Pareri despre termostatul Logictherm C3RF

Am modificat articolul ultima data pe: 21.07.24

 

Avantaje:

Compatibil cu o varietate de sisteme de incalzire.

Este prevazut cu protectie anti-inghet.

Comunica cu receptorul pe o distanta de pana la 30m in interiorul cladirilor si 50m in aer liber.

Include afisaj digital si meniu mecanic usor de folosit.

Designul este unul fara fir, care permite amplasarea facila in orice incapere.

 

Dezavantaje:

Logictherm C3RF este un model wireless, dar nu este prevazut cu posibilitatea de programare a temperaturii pentru mai multe zile. Ceea ce inseamna ca poti spune centralei termice ce temperatura doresti acum in incaperea in care se afla senzorul, dar ca va trebui sa o modifici manual atunci cand pleci la serviciu si din nou cand te intorci.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Cele mai bune termostate wireless sunt cele care pot fi utilizate cu cat mai multe tipuri de sisteme de icnalzire, fara probleme de compatibilitate. Logictherm C3RF se numara printre variantele care permit instalarea si utilizarea atat in combinatie cu centrale termice, cat si panouri radiante, aparate de aer conditionat, aeroterme, convectoare de tip electric si ventilatoare, permitand gestionarea economica a temperaturii din incapere, indiferent de instalatia termica pe care ai decis sa o folosesti.Include protectie anti-inghet, care porneste automat centrala atunci cand sesizeaza in mediu o temperatura mai mica decat cea setata (minim 5oC). Nu trebuie deci sa-ti faci griji ca instalatia ar putea ingheta, pentru ca pe langa functia sa proprie de protectie, ai si backup de la termostat.

Conform specificatiilor tehnice, din punctul de vedere al distantei de comunicare cu receptorul montat pe sistemul de incalzire, acest model poate acoperi o distanta de pana la 30m in interiorul unei cladiri, deci mai multe camere alaturare sau etaje suprapuse. Tine insa cont de faptul ca eficienta undelor radio scade pe masura ce se aduna obstacole (pereti) in calea lor.

Designul este unul clasic, simplu, cu ecran digital, pe care se afiseaza temperatura din camera si respectiv, cea stabilita de tine. Panoul de control este mecanic si include doua butoane (+ si -) pe care le folosesti pentru a seta numarul de grade dorite, din intervalul 10 pana la 30oC. Este gandit pentru a fi usor de utilizat, indiferent de gradul de familiarizare cu tehnologia moderna. 

Se poate fixa pe un perete sau aseza pe o suprafata orizontala (noptiera, birou etc.), datorita piciorului integrat, cu baza lata, in functie de particularitatile incaperii. Se recomanda insa evitarea amplasarii pe sau langa aparate electrice care degaja caldura (televizor, laptop, imprimanta etc.) pentru a nu interfera cu evaluarea corecta a temperaturii din camera.

Modelul este unul fara fir, care iti ofera posibilitatea de a pozitiona termostatul in orice incapere doresti din locuinta. Poti opta pentru camera cea mai rece, daca este locuita si simti ca acolo este mereu frig, pentru spatiul in care stati cel mai mult timpul zilei sau poti sa il porti dupa tine, atunci cand te muti dintr-o camera in alta (de exemplu, din birou in dormitor).

 

Concluzie:

Este un produs potrivit daca ceea ce cauti este in esenta un termostat fara fir, care sa iti permita sa raportezi functionarea centralei termice sau a altui sistem de incalzire, la alt spatiu decat cel in care se afla. Include doar functiile de baza, este alimentat cu baterii, prevazut cu afisaj digital, si usor de instalat si folosit.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu