Pareri despre centrala termica Immergas Victrix Tera 24/28 1 erp

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Avantaje:

Panou de comanda digital, cu meniu intuitiv.

Functie anti-inghet inclusa, pentru protectia dispozitivului.

Putere de 24kW suficienta pentru suprafete de pana la 150mp.

Debit de apa calda de 14.1liti pe minut, potrivit pentru locuinte mari.

Randament de 102.3% prin sistemul de incalzire in condensare.

Versiune de perete pentru incalzire si apa calda menajera.

 

Dezavantaje:

La functionare maxima, poate genera pana la 50dB, nivel de zgomot usor mai ridicat fata de alte modele, care poate fi deranjant daca esti obisnuit cu optiuni mai silentioase sau ai copii mici. Sunetul generat nu este foarte puternic, fiind comparabil cu nivelul unei conversatii obisnuite din locuinta.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Modelul Immergas Victrix Tera 24/28 1 erp se numara printre optiunile moderne, prevazute cu panou de afisaj digital si butoane mecanice, care iti permit sa setezi usor programul de functionare, temperatura maxima a apei si alte detalii tehnice utile.

 

 

Este de asemenea o versiune prevazuta cu functie anti-inghet, care protejeaza dispozitivul in perioadele in care, din anumite motive, temperatura din spatiul in care se afla scade sub zero. Acest lucru se poate intampla fie prin amplasarea aparatului intr-un spatiu nepotrivit, cu izolatie deficitara, fie prin intreruperea caldurii pentru o perioada lunga de timp, fara posibilitatea de a inlocui sursa de incalzire.

Iti recomandam aceasta optiune daca locuiesti intr-un apartament sau o casa cu suprafata de pana la 150mp, nivel de spatiu pentru care este considerata suficienta puterea de 24kW pusa la dispozitie de aceasta centrala. 

O poti utiliza si pentru locuinte mai mici, daca nu te deranjeaza sa investesti mai mult decat trebuie, dar, este bine sa eviti folosirea pentru spatii mai mari de 150mp, pentru ca vei forta dispozitivul, care va intra mult mai rar in stand-by, generand facturi mai mari la gaz decat ar trebui.

Debitul asigura instant de aceasta centrala este de 14.1litri, care, comparat cu debitul necesar pentru folosirea la flux standard a unui dus, de 8litri, iti spune clar ca face fata usor mai multor puncte de consum. O poti deci alege fara griji si daca ai doua bai, in loc de una.

Sistemul de incalzire in condensare te ajuta sa economisesti bani asigurand un randament de 102.3% pentru consumul de gaz. Vei plati astfel mai putin decat in cazul unei alternative cu tehnologie clasica, care asigura un randament mai mic de 100%. Tine insa cont de faptul ca acest parametru depinde si de calitatea izolatiei din locuinta si cea a sistemului de distributie a agentului termic.

O poti monta pe perete, in orice loc potrivit in care nu este expusa la caldura excesiva, flacara deschisa sau o cantitate prea mare de vapori de apa. Formatul este lung si subtire, cu inaltime de 74.8cm, latime de 44cm si adancime de 25.6cm, ceea ce inseamna ca nu va manca prea mult din volumul incaperii.

 

Concluzie:

Iti recomandam acest model daca te intereseaza versiunile de centrale termice pe gaz in condensare, destinate locuintelor de dimensiuni medii si mari, cu incalzire instant a apei menajere si debit suficient de bun pentru doua bai. Pentru ca include functie anti-inghet, este utila in zonele mai dificile ale tarii, cu temperaturi reduse sau risc de intrerupere a alimentarii cu combustibil.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

31 Comentarii

Matraa

December 19, 2021 at 5:04 pm

Buna ,a inceput de aseară sa picure sub centrala în momentul când folosesc apa.menajera .
Picura printr un tub de plastic transparent de sub centrala. Ce poate fi? Immergas victrix tera 24/28.
Mulțumesc.

Raspunde
                                   
George Demian

April 2, 2022 at 8:49 am

e condensul, ca si la aerul conditionat, trebuie scurs undeva

Raspunde
                                   
Team DrDeco

January 13, 2022 at 12:35 pm

Buna ziua,

Luati legatura cu un specialist.

Mult succes!

Raspunde
                                   
Ioan

December 5, 2021 at 3:06 pm

Dețin o centrala immergas 24 de un an , după câteva ore de functionare intră în avarie ,apare pe afisaj 43 E După resetare sau scoatere din priză își revine Motivul !!!???

Raspunde
                                   
Team DrDeco

December 9, 2021 at 11:45 am

Buna, Ioan,

Eroarea ar insemna blocare din cauza pierderii semnalului de flacare si de regula se rezolva prin reset – asta recomanda producatorul.

Cele bune!

Raspunde
                                   
Costica

October 7, 2021 at 8:07 am

Am o centrala Immergas victrix exa 28 ErP de 4 ani.am fost foarte mulțumit,adică silențioasă,consum mic deci a fost ok.acum am o problema.am aerisit coloriferele,centrala merge ok numai că nu pot sa bag presiune în instalație.inainte aveam 1,2 bari după a scăzut la 1 bar.dau drumul la robinet degeaba,nu creste presiunea pe manometru.la baie și bucătărie am apa calda.ma poate ajuta cineva cu un sfat? vă mulțumesc!

Raspunde
                                   
Dragoș

October 12, 2021 at 8:08 am

Sigur ai probleme cu presiunea apei din rețeaua orașului. Și eu am avut aceeași problemă.
Am rezolvat simplu. Am pus ceasul să sune la 02:00 noaptea și am refăcut presiunea
la centrală la 1,3 bari. Noaptea nu e consum de apă în cartier și presiunea apei crește.
Acum mi-am făcut o pompă mobilă la 220 volți și am băgat pe la caloriferul din baie
apă distilată în instalația de încălzire. Nu mai bag apă din rețeaua orașului că e plină
de calcar. Să știi că centrala funcționează normal chiar dacă presiunea din instalație
scade la 0,8 bari. Normal constructorul recomandă 1-1,2 bari. Baftă !.

Raspunde
                                   
Papu

May 30, 2021 at 7:12 am

Am uitat să menționez că pentru centrala cea nouă Victrix Tera 24/28 kw, instalația de încălzire e din țeavă de cupru și am instalat filtru cu granule de polifosfat, filtru Y, filtru magnetic, filtru antimagnetită și ce-i mai important stabilizator tensiune/230Vc.a. cu revenire după 180 secunde în caz de întreruperea curentului din rețeaua orașului. La centrala veche placa electronică a fost protejată de stabilizatorul de tensiune. Sper să nu am probleme nici cu placa electronică la centrala nouă.
O zi bună !

Raspunde
                                   
Papu

May 30, 2021 at 6:47 am

Am de 4 luni centrala Victrix Tera 24/28Kw. Este adevărat că kitul de evacuare gaze trebuie să fie înclinat spre centrală ca, condensul format să nu mai picure afară ??
Doi la mână. Dacă setez agentul termic (căldura) la 60 grade C., centrala face un zgomot mai
ceva ca un aspirator uzat (pe treapta a-3-a de putere). După 2-3-4 minute puterea scade la treapta a-2-a și zgomotul dispare. În continuare puterea scade pe treapta a-1-a de putere (fără zgomot), unde rămâne așa până când termostatul-ambient oprește centrala. Ventilatorul e destul de silențios, nu sunt probleme cu rulmenții. Dacă setez agentul termic la 53 grade C. nu mai apare nici-un fel de zgomot. Cineva mi-a spus că e posibil ca la putere maximă, raportul aer/gaz să fie incorect reglat și de aceea apare acel zgomot puternic. În Manual am citit că ventilatorul își reglează automat turația în funcție de treapta de putere a centralei. M-am gândit
să setez ventilatorul pe manual la aceeași turație tot timpul, să nu-și mai schimbe automat turația în funcție treapta de putere. La centrala veche (Immergas Eolo Mini 28kw) turația
ventilatorului era aceași și la 50 grade și la 65 grade C a agentului termic. Centrala a funcționat perfect 15 ani cu excepția schimbării rulmenților ventilatorului și a motorașului electric vană cu 3 căi. Ce spuneți, să încerc să setez ventilatorul pe manual la acceași turație indiferent de treapta de putere a centralei, sau să rămân mai bine pe setarea de 53 grade ?
Mulțumesc anticipat de răspuns.
O zi bună !

Raspunde
                                   
Team DrDeco

May 31, 2021 at 5:41 am

Buna ziua,

Mai putin de 60 de grade ar trebui sa fie ok in centrala. Nu e necesar sa exagerati cu accelerarea procesului de incalzire, daca centrala este aleasa corect si caloriferele sunt bine dimensionate.

Cele bune!

Raspunde
                                   
Papu

May 31, 2021 at 11:29 am

Mulțumesc de răspuns. Da, centrala asta de 24kw face față la cei 86 m.p. Casa e
bine izolată termic. Temperatura e setată la 23°C ziua și 21°C noaptea.
Centrala cea veche a funcționat în perioada celor 15 ani numai pe 60°C, temperatura
agentului termic.
O zi bună !

Raspunde
                                   
Marius R

March 26, 2021 at 10:53 am

Am Victrix Tera 24/28 achizitionata in 0ctombrie 2020 si pusa in functiune in Noiembrie 2020. Deci in garantie! Deci are aproape 5 luni de “functionare”. Este una dintre cele mai slabe centrale. Am facut pana acum 7-8 reclamatii pentru nefunctionare (nu mai incalzea apa). Dupa 7 zile de la PIF s-a infundat schimbatorul de caldura “de la mizeria din calorifere mi s-a spus”. Dar eu am incalzire in pardoseala, nu am calorifere. Atunci mi-ai spus ca instalatorii nu au fost atenti si au bagat apa cu impuritati in instalatie. Si eu am zis care e problema? Ce suntem la farmacie, sa umblam cu halate sa nu murdarim centrala?!? L-au curatat prima data gratis! Acum 1 luna aceeasi problema, mi-au cerut 300 lei, pe care i-am achitat! Acum 3 zile s-a colmatat coloana vana de gaz. Explicatie: probabil gazul de calitate slaba…. Urmeaza sa se inlocuiasca pe garantie. Deci calitativ sunt fff slabe. Nu pot folosi 2 utilizatori apa calda in acelasi timp, pentru ca centrala nu produce atat de multa apa calda instant! Am incercat cu dus + dus, si abia curge la amandoua dusurile. Deci nu recomand!

Raspunde
                                   
Cercea Petru

July 19, 2021 at 6:58 pm

Adevarul e ca sunt slabe …astept 6-8 minute pt apa calda la o distanta intre centrala si baie de 5 m.Nu stiu zau la iarna ce ma fac.Detin un Immergaz Victrix Terra 28-32

Raspunde
                                   
Team DrDeco

March 28, 2021 at 9:47 am

Buna, Marius,

Multumim mult pentru feedbackul pertinent!

Numai bine!

Raspunde
                                   
Marius

March 23, 2021 at 9:37 pm

Am avut astazi inspectia tehnica periodica a centralei immergas, centrala cumparata de la black sea, centrala primita o data cu apartamentul. Sotia a fost sunata de cineva de la Black Sea cum ca, inspectia tehnica periodica a centralei va expira, si este nevoie de alta inspectie care se face o data la 2 ani. S-a prezentat la domiciliul nostru o persoana o persoana, fara sa se legitimeze in vreun fel ca face parte dim cadrul firmei Black Sea. Dupa ce a terminat ce avea de facut, nu sunt in domeniu si nu stiu exact ce a facut el acolo, am verificat daca centrala merge in parametrii normali, si am constatat ca centrala nu mai incalzeste apa. Bineinteles ca domnul, a dat vina pe mine ca centrala era stricata dinainte si ca, eu trebuie sa platesc nu stiu ce piese. I-am explicat ca centrala mergea in parametrii normal inainte sa umble dansul la ea, moment in care a iesit din casa si a plecat , fara sa imi lase proces verbal sau fisa de constatare. Am sunat la dansii, la numarul gratuit de pe siteul lor, moment in care domnisoarele de acolo au vorbit foarte obraznic, si mi-au blocat nr de telefon. Am fost la sediul lor, iar acolo am vorbit cu o doamna, care a spus ca nu are cu ce sa ma ajute. Mi s-a dat un numar, al unui domn Catalin “seful” de pe acolo, am lut legatura telefonic cu dansul, moment in care mi s-a spus ca, programarea in sistemul lor apare ca anulata de mine, si ca nu am ce sa le fac . Ca ei anul trecut au vandut 30000 de centrale si ca nu ii intereseaza clientii ca au destui clienti. Concluzia mea, in toti anii in care cej de la Black Sea, este ca isi trimit oamenii la reparatii sau la inspectii tehnice, pentru a prosti oamenii, pentru a le strica centralele, iar oamenii nevoiti fiind sa le plateasca piese pe degeaba. Daca in fata mea a avut curaj sa minta, ganditi-va ce pote pati un batran, sau o femeie. Sunt victime sigure. Fugiti de ei cat puteti de tare

Raspunde
                                   
Mihai

December 2, 2021 at 5:37 am

M-ai convins sa nu cumpar Immergaz. Am avut una care a functionat 5 ani permanent cu probleme. Acum a cedat de tot si as fi vrut sa cumpar aceiasi firma sa nu schimb proiectul. Dar… decat bani pe reparatii mai bine schimb proiectul si trec pe o firma cu reprezentanta mai buna decat HABARNISTII de la Immergaz

Raspunde
                                   
Team DrDeco

March 25, 2021 at 6:48 am

Buna, Marius,

Multumim ca ai impartasit cu noi experienta ta si chiar suna ingrijorator mai ales pentru persoanele care nu stiu cum trebuie rezolvate aceste situatii.

In viitor – inspectia centralei o poate face orice firma autorizata – mai ales ca centrala nu se mai afla in garantie, deci nu mai aveti nicio treaba cu cei de la BlackSea – aveti dreptul sa solicitati orice alta firma decat furnizorul – faptul ca ei suna si va reamintesc, nu presupune ca trebuie musai sa va faca tot ei inspectia.

Speram ca vei rezolva cu centrala – poate ar trebui sa verifici setarile, o centrala functionala nu se strica brusc, iar piese nu e obligatoriu sa procuri de la BlackSea – daca ei ar “strica” in mod deliberat centralele utilizatorilor nu au absolut nicio garantie ca acei utilizatori cumpara piese tot de la ei – la fel de usor poti lua piese de schimb de la un magazin concurent, sa le comanzi online si sa chemi&platesti orice alta firma sa iti puna piesa noua.

Ce vreau sa spun e ca stricatul deliberat al centralelor nu prea sta in picioare cand sunt atatea firme concurente care ar putea sa iti ia banii si sa repare.

Ca cei de la BlackSea au dat dovada de cea mai mare lipsa de profesionalism, daca au reactionat astfel.

Raspunde
                                   
Mihaela

November 27, 2020 at 7:14 am

Buna ziua! De curand am montat o centrala Immergas omnia, am setat acm la 50 grade si la calorifere 55 grade iar ambientul este 20 grade si totusi se pare ca are consumul mare la gaze 6mc pe zi. Ma puteți ajusta cu un sfat?

Raspunde
                                   
Team DrDeco

November 27, 2020 at 9:36 am

Buna, Mihaela,

Exista posibilitatea ca circuitul si caloriferele sa nu fie dimensionat corespunzator pentru condensare? Cei care au instalat centrala ti-au lasat niste setari standard pentru puterea centralei sau a trebuit sa le ajustezi tu?
Nu am indentificat valori de consum standard pentru acest model, dar in principiu se consuma cam 3.5 metri cubi in 5 ore. Daca pierderile de caldura sunt majore si locuinta nu e izolata bine, se pot consuma si 10 mc in 5 ore.

Cele bune!

Raspunde
                                   
Mihaela

November 27, 2020 at 1:18 pm

Multumesc frumos!

Raspunde
                                   
Alice

October 19, 2020 at 9:28 pm

O întrebare cum trebuie sa fie temperatura la apa și la calorifere pt anotimpul rece?

Raspunde
                                   
Marin

February 21, 2021 at 4:38 pm

55 grade pe incalzire si 43 grade pe apa calda

Raspunde
                                   
Team DrDeco

October 22, 2020 at 7:48 am

Buna, Alice,

Poti seta la 45-50 de grade Celsius pentru apa din calorifere pe timp de iarna. Unii spun ca daca e centrala in condensare, sa fie sub 45 de grade – aici tine si de confortul tau. Daca folosesti un termostat de ambient, nu ar trebui sa ai probleme.

Sub 47 grade Celsius se recomanda pentru apa calda menajera, desi multi utilizatori spun ca centrala poate livra apa calda la temperaturi ceva mai mici decat cele setate.

Consulta manualul de utilizare si ajusteaza temperatura ACM in functie de preferinte – in mod normal – pentru robinet sau dus, apa calda nu trebuie sa friga si nici sa nu necesite diluarea cu apa rece ca sa fie suportabila.

Cele bune!

Raspunde
                                   
Alice

October 22, 2020 at 9:45 am

Mulțumesc frumos pentru sfaturi

Raspunde
                                   
Marius

July 23, 2020 at 7:52 am

Buna ziua! Detin o centrala imergas victrix terra si am o problema….cind imi functioneaza pe incalzirea caloriferelor, imi scade presiunea in centrala, trebuie sa o incarc la 3 zile. Cind e data pe vara nu imi mai scade presiunea, o incarc la 2 luni. Ma puteti ajuta cu un sfat?

Raspunde
                                   
Team DrDeco

July 23, 2020 at 8:44 am

Buna, Marius,

Daca nu e o cauza indicata aici:

https://www.youtube.com/watch?v=U5_oz7AIt9A

Atunci s-ar putea sa trebuiasca sa contactezi furnizorul pentru a elucida misterul.

Mult succes!

Raspunde
                                   
Radu Dragoș

April 1, 2020 at 3:40 pm

Sall… Am si eu o problemă.. Detin o centrala termica victrix tera 24-28 kw.. O am montata la țară la butelie… O incarc la stația de gpl… De cateva zile am o problema la ia.. Merge si de odată se aude o bubuitura in ia si scoate gaze in camera… Centrala nu se oprește… Dar am oprit-o eu… Am lăsat-o câteva minute si a pornit-o iar… A mers cateva ore si pe urma a făcut la fel… Puteti spune cam ce ar avea… Centrala o am de un an jumate si nu a mai facut asa pana acum… Mss

Raspunde
                                   
Team DrDeco

April 3, 2020 at 7:12 am

Buna, Dragos,

Din pacate nu avem cunostinte de service si ar fi prea riscant sa oferim sfaturi in situatia data.

Te sfatuim sa iei rapid legatura cu service-ul autorizat al producatorului.

Cele bune!

Echipa DrDeco.ro

Raspunde
                                   
Alex

March 17, 2020 at 5:10 pm

Una din cele mai proaste centrale de pe piața. Schimbat de 2 ori placa de baza, pompa de apa și un senzor de căldură într-un an jumate de funcționare. Plăcile de bază au fost schimbate contra-cost, firma a considerat ca s-au ars de la fluctuațiile de tensiune, chiar dacă am stabilizator de tensiune și nimeni din bloc nu a avut probleme, asa ca într-un an jumate am plătit centrala încă o data. Nu recomand decât dacă vrei sa îți faci nervi și nu ai ce face cu banii!

Raspunde
                                   
Mihaela

September 2, 2021 at 11:51 am

Cat a costat să îi schimbați placa? Aceeasi problema am si eu cu centrala immergas

Raspunde
                                   
Team DrDeco

March 18, 2020 at 9:56 am

Buna, Alex,

Multumim pentru feedback, util si pentru ceilalti cititori.

Cele bune,

Echipa DrDeco.ro

Raspunde