Cea mai buna centrala termica pe gaz Ariston

Am modificat articolul ultima data pe: 14.06.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Ariston Genus Premium Evo 30 EU

 

1-ariston-genus-premium-evo-30-euCea mai buna centrala termica pe gaz Ariston, daca este sa luam in calcul insasi prezentarea facuta de catre producator, este modelul Genus Premium Evo 30 EU. Tehnologia prin condensare ii garanteaza produsului o eficienta termica superioara, de pana la 106.2%.

Puterea nominala maxima a aparatului este de 28 kW, ceea ce il face adecvat instalarii intr-o locuinta cu suprafata de pana la 150 metri patrati. Debitul de apa calda este de 14 litri pe minut, adecvat unei locuinte cu cel mult doua bai si cu nu mai mult de 3-5 utilizatori.

Nivelul de zgomot de doar 33.4 dB face sa fie o prezenta discreta chiar si atunci cand functioneaza la capacitatea maxima. Schimbatorul de caldura este realizat din otel inoxidabil, pentru o durabilitate sporita. Posibilitatea de conectare la un sistem solar o transforma intr-o solutie chiar mai ecologica decat principiul de functionare. Protectiile antiinghet, anticalcar si antiblocare a pompei cresc durata de viata a unitatii.

 

 

 

 

 

Ariston Cares Premium 30 EU

 

2-ariston-cares-premium-30-euO centrala termica, pe gaz, Ariston, ieftina si buna pe care ti-o propunem astazi este modelul in condensare Premium 30 EU. Echipata cu tehnologia superioara a condensarii complete, modelul reduce consumul de combustibil cu pana la 35%.

Testarile extensive la care sunt supuse aceste produse garanteaza fiabilitatea si durabilitatea lor. Puterea nominala de 28.4 kW a centralei o face adecvata pentru locuintele cu o suprafata mai mica de 150 metri patrati. Debitul de apa calda este unul de 11.6 litri / minut, suficient de mare pentru o locuinta cu 2-3 ocupanti.

Eficienta la putere nominala este de 104% dupa cum este indicata de catre producator. Afisajul LCD are un cod clar al erorilor, ceea ce ofera echipei tehnice un sprijin suplimentar binevenit in cazul unei interventii. Functia de protectie la inghet o face adecvata in orice spatiu, chiar si atunci cand este nelocuit. Datorita nivelului redus de zgomot, prezenta ei va trece neobservata indiferent unde este instalata.

 

 

 

 

 

Ariston Cares Premium 24 EU

 

3-ariston-cares-premium-24-euUn alt model pe care merita sa il iei in considerare in cazul in care ai de facut schimbari majore in locuinta este modelul Cares Premium 24. Discutam despre o centrala murala pe gaz care functioneaza pe principiul condensarii, ideala pentru persoanele preocupate de reducerea costurilor de functionare si de impactul acestor dispozitive asupra mediului.

Combinata cu tirajul fortat si cu pompa complet modulara, centrala reuseste sa obtina un randament de pana la 103.9%, fiind evaluata cu 4 stele din punctul de vedere al eficientei energetice. Puterea termica nominala este de 23.5 kW, iar debitul de apa calda este indicat de producator la 10.5 litri / minut, indicatia de montaj limitandu-se la locuinte cu o suprafata de cel mult 100 metri patrati si un maxim de 2-3 ocupanti. Nivelul de zgomot de 50 dB este unul inferior altor echipamente de acest tip.

Datorita protectiei la inghet, instalatiile tale vor fi in siguranta chiar daca lipsesti de acasa o perioada indelungata pe timp de iarna, cu costuri minime, daca alegi sa cumperi astfel de centrale termice, pe gaz, Ariston, ieftine si bune.

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice pe gaz de la Ariston

 

Ghidul cumparatorului

O centrala termica pe gaz iti permite sa dispui de temperatura adecvata in locuinta, indiferent de temperatura exterioara, fara sa depinzi de deciziile vecinilor sau de ale furnizorului public de agent termic. Totodata, datorita ei, vei beneficia de apa calda la simpla pornire a robinetului, fara consum suplimentar. Daca alegi un brand renumit, cum e Ariston, vei beneficia de un aparat de calitate, caracterizat prin durabilitate si fiabilitate.

 

 

Fondata in anul 1930, compania si-a inceput activitatea construind cantare ; incepand cu anul 1960 ea a inceput sa produca de asemenea sisteme de incalzire a apei. In prezent, compania produce o gama larga de electrocasnice mari si mici, solutiile sale in materie de sisteme de incalzire fiind apreciate pe intregul Glob.

Atunci cand vine vorba despre o achizitie atat de importanta, nu te poti baza doar pe pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz Ariston, ci trebuie sa tii cont de parametrii tehnici de functionare care sunt cei mai convenabili avand in vedere nevoile tale. Randamentul de functionare al acestor aparate depinde de modelul ales : conventional sau in condensare. Cele clasice vor avea randamente subunitare, oricat de performante ar fi, in timp ce cele in condensare pot ajunge la un randament de pana la 109%. Consumul acestora din urma poate fi cu pana la 35% mai mic decat al tipului clasic, insa pretul de achizitie este substantial ridicat, chiar daca amortizabil in scurt timp.

Puterea unor centrale termice pe gaz, Ariston, la preturi bune, trebuie aleasa in functie de suprafata spatului care trebuie incalzit. O putere de 24 kW e adecvata unui apartament dotat cu o singura baie, in timp ce, pentru spatii mai extinse, ar trebui sa te orientezi la un aparat de 28 sau chiar 32 kW, atunci cand discutam despre o vila.

Debitul de apa calda iti spune cati consumatori pot functiona simultan, cand ai una dintre cele mai bune centrale pe gaz, Ariston, fara ca temperatura apei sa sufere variatii importante. Un apartament cu o singura baie se va descurca cu un dispozitiv cu un debit de 10-11 litri / minut, in timp ce o locuinta de dimensiuni mari si cu multi consumatori are nevoie de un debit substantial mai mare.

Dupa cum e firesc, te intereseaza si unde gasesc centrala termica pe gaz, Ariston, la un pret bun, alti cumparatori. Din magazinele online am realizat selectie de produse din acest ghid, care merita luate in considerare. Poti bineinteles sa cumperi centrale termice, pe gaz, Ariston, din Dedeman sau alte magazine stationare.

Lasa un comentariu

0 Comentariu