Pareri despre Salus RT310i

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Avantaje:

Model care permite definirea de programe saptamanale.

Ofera optiunea de gestionare a centralei de pe telefon, prin intermediul internetului.

Poti calibra senzorul de temperatura pentru a obtine date cat mai precise.

Pune la dispozitie o varietate de functii utile.

Este un model cu senzor fara fir, care poate fi asezat oriunde in casa.

 

Dezavantaje:

Pentru ca ofera conectivitate wi-fi si pune la dispozitie posibilitatea de programare a modului de functionare, acest model este ceva mai scump decat alte optiuni la care pot apela pentru controlul centralei termice. Te va ajuta insa sa economisesti din banii platiti pentru facturile de incalzire, optimizand eficient consumul de caldura, prin adaptarea la cerintele exacte ale gospodariei.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE

Cu ajutorul modelului de termostat Salus RT310i poti adapta parametrii de functionare ai centralei, astfel incat sa obtii echilibrul perfect intre confort termic si costuri reduse. Iti ofera posibilitatea de a folosi acelasi program de incalzire in fiecare zi a saptamanii, daca nu exista diferente semnificative de folosire a spatiului, dar si de a seta un program diferit pentru zilele in care esti la serviciu si pentru zilele de weekend. Pentru familiile care au nevoie de o personalizare mai avansata, termostatul asigura oportunitatea de a defini cate un program distinct pentru fiecare zi.In plus, poti controla termostatul prin intermediul aplicatiei dedicate, ce poate fi instalata si folosita de pe telefon, si care permite accesarea sistemului de gestionare a dispozitivului prin Internet. Poti deci modifica temperatura in casa direct de la birou, daca este nevoie.

Unul dintre punctele slabe cu care te poti confrunta, indiferent ce model de termostat de ambient alegi, este o eroare de calibrare semnificativa, care inseamna ca senzorul de temperatura nu citeste cu acuratete gradele din casa. In unele cazuri, tot ce poti face este sa te adaptezi si sa setezi parametrii de functionare ai centralei tinand cont de eroarea de masurare, cu Salus RT310i insa, poti corecta usor diferenta prin intermediul aplicatiei telefonice.

Termostatul include display si meniu de control care iti permite sa modifici formatul de afisare a temperaturii si orei, sa alegi fusul orar, sa schimbi ora de vara/iarna si sa activezi modulele disponibile (vacanta, automat/manual/Off, incalzire/racire etc.).

Sistemul include doua elemente: receptorul, care se monteaza facil la centrala, dupa indicatiile din manualul tehnic, si senzorul, ce are rolul de a evalua temperatura din camera in care se afla. Acesta din urma nu include fir pentru alimentare, folosind baterii, ceea ce ii permite sa fie pozitionat oriunde in locuinta, si mutat oricand este nevoie. 

Este un avantaj foarte util, care iti ofera oportunitatea de nu mai asocia controlul temperaturii, permanent, cu o singura incapere. Astfel, cat timp esti singur acasa si lucrezi in birou, poti tine senzorul cu tine, si inainte sa vina cei mici acasa, il poti muta in camera lor, pentru a fi sigur ca ii asteapta un mediu cald si placut.

 

Concluzie

Model de termostat wireless, cu sistem avansat care permite atat gestionarea de la distanta, prin intermediul internetului, cat si definirea de programe diferite de functionare, tinand cont de prezenta familiei in locuinta. Se numara printre versiunile cele mai avansate de termostate care nu trec inca in categoria Smart si pot fi cumparate la preturi rezonabile.

 

 

 

Lasa un comentariu

2 Comentarii

Marian

March 24, 2021 at 8:32 pm

Trompeta
Se blochează odată cu reglarea din telefon fără a tine seama de temperatura ambientului.
Periculos
Nu recomand

Raspunde
                                   
Team DrDeco

March 25, 2021 at 6:30 am

Salut, Marian,

Merci pentru feedback!

Raspunde