Pareri despre Computherm Q7 RF

Am modificat articolul ultima data pe: 15.04.24

 

Avantaje:

Model performant disponibil la un pret accesibil.

Ofera posibilitatea de a defini programe repetitive de lucru, pe segmente orare si zile.

Display-ul include sistem de iluminare, pentru vizibilitate buna si noaptea.

Termostatul functioneaza cu baterii, oferind mobilitate sporita.

Se instaleaza usor si poate fi folosit cu orice brand de centrala termica.

 

Dezavantaje:

Optiunile numeroase de programare oferite de modelul de termostat de ambient Computherm Q7 RF fac ca utilizarea sa sa fie putin mai complicata decat in cazul altor variante, in ceea ce priveste setarea parametrilor de functionare. O data ce ai deprins insa procesul, folosind instructiunile din manualul tehnic, poti seta cu precizie ridicata temperatura, pe zile si intervale orare.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE

Daca ceea ce cauti este un termostat ieftin si bun si iti doresti o versiune tehnica ce permite definirea de programe personalizate de functionare, cu parametri detaliati pana la intervale orare, acest model se va potrivit foarte bine cerintelor tale. Se numara printre optiunile cele mai accesibile la pret, din categoria variantelor programabile fara fir, si iti ofera functii utile care te vor ajuta sa gestionezi usor centrala termica.

Spre deosebire de alte modele, care includ doar gestionarea pe zile (lucratoare si weekend, sau individual), Computherm Q7 RF ofera si posibilitatea impartirii fiecarui interval de 24 de ore in sase segmente distincte, pentru care poti alege parametri diferiti de incalzire. Ai desigur libertatea de a folosi unul dintre programele predefinite, cum este cel de zi/noapte, daca se potriveste cerintelor tale, sau poti seta temperaturi diferite pentru orele in care copiii sunt acasa si cele in care sunteti cu totii plecati.

Designul nu este unul impresionant, ci axat pe criterii practice. Include display generos, cu caractere mari, usor de citit, pe care sunt afisate date utile precum temperatura setata, cea actuala din incapere, programul pe care il ruleaza etc., si doua butoane mari, care te ajuta sa parcurgi usor meniul si sa setezi parametri doriti pentru functionarea sistemului de incalzire. 

Ti-l recomandam ca optiune si daca ai ajuns la concluzia ca ai nevoie de un model care sa iti ofere posibilitatea de a modifica usor setarile si pe timpul noptii, incluzand deci display cu sistem de iluminare. Este o caracteristica aparent banala, care se va dovedi insa extrem de utila cand nu vrei sa aprinzi lumina principala pentru a verifica temperatura din locuinta.

Unitatea care include senzorul si sistemul de control este alimentata cu baterii, care iti ofera o durata lunga de viata si posibilitatea de amplasare a dispozitivului in orice locatie potrivita ce asigura comunicarea eficienta a emitatorului cu receptorul instalat la centrala. Produsul este livrat impreuna cu suport tip stand, care asigura asezarea confortabila pe orice suprafata orizontala.

Probabil una dintre cele mai importante caracteristici este compatibilitatea universala, care ofera posibilitatea instalarii acestui produs indiferent de marca centralei termice care necesita gestionare automata.

 

Concluzie

Este un termostat eficient si adaptabil, disponibil la un pret rezonabil, putin mai complex decat alte modele similare, oferind posibilitatea de setare a parametrilor de functionare si pe intervale orare. Nu poate fi controlat de la distanta, insa ofera suficiente optiuni de programare pentru a acoperi majoritatea situatiilor pentru care poate fi nevoie sa stabilesti un mod diferit de incalzire.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu