de multe ori la reglarea umiditatii dintr-o incapere. E un dispozitiv ce functioneaza cu ajutorul apei (se poate adauga de cele mai multe ori si gheata) si care nu necesita montare, deoarece se conecteaza pur si simplu la o priza si se asaza acolo unde doresti.

Un astfel de produs este diferit de aparatele de aer conditionat. In primul rand, e mult mai convenabil din punct de vedere financiar in ceea ce priveste costurile de achiztitie, apoi este mult mai simplu de intretinut, consuma mai putin si nu afecteaza mediul inconjurator. Intr-adevar, nu raceste atat de puternic si eficient si poate ocupa destul de mult spatiu, dar, per total, e o varianta care merita achizitionata.

In cazul in care vrei si tu sa-ti cumperi un racitor de aer, la un pret bun, noi vrem sa te ajutam sa alegi cat mai intelept si in cunostinta de cauza, motiv pentru care am pregatit in continuare, o serie de caracteristici pe care ar fi bine sa le iei in calcul.Modul de intrebuintare: Fiecare aparat este diferit in felul sau si nu tot ce merge intr-un loc e potrivit si in altul. Exista produse recomandate doar la interior, ce se pot defecta destul de rapid, daca sunt utilizate si la exterior. Pe cele din a doua categorie alege-le cu mai multa grija, deoarece trebuie sa fie rezistente la umezeala, raze UV, praf si celelalte conditii din afara casei.

Mai sunt si modele ce pot fi luate cu usurinta in calatorii, daca vrei sa te simti confortabil. Ele au dimensiuni ceva mai reduse, pentru a fi transportate cu usurinta. O optiune sunt si modelele de racitor de aer auto, pe care le poti fixa in maxini, camioane si rulote, si care pot fi alimentate la bricheta auto (12V).

 

Puterea: Acest detaliu reprezinta un aspect foarte important, deoarece, in functie de el ne dam seama de suprafata pe care o poate racori un anumit aparat. De exemplu, un dispozitiv de 70W este capabil sa raceasca 20-25 mp.

In medie, puterea e cuprinsa intre 40 si 70W si cu cat este mai mare, cu atat modelul are o forta de racire mai buna, dar si consuma mai mult. In orice caz, nu e un consumator la fel de mare precum un aparat de aer conditionat.

Trebuie sa iei in calcul si suprafata acoperita, daca vrei sa achizitionezi racitoare de aer, la preturi bune, ce sa fie cu adevarat eficiente. Un model ce e realizat astfel incat sa faca fata la un spatiu de 20 mp, nu va fi la fel de potrivit pentru 40 mp, ci va trebui un dispozitiv cu o putere mult mai mare. Nu e un detaliu peste care trebuie sa treci, ci dimpotriva, trebuie sa te asiguri ca vei achizitiona ceva potrivit.

 

Debitul de aer: Criteriul pe care-l aducem acum in discutie face referire la capacitatea aparatului de a raci o anumita cantitate de aer, intr-un anumit interval. De exemplu, pentru o incapere medie (20-25 mp), un model cu un debit cuprins intre 450 si 600 mc/h va fi suficient.

 

Caracteristicile rezervorului: Asa cum spuneam ceva mai sus, un astfel de produs foloseste apa pentru a raci aerul. Asadar, va trebui sa te intereseaze ce capacitate are rezervorul ce urmeaza a fi umplut, pentru a nu fi necesar sa-l alimentezi de mai multe ori pe zi, dar si consumul.

In general, un rezervor de 4 litri va trebui incarcat o data pe zi, daca modelul pe care-l detii cosuma 0.4 l/h si daca nu-l tii pornit mai mult de 10 ore.

 

Functiile: Ca sa fie mai simplu, placut si eficient, orice articol de acest fel e dotat cu o serie de functii utile. Iata care sunt cele mai des intalnite:

Viteza reglabila – e necesara pentru a-ti ajusta temperatura cu usurinta, dupa bunul tau plac, tinand cont de cat este de cald in incaperea respectiva. Asa iti creezi un grad de confort ridicat.

Reglarea gradului de umiditate – unele modele pot fi folosite pe timp de iarna, pentru a imbunatati calitatea aerului, motiv pentru care, o astfel de functie este foarte importanta.

Timerul – permite setarea momentului in care aparatul porneste/se opreste.

Ionizarea – elibereaza ioni negativi si pozitivi, ceea ce duce la dezinfectarea mediului si la eliminarea mirosurilor neplacute.

Purificarea – pe langa faptul ca aerul e racit, el poate fi si imbunatatit, cu ajutorul unor filtre speciale, ce au rolul eliminarii bacteriilor si mirosurilor neplacute. O astfel de dotare e potrivita mai ales in locuintele in care exista persoane alergice.

Reglarea setarilor cu ajutorul telecomenzii – te va ajuta sa ajustezi temperatura/umiditatea etc., fara a fi nevoie sa te ridici pentru a accesa panoul de comanda.

 

Designul: Daca iti propui sa cumperi cel mai bun racitor de aer pentru tine, acesta va trebui sa aiba si un design placut, deoarece ocupa destul de mult spatiu.

Forma – alege un produs cat mai compact, pe care sa-l poti integra cu usurinta in spatiul destinat. Unele modele sunt patrate, altele dreptunghiulare. Exista si cazuri in care o jumatate e dreptunghiulara si cealalta rotunda.

Culoarea – nuanta aleasa este bine sa se potriveasca cu restul decorului sau sa fie o culoare neutra, care sa nu afecteze cu mult designul incaperii.

 

Dimensiunile: Informeaza-te pentru a te asigura ca modelul pe care-l achizitionezi e ceea ce ai nevoie si ca se va potrivi bine in camera in care-l asezi.

Totodata cauta detalii si cu privire la lungimea cablului de alimentare, pentru a-ti face o idee in privinta distantei necesare din acest punct de vedere.

Si nu in ultimul rand, ia in calcul greutatea. Da, un astfel de dispozitiv are de cele mai multe ori roti de transport, dar tot va trebui sa stii cat cantareste, ca sa-l poti muta cat mai usor si sa-l depozitezi cat mai simplu.

Nivelul de zgomot: Racitoarele de aer pot fi deranjante in cazul anumitor persoane, mai ales daca sunt lasate sa functioneze pe timpul noptii. Din acest motiv, cel mai bine ar fi sa verifici cati decibeli produce modelul pe care-l doresti tu. Recomandat ar fi ca nivelul de zgomot sa nu depaseasca 60 dB, un prag de 30-50 dB fiind chiar preferat.

Daca vrei sa-ti fie mai usor sa cumperi un astfel de produs si te-ar interesa sa afli pareri despre cele mai bune racitoare de aer, mai jos vei gasi o lista cu articole de top. Ele pot fi achizitionate din mediul online, fara a mai pierde timpul cautand aparatul potrivit prin magazinele stationare.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu