Cel mai bun boiler cu doua serpentine

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

Cel mai bun boiler cu doua serpentine – Recomandarile noastre pentru 2024

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Eldom 72266S21

 

1) Eldom 72266S21In cazul in care iti doresti un boiler cu 2 serpentine ieftin si bun, vei face o alegere inspirata prin achizitionarea produsului de la Eldom. Acesta are o capacitate de 120 de litri, iar avantajul major este ca utilizeaza trei surse de incalzire, datorita prezentei celor doua serpentine.

Astfel, cea superioara vine montata la o centrala termica, insa o poti face si la un termosemineu sau un termofocar, iar cea inferioara poate fi conectata la o pompa de caldura sau la un panou solar. In plus, avand posibilitatea de a realiza o combinatie adecvata intre aceste moduri de incalzire, in functie de sezonul de afara, vei reusi sa faci economii semnificative. Mai mult, produsul are o putere de 30 W, incadrandu-se in clasa de eficienta energetica B.

Totodata, itemul este echipat cu o rezistenta electrica de 3000W, pe care o poti utiliza in cazul in care activitatea solara este una prea scazuta pentru a putea utiliza panoul. Eficienta boilerului mixt este data si de izolatia etansa, facuta din spuma poliuretanica, care are o grosime de 32 mm si care se va asigura ca nu vor exista pierderi de caldura. Este rezistenta, intrucat rezervorul este emailat cu zirconiu durabil, iar de siguranta acestuia se ocupa cele doua protectoare cu magneziu, care vor lupta impotriva coroziunii.

Trebuie montat in pozitie verticala, insa vei avea nevoie de ajutor, intrucat cantareste 51, 5 kg. Totodata, are dimensiuni medii, avand inaltimea de 1160 mm, latimea de 460 mm si inaltimea de 460 mm. Persoanele interesate de acest model se vor bucura sa afle ca acesta ofera un raport foarte satisfacator, in ceea ce priveste oferta de pret si calitatea oferita, iar termenul de garantie este de 24 de luni.

 

 

 

 

 

Hajdu Aquastic AQSTA200C2

 

2) Hajdu Aquastic AQSTA200C2Daca vrei sa afli care este cel mai bun boiler cu 2 serpentine, pe care l-ai putea achizitiona din magazinele online, este suficient sa arunci o privire pe caracteristicile tehnice ale produsului Hajdu Aquastic. Acesta are o capacitate de 200 de litri, fiind alcatuit dintr-un rezervor inchis, care va mentine apa la o temperatura optima.

Este dotat cu doua serpentine care vor face schimbul de caldura, pe care le poti conecta dupa cum doresti, pentru a-ti asigura o acumulare de apa calda constanta (in majoritatea cazurilor, cea inferioara se conecteaza la o instalatie cu panouri solare). Itemul exceleaza la capitolul siguranta. Pe interior exista straturi dublu emailate, pentru o protectie anticoroziva foarte buna, dar si pentru o igiena crescuta.

Mai mult, ofera protectie suplimentara, intrucat perezii recipientului sunt prevazuti cu anod din magneziu, astfel ca riscul de coroziune este redus la minim. Totodata, sansele de a pierde caldura sunt foarte reduse, intrucat este prevazut cu izolatie din spuma poliuretanica tare, groasa de 50 mm.

Itemul trebuie instalat in pozitie verticala, are o greutate de 90 de kilograme, astfel ca vei avea nevoie de ajutor la montarea lui, iar dimensiunile sunt medii (153 x 55 x 55). Acesta este un boiler care necesita o investitie mai mare, insa echivalenta cu beneficiile oferite, intrucat te vei bucura de el pentru foarte multi ani.

 

 

 

 

 

Eldom 72281FZS2

 

3) Eldom 72281FZS2Produsul oferit de Eldom utilizeaza trei surse pentru incalzirea apei menajere, fiind dotat cu doua serpentine dispuse in paralel. Astfel, una vine cu posibilitate de conectare la o centrala termica si functioneaza in regim instant, iar o alta, la un panou solar sau o pompa de caldura, functionand in regim de acumulare.

Utilizandu-le intr-un mod combinat si alternativ, vei reusi sa obtii economii semnificative de energie, iar rezultate se vor resimtii la factura lunara. Boilerul este echipat cu mufe senzoriale pentru fiecare schimbator de caldura, iar prin intermediul termosenzorilor vei reusi sa ai un control precis asupra temperaturii. In acelasi timp, pierderile de caldura vor fi minime, multumita izolatiei etansa din spuma poliuretanica, cu o grosime de 43 mm. Totodata, de siguranta itemului se ocupa si cele doua protectoare de magneziu, care lupta impotriva efectului coroziv.

In plus, peretii recipientului sunt foarte rezistenti, deoarece sunt emailati din zirconiu durabil. Eficienta cu care se vor incalzi cei 200 de litri din rezervor se datoreaza puterii mari, de 3000W. Timpul de incalzire poate varia de la 4 la 8 ore, in functie de cat de mult grade vrei sa acumulezi (de la 15°C la 65°C). Printre dotarile de care se dispune, se gaseste un termostat reglabil, o supapa de siguranta, o protectia anti-inghet, precum si un intrerupator on/off.

Ceea ce atrage la acest dispozitiv, pe langa avantajele enumerate pana acum, este faptul ca poate fi achizitonat la un pret satisfacator, in comparatie cu calitatea pe care o ofera.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune boilere cu 2 serpentine

 

Ghidul cumparatorului

Boilerele cu doua serpentine sunt modele care au capacitatea de a prepara si de a stoca apa calda, iar acestea pot fi racordate la doua surse de caldura diferite. Serpentina este un tub sau o teava metalica, care se regaseste in interiorul bazinului, iar aceasta are rol de schimbator de caldura. Marele avantaj este ca poti combina cele doua surse in functie de sezonul de afara, astfel ca apa va fi incalzita mai rapid si intr-un mod economic. Daca esti de parere ca acest dispozitiv este ceea ce lipseste locuintei tale, te invitam sa afli mai multe despre rolul serpentinei si cum poti beneficia de acest sistem, despre cum trebuie sa fie dotat itemul pentru a putea fi utilizat in siguranta si care sunt metodele de amplasare, pe care le poti utiliza. Aceste informatii se regasesc in ghidul de cumparaturi de mai jos, care este bazat pe cele mai avizate pareri despre cele mai bune boilere cu doua serpentine.

 

 

Functionalitatea: este asigurata de capacitatea celor doua serpentine de a lucra impreuna sau alternativ, in timp ce una functioneaza in regim instant, iar cealalta, in regim de acumulare. Acestea au rolul de a prelua agentul termic din doua surse diferite si de a forma un transfer de caldura catre apa care exista in boiler. Cele doua pot fi conectate la energie electrica (o retea sau un generator de curent), o centrala termica, o retea de gaz metan, o pompa de caldura si chiar un panou solar. Cele mai multe modele care se regasesc in comert sunt echipate cu o serpentina superioara, care, de regula, este racordata la o centrala termica, iar una inferioara, la panourile solare. Pe timp de iarna, poti utiliza doar incalzirea centrala, iar in felul acesta, neexistand un consum electric al itemului, vei reusi sa faci economii insemnate. De asemenea, boilerele mixte pot fi echipate si cu o rezistenta electrica, care va fi foarte utila in momentul in care vei vrea sa te speli, fara a mai da drumul la centrala electrica (vara, de exemplu). Poti apela la ea si in zilele cand vremea este nefavorabila, iar panoul solar nu poate functiona la capacitate maxima. Mai mult, va recomandam ca achizitionati un produs cu serpentina in forma elicoidala, in favoarea celei de tip spirala, intrucat are o suprafata mai mare de schimb de caldura, fiind mai eficienta (incalzeste cantitati mai mari de apa, intr-un timp mai scurt).

 

Siguranta: cade in rolul unor elemente ce nu trebuie sa lipseasca si care au grija atat de buna functionare a dispozitivului, printre care enumeram prezenta supapelor de siguranta, a senzorilor de oprire automata, a termoregulatorului, a sistemului anti-inghet etc. Supapele au rolul de a controla suprapresiunea, daca aceasta depaseste de valorile maxime acceptate, senzorii de oprire automata vor interveni in caz de supraincalzire, un termoregulator ii ofera posibilitatea de a fixa o temperatura limita, iar sistemul anti-inghet este esential pentru a putea trece cu bine de sezonul rece.

 

Amplasarea: se poate face pe perete sau pe jos, doar in pozitie verticala. Boilerele cu o capacitate de pana in 200 de litri pot fi montate pe perete, cu conditia ca peretele pe care il montezi sa fie rezistent, intrucat va trebui sa introduci dribluri in ele, care sa suporte recipientul. De asemenea, intre podea si acesta este necesar sa fie o distanta de cel putin 1 metru jumatate. Modele de la 200 de litri in sus vin cu specificatii pentru amplasarea pe pardoseala, astfel ca tot ce trebuie sa faci este sa le racordezi. Totusi, ai grija ca in jurul acestora sa fie suficient spatiu aerisit si sa nu existe umiditate.

“Unde gasesc boiler cu doua serpentine la un pret bun?” ar trebui sa fie o intrebare la care sa raspunzi cu usurinta, acum ca ai citit ghidul de cumparaturi. Daca, totusi, nu te-a decis de unde sa il achizitionezi, noi te putem ajuta. Astfel, iti recomandam drept sursa Internetul, unde vei putea gasi prezentari detaliate ale produsului dorit, iar acesta iti va ajunge acasa, fara ca tu sa te mai complici cu transportul lui.

Lasa un comentariu

1 Comentariu

DRĂGHICI DĂNUȚ

August 9, 2022 at 6:31 am

Mă interesează un boiler cu dublă serpentina.

Raspunde