Pareri despre termostatul Salus 091FLRF

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

 

Avantaje:

Design slim, modern, cu butoane ascunse.

Lucreaza cu doua niveluri de temperatura pe parcursul unei zile.

Este o versiune programabila, care permite adaptarea la orarul familiei.

Include optiune anti-inghet.

Afisajul este de tip LCD, luminat.

Are sensibilitate ridicata, reactionand la o diferenta de 0.5oC de temperatura setata.

 

Dezavantaje:

Spre deosebire de alte modele, Salus 091FLRF include sase programe deja definite de functionare si impune cateva reguli de setare, care limiteaza oarecum flexibilitatea de gestionare, urmarind insa reducerea consumului lunar. Pentru a putea alege intotdeauna usor programul dorit, acestea sunt imprimate pe spatele capacului care acopera meniul.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Ceea ce il deosebeste de alte modele, la capitolul design, este formatul mai alungit si mai subtire si, de asemenea, lipsa butoanelor, la prima vedere. Acestea sunt acoperite discret de capacul care iti ofera acces si la lacasul ce gazduieste bateriile care asigura alimentarea produsului. 

Nu te ingrijora insa, bateriile nu se vor desprinde ori de cate ori vrei sa programezi aparatul, deoarece capacul aluneca usor in lateral, lasand la vedere doar butoanele. Structura include picior de sprijin care permite asezarea pe noptiera, dulap sau birou.Fata de alte termostate (aici lista comparativa) lucreaza cu doua temperaturi, nu doar cu una. Prima este considerata cea de confort, care iti asigura exact nivelul de caldura de care ai nevoie cand esti treaz si circuli prin casa, si cea de-a doua este o valoare minima, pe care esti dispus sa o accepti fie in timp ce dormi, pentru ca esti acoperit de plapuma, fie in orele in care stii ca esti plecat din locuinta. Aceasta combinatie asigura o gestionare mai buna a combustibilului si valori mai reduse ale facturilor.

Produsul iti ofera sase programe predefinite care te ajuta sa alegi rapid o forma potrivita cu activitatile zilnice ale familiei tale, si inca trei pe care le poti personaliza pentru a crea variante mai bune decat cele deja incluse. Atat programele predefinite, cat si cele custom se acceseaza usor cu ajutorul butoanelor care ofera acces in meniu.

Unul dintre programele disponibile este cel anti-inghet care mentine la minim temperatura in locuinta (7oC) atunci cand esti plecat de acasa, astfel incat sa reduca cat de mult posibil consumul de gaz, protejand in acelasi timp instalatia de inghet.

Parametrii cu care lucrezi sunt afisati pe ecran de tip LCD, cu cifre usor de citit chiar si pe intuneric, datorita sistemului de luminat inclus in design. Poti deci modifica cu usurinta temperatura dorita, chiar si in timpul noptii, fara a aprinde becul si a trezi intreaga familie.

In ceea ce priveste histereza, iti putem spune ca se numara printre produsele cu sensibilitate de 0.5oC, capabile deci sa mentina cu usurinta o temperatura relativ constanta in spatiul in care sunt utilizate.

 

Concluzie:

Model de termostat cu design fara fir si optiuni de programare standard si personalizabile, care te ajuta sa adaptezi usor modul de functionare al centrale la tiparul activitatilor din locuinta. Pentru ca este putin mai complicat de configurat, este important sa consulti atent manualul tehnic, pentru a putea beneficia cat mai mult de avantajele tehnice oferite.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu