Cel mai bun boiler electric de 80 litri

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Tesy BiLight GCV804420B11TSR

 

1) Tesy BiLight GCV804420B11TSRLa titlul de cel mai bun boiler electric de 80l concureaza cu succes si modelul Tesy BiLight. Acesta este un boiler vertical cu comanda mecanica. Are o putere de 2000 de watti, oferind un timp de incalzire al apei de la 15 la 65 de grade Celsiul de 2 ore si 20 de minute.

Modelul beneficiaza de un design inovator al duzei de apa rece, care creeaza un efect unic, PISTON EFFECT, care asigura un volum cu 15% mai mare de apa calda. Sistemul de prindere pe perete nu realizeaza punte termica, asadar nu se va inregistra pierdere de caldura.

Panoul de comanda este prevazut cu intrerupator unic, cu doua functii, care indica modul de incalzire si modul gata de utilizare. Totodata, acesta este prevazut cu un termostat reglabil manual, prin care puteti seta temperatura apei. Rezervorul are o izolatie de 18 mm din sticla ceramica si beneficiaza de o perioada de garantie individuala de 3 ani. Durata de viata este prelungita cu ajutorul anodului de magneziu cu care este prevazut si cu ajutorul supapei de siguranta, care impiedica acumularea unei presiuni excesive.

 

 

 

 

 

Ferroli Power Thermo 80V

 

2) Ferroli Power Thermo 80VUn alt model de boiler electric de 80l la un pret bun este si Ferroli Power Thermo 80V. Acesta este dotat cu sistem dublu de incalzire: o rezistenta electrica de 1,5kW, precum si o serpentina din otel portelanat, care se poate racorda la sistemul de incalzire al imobilului.

De asemenea, modelul este prevazut cu sisteme de siguranta atat la supra, cat si subpresiune, precum si cu un termostat reglabil, care determina oprirea automata a boilerului atunci cand temperatura setata este atinsa.

Aceasta este pastrata o perioada mai lunga de timp cu ajutorul izolatiei de spuma poliuretanica de inalta densitate, care impiedica pierderea de caldura. Durata de viata a boilerului este prelungita cu ajutorul anodului de magneziu cu care este prevazut si care impiedica instalarea coroziunii. Modelul beneficiaza de o perioada de garantie de 3 ani.

 

 

 

 

 

Ariston Velis 80 EU

 

3) Ariston Velis 80 EUUn alt model de boiler electric de 80l apreciat de cumparatori este modelul Ariston 80 EU. Acesta are un design extra-plat, avand o adancime de 27 centimetri, realizand astfel o economie de spatiu de pana la 21 centimetri fata de modelele obisnuite.

De asemenea, acesta permite instalarea atat in pozitie verticala, cat si orizontala, oferindu-va posibilitatea de a alege varianta cea mai buna pentru locuinta dumneavoastra. Produsul este unic si prin numarul de cuve, acesta nefiind prevazut cu un singur rezervor, ci cu doua, care sunt conectate in serie prin by-pass.

Datorita acestui sistem, produsul va ofera posibilitatea de a economisi o ora din timpul de incalzire necesar pentru capacitatea maxima, de 80 litri. Tipul de control al acestui boiler este electronic. Modul eco al acestui aparat inregistreaza perioadele de utilizare maxima, asadar apa va fi gata de utilizare in inervalele respective de timp, reducand consumul de energie.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune boilere electrice de 80L

 

Ghidul cumparatorului

Daca zona in care se afla locuinta dumneavoastra nu beneficiaza de retea de gaz, sau daca doriti sa adoptati o metoda de incalzire ecologica, atunci un boiler electric este exact ceea ce aveti nevoie. Fiind o achizitie deosebit de importanta, inainte de a cumpara un astfel de echipament, trebuie ca specificatiile tehnice ale modelului ales sa fie in perfecta concordanta cu nevoile dumneavoastra. Asadar, atunci cand doriti sa achizitionati un boiler electric trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte: tipul, capacitatea, puterea, presiunea, functionalitatea.

 

Boiler electric de 80 l

 

Tipul: Boilerul electric poate fi model combi, care asigura atat apa calda, cat si caldura, sau simplu, utilizat numai pentru apa calda. Avand in vedere consumul ridicat inregistrat de un model combi, optati pentru acesta doar in cazul in care nu dispuneti de o metoda alternativa de incalzire in locuinta.

 

Capacitatea: Se refera la cantitatea de apa care poate fi incalzita intr-o singura utilizare. Din acest punct de vedere, boilerele electrice pot avea capacitate mica, medie, sau mare. Aceasta trebuie aleasa in functie de numarul de consumatori. Pentru un consum mare de apa calda, va recomandam sa optati pentru un boiler cu o capacitate de cel putin 80 de litri.

 

Puterea: Determina viteza de incalzire a apei. Pentru un boiler cu capacitate de 80l optati pentru o putere de 1500-2000 de watti. Desi aceasta va genera un consum ridicat de energie electrica, va incalzi apa mult mai rapid. De asemenea, majoritatea boilerelor existente pe piata au mai multe moduri de functionare, printre care si cel economic, care mentine apa la o anumita temperatura odata ce a fost incalzita, asadar pe termen lung, utilizarea unui boiler electric de mare putere nu va fi deosebit de costisitoare.

 

Presiunea: Ajuta la circulatia apei in instalatie, respectiv de la boiler la robinet. Daca boilerul pe care doriti sa il achizitionati trebuie sa deserveasca o locuinta cu etaj, sau cu o suprafata semnificativa, atunci alegeti un model de mare presiune.

 

Functionalitatea: Presupune posibilitatile de adaptare ale reglajelor in functie de necesitati. Acestea se refera la temperatura apei, timpul de incalzire al apei precum si sisteme de siguranta. In ceea ce priveste temperatura apei, fiecare boiler existent pe piata este dotat cu termostat. Va sfatuim sa alegeti un model cu termostat reglabil manual, pentru a putea sa modificati cu usurinta temperatura apei. Cu privire la timpul de incalzire, de cele mai multe ori, acesta este direct proportional cu capacitatea boilerului, asadar un model de 80 litri va avea un timp de incalzire in jur de 3 ore. In acest caz, de mare ajutor este modul economic de functionare al boilerului. Cu ajutorul acestuia puteti incalzi apa din timp si sa o mentineti la tempratura dorita, fara a inregistra consum maxim de energie electrica. Referitor la sistemele de siguranta, alegeti un boiler cu protectia anti-inghet daca acesta va fi plasat intr-o incapere foarte friguroasa iarna, si cu sistem de protectie la presiune crescuta, pentru a preintampina eventuale defectiuni.

Daca aveti nevoie de un boiler electric de 80 de litri, atunci cu siguranta va puneti intrebarea “ unde gasesc boiler electric 80l la un pret bun?”. Noi va sfatuim sa apelati la magazinele online, deoarece aici veti gasi descrieri amanuntite ale caracteristicilor tehnice, precum si pareri despre cele mai bune boilere electrice de 80l, venite din partea unor utilizatori ca si dumneavoastra. Pentru a va usura munca, va invitam sa analizati propunerile noastre.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu