Pareri despre centrala termica Immergas Victrix Tera 24/28 1 erp

Am modificat articolul ultima data pe: 24.11.20

 

Avantaje:

Panou de comanda digital, cu meniu intuitiv.

Functie anti-inghet inclusa, pentru protectia dispozitivului.

Putere de 24kW suficienta pentru suprafete de pana la 150mp.

Debit de apa calda de 14.1liti pe minut, potrivit pentru locuinte mari.

Randament de 102.3% prin sistemul de incalzire in condensare.

Versiune de perete pentru incalzire si apa calda menajera.

 

Dezavantaje:

La functionare maxima, poate genera pana la 50dB, nivel de zgomot usor mai ridicat fata de alte modele, care poate fi deranjant daca esti obisnuit cu optiuni mai silentioase sau ai copii mici. Sunetul generat nu este foarte puternic, fiind comparabil cu nivelul unei conversatii obisnuite din locuinta.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Modelul Immergas Victrix Tera 24/28 1 erp se numara printre optiunile moderne, prevazute cu panou de afisaj digital si butoane mecanice, care iti permit sa setezi usor programul de functionare, temperatura maxima a apei si alte detalii tehnice utile.

 

 

Este de asemenea o versiune prevazuta cu functie anti-inghet, care protejeaza dispozitivul in perioadele in care, din anumite motive, temperatura din spatiul in care se afla scade sub zero. Acest lucru se poate intampla fie prin amplasarea aparatului intr-un spatiu nepotrivit, cu izolatie deficitara, fie prin intreruperea caldurii pentru o perioada lunga de timp, fara posibilitatea de a inlocui sursa de incalzire.

Iti recomandam aceasta optiune daca locuiesti intr-un apartament sau o casa cu suprafata de pana la 150mp, nivel de spatiu pentru care este considerata suficienta puterea de 24kW pusa la dispozitie de aceasta centrala. 

O poti utiliza si pentru locuinte mai mici, daca nu te deranjeaza sa investesti mai mult decat trebuie, dar, este bine sa eviti folosirea pentru spatii mai mari de 150mp, pentru ca vei forta dispozitivul, care va intra mult mai rar in stand-by, generand facturi mai mari la gaz decat ar trebui.

Debitul asigura instant de aceasta centrala este de 14.1litri, care, comparat cu debitul necesar pentru folosirea la flux standard a unui dus, de 8litri, iti spune clar ca face fata usor mai multor puncte de consum. O poti deci alege fara griji si daca ai doua bai, in loc de una.

Sistemul de incalzire in condensare te ajuta sa economisesti bani asigurand un randament de 102.3% pentru consumul de gaz. Vei plati astfel mai putin decat in cazul unei alternative cu tehnologie clasica, care asigura un randament mai mic de 100%. Tine insa cont de faptul ca acest parametru depinde si de calitatea izolatiei din locuinta si cea a sistemului de distributie a agentului termic.

O poti monta pe perete, in orice loc potrivit in care nu este expusa la caldura excesiva, flacara deschisa sau o cantitate prea mare de vapori de apa. Formatul este lung si subtire, cu inaltime de 74.8cm, latime de 44cm si adancime de 25.6cm, ceea ce inseamna ca nu va manca prea mult din volumul incaperii.

 

Concluzie:

Iti recomandam acest model daca te intereseaza versiunile de centrale termice pe gaz in condensare, destinate locuintelor de dimensiuni medii si mari, cu incalzire instant a apei menajere si debit suficient de bun pentru doua bai. Pentru ca include functie anti-inghet, este utila in zonele mai dificile ale tarii, cu temperaturi reduse sau risc de intrerupere a alimentarii cu combustibil.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
9 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Alex
Alex
8 months ago

Una din cele mai proaste centrale de pe piața. Schimbat de 2 ori placa de baza, pompa de apa și un senzor de căldură într-un an jumate de funcționare. Plăcile de bază au fost schimbate contra-cost, firma a considerat ca s-au ars de la fluctuațiile de tensiune, chiar dacă am stabilizator de tensiune și nimeni din bloc nu a avut probleme, asa ca într-un an jumate am plătit centrala încă o data. Nu recomand decât dacă vrei sa îți faci nervi și nu ai ce face cu banii!

Radu Dragoș
Radu Dragoș
7 months ago

Sall… Am si eu o problemă.. Detin o centrala termica victrix tera 24-28 kw.. O am montata la țară la butelie… O incarc la stația de gpl… De cateva zile am o problema la ia.. Merge si de odată se aude o bubuitura in ia si scoate gaze in camera… Centrala nu se oprește… Dar am oprit-o eu… Am lăsat-o câteva minute si a pornit-o iar… A mers cateva ore si pe urma a făcut la fel… Puteti spune cam ce ar avea… Centrala o am de un an jumate si nu a mai facut asa pana acum… Mss

Marius
Marius
4 months ago

Buna ziua! Detin o centrala imergas victrix terra si am o problema….cind imi functioneaza pe incalzirea caloriferelor, imi scade presiunea in centrala, trebuie sa o incarc la 3 zile. Cind e data pe vara nu imi mai scade presiunea, o incarc la 2 luni. Ma puteti ajuta cu un sfat?

Alice
Alice
1 month ago

O întrebare cum trebuie sa fie temperatura la apa și la calorifere pt anotimpul rece?

Alice
Alice
1 month ago
Reply to  Team DrDeco

Mulțumesc frumos pentru sfaturi