Pareri despre termostatul Salus RT510RF

Am modificat articolul ultima data pe: 15.04.24

 

Avantaje:

Model wireless cu comunicare pe frecventa radio.

Permite programare individuala zilnica sau in formula 5 zile + weekend, pentru adaptare facila la stilul tau de viata.

Asigura o distanta buna de comunicare, de pana la 60m in spatiu deschis.

Este compatibil cu toate tipurile de centrale termice.

Include functii diverse care te ajuta sa gestionezi facil centrala.

 

Dezavantaje:

Unele variante sesizeaza putin mai greu diferentele de temperatura, iar produsul necesita, in general, urmarirea cu atentie a indicatiilor din manual pentru setarea corecta. Montajul nu este de obicei inclus in pret, insa instalarea se face simplu, iar daca indicatiile din manual sunt insuficiente, exista tutoriale complete disponibile pe Internet.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Acest model de termostat face parte din categoria optiunilor fara fir, alimentate cu baterie si prevazute cu sistem de comunicare in frecventa radio, care permite mentinerea contactului cu centrala termica, de la distanta. Iti ofera asadar mobilitate ridicata si posibilitatea de a-l instala exact in incaperile in care stai cel mai mult si la care raportezi de regula functionarea sistemului de incalzire.Este, in plus, si o versiune programabila, ceea ce inseamna ca poti face mai mult decat sa setezi un nivel de temperatura, la care centrala sa incalzeasca incapere in acest moment. Meniul aparatului iti permite sa definesti variante de temperatura pentru fiecare dintre zilele saptamanii sau sa creezii un program de lucru pentru zilele lucratoare, cand esti la serviciu, si unul pentru cele de weekend, in care sunteti cu totii acasa. Orientezi astfel consumul exact cum doresti si faci economie la facturile lunare.

Specificatiile din manualul tehnic indica o distanta maxima de comunicare eficienta cu centrala, de pana la 60m in spatiu deschis. Pentru ca tu folosesti totusi acest dispozitiv in locuinta, unde sunt pereti, iti putem spune ca intr-o casa cu structura standard, termostatul este capabil sa transmita fara probleme intre doua etaje. Daca locuiesti deci la vila, poti avea centrala la parter si termostatul wireless in camera de la etaj, fara dificultati de conexiune.

La fel ca multe dintre optiunile de termostat wireless produse in prezent, si Salus RT510RF poate fi folosit cu orice tip de centrala termica moderna, indiferent de marca sau model, fara dificultati de compatibilitate.

Printre functiile puse la dispozitie se numara si cea de testare a conexiunii dintre termostat si receptor, care asigura comunicarea eficienta si continua, astfel incat centrala sa functioneze asa cum doresti si sa eviti consumul inutil de gaz. 

Este prevazut, in plus, cu functie Sleep, care se utilizeaza in timpul verii, cand nu ai nevoie de el, si Vacanta, care mentine temperatura casei la un nivel redus, suficient insa pentru a preveni inghetarea tevilor, cat timp tu esti plecat de acasa. Functia anti-inghet activeaza centrala daca sesizeaza in incapere o temperatura egala cu minima acceptata de tine, care poate fi setata intre 5 si 17oC.

 

Concluzie:

Salus RT510RF se numara printre versiunile de termostate programabile, fara fir, care ofera functionare sigura si eficienta, la un pret accesibil. Include functiile de baza de care ai nevoie pentru a asigura utilizarea corecta a centralei si pentru a putea economisi gaz in perioadele de timp in care nu este necesar un nivel ridicat de caldura.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu