Cea mai buna centrala termica pe gaz Viessmann

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Viessmann Vitodens 100-W B1HC

 

Cumparatorii care isi doresc atat asigurarea confortului termic, cat si de obtinerea apei menajere calde, vor fi cei mai interesati de oferta prezenta. Nu doar ca modelul Vitodens 100-W poate fi numit cea mai buna centrala termica pe gaz Viessmann, insa pachetul include si un boiler cu serpentina, cu o capacitate de 200l.

Este o centrala murala, cu o putere termica maxima de 35 kW, care permite incalzirea unei locuinte mai mari, cu o suprafata de pana la 250 mp. De asemenea, e capabila de un randament de 109%, deoarece functioneaza pe principiul condensatiei, prin care se obtine surplus de caldura din vaporii de apa. De asemenea, ofera un debit de apa calda de 893 litri/h.

Incorporeaza un schimbator de caldura Inox-Radial din otel inoxidabil, ce asigura un transfer termic rapid, are rezistenta anti-coroziva, e echipat cu senzor de temperatura la exterior, are suflanta cu turatie variabila si functioneaza cu tiraj fortat, toate componente ce sustin o functionare si o intretinere optime. In plus, are display LCD iluminat, cu operare tactila si functie de auto-diagnoza.

 

 

 

 

 

Viessmann Vitodens B1KC081

 

Vitodens B1KC081 dispune de unul dintre cele mai bune raporturi calitate – pret de pe piata, fiind o centrala termica pe gaz metan, foarte eficienta si economica. Asa cum iti poti da seama, functioneaza dupa tehnica condensarii, astfel ca stii deja ca vei obtine un randament supraunitar de 109%, ceea ce-ti permite sa incalzesti locuinta cu mai putin consum de combustibil si intr-un mod prielnic pentru mediul inconjurator.

O poti monta in apartamente si chiar case mai mari, intrucat are o putere maxima de 35 kW, ceea ce o recomanda pentru suprafete de pana la 200 mp. Tine cont ca nu incorporeaza un boiler, iar prepararea apei calde menajere se face in mod instant.

Aparatul detine componente cu suprafete de tipul Inox-Radial, ceea ce asigura o eficienta ridicata la transferul termic. De asemenea, beneficiaza si de un panou de control tactil, iar siguranta in exploatare e mentinuta de protectia la inghet.

 

 

 

 

 

Viessmann Vitodens B1KC080

 

In cazul in care suprafata pe care vrei sa o incalzesti este ceva mai redusa, inseamna ca nu e cazul sa faci o investitie exagerata, iar din fericire, optiunile sunt numeroase, dovada fiind chiar aceasta centrala termica pe gaz Viessmann, ieftina si buna.

Iti spunem inca de la inceput ca aparatul are o putere termica de 26 kW, astfel ca va putea fi utilizat in orice locuinta care nu are o suprafata mai mare de 160 mp. Este o centrala in condensare, cu randament de 109%, astfel ca va asigura un potential de caldura suplimentar, in timp ce consumul de combustibil va fi mai redus.

In ceea ce priveste eficienta energetica, afla ca se incadreaza in clasa de 4 stele. Acesta nu incorporeaza boiler, insa apa calda va fi preparat in mod instant. Dispozitivul suporta montare murala, iar panoul de control, cu display cu touchscreen, iti va permite sa urmaresti usor parametrii de lucru si sa o setezi la valorile dorite.

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice pe gaz de la Viessmann

 

Ghidul cumparatorului

Daca e sa analizam preferintele romanilor in ceea ce priveste incalzirea locuintei sau a unui imobil, se poate observa apetenta pentru centralele termice pe gaz. Acestea dau un randament mai bun, sunt recomandate pentru spatii mai extinse si sunt capabile de economii de combustibil. Daca e momentul sa faci o astfel de investitie, iti sugeram sa analizezi oferta producatorului Viessmann.

 

 

Cumparatorilor curiosi sa afle mai multe pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz Viessmann, le spunem ca vor fi incantati sa descopere ca fiecare model de cazan din gama producatorului functioneaza dupa principiul condensarii. Astfel, pe langa caldura provenita din arderea combustibilului, este obtinuta si o caldura latenta, care e extrasa din condensarea vaporilor de apa, existenti in gazele de evacuare.

Procesul este ajutat si de schimbatorul de caldura inox-radial, din otel inoxidabil, prezent la fiecare centrala. Multumita acestui proces, aparatele sunt capabile sa ofere un randament supraunitar, ce se apropie de 109%, in timp ce functionarea e mult mai economica si mai ecologica (mai putine noxe).

In gama producatorului vei gasi atat centrale pentru uz casnic, cu puteri termice de pana la 35kW, dar si unele mult mai puternice, concepute pentru imobile multifamiliale, locuinte etajate, unitati comerciale, cladiri rezidentiale mari sau municipalitati, DE 60kW, 142kW, 311kW, 635kW si chiar mai mult. De exemplu, un model din gama Vitocrossal, precum CM2, poate avea o putere nominala ce urca de la 400kW pana la 620 kW. In cazul in care vrei sa incalzesti un apartament obisnuit de bloc, te poti folosi de o centrala de 26 kW, eficienta in spatii cu suprafete de pana la 160 mp.

De mentionat ca vei gasi centrale pentru uz casnic, cu montare murala, dar si variante de pardoseala. Fiecare dintre acestea pot avea boiler integrat sau pot fi echipate cu un boiler cu serpentina, pentru confortul prepararii apei calde menajere. Vor fi usor de setat si controlat, multumita panoului de control, cu display luminos si cu touchscreen, precum si datorita functiei de auto-diagnosticare.

“Unde gasesc centrala termica, pe gaz, Viessmann, la un pret bun?” Iti raspundem: pe Internet!

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu