Pareri despre centrala termica Buderus Logamax Plus GB012k-25 kW

Am modificat articolul ultima data pe: 14.06.24

 

Avantaje:

Face parte dintre modelele cu sistem de functionare in condensare si eficienta ridicata.

Pune la dispozitie o putere de 25kW.

Este un model alimentat cu gaze naturale, cu costuri lunare reduse.

Functioneaza silentios, generand doar 36dB.

Ofera un debit de apa calda de 11.8litri pe minut.

Se monteaza pe perete, economisind spatiu.

 

Dezavantaje:

Este un model gandit pentru structura standard de apartament cu o baie si o bucatarie, debitul acoperind usor necesarul pentru doi consumatori. Daca locuiesti insa la casa si ai o familie numeroasa, existand riscul sa se utilizeze in acelasi timp si dusul si robinetele din alte doua puncte, este posibil sa simti ca atingi limita de furnizare a apei calde.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Buderus Logamax Plus GB012k-25 kW este una dintre versiunile de centrale termice de apartament, care se poate ocupa fara dificultate atat de incalzirea locuintei, cat si de necesarul de apa calda menajera. 

Este un model in condensare, ceea ce inseamna ca, spre deosebire de modelele clasice, iti ofera un randament de peste 100% la consumul de gaz – in acest caz 103%. Aceasta diferenta se concretizeaza in costuri mai mici de exploatare, mai ales in timpul iernii, daca reteaua de distributie din casa este bine pusa la punct.

 

 

Puterea de 25kW este suficienta pentru a asigura incalzirea, pe timp de iarna, in locuinte cu suprafata mare, de pana la 180 – 190mp. Face parte deci din categoria optiunilor pe care le poti alege daca locuiesti la casa, sau intr-un apartament cu 3 – 4 camere.

Este alimentata cu gaze, oferindu-ti una dintre cele mai accesibile variante de asigurare a incalzirii si apei calde, prin comparatie cu cele mai multe optiuni electrice.

Potrivit clientilor care au testat-o deja, este atat de silentioasa in timpul functionarii, incat nici nu-ti dai seama ca o ai in casa. Tehnic, acest avantaj este reprezentat de limita de 36dB, care nu este depasita cand dispozitivul este in functiune. Orientativ, iti putem spune ca 40dB este nivelul sonor al zgomotului dintr-o biblioteca sau dintr-un oras linistit.

Debitul de apa asigurat este de 11.8litri pe minut, in conditiile in care un dus consuma cam 8litri pe minut. Te poti deci spala linistit, chiar si atunci cand o alta persoana spala vase in bucatarie, pentru ca nu vei ramane usor fara apa calda.

Are dimensiunile de 44 x 33.5 x 72cm si este versiune cu montare pe perete, ceea ce inseamna ca iti economiseste spatiu util pe podea. O poti instala facil deasupra unui obiect de mobilier, precum dulapul de baie sau blatul de bucatarie, iar culoarea alba a exteriorului o incadreaza discret in designul incaperii, fara a consuma prea mult spatiu vizual. Iti recomandam sa asiguri o fixare cat mai buna pentru a oferi stabilitatea necesara functionarii optime.

 

Concluzie:

Model de centrala termica cu alimentare pe gaz si sistem de imbunatatire a eficientei prin condensare, potrivit pentru case si apartamente de mari dimensiuni. Genereaza foarte putin zgomot, fiind una dintre cele mai silentioase versiuni ale marcii si iti pune la dispozitie un debit de apa calda suficient pentru baie si bucatarie.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

3 Comentarii

Vasili

March 13, 2022 at 8:43 pm

De pare super dupa niste ani apar probleme grave. A aparut un por la schimbatorul de caldura de Al, l-am rezolvat cu A+B Bison dar a cedat canalizarea de la condensatie. Zici ca e facuta de incepatori. Logamax plus 012. Depanarea 2000 lei schimbator 1466, manopera 500. Adica… lipsa service sau mai bine cumperi alta centrala

Raspunde
                                   
Lucaciu Gabriela

November 20, 2020 at 1:53 pm

Nu recomand acest tip de centrala, după trei ani să defectat, este in garantie si trebuie să aștept cel puțin 2 saptamani până vine piesa din Germania, am sunat dar mai trimi6de la unu la celalalt fără a primi un raspuns ,mentionez ca suntem in 20 noiembrie si sa stai fără căldură și fără apă caldă nu e prea plăcut.

Raspunde
                                   
Team DrDeco

November 23, 2020 at 5:56 am

Buna, Gabriela,

Iti multumesc pentru informatiile oferite si sper ca totusi vei reusi sa rezolvi aceasta problema.

Te astept cu detalii, daca se rezolva – am convingerea ca i-ar interesa si pe ceilalti cititori.

Cum au justificat defectiunea cei care au venit sa constate, ce are de spus brandul producator in aceasta privinta?

Cele bune!

Raspunde