Pareri despre Vaillant ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

 

Avantaje:

Este o centrala de capacitate mare, cu putere de 26.5kW pe incalzire si 30kW pe apa calda menajera.

Include schimbator de caldura conceput exclusiv din inox.

Asigura un debit al apei calde de 14.4litri pe minut.

Structura contine vas de expansiune, pentru functionare optima si sigura.

Model cu sistem de functionare in condensatie, pentru randament crescut.

 

Dezavantaje:

Vei observa destul de repede ca acest model costa mai mult decat alte variante disponibile pentru aceasta categorie de putere, dar calitatea elementelor componente si randamentul oferit te vor ajuta sa iti recuperezi destul de usor investitia. In ceea ce priveste zgomotul generat, nivelul este unul mediu, de 45dB, mai ridicat decat al altor variante tehnice.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Acest model din seria Vaillant ecoTEC plus pune la dispozitie o putere de 26.5kW, pentru ceea ce inseamna asigurarea confortului termic in locuinta si 30kW pentru ca tu sa poti avea suficienta apa calda oricand doresti. Acesti parametri inseamna ca poate duce usor un spatiu de pana la 220mp, functionand in conditii optime si cu eficienta ridicata, fara a suprasolicita sistemul. Este prin urmare un model potrivit pentru apartamente mari si foarte mari si case cu sau fara etaj.

Schimbatorul secundar de caldura este in acest caz unul confectionat integral din inox, material care iti ofera o rezistenta mai buna in timp si protectie ridicata la actiunea coroziunii. Vei avea deci mai putin de furca cu reparatiile si te vei bucura de cel mai bun randament, asigurat de componente care se mentin curate si in cea mai buna stare.

In ceea ce priveste volumul de apa calda la care ai acces, Vaillant ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5 se numara printre modelele de centrale termice cu gaz care asigura un debit de 14.4litri, destul de ridicat pentru a acoperi 2 sau chiar 3 puncte de consum in acelasi timp, fara a afecta prea mult cantitatea de apa primita de fiecare.

Pentru ca vorbim despre capacitate ridicata si un aparat care lucreaza cu o putere mare, aceasta varianta este prevazuta cu vas de expansiune de 20 litri ce are rolul de a proteja sistemele. In timpul incalzirii, apa se dilata, crescand in volum si determinand la randul sau o crestere in presiune, care poate deteriora, in timp, dispozitivul termic. Cu un vas de expansiune de dimensiuni potrivite, centrala poate functiona mereu in siguranta, la intregul sau potential.

Ultimul, dar nu si cel din urma avantaj, este reprezentat de folosirea tehnologiei de incalzire cu sistem in condensare, care iti asigura un randament superior centralele pe gaz clasice. Nu trebuie asadar sa iti faci griji in privinta consumului, chiar daca vorbim despre o casa mare, pentru ca, momentan, ai ales cea mai buna tehnologie utilizata in domeniu pentru a eficientiza functionarea si a reduce consumul de combustibil.

 

Concluzie:

Se numara printre variantele care ar trebui sa iti atraga atentia daca locuiesti intr-un apartament mare si ai un buget generos la dispozitie, pentru ca avantajele tehnice vin impreuna cu un pret pe masura. Functioneaza prin condensare, asigurand un randament foarte bun si sustine usor un debit de apa suficient de mare pentru a face fata unei locuinte cu multe puncte de consum.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu