Cele mai bune termostate wireless

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Cel mai bun termostat wireless – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Un termostat wireless te ajuta sa controlezi temperatura ambientala din locuinta sau alte spatii, fiind facil si comod de utilizat, iar cele mai perfomante dispozitive au functii care permit o programare convenabila, ce duce la un consum mai mic de resurse. In caz ca vrei un model mai simplu, la un pret avantajos, poti sa te indrepti spre prima optiune din lista noastra, si anume: Logictherm C3RF. Este compatibil cu o gama larga de sisteme atat pentru incalzire, cat si pentru racire: centrale termice, panouri radiante, convertoare electrice, aparate de aer conditionat, ventilatoare, racitoare aer. Permite reglarea temperaturii in intervalul 10 – 30 de grade C, iar functia anti-inghet nu permite scaderea temperaturii sub 7 grade C. Functioneaza pe baza de baterii, 2 bucati de 1,5VDC. Raza de actiune data de producator este de 50 m in locuri deschise, 30 m in cladiri. Daca vrei ceva mai performant, poti alege al doilea produs din lista: Salus RT510RF, dar la un pret ceva mai ridicat.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Logictherm C3RF
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

In caz ca ai nevoie de un termostat simplu si facil de utilizat, pentru a regla temperatura ambientala (intre 10 - 30 grade C), sensibil (+/- 0,1 grade C), prevazut cu functia de anti-inghet (mentine temperatura peste 7 grade C), compatibil atat cu sisteme de incalzire (centrala termica, panouri radiante), cat si de racire (aparate de aer conditionat, ventilatoare) te poti baza cu incredere pe acest model.

Aparatul nu iti ofera posibilitatea sa il programezi, controlul temperaturii se face manual.

Usor de folosit, compatibil cu o gama larga de sisteme de incalzire sau racire, la un pret competitiv, sunt motive pentru care recomandam acest model.

A 2-A OPTIUNE!

Salus RT510RF
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest model de termostat wireless iti ofera posibilitatea de a programa in cicluri saptamanale sau manual temperatura ambientala, cu o marja larga (5 - 35 grade C), avand mai multe functii utile, precum: anti-inghet, sleep, vacanta, cu afisaj LCD cu iluminare, histereza mica (0,5 grade C) pentru a porni centrala la diferente mici de temperatura.

Fiind un produs performant, cu multe functii incluse si garantie extinsa, are si un pret mai ridicat fata de alte produse prezentate.

Garantie 5 ani oferita de producator, programabil, cu un design placut, este un model de termostat wireless compatibil cu marea majoritate a centralelor termice.

A 3-a Optiune!

Conter CT7W
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Un termostat wireless ce poate fi folosit in orice sezon, atat iarna, avand compatibilitate universala cu centralele termice, cat si vara cu sistemele de aer conditionat, cu o raza de actiune buna, 50 de m in loc deschis, 30 de m in cladire, cu sensibilitate de comutare precisa, ce iti ofera posibilitatea sa reglezi temperatura intr-un interval larg (7 - 35 de grade C) in trepte de 0,5 grade C.

Daca stai la apartament sau casa cu ziduri cu beton armat sau alte componente metalice, semnalul va fi mult diminuat sau chiar oprit.

Este un model de termostat wireless la un pret bun, ce poate fi folosit pe toata perioada anului.

 

 

Cum alegi un termostat wireless bun

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Logictherm C3RF 

 

Daca vrei un termostat universal, poti sa te indrepti spre acest model ce se poate conecta atat la sisteme de incalzire pentru perioada iernii, cat si de racire pentru perioada de vara, fiind compatibil cu: centrale termice, panouri radiante, convertoare electrice, aparate de aer conditionat, ventilatoare, racitoare aer.

Intervalul intre care poate fi setata temperatura este larg de (10 – 30 grade C), avand o sensibilitate de +-0,1 grade C. Este prevazut cu functia anti-inghet, ce stabileste temperatura la 7 grade C. Ofera o raza de actiune buna, conform fisei tehnice, de 50 m in loc deschis si 30 m in interiorul cladirilor.

Termostatul se alimenteaza cu doua baterii de 1,5VCD si se cupleaza la receptor prin intermediul unui fir. Pe ecranul digital sunt afisate atat temperatura setata, cat si cea ambientala. Butoanele de control (+/-) sunt mari, situate in partea frontala, pentru a fi usor si comod de folosit.

 

Avantaje

Poate fi folosit pe perioada intregului an, pentru incalzire sau racire.

Functia de anti-inghet mentine o temperatura de minim 7 grade C pe perioada cat esti plecat.

Afisajul si butoanele de control sunt mari, pentru a oferi o buna vizibilitate si reglare facila

Are o sensibilitate buna de +/- 0,1 grade C.

 

Dezavantaje

Nu ai posibilitatea de a-l programa.

 

 

 

 

Salus RT510RF 

 

Special pentru cei mai exigenti consumatori, acest tip de termostat wireless iti asigura posibilitatea de a regla temperatura ambientala asa cum iti doresti, fiind cu radio frecventa, compatibil universal cu centralele termice.

Printre cele mai importante caracteristici ale dispozitivului, amintim: posibilitatea de a-l programa pe cicluri saptamanale de 5 + 2, sau individuale pe zile; functie anti inghet programabila in intervalul de temperatura 5 – 17 grade C; modul vacanta pentru perioada verii si modul sleep pentru a economisi bateria; pasul de reglare a temperaturii este de 0,1 sau 0,5 grade C; buton pentru modul manual de programare etc.

Poate fi pozitionat atat pe perete in pozitie verticala, cat si pe o suprafata plana in pozitie orizontala. Intervalul de temperatura in care poate fi programat este larg, de la 5 la 35 grade C, cu o histereza de 0,5. Distanta de receptare a semnalului este de pana la 60 m in loc deschis. Funtioneaza pe baza de baterii (2 bucati de tip AA) si are afisaj LCD cu iluminare.

 

Avantaje

Este compatibil cu marea majoritate a centralelor termice.

Prezinta functia de anti-inghet, necesara mai ales daca pleci perioade mai indelungate.

Poate fi programat in cicluri saptamanale.

Iti ofera posibilitatea de a face reglaje atat manual, cat si programabil, intr-un interval larg de temperatura.

 

Dezavantaje

Pretul este ceva mai ridicat decat al altor produse prezentate.

 

 

 

 

Conter CT7W 

 

Ca noua recomandare de termostat wireless la un pret bun iti propunem acest model Conter. Pretul si popularitatea in vanzari au fost principalele prioritati pe care le invocam ca argumente pentru a-l plasa in clasament mai sus decat produse.

Este compatibil cu majoritatea centralelor termice si cu aparate de aer conditionat, functionand cu receptor de radiofrecventa si controller simplu. Raza de actiune e indicata la 50m in spatiu deschis si de 30m in cladire.

Daca se intampla ca semnalul sa intercepteze pereti din beton armat sau alte structuri metalice, semnalul va fi drastic diminuat. Programul de lucru ofera un ciclu zilnic de functionare, ce poate fi modificat de catre utilizator. Se poate copia acest ciclu si multiplica pentru mai multe zile de programare(10). Display-ul iluminat permite setarile facile, iar sensibilitatea de comutare este scazuta, deci precisa(=/- 0.2°C).  In trepte de cate 0.5°C, temperaturile se pot regla de la 7, la 35°C.

 

Avantaje

Compatibil universal cu centrale termice si sisteme de aer conditionat

Ofera posibilitate de programare simpla, pe zile

Asigura o citire corecta a temperaturilor ambientale si reactioneaza la diferente mici

Costa destul de putin, in raport cu alte oferte similare

 

Dezavantaje

Semnalul va fi diminuat sau oprit de beton armat sau alte componente metalice.

 

 

 

 

Fenix Watts V22 

 

Nu avem pretentia ca acest produs ar fi incontestabil cel mai bun termostat wireless, insa ar putea fi considerat cel mai bun cu un pret moderat de achizitie si care include functii din cele mai complexe.

Este un dispozitiv destinat ajustarii temperaturii ambientale, avand compatibilitate universala cu centralele termice si putand fi incorporat inclusiv unui sistem de incalzire prin pardoseala, intrucat poate functiona cu unul sau mai multi senzori/receptori. Include un display digital pe care va afisa temperaturile setate, valorile inregistrate in ambient si de la nivelul pardoselii.

Se poate muta oriunde sau fixa pe perete, caci se alimenteaza cu cate 2 baterii de 1.5V. Cu o raza de semnal de 30-40m, acest dispozitiv poate transmite eficient comenzile cand nu sunt mai mult de 2 obstacole. Are o plaja de reglaj de 0-37°C si o histereza de numai 0.5°C, promitand precizie la functionare. Se poate programa prin timer, 9 programe presetate si 4 programe suplimentare. Filmuletul demonstrativ arata ca poate fi utilizat si ca termostat wireless prin Internet.

 

Avantaje

Are compatibilitate universala, inclusiv la incalzire prin pardoseala

Ofera timer si programe diferite de lucru

Histereza mica(0.5°C) demonstreaza ca porneste la diferente mici de temperatura

Permite reglaj de valori intr-un interval larg(0-37°C)

 

Dezavantaje

Montat prea departe de centrala, s-ar putea sa nu ofere semnal foarte bun.

 

 

 

 

Salus 091FLRF 

 

Acest termostat wireless Salus se situeaza, de asemenea, pe lista celor mai vandute. Specificam din start ca ofera posibilitati de conectare la o gama extinsa de modele de centrale termice, avand compatibilitate universala.

Ca functionalitate, produsul ofera afisaj electronic iluminat, o distanta de semnal de pana la 30m in interiorul cladirilor, 9 programe de lucru, dintre care 3 pot fi ajustate direct de catre utilizator. Un ciclu de programare de 7 zile intregeste lista optiunilor speciale, dar necesita resetare saptamanala pentru o administrare optima.

Ofera economie de energie pana la 30%, iar programul anti-inghet nu lipseste. Ca parametri de functionare, amintim intervalul de lucru, de 0-40°C, cel de setare, cu 5-30°C, pasul de inregistrare al temperaturii, de 0.2°C si histereza de 1°C. Nu are un scor excelent, potrivit opiniilor utilizatorilor, dar asta pentru ca multi considera ce perioada de garantie de 2 ani  este si cea de viata a dispozitivului.

 

Avantaje

Termostat de ambient wireless Salus cu 9 programe de setare

Ofera compatibilitate universala cu centrale termice

Asigura parametrii de reglaj cu citire precisa a valorilor de temperatura

Permite raza de semnal in locuinte de 30m

 

Dezavantaje

Cativa cumparatori declara ca se poate defecta dupa expirarea perioadei de garantie.

 

 

 

 

 

Netatmo WiFi

 

Netatmo WiFi este o alta varianta de termostat inteligent pe care il poti folosi pentru a controla cu maxima precizie consumul de energie al sistemelor de incalzire din locuinta ta. Producatorul sustine ca, daca il controlezi riguros, poti economisi pana la 37% din factura de combustibil, controlandu-l de pe smartphone, tableta sau PC.

Este compatibil cu un numar mare de centrale pe gaz, combustibil lichid si solid. Una dintre cele mai apreciate functii pe care le include acest termostat de centrala cu wifi este cea AutoAdapt, care foloseste informatii legate de izolatia exterioara a locuintei si prognoza meteo pentru a programa orarul de functionare a centralei.

Functia AutoCare nu te va lasa sa uiti de schimbarea periodica a bateriilor si te va avertiza de aparitia unui cod de eroare la unitatea de incalzire. Lunar, aplicatia iti va trimite un email personalizat cu informatii despre consumul ultimelor 30 de zile. Acest model de termostat impresioneaza chiar si datorita designului: cubul de plexiglass, transparent, este elegant si mereu la moda.

 

 

 

 

Ghidul cumparatorului

Din ce in ce mai multi utilizatori se declara interesati de achizitionarea unui model wireless de termostat ambiental, iar asta pentru ca le permite sa mute controller-ul in orice incapere si sa il regleze ca atare, fara a mai fi deranjati de prezenta unui fir.

Totusi, dupa cum o arata multiple pareri despre cele mai bune termostate wireless, exista si situatii in care semnalul nu este transmis foarte eficient, in cazul in care exista diverse obstacole intre unitatea de comanda si cea legata la centrala. Daca esti interesat sa afli mai multe aspecte despre cum se poate alege un dispozitiv cat mai bun, continua sa citesti acest ghid!

 

 

Compatibilitatea: Vei cumpara produsul in functie de ce sistem pentru incalzire ai instalat in locuinta. In eventualitatea in care furnizorul centralei termice sau mesterul care ti-o instaleaza nu ti-a recomandat un anumit model de termostat wireless de centrala, atunci trebuie sa te descurci singur sa gasesti alternativa compatibila.

Uita-te la modele pentru care se specifica o compatibilitate universala(cu contact intrerupt si borne), insa daca nu esti sigur, cauta recenzii, articole si alte surse de informare, utilizand drept cuvinte cheie denumirea centralei si pe cea a modelului de dispozitiv vizat. Unii producatori au date de contact pe site-ul principal, unde poti chiar intreba daca sa alegi un model sau altul si sa fie adaptabil in functie de sistemul tau de incalzire.

In eventualitatea in care detii sistem de incalzire prin pardoseala, informatiile despre produs trebuie sa specifice aceasta compatibilitate, pentru ca va avea nevoie de mai multi receptori de temperatura, care sa-i furnizeze date complete despre ce se intampla in locuinta. In rest, orice produs wireless va fi digital si va modera temperatura ambientala.

 

Tipul: Exista dispozitivele simple, neprogramabile, si cele cu programare, ceva mai costisitoare.

Prima categorie functioneaza simplu si se va seta intuitiv. Modifici temperatura pe care o doresti in camera in care plasezi controller-ul, iar acesta ajusteaza activitatea sistemului de incalzire pentru ca valorile ambientale sa fie cele dorite.

Bineinteles, orice modificare doresti, va trebui sa o faci personal. Daca nu vrei sa-ti pierzi timpul stabilind ce temperaturi vrei in diverse zile din saptamana si ai un buget ceva mai scazut, aceasta e alegerea care te intereseaza.

Un termostat wireless programabil iti permite sa stabiliesti valori de temperatura diferite, pe zile. Cele mai sofisticate iti asigura programare chiar pe baza intervalelor orare dorite. Aceasta functie va fi utila in serile geroase, cand poate vei prefera o temperatura mai ridicata in locuinta, spre deosebire de perioada zilei.

Desi putin mai costisitoare si consuma ceva mai mult timp pentru efectiarea setarilor, aceste dispozitive sunt preferate de catre utilizatorii mai pretentiosi.

 

Raza de semnal: Iata un aspect cu adevarat controversat, pentru ca parerile sunt impartite si chiar intra in conflict cand vine vorba chiar de acelasi tip de dispozitiv.

Majoritatea modelelor de pe piata romaneasca promit o raza de emisie/receptie de 60m, insa mare atentie aici, caci valorile sunt valabile numai in loc deschis, adica fara obstacole cum sunt peretii sau plafonul.

Daca ai o locuinta cu centrala la subsol, placa turnata deasupra va bloca usor semnalul si risti sa te alegi cu un termostat digital wireless pe care ai cheltuit banii degeaba.

 

 

E important sa stabilesti cati pereti vor fi intre senzorul de la centrala si controllerul fara fir, indiferent in ce camera il muti. In aceste circumstante, e mai realist sa consideram mai degraba o raza de semnal efectiva de 20-30m(buna pentru apartamente si locuinte).

Nu toate modelele reusesc sa transmita optim, asa ca ramane sa citesti recenzii ale utilizatorilor pentru a afla daca performantele sunt cele promise. Printre singurele modele cu transmisie garantata chiar si prin 3-4 pereti  putem da ca exemplu un termostat wireless Honeywell sau nul Nest, insa, din pacate, produsele acestor furnizori nu se gasesc foarte usor pe piata online din Romania.

 

Intervalul de temperatura: Nu trebuie sa confunzi acest aspect cu sensibilitatea termostatului, ci sa il intelegi ca pe valorile minime si maxime la care termostatul poate determina centrala sa functioneze. La majoritatea modelelor, temperatura minima de setare este 0°C, iar cea maxima va fi 35°C.

 

Histereza: constituie minimul de diferenta intre temperatura dorita si cea inregistrata, adica la cat reporneste termostatul centrala, in cazul in care temperaturile ambientale incep sa scada. Aici, pe cat de mica este valoarea, pe atat de sensibil e produsul. Incearca sa alegi intotdeauna ceva cu o histereza de cel mult 1-2°C si sensibilitate de maxim 1°C(deci unul care masoara corect temperatura ambientala).

 

Functii: cele de baza, pe care toti utilizatorii interesati unde gasesc termostate wireless la preturi bune le cauta, sunt: afisaj LCD cu iluminare, programe presetate si setabile(in cazul celor programabile), economie de energie intre 15 si 30%, program anti-inghet.

Exista si cateva functii suplimentare mai complexe, dar pe care numai modelele ceva mai costisitoare le ofera: preluarea de date din exteriorul cladirii, pastrarea setarilor chiar daca bateria se epuizeaza, Programare pe zile si intervale orare, programare pe Internet, direct de pe smartfon(ai nevoie de un router bun in locuinta pentru asta), mai multe controllere(pot fi plasate in camere diferite pentru a modifica de oriunde setarile), card de memorie pentru backup la setari, timer.

 

Aspecte negative: O sa trecem rapid peste cele mai des reclamate probleme pe care le poate avea un model wireless. Majoritatea utilizatorilor acuza semnal insuficient. Pe locul doi se situeaza deprogramarea periodica, dispozitivul necesitand restart la cateva saptamani sau zile.

Pe locul trei, cumparatorii sunt nemultimiti de perioada scurta de functionare optima, in raport cu pretul platit(unele modele se defecteaza cam in aceeasi perioada cand ies din garantie). Indiferent ca vrei sa cumperi un termostat wireless Division Gas, Auraton, Salus, Computherm, ai sa dai peste cumparatori cu impresii pozitive, dar si peste utilizatori nemultumiti de produsele vreunui brand sau al altuia.

Cititorii care doresc sa se intereseze unde gasesc termostat de ambient wireless la un pret bun sunt invitati sa arunce o privire si pe lista de mai jos. Produsele nu sunt selectate numai in functie de performante si notele primite, ci si tinandu-se cont de un pret cat mai bun sau de popularitatea in vanzari(exista modele polulare cu note foarte mici).

 

 

Argumente pentru utilizarea unui termostat wireless

 

Pentru a reduce consumul de gaze sau electricitate necesar functionarii aparatelor cu efect termic, indiferent ca este vorba de incalzire sau racire, ai nevoie de un termostat wireless. Nu esti inca convins? Iata cateva argumente care iti spun direct cum iti poate imbunatati viata un dispozitiv atat de mic.

 

Termostatul este un dispozitiv electric prevazut cu senzor termic si are rolul de a controla functionarea sistemului de incalzire sau racire a spatiului (centrala termica, panouri radiante, calorifere electrice, aer conditionat, ventilator etc.) astfel incat sa mentina o temperatura constanta in locuinta sau birou. Produsele sunt disponibile in modele cu fir, conectate direct la aparatul pe care il gestioneaza, sau fara fir (wireless), care functioneaza fie prin unde radio, fie wi-fi. 

Daca te gandesti sa cumperi un astfel de accesoriu de automatizare termica si pentru casa ta, dar nu esti inca complet convins ca se merita, te invitam sa afli cateva dintre cele mai practice argumente care sustin o astfel o decizie.

 

Costuri mai mici

Indiferent daca este wireless sau cu fir, un termostat de calitate, cu precizie buna de evaluare a temperaturii, te va ajuta sa economisesti bani in fiecare luna, prevenind supraincalzirea locuintei si crescand durata perioadelor de stand by, in care centralele termice consuma mai putin. 

Cele programabile iti ofera in plus posibilitatea de a seta valori diferite de functionare pentru orele in care esti acasa, cand vrei sa fie mai cald, si cele in care esti la serviciu si temperatura poate cobori mai jos decat cea de confort. Reduci astfel consumul mediu lunar de combustibil si mentii casa calda cu mai putini bani.

Libera alegere a locatiei

Toate articolele bine documentate de pe Internet iti vor spune cat de importanta este alegerea unei amplasari corecte pentru functionare optima a termostatului. Asezarea in apropierea caloriferelor, a aragazului, aparatelor electrice sau in fata geamului, cu expunere directa la lumina, poate determina supraestimarea temperaturii din spatiu, prin incalzire secundara, si oprirea centralei cand in casa este inca rece. 

Iti va fi deci frig fara sa stii de ce. Pe de alta parte, daca senzorul este in apropierea unui geam frecvent deschis, centrala va merge incontinuu, pentru ca termostatul va simti aerul rece, chiar daca in locuinta este cald si bine.

Ce te faci insa cand ai la dispozitie un termostat cu fir, care iti limiteaza mult miscarile si te conditioneaza sa pozitionezi dispozitivul in aceeasi incapere cu centrala, unde poate nici nu petreci prea mult timp? Desi si aceste modele te ajuta mult comparativ cu situatia in care nu folosesti deloc termostat, optiunile wireless sunt semnificativ mai bune din acest punct de vedere.

Nefiind legate cu fir si avand o distanta de comunicare, cu receptorul instalat la centrala, de pana la 30m in interiorul unei cladiri, poti fi montate exact acolo unde asigura cele mai bune rezultate, departe de influente negative sau pozitive.

 

Accesibilitate

Chiar si atunci cand alegi un model neprogramabil, la care trebuie sa schimbi manual setarile, o varianta fara fir iti ofera un grad de confort superior. Pentru ca poate fi pozitionat oriunde, il veiavea mereu la indemana. Il poti aseza pe noptiera, langa pat, pentru a putea modifica temperatura oricand in timpul noptii, daca este cazul, fara a fi nevoit sa te dai jos din pat si sa mergi pana la baie sau la bucatarie, unde s-ar gasi un termostat cu fir.

 

Raportarea la spatiul in care te afli in acel moment

Pe langa faptul ca poti amplasa un model wireless in orice incapere doresti si este nevoie, designul fara fir iti permite de asemenea sa il porti cu tine atunci cand schimbi camera in care te afli. Daca in timpul zilei petreci, de exemplu, mai mult timp in living sau birou, atunci este logic sa vrei sa controlezi temperatura din acel spatiu. 

Indiferent in ce mod difera de restul casei – este mai insorit si mai cald sau mai umbrit si mai rece – cat timp ai termostatul cu tine, centrala va lucra pentru a-ti oferi confortul termic dorit exact acolo unde esti. Spre seara, il poti poti muta in dormitor, pentru ca acea incapere sa fie adusa la temperatura necesara unui somn odihnitor, fara gat uscat si nas infundat la orele diminetii

Gestionare pe mai multe zone

Cele mai bune termostate wireless iti vor permite sa controlezi temperatura separat in mai multe incaperi, ceea ce nu prea ai cum in cazul unor optiuni cu fir. Pe scurt, terminalele instalate in fiecare camera asigura atat transmiterea de informatii catre centrala, cu privire la mediul ambiental, cat si gestionare robinetilor de calorifer din retea.

Poti deci seta temperatura putin mai ridicata in camera copilului si mai redusa in bucatarie, unde gatesti frecvent. Ai de asemenea posibilitatea de a da caldura mai tare in baie, la orele la care stii ca obisnuiti sa faceti dus, aceste pachete fiind de regula prevazute si cu posibilitatea de programare.

Iti reamintim ca pentru reducerea costurilor de utilizare, cel mai eficient este sa mentii in intreaga locuinta o temperatura cat mai uniforma, deci daca alegi un astfel de set, foloseste cu atentie avantajele oferite.

 

Posibilitatea de administrare prin telefon

Cele mai noi termostate wireless sunt prevazute cu conexiune la Internet si permit administrarea setarilor de functionare cu ajutorul smartphone-ului, tabletei sau laptop-ului. Pe langa meniul mult mai usor de parcurs si utilizat, decat cel prezentat in micile ecrane digitale, aceste modele ofera si posibilitati mult mai extinse de personalizare a modului de lucru.

Astfel, esti tot timpul la curent cu starea de functionare a sistemului de incalzire, alarmele integrate anuntand orice fel de defectiune sau perturbare din circuit. Poti modifica conditiile de incalzire setate in programe, daca intervine ceva neprevazut. De exemplu, daca te simti rau si te intorci acasa de la serviciu cu cateva ore inainte de cea obisnuita, pentru a nu gasi casa rece, poti activa incalzirea inainte de a urca in masina.

Unele sunt prevazute cu senzor de prezenta si dotate cu sisteme de invatare, ceea ce inseamna ca se adapteaza activitatilor tale pentru a asigura caldura in locuinta, cu un consum minim de combustibil.

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

DEL T3 RF

 

Situat printre cele mai bune termostate wireless recomandate utilizatorilor cu buget scazut de cumparare, acest produs costa putin, in comparatie cu restul pieselor din lista. Asa ca, merita pe deplin o sansa de a demonstra ca poate oferi suficient confort termic intr-o locuinta.

Se specifica o compatibilitate universala, inclusiv cu sistemele de ventilatie, iar cele mai apreciate functii sunt: afisajul electronic, incalzire si protectie la inghet, control simplu de temperatura(butoane +/- usor de utilizat). Se livreaza cu un singur controller, care poate fi pus pe perete sau tinut pe birou/noptiera.

Alimentarea se face cu baterii de 1.5V(2), iar fisa tehnica specifica o raza de semnal de 30m in cladiri. Nu este programabil, insa ofera performante indeajuns de bune, caci are sensibilitate cu marja de 0.5°C, histereza de 0.2-0.3°C si o plaja de reglaj de 10-30°C.

Avand in vedere capabilitatile in raport cu pretul di garantia de 2 ani, consideram aceasta oferta mai tentanta decat altele usor costisitoare.

 

Avantaje:

Termostat wireless ieftin si bun

Necesita diferente foarte mici de temperatura pentru a porni centrala(0.3°C)

Ofera compatibilitate cu centrale termice, panouri radiante, convenctoare, aeroterme, aer conditionat si ventilatoare

Inregistreaza temperatura ambientala precis, cu o marja de 0.5°C

 

Dezavantaje:

Nu poate fi programat.

 

 

Computherm Q7 RF

 

Daca ai in plan sa cumperi un termostat wireless computherm Q7RF, nu trebuie sa fii neaparat descurajat de faptul ca mai exista si cumparatori nemultumiti de acest dispozitiv.

Conform datelor, este unul dintre cele mai bine vandute odele, iar pretul si performantele promit o functionare cel putin optima. Pe partea pozitiva, invocam opsibilitatea de programare zilnica, prin setarea a 6 temperaturi diferite de lucru.

De asemenea, histereza de cel mult 0.3°C ne indeamna sa-l consideram destul de precis in ajustarea valorilor ambientale, iar sensibilitaea de =/- 0.5°C e similara cu a celor mai multe modele conventionale. Un afisaj digital iti asigura posibilitatea de setare usoara. Se mentioneaza 30m semnal in spatii inchise, dar e important sa amintim si aspectele mai putin laudate. Unii utilizatori considera ca raza de semnal ar fi chiar mai mica, de 15-20m. In plus, pentru o functionare corespunzatoare, aparatul necesita resetare saptamanala si verificarea constanta a bateriilor.

 

Avantaje:

Compatibil universal cu centrale termice

Pret destul de bun la cumparare

Asigura posibilitate de programare si parametri de lucru cu precizie optima(sensibilitate, histereza)

Termostat de ambient wireless Computherm usor de programat, pe baza displayului electronic

 

Dezavantaje:

Parerile despre performantele acestui produs sunt impartite, modelul necesitand resetare periodica si avand raza de semnal scazuta.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu