Pareri despre termostatul Conter CT7W

Am modificat articolul ultima data pe: 14.06.24

 

Avantaje:

Este un model programabil, pe zile si ore.

Include functie care previne blocare pompei.

Foloseste o sensibilitate de 0.2oC pentru pornirea centralei.

Durata de functionare asigurata de baterii este de aproximativ 12 luni.

Este prevazut cu afisaj digital, cu lumina, si panou de control mecanic, usor de folosit.

 

Dezavantaje:

Poate fi un model putin cam complicat pentru cei in varsta, care doresc doar sa poata mentine temperatura in camera la un nivel placut, fara costuri mari. Desi butoanele pentru setarea de baza ( + si – ) au dimensiuni mari, cele pentru functiile suplimentare sunt ceva mai mici si mai greu de gestionat de catre o persoana cu vederea slabita.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Conter CT7W face parte din categoria de termostate wireless care permit programarea functionarii astfel incat sa poti seta, cat mai precis, temperatura dorita in locuinta, in functie de stilul tau de viata. Poti stabili acelasi program pentru mai multe zile, ca de exemplu, pentru zilele de lucru, apeland la functia Copy, sau cate unul diferit pentru fiecare zi a saptamanii. 

Ai de asemenea posibilitatea de a stabili temperaturi diferite pe ore, folosind sase intervale predefinite, astfel incat sa poti lua in considerare atat momentul plecarii sau sosirii acasa, cat si orele intre care soarele creste temperatura in incaperile orientate catre sud.Pentru a preveni blocarea pompei la centralele termice, acest model este prevazut cu o functie suplimentara. Aceasta implica pornirea sistemului de incalzire, timp de un minut, daca senzorul nu a fost declansat in ultimele 24 de ore, asigurand astfel o continuitate suficienta in functionare, pentru a preveni eventualele probleme determinate de neutilizare. Poti deci pleca linistiti in concediu, chiar si pentru cateva saptamani la rand, centrala ta este pe maini bune.

Sensibilitatea senzorului este de 0.2 grade, ceea ce inseamna ca daca tu ai setata temperatura dorita la 21oC, centrala va primi semnalul de pornire atunci cand termostatul detecteaza in incapere 20.8oC si pe cel de oprire, atunci cand aceasta ajunge la nivelul de 21.2oC. Mentine deci destul de usor un nivel constant in spatiul in care se afla. 

Precizia ridicata este un motiv in plus sa acorzi atentie deosebita locului de amplasare, pentru a evita declansarea din cauza unor factori externi, precum un geam deschis sau proximitatea unui aparat electrocasnic care degaja caldura.

Tinand cont de faptul ca unele modele necesita schimbarea prea frecventa a bateriilor, aceasta versiune tehnica integreaza sistem de economisire a energiei, care asigura transmiterea semnalului radio doar la anumite perioade de timp. Astfel, bateriile te vor tine pana la 12 luni de functionare normala, deci nu va trebui sa iti faci griji ca termostatul ramane fara sursa de alimentare cat esti plecat.

Designul include ecran digital, cu cifre mari, usor de citit si panou de control mecanic, relativ facil de utilizat daca arunci o privire asupra manualului tehnic. Butonale de plus si minus sunt cele mai mari, pentru ca sunt si cele mai frecvent folosite. Pe timp de noapte poti apela la functia de iluminare a afisajului, care se stinge automat dupa 10 secunde pentru a nu consuma baterie inutil.

 

Concluzie:

Conter CT7W face parte din categoria termostatelor wireless programabile, cu ceva functii in plus fata de optiunile standard. Ofera o gestionare eficienta a bateriilor, care se traduce intr-o durata lunga de viata si posibilitatea de a seta nivelurile de temperatura dorite pe intervale orare si zile, pentru o adaptare cat mai buna la cerintele reale ale gospodariei.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu