Cel mai bun boiler electric

Am modificat articolul ultima data pe: 13.10.24

 

Boilere electrice – Opinii si Recenzii 2024

 

Atat pentru cei care nu au acces la sistemul de furnizare centralizata a gazului, cat si pentru persoanele care prefera o alta solutie pentru incalzirea apei menajere, boilerele electrice reprezinta o optiune eficienta si practica. Cu rezervoare de diferite capacitati si tehnologii de izolare care reusesc sa mentina apa calda pentru mai mult timp, acest tip de dispozitive pot alimenta fara dificultati apartamente si case, asigurand apa calda necesara intregii familii. Pentru ca achizitia nu este foarte simpla si investitia este destul de mare, venim in sprijinul celor care cauta un astfel de produs, cu cateva recomandari relevante. In topul listei vei gasi modelul Tesy BiLight GCVS 804420 B11 TSR, o versiune termoelectrica, cu capacitate de 80l si un timp redus de incalzire, recomandat pentru locuintele cu 2 – 3 persoane, care poate fi utilizat si in asociere cu o centrala termica. Pentru cei care cauta o versiune mai accesibila la pret, recomandam ca alternativa Eltim 90l.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Tesy BiLight GCVS 804420 B11 TSR
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Boiler electric Tesy 80l, cu putere de 2000W, care asigura incalzirea rapida a apei menajere si pastrarea acesteia la o temperatura ridicata pentru mai mult timp, datorita izolatiei din poliuretan si lipsei de punte termica cu zidul de sustinere. Include termostat pentru pastrarea nivelul dorit de caldura in interiorul tancului si este dotat cu supapa de siguranta pentru functionare sigura.

Se numara printre versiunile de clasa energetica C care necesita administrare atenta pentru obtinerea rezultatelor dorite cu costuri reduse.

Optiune potrivita pentru familii de mici dimensiuni, cu timp scurt de incalzire a apei, rezervor incapator si utilizare facila.

A 2-A OPTIUNE!

Eltim 90l
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Boilerul acesta e foarte util in locuintele in care exista spatii de depozitare pentru combustibil solid, pentru ca poate fi utilizat si astfel. Are o capacitate mare, 90 de litri, suficienta pentru o familie de 3-4 persoane, e usor de montat, deoarece se pozitioneaza pe sol si da si caldura in incapere.

E un model care ocupa mult spatiu (440 x 1160 x 500 mm), deoarece are si camera de ardere pentru combustibilul solid.

Daca vrei un boiler care sa incalzeasca apa, dar si baia, iti recomandam acest produs, care e performant si de mare capacitate.

A 3-a Optiune!

Tesy BiLight SLIM GCV503820B11TSR
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o varianta de boiler electric Tesy 50l, recomandata pentru locuinte in care se afla 1 – 2 persoane, cu rezervor protejat prin strat de sticla ceramica si anod de magneziu. Are putere medie spre ridicata, permitand incalzira rapida a apei si este dotata cu izolare eficienta si design cu fixare fara punte termica, care ajuta la mentinerea temperaturii interioare.

Conceptul este unul prin excelenta electric, fara serpetina si deci fara optiunea de asociere cu centrala termica sau un sistem cu panouri solare.

Solutie de gestionare a apei calde menajere, pe baza de rezistenta electrica, cu tanc cu capacitate medie, potrivita pentru cupluri si uz individual.

 

 

Pareri despre cele mai bune boilere electrice

Cauti de mult timp un boiler electric de 50l, 80l sau 150l, si nu gasesti modelul potrivit? Cele mai multe versiuni sunt disponibile online, impreuna cu detalii tehnice in limba romana si prezentari clare, care sa te ajute sa optezi pentru cea mai buna combinatie pret-performanta. Dintre cele mai populare optiuni insotite de evaluari ale clientilor, am ales pentru tine exemple din categorii diferite, care sa te ajute sa-ti stabilesti cat mai bine criteriile de evaluare.

 

 

Boiler electric 80 l:

 

Tesy BiLight GCVS 804420 B11 TSR

 

Din punct de vedere tehnic, cele mai bune boilere electrice sunt cele care te ajuta sa iti acoperi necesarul de apa calda, cu cel mai mic consum de curent. Acest model de la Tesy, de 80l, este gandit pentru locuinte cu 2 – 3 persoane, in care se foloseste preponderent dusul pentru spalare, o cada plina necesitand in general aproximativ 100l pentru umplere. Are o putere de 2000W (medie spre ridicata) si incalzeste apa din rezervor in aproximativ 2 ore. Include in plus, fata de alte versiuni, duza din inox care impiedica amestecarea rapida a lichidului rece cu cel cald, punandu-ti la dispozitie astfel cu pana la 15% mai mult volum fierbinte, gata de folosire.

Pentru a economisi energie, dar a-ti asigura si confortul termic necesar, ai la indemana un panou de control cu termostat asociat, care iti permite setarea nivelului de temperatura pe care vrei sa il mentii in tanc, astfel incat apa sa fie calda tot timpul. Rezervorul este izolat cu strat de poliuretan de inalta densitate, iar designul impiedica formarea de punte termica cu peretele la instalare, ambele caracteristici ajutand la mentinerea eficienta a caldurii in interior.

Rezistenta in timp si pastrarea performantelor in functionare sunt asigurate cu ajutorul suprafetei interioare din sticla ceramica si al anodului de magneziu, ambele cu rol de protectie impotriva coroziunii. Dispozitivul este prevazut si cu supapa de siguranta, protectie la supraincalzire  si anti-inghet, care mentin aparatul in parametrii siguri de functionare. Se monteaza vertical, pe perete si lucreaza la o presiune maxima de 8bar, in sistem electric si 6bar, pe serpetina, oferindu-ti deci posibilitatea cuplarii cu centrala, pentru incalzire indirecta a apei. Iti atragem atentia ca este o versiune din clasa de consum C, ceea ce inseamna ca trebuie sa il gestionezi eficient pentru a evita facturile ridicate la curent.

 

Avantaje:

Model de 80l, pentru gospodarii cu 2 – 3 persoane.

Include serpetina, permitand incalzirea apei atat electric, cat si termic (indirect).

Este prevazut cu duza speciala care limiteaza amestecarea apei calde cu cea rece.

Nu formeaza punte termica cu peretele.

 

Dezavantaje:

Face parte din aparatele de clasa C (eficienta medie) din punct de vedere al consumului energetic.

 

 

 

 

Boiler pe lemne si electric:

 

Eltim 90l 

 

Boilerul electric Eltim, pe care ti-l prezentam acum, e un model ce poate fi instalat cu usurinta in locuintele in care nu exista alte surse de apa calda. El poate fi folosit si cu combustibil solid (lemne, carbune, rumegus etc.), daca stai la casa si ai loc pentru a depozita resursele necesare. Cand e utilizat in acest mod da si caldura in baie, asadar, nu ai nevoie de calorifer sau alte surse de incalzire.

Articolul acesta are o capacitate generoasa, de 90 de litri, ceea ce inseamna ca poate fi o varianta buna chiar si pentru locuintele in care traiesc 3-4 persoane. Referitor la partea de pozitionare si montaj, se asaza pe sol, vertical si nu trebuie prins de perete. Temperatura maxima la care poate ajunge e de 90 de grade Celsius, iar presiunea de 6 bari. 

Modelul acesta e potrivit pentru baile mari, deoarece ocupa mult loc, avand dimensiuni de 440 x 1160 x 500 mm si o greutate de 52 kg. Partea de sus este alba, iar cea de jos neagra. 

 

 

 

 

Boiler electric 50l:

 

Tesy BiLight SLIM GCV503820B11TSR

 

Pentru cei care locuiesc singuri sau cuplurile care au nevoie de o varianta de incalzire a apei, cel mai bun boiler electric este unul cu capacitate de aproximativ 50l, care asigura nivelul necesar pentru alimentarea dusului si chiuvetelor din casa. Printre optiunile de acest tip se numara si modelul BiLight SLIM GCV503820B11TSR de la Tesy. Are un design compact, lung, cu diametrul de doar 38cm, se fixeaza vertical, pe perete, fiind potrivit si pentru incaperile limitate ca dimensiuni si iti pune la dispozitie o putere de 2000W, care inseamna incalzire rapida si anume aproximativ 1 ora si 18 minute pentru intreg tancul.

Este prevazut cu termostat reglabil care ajuta la mentinerea constanta a temperaturii, la nivelul setat de tine si buton On/Off cu LED, care te anunta cand e gata apa si o poti folosi, schimbandu-si culoarea din rosu in albastru. Duza speciala din interior limiteaza amestecul lichidului rece cu cel deja incalzit, astfel incat tu sa te bucuri de mai multa apa fierbinte, iar stratul izolator de 34mm si modul de fixare fara punte termica diminueaza pierderile de caldura.

Interiorul rezervorului este protejat impotriva coroziunii prin intermediul unui strat de sticla ceramica, la care se adauga anodul de magneziu integrat, care prelungeste durata de viata a dispozitivului. Include de asemenea supapa de siguranta pentru eliminarea presiunii, atunci cand se ating niveluri riscante si protectie anti-inghet. Este un model de clasa energetica C.

 

Avantaje:

Protectie impotriva coroziunii prin anod de magneziu si strat de sticla ceramica.

Include panou de control cu LED, usor de folosit.

Model cu viteza buna de incalzire, care necesita pana la 1 ora si 18 minute pentru 50l de apa.

Este dotat cu termostat reglabil pentru setarea temperaturii dorite.

 

Dezavantaje:

Nu include serpetina, fiind o versiune care permite incalzire apei doar pe baza rezistentei electrice.

 

 

 

 

Boiler electric Ariston:

 

Ariston Lydos Eco 50L 

 

Cauti un boiler electric pentru spatii rezidentiale? Ai vazut acest model? El are o capacitate de 50 de litri, ceea ce inseamna ca va fi potrivit in locuintele in care exista cel mult doi membri. Consuma destul de multa energie electrica, facand parte din clasa B si este de culoare alba. Are functii utile precum: setarea temperaturii manual, indicator ce te atentioneaza cand poti sa il folosesti sau economisire energie.

Acest boiler are o putere mare, de 1800 W si poate lucra cu o presiune maxima de 8 bari. Nu e deloc zgomotos, ci e chiar silentios, producand cel mult 15 dB. Temperatura maxima pe care o poate atinge apa incalzita e de 80 de grade, iar un ciclu complet de incalzire dureaza 87 de minute. 

Produsul acesta are dimensiuni de 47 x 52.8 x 45 cm si o greutate de 16 kg. Montarea lui se face vertical si trebuie sa il prinzi de perete, motiv pentru care e posibil sa ai nevoie de ajutor.

 

 

 

Ariston Pro 1 Eco Slim

 

Daca vrei pentru locuinta ta un boiler care sa arate cat mai elegant si modern, acesta ar putea fi o buna achizitie. E de de culoare alba, cu baza neagra, avand pe suprafata de jos incorporat un ecran tactil ce permite efectuarea diverselor setari si afisarea temperaturii. E un model mai ingust, avand o latime de 35.3 cm. 

Boilerul acesta are o capacitate de 50 de litri, motiv pentru care il recomandam in locuintele de cel mult 2 persoane. Are o putere de 1800W si apa poate atinge o temperatura maxima de 80 grade Celsius. E foarte silentios, producand un zgomot de doar 15 dB. Are functia ECO, de economisire a energiei si face parte din clasa energetica B.

Inaltimea acestui produs e de 83.7 cm, iar montarea se face pe perete. Va trebui sa te ajute cineva sa il fixezi, deoarece e destul de greu – 16.8 kg. 

 

 

 

Ariston VELIS EVO PLUS 100

 

Daca ai la dispozitie un buget prietenos si vrei sa achizitonezi un model de boiler electric de 100 l, cu grad ridicat de eficienta si un aspect deosebit, iti propunem ca optiune Velis Evo Plus de la Ariston, cu un design simplu si elegant, care iti va fermeca privirea si te va face sa te uiti cu reticenta la versiunile clasice. Este construit cu doua rezervoare, concept care il ajuta sa iti ofera apa calda oricand, mult mai rapid (170 de minute pentru o temperatura cuprinsa intre 15 si 65oC).

Are o putere de 3000W, face parte din clasa de eficienta energetica B si lucreaza cu presiune de 8 bar, fiind potrivit, ca volum de apa oferit, pentru locuinte cu 2 – 3 utilizatori. Este prevazut cu termostat, cu sistem de control digital inteligent si panou touch, care afiseaza permanent cantitatea de lichid incalzit disponibil pentru dus, si pune la dispozitie posibilitatea de programare zilnica a modului de functionare. In plus, identifica singur tiparul optim de incalzire si stand-by, prin intermediul functiei Evo.

La capitolul securitate si rezistenta, iti putem spune ca suprafata rezervoarelor si elementul de incalzire sunt emailate cu titan, ca include protectie anti-inghet si pentru incalzitor (in cazul opririi apei sau curentului) si face parte din clasa IPX4, cu rezistenta ridicata la jeturi de apa orientate asupra dispozitivului. Se monteaza atat pe verticala, cat si pe orizontala, suspendat pe perete si are adancimea de doar 27.5 cm, pentru a face economie de spatiu.

 

 

 

Ariston Andris RS 30 EU

 

Vrei un boiler electric, ieftin si bun? Ariston Andris RS 30 EU are sanse mari sa fie intocmai versiunea pe care o cauti. Cu dimensiunile de 40.7 x 40.7cm si un design compact si modern, pe care vei dori sa-l vada toata lumea, aceasta varianta de dispozitiv de incalzire care functioneaza pe baza de rezistenta electrica din cupru, cu durabilitate si eficienta foarte buna, asigura cu succes apa calda necesara pentru chiuveta sau chiuvetele din baie, bucatarie ori garaj.

Configurarea conditiilor de utilizare se realizeaza prin intermediul panoului de control mecanic, cu buton rotativ si LED, care permite setarea temperaturii dorite, fiind conectat la un termostat performant, imersat in apa, care gestioneaza automat pornirea si oprirea rezistentei, astfel incat tu sa ai mereu la dispozitie apa calda. Se instaleaza usor pe perete, fiind un model vertical si se preteaza la montaj sub chiuveta sau deasupra acesteia, pentru acces rapid la setari.

Nu include serpetine, ceea ce inseamna ca poate fi utilizat exclusiv pe baza de energie electrica, fiind potrivit pentru zonele neconectate la reteaua de gaz, in care nu vrei sa folosesti sobe sau seminee pe combustibil solid. Rezervorul este prevazut cu anod de magneziu si strat de email, pentru durabilitate si rezistenta la coroziune si intreg sistemul este controlat de o supapa de siguranta, care mentine parametrii in intervalul optim de functionare. Este un model de clasa energetica C, cu o putere de 1500W, ridicata pentru capacitatea sa volumetrica si care ii asigura un timp redus de incalzire a apei.

 

Avantaje:

Versiune de dimensiuni mici, usor de montat deasupra chiuvetei sau sub aceasta.

Include anod de magneziu si strat protector de email pentru prevenirea coroziunii.

Are o putere de 1500W care inseamna rapiditate in incalzirea apei.

Permite setarea si mentinerea temperaturii dorite, cu ajutorul termostatului integrat.

 

Dezavantaje:

Boiler electric mic, cu capacitate redusa, conceput pentru alimentarea chiuvetelor sau a unui singur dus.

 

 

 

 

Boiler electric 10l:

 

Ariston Andris RS 10 EU

 

Pentru situatiile in care esti nevoit sa asiguri alimentarea cu apa calda pentru un singur consumator, cu debit mic si utilizare ocazionala, cum este de exemplu o chiuveta amenajata intr-un garaj sau atelier, cel mai bun boiler electric este un model compact si eficient, cum este Andris RS 10 EU. Cu o greutate de doar 6.6kg si dimensiuni reduse (27.6 x 36 x 36cm), aceasta optiune, cu rezervor de 10l, iti pune la dispozitie un design placut, cu exterior in combinatie de gri si alb si panou de control discret, care permite modificarea facila a temperaturii.

Include termostat reglabil cu senzor imersat, element de incalzire din cupru (anticoroziune), supapa de siguranta si led iluminat, care semnalizeaza vizual perioadele de functionare. Interiorul rezervorului este acoperit cu strat din email, ce are rolul de a preveni coroziunea peretilor si a asigura utilizarea in conditii optime pentru o perioada lunga de timp.

Se monteaza vertical, sub chiuveta sau deasupra acesteia, ocupand foarte putin spatiu,  foloseste 1200W si face parte din clasa de eficienta energetica A, cu un consum anual mediu estimat de 519kWh. Lucreaza silentios, generand doar 15dB, in conditiile in care vorbitul in soapta intr-o biblioteca ajunge de regula la 30dB.

 

 

 

 

Boiler electric clasa energetica A:

 

Baxi 80 L / 580 TD

 

Dotat cu termometru, regulator de temperatura si panou de control de tip mecanic, usor de utilizat, aceasta versiune de boiler electric de 80l face parte din categoria optiunilor de clasa energetica A+, recomandata persoanelor care cauta o solutie cu adevarat economica, ce poate fi alimentata atat la reteaua de electricitate, cat si la cea de gaz. Functioneaza cu o putere de pana la 1500W si o presiune maxima de lucru de 9bar, care permite trimiterea unui flux suficient de puternic de apa si catre robinetele amplasate la distanta mai mare sau la etaj.

Include rezervor confectionat din otel, element de incalzire izolat electric, prin intermediul unei insertii din material plastic si anod de magneziu, care ii ofera rezistenta buna la coroziune si durata lunga de viata. In plus, peretii sunt izolati cu strat de poliuretan de 17mm, pentru a pastra apa calda cat mai mult timp, scazand astfel consumul de energie.

Designul permite pozitionarea atat pe verticala, cat si pe orizontala, in functie de cat de ofertant este spatiul, prin suspendare pe perete. Este un dispozitiv cu functionare silentioasa (15dB) si sigur, prevazut cu supapa de siguranta si indicator luminos care se aprinde pe timpul functionarii.

 

 

 

 

Boiler electric Tesy:

 

Tesy BiLight GCV504420B11TSR

 

Daca vrei un model cu inaltime mai mica, pe care sa il poti amplasa deasupra unui element de mobilier, in baie sau bucatarie, iti recomandam acest boiler electric Tesy, cu capacitatea de 50 de litri si inaltime de 59.5cm. Iti atragem insa atentia ca economia de spatiu pe verticala inseamna un diametru de 48mm, ceva mai mare decat la alte variante, in special cele din categoria Slim. Se numara printre optiunile care pot face fata in mod eficient cerintelor din apartamente sau case in care locuiesc 2 persoane si dezvolta o putere de pana la 2000W, care asigura incalzirea rapida a apei.

Este un format vertical, cu montare pe perete si structura speciala care previne formarea de punte termica intre exteriorul rezervorului si perete, prevenind astfel pierderile de caldura. Tancul este in plus acoperit cu izolatie de 18mm, iar sistemul de control include termostat, care ofera posibilitatea setarii si mentinerii relativ constante a nivelului de temperatura dorit. Gandit pentru uz rezidential, acest model lucreaza cu o presiune a apei de 8 bar, potrivita pentru activitatile casnice si de igiena personala si face parte din categoria versiunilor electrice, fara serpetina, deci nu se poate folosi in asociere cu centrala termica.

Conceptul constructiv este unul axat pe durabilitate si siguranta, incluzand anod de magneziu si strat interior din sticla ceramica, pentru prevenirea coroziunii peretilor, si supapa de siguranta plus protectie anti-inghet, pentru functionare optima si fara riscuri. Este o versiune de clasa energetica C si contine duza speciala care asigura pana la cu 15% mai multa apa fierbinte fata de modele similare, evitand amestecarea rapida cu fluxul rece nou introdus in tanc.

 

Avantaje:

Design cu inaltime redusa, care permite amplasarea deasupra chiuvetei sau a unui corp de mobilier.

Putere de 2000W care ajuta la incalzirea rapida a lichidului.

Fixare verticala, pe perete, fara punte termica.

Dotat cu duza speciala care impiedica racirea apei deja incalzite prin amestecare cu cea rece care patrunde in rezervor.

 

Dezavantaje:

Versiune cu diametru mare, mai putin potrivita pentru incaperile inguste.

 

 

 

Tesy Compact Line GCU 0615 RC

 

Dintre versiunile concepute in format compact, pentru a ocupa cat mai putin spatiu, iti propunem un model cu acumulare, dotat cu rezervor cu capacitate de 6l, potrivit pentru chiuvetele cu utilizare ocazionala sau ca plan de rezerva pentru momentele in care centrala nu mai vrea sa mearga. Formatul este unul vertical si permite montarea suspendata pe perete, sub chiuveta.

Se remarca prin designul modern, in alb si gri si este prevazut cu sistem de control exterior al temperaturii, de tip mecanic, intuitiv si usor de utilizat pentru a stabili nivelul de temperatura la care vrei sa fie incalzita apa. Timpul de lucru este foarte scurt, acest boiler electric Tesy, cu putere de 1500W, avand capacitatea de aduce lichidul la 15 – 65oC in aproximativ 11 – 14 minute. Perioadele in care dispozitivul se afla in functiune sunt semnalizate prin intermediul unui indicator luminos.

Lucreaza cu o presiune maxima de 7.5bar, aduce apa pana la maxim 70oC si face parte din clasa de eficienta energetica C. Pentru mentinerea constanta a temperaturii lichidului incalzit, peretii vasului de acumulare sunt dublati cu izolatie de 12mm. Interiorul este acoperit cu strat de sticla ceramica, care, impreuna cu anodul de magneziu, protejeaza impotriva coroziuniii. Modelul este prevazut cu supapa de siguranta, protectie electrica si termostat de siguranta care stau la baza functionarii in conditii optime.

 

 

 

 

Boiler electric cu serpentina:

 

Tesy BiLight GCV9S 1504420 B11 TSRP

 

Pentru locuintele cu 3 – 4persoane, care au nevoie de o sursa de apa calda cu o capacitate mai mare, functionare eficienta si optiuni secundare de incalzire recomandam modelul BiLight GCV9S de la Tesy, cu rezervor de 150litri si functionare termoelectrica. Este prin urmare un boiler electric cu serpentina, care iti permite conectarea si la centrala termica sau orice alt sistem inchis de incalzire, pentru a suplimenta alimentarea cu energie electrica.

Conceptul, specific acestui brand, include design fara punte termica, duza din otel inoxidabil, care reduce amestecul de apa calda si rece, pastrand temperatura ridicata la robinet pentru mai mult timp si izolatie din poliuretan de inalta densitate, in strat de 18mm, care diminueaza semnificativ pierderile de caldura, asigurand un consum convenabil si facturi lunare accesibile. Are o putere de 2000W si incalzeste apa (intre 15 si 65oC) in mod direct, in pana la 3.44h, si indirect, in aproximativ 26 de minute. Lucreaza cu presiune maxima de 6bar pe serpentina si 8bar cu alimentare electrica si face parte din clasa C de eficienta energetica.

Este prevazut de asemenea cu termostat reglabil, cu buton, pentru gestionarea temperaturii si anod de magneziu, cu durata prelungita de viata, usor de verificat si schimbat datorita flansei care permite accesul facil la componente. Interiorul rezervorului este de asemenea protejat cu strat de sticla ceramica.

 

 

 

 

 

Ariston Andris LUX ECO 30 EU

 

Andris LUX ECO 30EU este unul dintre acele boilere de dimensiuni mici, care fac minuni in locuinte ocupate de 1, cel mult 2 persoane. Este construit atat de compact, incat se monteaza usor, direct deasupra chiuvetei.

Volumul total de apa calda pe care-l va asigura va fi de 30l pentru fiecare program de lucru, folosind o presiune standard de 0.8Mpa. Consuma 1500W, dar poate realiza o economie energetica de pana la 15%, pe baza functiei Eco Evo incorporate. Controlul se face electronic, iar un paniul cu afisaj LED iti arata ce temperaturi are apa incalzita si cand poti incepe s-o folosesti. Include un rezervor cu titan(emailat) si element de incalzire din cupru, asigurant atat durabilitate, cat si fiabilitate.

Beneficiind de o izolatie IPX4, va rezista destul de bine chiar si daca va fi stropit din greseala cu apa. Mai apreciem functiile de termostat electronic(de mare prcizie) si intrerupatorul Pornit/Oprit.

 

 

 

 

Ariston Andris Lux 30 EU

 

Vei fi de-a dreptul incantat de designul acestui boiler electric Ariston, care a fost special conceput pentru a asigura minimul necesar de apa calda intr-o locuinta cu doi consumatori. Spunem asta pentru ca rezerva de apa calda va avea un volum maxim de 30l (e un boiler electric de 30l).

Puterea utilizata rivalizeaza cu cea a unui boiler de capacitate mai mare, constituind 1500W ce lucreaza impreuna cu o presiune de 0.8Mpa pentru a obtine un coeficient deeficienta energetica de clasa C. Piesa se va monta direct pe perete, deasupra chiuvetei, schema de instalare boiler electric Ariston fiind usor de citit, si ocupa foarte putin spatiu(44.7 x 44.7 x 41cm), avand totodata si un design ultra-modern.

Rezervorul este facut din titan, deci are o durabilitate exceptionala, iar elementul de incalzire din cupru asigura conductibilitate termica eficienta si implicit incalzire foarte rapida. Vei seta simplu si temperatura pe care doresti sa o aiba apa, deoarece un singur buton de control poate fi actionat in acest scop. In plus, termostatul imersat iti va pastra intreaga cantitate de lichid la temperatura optima.

 

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Boilerul cu alimentare electrica permite incalzirea apei menajere pentru chiuvete, dus si cada, prin conectare la reteaua centralizata de curent. Aceste dispozitive sunt disponibile intr-o varietate de modele, cu nivel de pret foarte diferit, in concordanta directa cu performantele pe care le ofera.

Ghidul nostru are scopul de a-ti pune la indemana cateva informatii despre caracteristici tehnice relevante, precum: modul de functionare, capacitatea rezervorului, detalii structurale, functii si mod de amplasare, pentru a putea gasi usor cel mai bun boiler electric pentru casa ta.

 

Sursa de incalzire: In functie de tipul sistemului care asigura incalzirea apei, poti opta pentru un boiler electric, la pret bun, dotat doar cu rezistenta care aduce apa din rezervor la nivelul termic dorit, pentru o versiune termoelectrica, care foloseste si agentul termic (centrala electrica, panouri solare etc.) sau un dispozitiv cu soba (focar) care permite si utilizarea combustibilului solid.

Solutiile mixte ofera o mai buna adaptabilitate la conditiile din zona in care locuiesti si oportunitatea de a face economie, reducand consumul de curent, care este ceva mai scump decat gazul si lemnele. Astfel, daca locuiesti intr-o arie in care stii ca reteaua de electricitate nu este foarte stabila, este bine sa iei in considerare alegerea unui model care sa iti ofere mereu un plan de rezerva, cum ar fi un boiler pe lemne si electric.

Este important sa tii insa cont de faptul ca utilizarea sobei inseamna o rezerva de materie prima aflata la dispozitia ta, ceva mai multa mizerie si efort fizic si ca nu mentine foarte mult apa calda, fiind ideala pentru ocaziile punctuale, in care incalzesti apa pentru a face baie sau a spala rufe, si mai putin potrivita atunci cand ai nevoie de apa calda continuu.

 

Capacitate: Vorbim despre aceasta caracteristica in cazul versiunilor cu acumulare. Variantele de boiler electric instant, care incalzesc apa pe masura ce este circulata prin dispozitiv, nu necesita un rezervor de dimensiuni mari, motiv pentru care sunt si preferate pentru amplasarea sub sau deasupra chiuvetei si in spatiile mici.

Consumul de apa calda menajera dintr-o locuinta depinde de numarul de persoane si numarul de puncte de consum. Iti poate fi de ajutor sa stii ca o chiuveta are nevoie de un flux de apa de aproximativ 5 – 6 l/min, un dus necesita intre 7.5 si 9 l/min. (in functie de cate presiune doresti), masina de spalat rufe consuma intre 10 si 12l/min., iar o cada solicita de regula cam 14 – 15l/min.

Specialistii recomanda, pentru locuintele cu 1 – 2 persoane, modele de 10 – 50l, pentru familiile cu 2 – 3 membri optiuni de 50 – 100l, iar pentru gospodariile cu 3 – 4 utilizatori, versiuni de 100 – 150l, in functie de numarul punctelor de consum si frecventa de folosire. Daca intr-un apartament cu 2 persoane boilerul este folosit ocazional, doar pentru chiuveta de la bucatarie, este suficient un model de 10 – 20 litri, iar daca este principala sursa de apa calda pentru chiuvete, dus si masina de spalat rufe, este bine sa te orientezi spre un boiler electric de 50 litri. Exista si modele de 200 si 300 litri, pentru vilele cu suprafata mare si mai multe bai, si de 500 – 1000litri, utilizate de regula de pensiuni, gradinite etc.

Pozitionare si montaj: Versiunile verticale suspendate sunt adesea considerate cele mai bune boilere electrice pentru incaperile inguste, in timp ce optiunile orizontale asigura un mod eficient de montare in cazul in care spatiul disponibil se afla deasupra chiuvetei sau mobilierului si este mai ofertant pe latime. Necesita insa o prindere sigura, ceea ce presupune in general cateva gauri in perete. Variantele cu amplasare pe sol sunt de regula din categoria celor de peste 100l si prezinta dezavantajul ocuparii unei suprafete mai mari fata de cele suspendate, care este insa de regula depasit prin cantitatea ridicata de apa calda pe care o pot pune la dispozitie.

 

Clasa de eficienta energetica: Conform reglementarilor Europene asupra produselor consumatoare de energie (ErP – Energy Related Products) si boilerele electrice trebuie sa fie insotite de o eticheta care sa te ajute sa le compari usor, in ceea ce priveste valoarea potentiala a facturii la curent. Pe langa indicatorul standard de clasa energetica, care variaza la aceasta categorie de produse de la A+ la F, si iti indica o pozitie orientativa, raportata la niveluri medii avute in vedere pentru o lista stabilita de caracteristici (consum de curent, capacitate, pierderi termice etc.), eticheta standard ErP te mai poate ajuta cu cateva detalii utile.

Printre acestea se numara consumul anual de energie electrica trecut in cifre (ex. 1419kWh/annum) si ca indicator comparativ, de la S la XL, volumul real al rezervorului de apa (L), pierderile termice datorate izolatiei intr-o perioada de 24 de ore (W) si nivelul de zgomot (dB). Cele mai populare modele se incadreaza in clasa B si C. Este important sa tii minte ca pui mereu in balanta investitia initiala, mai ridicata la primele clase si mai scazuta la celelalte, cu eficienta superioara oferita de A+, A si B, care iti economiseste bani pe termen lung.

 

Timpul de incalzire si puterea electrica: Un indicator important in evaluarea confortului, pe care ti-l ofera un astfel de dispozitiv, este perioada de timp necesara pentru a aduce apa din rezervor la un nivel la care sa o poti folosi pentru spalat, incadrat de regula intre 30 si 70oC. Aceasta poate varia de la cateva minute, in cazul unui boiler instant electric si pana la 1 – 3 ore, la versiunile cu acumulare. Viteza depinde si de puterea electrica generata, astfel incat un model de 100 litri si 1.5kW va avea nevoie de mai mult timp pentru a incalzi apa, decat o versiune de aceeasi marime, dar cu 1.8kW.

 

 

Protectie si functii suplimentare:  Elementul care gestioneaza functionarea eficienta a boilerului si influenteaza direct energia consumata este termostatul, ajutat de functiile oferite de sistemul de control, care pot insemna, pe langa functia de baza de reglare a nivelului temperaturii dorite pentru apa si optiuni suplimentare de programare. Panoul digital poate fi mecanic (mai ieftin) sau digital (mai aspectuos si de obicei cu mai multe functii).

Sistemele de protectie includ: anod de magneziu, introdus in rezervor pentru a preveni electrocoroziunea si strat interior emailat, cu titan sau sticla ceramica. Elementele electrice sunt tinute in limitele sigure de protectia la supraincalzire, iar pentru a preveni depasirile de presiune, modelul trebuie sa includa supapa de suprapresiune. Lista mai contine si protectia anti-inghet deosebit de importanta, daca instalezi boilerul intr-un spatiu care nu este bine izolat sau pe care il folosesti doar ocazional.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Unde gasesc instructiuni de montare pentru boiler electric?

Majoritatea modelelor de boilere electrice, la preturi bune, includ in pachetul de livrare un minim de instructiuni legate de instalarea, folosirea si intretinerea produsului. Daca nu ai la dispozitie aceasta versiune printata, poti gasi, de cele mai multe ori, varianta electronica pe site-ul producatorului. Mai exista de asemenea si optiunea de a cauta pe Internet, la general, instructiuni pentru montarea acestui tip de dispozitiv. Iti putem spune ca vei gasi o multitudine de tutoriale, si scrise si video, mai mult sau mai putin complete, motiv pentru care iti recomandam sa parcurgi cel putin doua sau trei, inainte de a decide daca l-ai gasit pe cel mai potrivit pentru tipul de boiler achzitionat si pentru nivelul tau de experienta.Cum citesc o schema de montaj de boiler electric?

Detaliile incluse in schema de montaj sunt aproape intotdeauna insotite de explicatii in format text, fie ca legenda, in afara schemei, fie cu sageti care fac legatura denumirii componentei cu piesa, pe care trebuie doar sa le urmaresti cu atentie. Este important sa identifici corect circuitul de apa rece sau de intrare (semnalat cu albastru sau sageata catre boiler) si pe cel de apa calda sau iesire (culoare rosie sau sageata dinspre boiler). Manualele detaliate vor contine de obicei doua scheme, una care face referire la circuitul apei (tevi, valve, robineti etc.) si una care ilustreaza sistemele electrice.

 

Gasesc online o schema de instalare pentru boiler electric Ariston?

Da, poti gasi pe Internet o astfel de schema, si chiar destul de usor, daca stii cum sa cauti eficient. De obicei aceste imagini se gasesc in interiorul manualului tehnic, ceea ce inseamna ca daca vei cauta “schema instalare boiler electric”, este probabil sa nu gasesti mare lucru, mai ales daca vizualizezi doar pozele rezultate din cautare. Cea mai productiva abordare este cautarea directa a ghidului, cu specificarea a cat mai multe detalii specifice. De exemplu, desi o formula de genul “manual tehnic boiler electric Ariston” iti va aduce suficiente rezultate multumitoare, combinatia “manual tehnic boiler electric Ariston 50l Lydos R” te va duce directa la tinta, catre documentul in care vei gasi schema care ilustreaza detaliile de instalare pentru modelul tau de dispozitiv.  

 

Cum gasesc termostat de boiler electric?

Identificarea unei variante potrivite de termostat pentru un model de boiler electric ieftin sau o versiune de calitate premium nu este foarte dificila. Gasesti aceste produse foarte usor pe Internet, cu o simpla cautare, atat in versiuni cu compatibilitate universala, cat si avand ca destinatie speciala anumite marci. Cea mai simpla cale de cautare este insa, pentru produsele de marca, interogarea ofertei de pe site-ul producatorului sau furnizorului autorizat, care ofera de regula componente si accesorii compatibile. Pentru ca exista versiuni analog si digitale, pentru a reduce consumul de timp, este bine sa specifici direct in formula de cautare ce tip de termostat doresti.

 

Care e cel mai economic boiler electric?

Din punctul de vedere al costurilor de exploatare, cel mai economic boiler este o versiune din clasa energetica A, selectat in mod corect pentru cantitatea de apa calda menajera care se consuma in casa, cu putere reglabila si termostat digital, care iti ofera posibilitatea de a gestiona cu precizie modul in care apa este incalzita si reincalzita. Pentru a economisi curent, iti recomandam sa il instalezi pe cat posibil intr-o incapere bine incalzita pe timpul iernii, chiar si cand e vorba despre un modul locuibil.

 

Cat consuma un boiler electric pe luna?

Consumul de electricitate implicat de folosirea unui model de clasa A, va fi in general mai mic decat al unui model de clasa C de capacitate comparativa. Cantitatea de energie necesara incalzirii si reincalzii apei este influentata intotdeauna de calitatea izolatiei, precizia termostatului, puterea aparatului, cat de multa apa calda folosesti si cat de fierbinte o utilizezi etc.

Orientativ iti putem spune ca un model de 10 – 20l poate consuma pana la 500 – 600kWh/an, in timp ce o versiune de 100litri va ajunge la o medie de 2000 – 2500kWh/an. Pentru ca majoritatea persoanelor doresc o versiune medie si se intrebaba cat consuma un boiler electric de 50 litri pe luna, iti putem spune ca cifrele ajung la aproximativ 1000 kWh/an, ceea ce inseamna 75 – 80kWh/luna si deci o factura de 30 – 40lei. Ulterior, poti compara aceste costuri cu cele pentru alternativa sistemului de termoficare.

 

Ce fac atunci cand curge apa din boilerul electric?

Scurgerea de apa din boiler poate avea mai multe cauze. Cea mai frecvent intalnita este uzura sau stricarea supapelor, care se inlocuiesc destul de usor, sau robineti defecti la care de asemenea se poate interveni cu costuri reduse. Se intampla insa, mai arar ce e drept, ca lichidul pe care il vezi sa iasa prin fisuri ale peretelui rezervorului, sa se datoreze unei serpentine sparte, in cazul versiunilor termoelectrice, sau din cauza altor elemente din interior. Recomandarea noastra, in afara de situatia in care esti foarte familiarizat cu structura unui boiler si ai mai reparat un astfel de aparat electrocasnic, este sa apelezi la serviciile unui instalator profesionist care sa il verifice si sa il repare corect.

 

Cat costa un boiler electric?

Preturile variaza foarte mult in aceasta categorie in functie de capacitate, marca, calitatea sistemelor si clasa energetica, un boiler electric de clasa energetica A sau B fiind de regula mai scump decat unul de categorie C sau D. Astfel, poti cumpara o versiune de 30 litri la un tarif cuprins intre 300 si 11000 RON, un boiler electric cu capacitate de 80l poate costa intre 400 si 1800 lei, in timp ce o varianta de 100 de litri variaza intre 450 si 2400lei.

Cele mai mari preturi le gasesti la modele gigant de 800 – 1000l, care ajung pana la aproximativ 5000lei. Diferente semnificative gasesti si in sectiunea boilerelor mici, cu montare sub chiuveta sau deasupra, unde combinatia dintre format compact si eficienta ridicata creste si pretul. In functie de necesarul de apa in calatorii calculat, vei sti si cat te costa un model potrivit pentru rulota.

 

 

Cat costa montarea unui boiler electric?

Pentru servicii profesionale de montare a unui boiler electric de 10l – 200l vei gasi pe piata oferte care variaza de la 150lei si pana la 650lei, cei mai multi avand tarifele stabilite in functie de capacitatea dispozitivului. Astfel, un model de 10 – 30l ajunge in jur de 150 – 200lei, in timp ce pentru versiunile mari, de 100 – 200l ajungi intre 450 si 650lei. In cazul in care ai ales o varianta mixta, termoelectrica, costurile sunt cu 50 pana la 100rlei mai mari, instalarea necesitand si realizarea racordului tur-retur cu centrala. Pentru ca unele oferte includ in pret si anumite accesorii necesare pentru montaj, in timp ce altele fac referire doar la manopera propriu-zisa, este bine sa verifici cu atentie ce include suma ceruta si ce componente trebuie sa ai in casa atunci cand vine instalatorul.

 

 

 

Instructiuni de utilizare pentru boilerul electric

 

Daca ai crezut ca partea cea mai dificila a trecut o data cu alegerea unui model potrivit de boiler, transmiterea comenzii si primirea casa, trebuie sa iti spunem ca mai ai inca de parcurs o etapa importanta si destul de consumatoare de timp, si anume dobandirea abilitatilor de baza privind utilizarea corecta a unui asftel de dispozitiv. Folosirea corecta este echivalenta cu facturi mai reduse la curent, reparatii mai putine si o durata de viata mai lunga.

 

 

Amplasare

Desi instalarea propriu-zisa este cel mai bine sa fie facuta de un profesionist, pentru a evita neplacerile ulterioare, locul in care vei pozitiona boilerul este in cea mai mare parte decizia ta. Este si motivul pentru este important sa stii ca nu este indicat sa alegi un spatiu umed si greu de aerisit sau dificil de incalzit, in care exista riscul atingerii temperaturilor de inghet pe timpul iernii. Evita de asemenea si asezarea in locuri in care aparatul este expus direct luminii solare (ex. in fata geamului) sau in spatii cu pulberi, gaze sau vapori.

In ceea ce priveste modul de fixare, in cazul versiunilor suspendate, sistemul de sustinere trebuie sa fie gandit pentru o greutate de trei ori mai mare decat cea a boilerului plin,  recomandandu-se de regula cargige de minim 12mm.

 

Pornirea si testarea aparatului

Se face de catre sau de fata cu instalatorul. Pentru ca vei fi pus in situatia de a face asta si singur, este bine sa stii ca mai intai rezervorul trebuie sa fie plin cu apa si apoi se alimenteaza aparatul cu curent electric. Prima etapa se realizeaza prin deschiderea robinetului de apa rece si a celui de apa calda (pentru eliminarea aerului), iar pornirea se face de la intrerupator.

 

Pericol de inghet

In cazul in care vrei sa pleci de acasa pe timpul iernii si consideri ca exista riscul ca, in incaperea in care ai montat aparatul, temperatura sa scada sub nivelul de inghet (printr-o pana de curent, presiune redusa la gaz etc.), trebuie sa golesti rezervorul boilerului inainte de plecare, sau sa chemi un specialist sa faca acest lucru pentru tine.

Daca decizi ca te poti descurca singur cu aceasta actiune, incepe prin a deconecta dispozitivul de la reteaua de alimentare cu energie (apasa butonul de intrerupere si scoate stecherul din priza). Inchide apoi robinetul de alimentare cu apa rece, deschide-l pe cel de apa calda (porneste chiuveta, dusul sau cada) si deschide si supapa de golire. Mentine-le deschise pana cand nu mai curge apa, apoi inchide-le.

 

Stand-by de lunga durata

In cazul persoanelor care decid sa monteze un boiler electric de 10l sub chiuveta, ca optiune de rezerva sau folosire ocazionala, se poate intampla sa treaca perioade lungi de timp fara a-l folosi. Daca te afli in aceasta situatie, iti recomandam sa deconectezi aparatul de la alimentarea cu energie si sa inchizi robinetul de apa. Il poti reporni atunci cand iti este necesar.

 

Precautii

Evita amplasarea de obiecte pe boiler si de aparate sau instalatii care pot fi afectate de scurgerile de apa, sub acesta. Daca modelul tau poate transmite catre robinet apa cu temperaturi ridicate, care pot ajunge la 50oC, este bine sa supraveghezi folosirea chiuvetei si a dusului de catre copii si batrani, care se pot frige.

 

Intretinere periodica

Pentru o buna functionare si pentru a preveni deteriorarea elementelor componente, boilerul necesita actiuni de mentenanta care includ verificarea anodului de magneziu o data pe an si inlocuirea sa daca este cazul. La doi ani elementul de incalzire necesita indepartarea stratului de calcar, mecanic sau cu ajutorul detartrantilor. Curatarea exteriorului se face cu o carpa umeda imbibata in apa si sapun.

 

 

Defectiuni

Printre cele mai intalnite probleme se numara livrarea de apa rece in loc de apa calda – caz in care se verifica daca aparatul este alimentat cu energie, jet slab la robinet – care poate avea ca si cauze usor de evaluat presiunea scazuta din reteaua centralizata sau defectiuni vizibile pe circuitul extern de apa rece/apa calda (tevi, garnituri etc.) si scurgerile de apa. In cel din urma caz este bine sa stii ca unele modele picura putin din robinet in timpul incalzirii apei, daca vasul de expansiune nu este dimensionat corespunzator. Picurarea mai poate proveni si de la garnituri uzate sau imbinari imperfecte.

Pentru reparatii de calitate care tin de structura si functionalitatea aparatului si necesita cunostinte de specialitate, iti recomandam sa apelezi intotdeauna la serviciile unui profesionist.

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

 

Ce trebuie sa stii inainte de a monta un boiler

 

Boilerele se numara printre solutiile de incalzire pe care le ai la dispozitie atunci cand vrei sa asiguri confortul termic al locuintei independent de varianta centralizata a RADET-ului. Iti ofera avantajul controlului precis al consumului si acces facil la apa calda menajera la orice ora a zilei.

Pentru ca presupun insa anumite conditii de functionare, sunt cateva lucruri importante pe care trebuie sa le iei in considerare, inainte de a apela la aceasta solutie tehnica.

 

Sursa de alimentare si siguranta in exploatare

Probabil stii deja ca poti alege, in functie de necesitati, intre modele de boilere electrice si variante alimentate cu gaz ori combustibil solid. Daca te ghidezi dupa criteriul confortului si sigurantei, atunci cel mai potrivita pentru locuinta ta este o solutie electrica, usor de instalat si folosit, fara risc de scurgeri de gaze naturale.

Aceste variante au de asemenea si dimensiuni mai reduse, fiind mai usor de introdus intr-o casa mica si sunt usor de gestionat chiar si de catre persoane mai putin familiarizate cu tehnologia.

Pentru cei care considera mai avantajos un model pe lemne sau peleti, atragem atentia asupra necesitatii alimentarii periodice cu combustibil, care face ca aceste modele sa fie mai putin potrivite pentru familiile in care parintii sunt plecati multe ore din zi la serviciu sau casele locuinte de persoane de varsta a treia.

 

Capacitatea si marimea

Atunci cand alegi intre mai multe variante tehnice, trebuie sa stii ca cel mai bun boiler electric sau termoelectric (aici gasesti o lista comparativa) va fi cel care iti poate oferi suficienta apa pentru a satisface necesarul de consum, fara a consuma energie in exces. Poti calcula destul de usor cifrele inmultind o cantitate medie de 25 – 30litri/zi de persoana, cu numarul membrilor de familie care locuiesc impreuna cu tine.

Daca sunteti trei, vei avea nevoie de un rezervor de cel putin 80 – 100litri, iar pentru gospodarii mai mari este bine ca rezervorul sa poate pastra cel putin 120litri de apa calda, gata de folosire.

Strans legate de capacitatea de depozitare a dispozitivului sunt si dimensiunile acestuia. Nu te baza pe evaluarea relativa realizata din privire si inainte de a decide unde ai putea sa il montezi si daca ii gasesti un loc potrivit in casa, verifica inaltimea si diametrul boilerului in descrierea tehnica sau masoara produsul cu o ruleta.

Ia de asemenea in considerare si variantele de pozitionare pe care ti le ofera. Vei gasi in magazine produse  disponibile, atat in model vertical, cat si orizontal si versiuni, ceva mai scumpe, care pot fi asezate in oricare dintre cele doua pozitii, in functie de necesitati.

 

Costuri suplimentare

Desi montarea unui boiler electric se face destul de simplu, pentru a avea garantia functionarii impecabile si a fi acoperit de garantie, este indicat sa apelezi la serviciile unui profesionist, ceea ce inseamna costuri in plus.

Vei plati in primul rand manopera si acele accesorii necesare instalarii, care nu sunt incluse in pachetul de livrare al produsului sau sunt impuse de anumite caracteristici speciale ale casei tale, plus mentenanta.

Versiunile electrice necesita mult mai putina intretinere decat alternativele alimentate cu gaze naturale si sunt si mai putin predispuse la defectiuni. Pentru ca includ in plus racordare la cos de evacuare si pentru ca sunt ceva mai complexe ca structura, modele pe gaz sau lemne vor fi insotite de regula si de o factura mai ridicata la serviciile de montaj.

 

Ia in considerare instalarea unui filtru anticalcar

Daca sistemul nu are deja inclus un altfel de filtru, iti recomandam sa iei in considerare achizitionarea si montarea sa separat, pentru ca va proteja instalatia si dispozitivul de depunerile de minerale, in special in cazul in care locuiesti intr-o zona cu apa dura.

Este un aspect pe care este recomandat sa il gandesti inainte de montaj, pentru a profita de prezenta echipei de instalatori si a integra din prima filtrul in instalatie.

 

Rezistenta peretelui

Tinand cont de faptul ca un boiler mediu pentru locuinta poate ajunge sa cantareasca pana la 100 – 140kg plin cu apa, iti recomandam sa verifici cu atentie in casa daca ai pereti de rigipis, in ce zone sunt amplasati si din ce sunt confectionati cei pe care ii iei in considerare pentru montajul dispozitivului.

Daca ai pereti din caramida acoperiti cu rigips, pentru a asigura rezistenta necesara, va fi nevoie ca la instalare, sistemele de sustinere sa fie fixate cu suruburi care ajung pana la stratul interior, rigipsul fiind expus la crapare cand este supus greutatilor mari.

 

Boilerul potrivit pentru casa de vacanta

Boilerele electrice sunt adesea preferate si in zonele rurale, pentru ca in multe locatii casele sunt racordate la curent, dar nu si la gaz.

Daca ai insa nevoie de apa calda intr-o zona izolata, unde nici energia electrica nu este foarte accesibila sau lipseste cu desavarsire, iti recomandam sa te orientezi catre un model care permite alimentarea cu combustibil solid (lemne, peleti etc.).

Inainte de a-l aduce acasa, ia insa in considerare faptul ca ai nevoie de un cos de evacuare si un spatiu separat in care sa il montezi, care ar fi bine sa iti ofere suficient loc si pentru a depozita cateva lemne sau paleti.

Ocupa mai mult spatiu decat unul electric, necesita alimentare periodica pentru a intretine focul si ofera posbilitati limitate de reglare a temperaturii, dar este solutia ideala atunci cand nu ai acces la alte surse de alimentare si functioneaza economic.

 

Functii utile

Indiferent ce model de boiler electric alegi, exista cateva functii de care ai nevoie si care te ajuta sa recuperezi rapid diferenta de pret dintre o versiune care le include si una lipsita de aceste optiuni. Termostatul pentru apa este inclus in majoritatea variantelor si te ajuta sa setezi temperatura la nivelul dorit, mai ales vara, cand nu ai nevoie de apa chiar fierbinte.

Mai are, de asemenea, rolul de a alerta sistemele de siguranta ale aparatului, atunci cand lichidul depaseste valoarea considerata sigura si tu te-ai putea opari, daca te afli direct sub jetul de apa al chiuvetei sau dusului.

Protectia anti-inghet te scuteste de accidente neprevazute pe timp de iarna, care pot insemna reparatii costisitoare, iar timerul este esential daca vrei sa nu lasi boilerul in functiune toata ziua, pentru a-ti pastra apa calda in orele in care toata lumea este plecata de acasa si nimeni nu are nevoie de ea.


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Promotec GCV 504415 D07 TR 

 

Cu un timp de incalzire foarte bun pentru nivelul de pret accesibil la care este disponibil, si anume 1.44 ore – valoare medie pentru aducerea apei pana la 15 – 65oC, dupa preferinte si necesitati, acest model de la Promotec este o versiune potrivita pentru locuinte cu 1 – 2 persoane. Foloseste o putere de 1500W si lucreaza cu temperaturi de maxim 70oC si presiune de 8bar, optima pentru a transmite apa catre consumatori cu un debit multumitor.

Are design vertical (44 x 46.8 x 59.3cm) si se monteaza suspendat, fiind usor de incadrat si in spatiile mici sau medii. Pentru a preveni electrocoroziunea, interiorul rezervorului este acoperit cu strat protector de sticla ceramica si contine anod de magneziu. Mentinerea temperaturii apei pentru o perioada cat mai lunga de timp este asigurata prin strat de termoizolatie de 18mm, nivel mediu pentru acest tip de produs.

Este un model de boiler electric 50l din clasa energetica C si este dotat cu panou de control mecanic, termometru si termostat reglabil, care permit controlul facil al modului de lucru si al consumului de curent. Este de asemenea prevazut cu supapa de siguranta, flansa care faciliteaza lucrarile de mentenanta si indicator luminos care semnalizeaza functionarea in conditii optime.

 

 

Boiler electric instant:

 

Eldom Favourite E71

 

Traiesti intr-o localitate in care nu exista apa curenta, insa vrei sa ai toate conditiile pentru a duce un trai decent? Ei bine, acest boiler iti poate fi de un real folos, deoarece e un model pe care-l poti instala in bucatarie, in baie sau unde mai doresti sa ai instant apa calda. 

Varianta aceasta e de dimensiuni reduse, avand o capacitate de doar 1 litru, dar incalzeste apa instant, pe masura ce trece prin boiler, avand o putere de 6500W. Se livreaza cu tot cu robinet, pentru a fi gata de intrebuintat intr-un timp cat mai scurt si are protectie pentru: socuri electrice, supraincalzire, scaderea presiunii si supra-presiunii. 

Montarea acestui boiler se face cu mare usurinta, deasupra chiuvetei, conectandu-l direct la conducta de apa. Are dimensiuni de 232 x 145 x 85 mm si o greutate de 2 kg. E dotat cu termostat electric si apa poate ajunge la o temperatura de 71 de grade Celsius.

 

Instant Veito Flow E 10,5kW

 

Te numeri printre persoanele care nu suporta prea bine timpii de asteptare si iti doresti sa poti avea apa calda in doar cateva secunde atat la chiuveta, cat si la dus? Incearca Instant Veito Flow E, cu timp de incalzire de numai 5 secunde si conexiune multi-point, care permite conectarea la mai multe unitati de consum. Functioneaza cu o putere maxima de 10kW si trei trepte usor de gestionat, pana la un nivel de temperatura a apei de 55oC.

Iti pune la dispozitie un debit de 4.4litri pe minut, cu o presiune maxima de pana la 10bar, necesara atunci cand folosesti apa in doua puncte de consum, in acelasi timp, si face parte din categoria de eficienta energetica clasa A. Este prevazut cu dispozitiv de decompresiune, pentru evitarea cresterii presiunii apei peste limitele optime si intrerupator de presiune diferentiala, care detecteaza debitul redus si opreste aparatul, pentru a preveni supraincalzirea.

Este confectionat din otel, cu element de incalzire cromat, pentru rezistenta mai buna la depunerile de calcar. Sistemul de control electronic, cu panou digital si termostat reglabil, gestioneaza automat functionarea, regland puterea de lucru in functie de temperatura apei. Are dimensiunile de 39 x 23.5 x 94cm, este livrat impreuna cu manualul de instalare, utilizare si intretinere si se monteaza suspendat pe perete, deasupra dusului sau chiuvetei.

 

 

Ariston SLE 80 

 

Pentru cei care locuiesc in zone expuse la caderi frecvente de curent sau care doresc pur si simplu sa aiba si o alternativa la alimentarea cu energie electrica, recomandam ca solutie modelul SLE 80, boiler electric si pe lemne de la Ariston. Este o varianta de pardoseala, cu acumulare si rezervor de 80 de litri, protejat pe interior cu strat de email, si focar pentru combustibil solid.

Iti atragem atentia ca fiind un model care se instaleaza la interior, are nevoie de aerisire pentru componenta pe lemne. Pentru a functiona in cele mai bune conditii cat mai mult timp, aceasta varianta tehnica include dubla protectie la coroziune si anod de magneziu supradimensionat.

Lucreaza cu o temperatura maxima de 65oC si presiune standard de 8bar, parametri care iti ofera un debit bun al apei la robinet. Are o inaltime de 148cm si amprenta pe sol de 38 x 35cm, dimensiuni de care este important sa tii cont, mai ales daca spatiul pe care il vizezi pentru instalare este unul limitat. Conditiile de functionare se gestioneza usor, prin intermediul panoului de control exterior, de tip mecanic, iar puterea folosita pentru incalzirea apei este de pana la 2kWh, atat in mod electric, cat si pe lemne.

 

 

Ariston Pro R 80 EU

 

Daca preferi simplitatea panourilor de control mecanice, iti recomandam ca optiune un boiler electric Ariston din gama Pro. Include rezervor cu capacitate de 80 de litri, ideal pentru a satisface un consum mediu de apa calda menajera, specific familiilor cu 3 – 4 membri, si foloseste o putere de 1800W, suficienta pentru a nu te pune prea mult timp in asteptare pentru un dus fierbinte.

Include tehnologie Nanomix, conceputa special pentru a preveni amestecarea rapida a apei reci, in cea deja incalzita, si a-ti oferi apa calda pentru mai mult timp. Interiorul vasului de acumulare este protejat de un anod de magneziu supradimensionat si strat rezistent de email, iar buna functionare este vegheata de supapa hidraulica de siguranta si termostatul cu supapa bipolara care previne supraincalzirea. Face parte din categoria versiunilor cu protectie de tip IPX1, care sigura siguranta componentelor electrice in cazul in care sunt pulverizate picaturi de ape direct inspre boiler.

Face parte din categorial modelelor de boilere electrice ieftine si bune si este prevazut cu izolatie din poliuretan, care pastreaza temperatura apei pentru mult timp, economisind astfel energie. Dispozitivul este in plus dotat cu termometru conectat la panou extern de control, care iti permite sa gestionezi usor temperatura. Are format vertical si se monteaza suspendat pe perete, fiind ideal si in camere de toaleta mai inghesuite. Lucreaza cu o presiune de 8bar, suficienta pentru a asigura un flux potrivit la dus si chiuveta.

 

 

Ariston Pro Plus 80

 

Este un model de boiler electric Ariston (80l), din categoria versiunilor cu acumulare, gandit pentru uz rezidential si potrivit pentru gospodarii de 3 – 4 persoane. Se monteaza vertical, pe perete, fiind deci potrivit si pentru spatii inguste sau bai limitate ca dimensiune, care pot beneficia de economia de suprafata utila, prin instalarea suspendata.

Tehnologia de productie, cu strat de email si titan pe interiorul rezervorului, la care se adauga clasicul anod de magneziu, protejeaza vasul de efectele negative ale coroziunii, oferindu-i o durata lunga de exploatare in conditii optime. Este inclus in clasa de protectie IPX3, care inseamna ca nu este afectat de apa pulverizata asupra sa din orice directie.

Are o putere de 1800W, eficienta pentru categoria sa de capacitate, si incalzeste apa pana la temperatura maxima de 80oC. Este prevazut cu termostat reglabil si panou digital de control care permite programarea setarilor de utilizare. Include, in plus, functie Eco Evo care inseamna ca aparatul poate invata, pe baza obiceiurilor tale de consum, cum sa gestioneze apa calda, pentru a face economie de energie. Afisajul este de asemenea conceput pe baza de LED-uri, cu consum redus de curent, boilerul facand parte din clasa de eficienta energetica B.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

Lasa un comentariu

0 Comentariu