Cel mai bun boiler electric de 30 litri

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Tesy BiLight GCV303512B11TSR

 

1) Tesy BiLight GCV303512B11TSRBoilerul electric Tesy BiLight GCV303512B11TSR este un produs de top in gama sa. Producatorul a imbinat cateva tehnologii moderne, care le asigura utilizatorilor cu pana la 15% mai multa apa calda, cu costuri energetice cu pana la 16% mai mici. Boilerul are incorporat un indicator luminos ale carui culori indica daca apa este in curs de incalzire sau a ajuns deja la temperatura selectata.

Termostatul este usor accesibil, permitand reglarea usoara a temperaturii la care va fi incalzita apa. Boilerul functioneaza cu o presiune de 0.8 Mpa, fapt ce il face adecvat si unui apartament de dimensiuni medii sau mari.

Totusi, la aceasta presiune de functionare, unitatea nu va putea sa trimita apa si la etajul locuintei, asadar in cazul in care locuiesti la casa este bine sa te reorientezi. Clasa de eficienta energetica este D, iar timpul de incalzire a apei pana la 65oC este estimat de catre producator la 1h30min. Protectia antiinghet, alaturi de celelalte caracteristici tehnice mentionate, il fac sa fie considerat cel mai bun boiler electric de 30 litri disponibil in mod convenabil in prezent.

 

 

 

 

 

Ariston Pro Eco SLIM 30

 

2) Ariston Pro Eco SLIM 30Boilerul electric Ariston Pro Eco Slim 30 este produsul imediat urmator pe lista noastra. Acest model se caracterizeaza printr-o eficienta energetica crescuta, mai ales in cazul in care optezi pentru incalzirea apei pana la o temperatura de 40oC.

Boilerul dispune de un panou de comanda frontal, usor accesibil, prevazut cu leduri indicatoare. Ariston a dotat produsul cu un pachet electronic de siguranta, pentru evitarea oricarui accident.

Produsul are o putere mare, de 1800W, fapt ce face ca timpul de incalzire a apei sa fie redus, dar care in acelasi timp incadreaza acest boiler in clasa D de eficienta energetica. Presiunea de functionare de 0.8Mpa este considerata satisfacatoare pentru orice locuinta cu un singur nivel. Luand in considerare toti acesti factori, se poate concluziona ca acesta este un boiler electric de 30 litri ieftin si bun.

 

 

 

 

 

Ariston Andris LUX ECO 30 EU

 

3) Ariston Andris LUX ECO 30 EUBoilerul electric Ariston Andris Lux Eco 30 EU impresioneaza prin designul extrem de modern si dimensiunile reduse. Acest produs este dotat cu un termostat electronic pentru reglarea precisa a temperaturii de functionare si cu un afisaj LED inteligent.

Presiunea apei este de 0.8 Mpa iar puterea de functionare este de 1500W. In mod concret, asta inseamna ca aparatul va face fata unei locuinte de dimensiuni mari, dar nu unei case cu etaj. Datorita puterii relativ mari de functionare, unitatea este capabila sa incalzeasca repede volumul maxim de apa. Ceea ce il deosebeste insa de celelalte produse din aceasta gama este eficienta energetica: boilerul Ariston Andris Lux Eco este incadrat in clasa energetica A.

Asadar, desi investitia initiala este ceva mai mare decat in cazul altor boilere de 30 de litri, pe termen lung costurile de functionare sunt mult reduse. Structura rezistenta la stropirea cu apa face ca dispozitivul sa poata fi montat chiar si deasupra chiuvetei, pentru un acces facil la panoul de reglaj. Produsul este calduros recomandat de catre utilizatori, tocmai datorita aspectului modern si al functionarii economice.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune boilere de 30L

 

Ghidul cumparatorului

Boilerul electric este o solutie relativ ieftina – cel putin in comparatie cu centralele termice – pentru a beneficia de apa calda curenta. De cele mai multe ori, se opteaza pentru instalarea unui boiler electric atunci cand nu exista posibilitatea racordarii unei centrale termice la o instalatie de gaz. Adevarul este ca, daca exista o sursa alternativa de incalzire, boilerul este solutia perfecta pentru rezolvarea problemei apei calde, caci randamentul de functionare este unul bun sau foarte bun, iar viteza de incalzirea a apei poate fi mare, in functie de tipul de boiler ales.

Un boiler de 30 de litri este potrivit pentru utilizatorii unici sau pentru familiile restranse (2 persoane), iar pretul este foarte accesibil. Cum insa nimanui nu ii place sa iroseasca banii, este bine sa te informezi in legatura cu parametrii care descriu nivelul de performanta al acestui tip de produs. In general, viitorii cumparatori doresc sa afle cat mai multe pareri despre cele mai bune boilere electrice de 30 litri, inainte de a achizitiona unul.

 

Boiler electric de 30 l

 

Indicatorii de performanta: se refera la puterea de functionare si la presiunea apei.

Puterea de functionare: este un indicator atat al vitezei cu care boilerul pe care l-ai ales incalzeste apa, cat si al consumului de energie electrica. Cercetand oferta de pe piata, cele mai multe boilere electrice disponibile functioneaza cu puteri de 1200 – 1500W. Desi boilerul electric este o solutie cu un randament crescut, el nu este neaparat o solutie economica, dimpotriva; se caracterizeaza printr-un consum energetic destul de crescut si printr-o amprenta de carbon importanta, de aceea este important sa balansezi intelept beneficiile unei puteri crescute, cu dezavantajul reprezentat de factura la electricitate a unui asemenea produs puternic.

 

Presiunea de functionare: este un alt factor de care trebuie sa tii cont in alegerea produsului potrivit nevoilor tale. Daca boilerul va deservi o garsoniera sau un apartament de dimensiuni reduse, ea nu reprezinta un criteriu important de luat in calcul, caci si cel mai putin performant boiler va face fata. Daca insa boilerul urmeaza sa fie instalat intr-un apartament cu o suprafata mai mare, o presiune redusa de functionare va determina o presiune scazuta a apei, fapt care se poate dovedi deranjant in momentul in care doresti sa faci un dus. De asemenea, presiunea de functionare trebuie luata in calcul in momentul alegerii locului de instalare a boilerului in locuinta.

 

Optiunile de reglaj: desi toate boilerele sunt echipate cu un termostat, nu toate permit reglarea manuala a temperaturii la care va fi incalzita apa. Este bine sa te informezi care este temperatura maxima de incalzire a apei si care este durata unui ciclu de incalzire. Cu cat durata este mai mica, cu atat vei putea beneficia de apa calda mai repede, chiar daca rezerva anterioara tocmai a fost consumata.

 

Bugetul: multi cumparatori iau in calcul doar pretul de magazin, pierzand din vedere consumul energetic al aparatului pe care il au in vedere. Un produs incadrat intr-o clasa energetica superioara va amortiza investitia initiala in mai putin de 6 luni de functionare zilnica, asadar in acest caz particular, o investitie initiala mica poate insemna costuri finale mai mari.

Atunci cand cumparatorii se intreaba unde gasesc boiler electric de 30 litri la un pret bun, recomandarea noastra este sa se orienteze si catre magazinele on-line. De multe ori ele au preturi mai competitive. Iata cateva sugestii de aparate din aceasta categorie.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu