Cele mai bune centrale termice pe gaz de 35 kW

Am modificat articolul ultima data pe: 14.06.24

 

Cea mai buna centrala termica pe gaz de 35 kW – Recomandarile noastre pentru 2024

 

In caz ca stai la casa sau intr-un apartament mare (170 – 200 mp) si vrei o centrala termica pe gaz care sa iti asigure incalzirea si apa calda menajera, alege un model de cel putin 35 kW pentru a face fata. Daca nu ai timp sa te informezi poti merge pe mana noastra si sa alegi primul produs din lista, Wolf FGB- K-35, cu condensare si tiraj fortat. Are un pret bun si poate fi montata pe perete, inclusiv intr-o incapere neincalzita, fiind dotata cu protectie pentru inghet. Specificatiile tehnice sunt mai mult decat pozitive, avand un randament de 110%, clasa A de consum energetic, temperatura constanta a apei calde la un debit de 12,9 l/min, nivel de zgomot redus de 54dB. In plus, are o interfata cu ecran de tip LCD intuitiv de folosit, pentru a putea face reglajele usor. Daca vrei un model cu termostat, poti alege al doilea model din lista noastra, Viessmann B1KC157+RT310i.

 

 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Wolf FGB - K-35
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu un ecran de comanda LCD simplu si intuitiv de folosit, acest model de centrala termica pe gaz iti asigura caldura de care ai nevoie pe timpul iernii si apa calda necesara, cu un randament bun (110%) si consum redus de energie, fiind incadrat in clasa A de consum, cu condensare si tiraj fortat si cu protectie pentru inghet.

Daca vrei un model cu boiler incorporat, cauta un alt produs, acesta neavand aceasta facilitate.

Pret bun, materiale de calitate, simplu si usor de folosit, sunt doar cateva motive pentru care recomandam acest tip de centrala termica pe gaz.

A 2-A OPTIUNE!

Viessmann B1KC157+RT310i
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest tip de centrala termica pe gaz moderna, cu un randament bun (109%) si consum mic de energie, utilizand caldura gazelor arse evacuate, cu piese din otel inoxidabil, iti asigura caldura si apa calda menajera de care ai nevoie si, in plus, vine cu cronotermostat de ambient, ce iti ofera si posibilitatea de a comanda de la distanta anumite reglaje.

Kitul nu contine toate piesele necesare pentru instalare, fiind nevoie de un cost suplimentar pentru filtre, regulator si robineti.

Un sistem modern, ce iti permite controlarea de la distanta a temperaturii, cu ajutorul unui smartphone.

A 3-a Optiune!

Saunier Duval 10017355
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Putand fi instalata atat intr-o locuinta noua, cat si adaptata la vechiul sistem de incalzire, aceasta centrala termica pe gaz, cu condensare si tiraj fortat, cu 2 boilere incluse ce pot deservi mai multi consumatori simultan, cu randament bun si consum redus de energie, silentioasa (45 dB), este o achizitie convenabila pentru incalzirea locuintei si furnizarea apei calde menajere.

Fiind un model performant, cu boilere incorporate, are si un pret mai ridicat fata de alte variante prezentate.

Incadrata in clasa A atat ca si consum energetic, cat si ca eficienta, este o centrala termica pe gaz pe care te poti baza.

 

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Wolf FGB- K-35

 

Aceasta centrala termica pe gaz de 35 kW are un design elegant si compact, cu mai multe posibilitati de montare pe perete (are dimensiuni de 408 x 308 x 720 mm si 35 de kg in greutate). Cu 24 luni garantie, este fabricata din materiale rezistente: tevi de cupru, bloc hidraulic de poliamida cu fibra de sticla, schimbator caldura de Al/Si turnat.

Fiind un model in condensare cu tiraj fortat, ofera un randament supraunitar de 110% si consum redus (eficienta energetica: clasa A) si acopera necesitatile de incalzire si temperatura constanta a apei calde (12.9 l/min debit) pentru un spatiu de aproximativ 200 mp. Camera de ardere etansa asigura o ardere curata, fara noxe.

Nivelul de zgomot se situeaza sub limita la care ar deveni deranjanta, fiind de 54 dB. Este simplu de instalat si de folosit, avand un display cu interfata LCD user-friendly si este sigura, cu functie de protectie la inghet. Un mic dezavantaj poate fi cel ca nu are incorporat boiler, insa restul caracteristicilor tehnice o recomanda ca fiind o centrala termica performanta.

 

Avantaje:

Este o centrala termica murala, cu un design placut si compact.

Materialele folosite sunt de calitate si rezistente in timp, producatorul oferind 24 de luni de garantie.

Fiind un model cu condensare, asigura un randament bun si consum redus de energie.

Prezinta protectie la inghet, asa ca o poti pozitiona si intr-o incapere neincalzita.

 

Dezavantaje:

Nu are boiler incorporat.

 

 

 

 

Viessmann B1KC157+RT310i

 

Este un model de centrala performant, ce iti asigura incalzirea suprafetei de locuit si iti procura apa calda menajera, fiind simplu si comod de folosit. Fiind cu condensare si tiraj fortat, are un randament maxim bun (109%), iar consumul energetic este redus, deoarece utilizeaza suplimentar caldura gazelor arse evacuate.

Materialele folosite sunt rezistente, avand piesele principale din otel inoxidabil (arzator, grup hidraulic, schimbator de caldura), ce asigura un bun transfer termic si au efect de autocuratire. Fiind dotat cu sistem automatizat, permite corelarea functionarii instalatiei cu temperatura din locuinta, afiseaza pe ecran parametri de functionare, si are functia de autodiagnoza.

Vine la pachet cu cronotermostat de ambient ce permite setarea pe o saptamana a intervalelor de temperatura, putand fi controlat atat manual, cat si prin conexiune la internet. Se monteaza pe perete, inclusiv intr-o nisa, accesul fiind din partea frontala, si are functia antiinghet.

 

Avantaje:

Este o centrala termica pe gaz, cu un randament bun si consum mic de energie.

Vine la pachet cu cronotermostat de ambient.

Piesele importante sunt realizate din otel inoxidabil, fiind rezistente si cu functie de autocuratire.

Poate fi controlata si de la distanta, cu ajutorul unui telefon mobil.

 

Dezavantaje:

Pentru instalarea centralei, mai ai nevoie de cateva piese ce nu sunt incluse in pachet.

 

 

 

 

Saunier Duval 10017355

 

In caz ca ai nevoie de o centrala termica pe gaz cu condensare si boiler incoporat, te poti indrepta cu incredere spre acest model. Dispune de 2 boilere de 21 de litri (42 l in total), ce pot deservi mai multi consumatori simultan.

Ca si performante tehnice, este incadrata in clasa A de consum, dar si ca eficienta, atat pentru agentul termic, cat si pentru apa calda menajera, asigurand un debit de 23 l/min. Piesele componente sunt integrate in invelis unic, izolate, conform conceptului One box, si asigura reducerea pierderilor de caldura.

Este cu tiraj fortat, prezinta functie antiinghet pentru a putea fi pozitionata si in incaperi neincalzite (magazie, balcon), iar nivelul de zgomot este redus (45 dB). Panoul de comanda este digital si pozitionat frontal, in partea de jos, pentru a avea acces usor la butoane. Pachetul de achizitie contine si kit-ul de evacuare gaze.

 

Avantaje:

Centrala termica este cu condens si tiraj fortat, asigurand un randament bun si consum mic de energie.

Are 2 boilere incluse, ce asigura deservirea mai multor consumatori simultan.

Panoul de comanda (digital) este usor de manevrat si pozitionat convenabil.

Dispune de functia antiinghet, pentru a putea fi pozitionata si intr-o incapere neincalzita.

 

Dezavantaje:

Pretul este mai ridicat decat al altor produse prezentate.

 

 

 

 

Cum alegi o centrala termica pe gaz buna, de 35 kW

 

Ghidul cumparatorului

Centralele termice pe gaz se mentin in topul preferintelor celor care aleg debransarea de la incalzirea centralizata (avand in vedere ca modelele electrice au costuri mai ridicate). Ele au o durata de viata de pana la 15 ani, sunt usor de intretinut si permit un control precis al temperaturii. Pentru o locuinta de peste 200 mp, o optiune adecvata o reprezinta o centrala termica pe gaz de 35 kW, putere ce asigura un randament sporit, incalzind eficient spatiul.

 

 

Pentru a alege un produs potrivit, este recomandat insa sa te informezi asupra tipurilor de centrale si a caracteristicilor lor specifice. In primul rand, in functie de suma pe care o ai la dispozitie, vei opta pentru o centrala conventionala sau una in condensare; primele presupun o investitie mai scazuta si ofera un randament cuprins intre 90-95%.

Totusi, asa cum arata si unele pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz de 35 kW, poate fi preferabil sa cheltui mai mult pentru una in condensare deoarece ai multiple avantaje, printre care un randament supraunitar (da, tehnologia de recuperare a energiei din vaporii rezultati dupa ardere permite o eficienta de peste 100%). De asemenea, acestea consuma chiar si cu 35% mai putin (dupa cum indica studiile comparative) si elimina un nivel mai mic de noxe.

Un produs poate avea tiraj fortat sau natural, iar pentru apartamente si case unde centrala nu va fi amplasata intr-o camera separata se recomanda mereu tirajul fortat, cu o camera de ardere etansa (cele cu tiraj natural au camera de ardere deschisa, alimentandu-se cu aer din incaperea unde se afla si cer un cos de fum).

Depinzand de cate bai are locuinta si cati consumatori de apa calda exista, debitul va varia (ca exemplu, unul in jur de 12 l/min e adecvat pentru 2-3 consumatori in locuinte cu o baie). Sistemul de autodiagnoza al centralei este foarte util, caci iti ofera date despre functionarea sa alertand la aparitia unor probleme. Pentru a economisi spatiu, un model mural este cel mai potrivit.

Vrei sa stii unde gasesc centrale termice pe gaz de 35 kW alti utilizatori? O cercetare online este suficienta pentru a descoperi cele mai variate si avantajoase oferte (verifica intotdeauna garantia si conditiile de returnare).

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu