Cele mai bune centrale termice pe gaz de 24kW

Am modificat articolul ultima data pe: 19.05.24

Cea mai buna centrala termica pe gaz de 24 kW – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Pentru apartamentele de bloc sau pentru case de dimensiuni mai mici (cu suprafata cuprinsa intre 150 – 200 metri patrati), o centrala termica pe gaz de 24 kW este o optiune eficienta, ce va face fata cu brio pentru incalzire si furnizarea apei calde menajere. Daca esti presat de timp si nu mai ai cand sa te informezi asupra anumitor caracteristici, poti sa alegi cu incredere primul produs din lista nostra, Buderus Logamax Plus GB072K. Este un model cu o tehnologie performanta de condensare, ce poate incalzi o suprafata de pana in 190 mp, cu eficienta energetica de peste 100%. Fiind prevazut cu afisaj de tip LCD de dimensiuni mari, cu automatizare inteligenta Logamatic EMS si regulator performant, este usor de manipulat si reglat. Schimbatorul de caldura este robust si rezista la murdarie, fiind confectionat dintr-un aliaj de aluminiu cu siliciu. O alta varianta mai convenabila ca pret este al doilea model din lista noastra, si anume: Immergas Victrix Tera 24/28 1.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Buderus Logamax Plus GB072K
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Modelul de centrala termica pe gaz propus de producator este unul performant, cu condensare si tiraj fortat, cu functie anti-inghet, cu schimbator de caldura din aliaj de aluminiu si siliciu, fiind rezistent la murdarie si robust, cu emisie redusa de noxe, cu display de dimensiuni mari ce afiseaza informatii relevante si panou de comanda usor de folosit.

Fiind un model performant, cu randament bun si consum mic de energie, are si un pret mai ridicat decat alte produse prezentate.

Este o centrala termica pe gaz cu o tehnologie in condensare extrem de performanta si cu un design atractiv si compact.

A 2-A OPTIUNE!

Immergas Victrix Tera 24/28 1
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Dotat cu tehnologii de ultima performata, ce respecta directivele europene, acest model de centrala termica pe gaz, murala, cu condensare si tiraj fortat, este ultracompact si ecologic, avand schimbator de caldura inovativ, din otel inoxidabil, pompa electronica de clasa A, display si panou de comanda digital, fiind simplu si facil de utilizat.

Centrala produce apa calda instant, nefiind dotata cu boiler, avand un debit de maxim 14,1 l/min.

Acesta varianta de centrala termica pe gaz este unul dintre cele mai compacte si mai ecologice modele existente pe piata la ora actuala.

A 3-a Optiune!

Motan Optimus ERP
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

O centrala termica pe gaz care iti asigura incalzirea necesara pentru o suprafata de pana in 200 mp, precum si apa calda menajera, cu tiraj fortat, ce incorporeaza un ventilator cu viteza variabila pentru a controla combustia si pompa de circulatie a caldurii low energy, cu piese din materiale rezistente si de calitate.

Este o centrala termica pe gaz conventionala, are un pret mai bun, dar randamentul este ceva mai scazut fata de modelele cu condensare.

Pret bun, componente de calitate, posibilitatea de a functiona si cu GPL, sunt doar cateva motive pentru care recomandam acest model.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Buderus Logamax Plus GB072K

 

1-buderus-logamax-plus-gb072k-24-kw-v2Cand vrei cea mai buna centrala termica pe gaz de 24kW, trebuie sa te orientezi catre un model in condensare, iar noi ti-l propunem pe cel de la Buderus Logamax. Multumita tehnologiei de reutilizare a energiei gazelor de ardere, randamentul va fi mult mai ridicat, iar cantitatea de noxe emise, mai scazuta. Totodata, are o eficienta energetica de peste 100%, astfel ca vei avea mai multa caldura si apa menajera, cu un consum mai putin.

Constructia este fiabila, schimbatorul de caldura fiind confectionat dintr-un aliaj pe baza de aluminiu-siliciu, avand forma robusta si rezistand la murdarie. Il vei putea intretine usor, intrucat ai acces facil la componentele sistemului, atunci cand vrei sa cureti urmele de calcar, de exemplu.

Centrala e potrivita pentru suprafete de pana la 190 m2, putand fi montat si la case, deoarece are tiraj fortat, ceea ce inseamna ca aerul necesar arderii gazelor e aspirat din exteriorul locuintei. E prevazuta cu afisaj LCD, pentru o manevrare simpla.

 

Avantaje:

Este o centrala termica pe gaz cu condensare, performanta, avand o eficienta energetica de pana la 109%.

Are un consum redus de energie si de emisie a noxelor.

Schimbatorul de caldura este din aliaj aluminiu-siliciu, fiind robust si rezistent la murdarie.

Este simplu de utilizat, fiind dotata cu automatizare inteligenta.

 

Dezavantaje:

Are un pret mai ridicat decat al altor produse prezentate.

 

 

 

 

Immergas Victrix Tera 24/28 1

 

Daca ai nevoie de o centrala termica pe gaz, cu condensare, pentru a incalzi o suprafata de pana in 150 mp, te poti indrepta spre acest model de ultima generatie, care datorita reproiectarii schimbatorului de caldura, a devenit unul dintre cele mai compacte existente pe piata.

Modulele de condensare cu care este echipata sunt din otel, avand la baza o tehnologie ce functioneaza dupa directivele europene in ceea ce priveste consumul de energie si emisiile de noxe. De asemenea, este incadrata in clasa 6 in ceea ce priveste emisiile, fiind una dintre cele mai ecologice centrale.

Schimbatorul de caldura este din otel inoxidabil, asigurand durabilitate si rezistenta mare la condens. O poti controla cu usurinta, avand un panou de comanda intuitiv si display ce iti prezinta date relevante referitoare la starea de functionare a centralei. Este destul de silentioasa, avand un nivel de zgomot intre 52 si 55 dB.

 

Avantaje:

Avand reproiectat schimbatorul de caldura, este unul dintre cele mai compacte modele.

Centrala este incadrata in clasa 6 in ceea ce priveste emisiile de noxe, fiind un model ecologic.

Piesele componente sunt din otel inoxidabil, fiind durabile si rezistente la murdarie.

Este simplu si usor de folosit, avand panoul de comanda cu butoane si display.

 

Dezavantaje:

Nu are boiler incorporat.

 

 

 

 

Motan Optimus ERP

 

3-motan-optimus-erpIn cazul in care vrei o centrala termica, pe gaz, 24kW, ieftina si buna, va trebui sa alegi un model conventional, precum cel de la Motan Optimus. Produsul este capabil sa incalzeasca si sa ofere apa menajera in locuintele care au o suprafata de pana la 200 mp.

Tirajul se realizeaza fortat, astfel ca aerul pentru arderea gazelor e extras din afara casei. De asemene, vei reusi sa faci si economie de consum, intrucat incorporeaza un ventilator cu turatie variabila, ce controleaza combustia, precum si o pompa de circulatie a caldurii low energy. Grupul hidraulic e din bronz, iar tevile sunt confectionate din otel inoxidabil, ceea ce asigura fiabilitate in functionare. Randamentul e sustinut si de cele doua schimbatoare de caldura, unul principal si altul secundar, supradimensionat cu 14 placi.

Centrala dispune de protectie la suprapresiune si presiuni joase, multumita unui senzor din dotare. Este prevazuta si cu un panou de comanda, cu display LED, prin care urmaresti si controlezi usor modul de functionare.

 

Avantaje:

Este un model conventional cu un randament bun de incalzire (92%), avand incoporate doua schimbatoare de caldura.

Include componente de calitate precum grup hidraulic din bronz, tevi din otel inoxidabil, fiind rezistenta in timp.

Display-ul si panoul de comanda sunt situate frontal, pentru a fi usor de urmarit si manipulat.

Are un pret bun.

 

Dezavantaje:

Este un model conventional.

 

 

 

 

Cum alegi o centrala termica pe gaz, de 24kW

 

Ghidul cumparatorului

Iarna se apropie cu pasi repezi, iar daca nu esti racordat la centrala de distribuire a gazelor naturale, iti poti asigura usor confortul termic, cumparand o centrala pe gaz.

In cazul in care stai la bloc, o centrala de 24 kw iti va asigura necesarul de apa calda si caldura.

 

 

Principalul motiv pentru care recomandam un astfel de produs oricarei persoane care se intreaba cat consuma o centrala termica pe gaz de 24 kw este tocmai raportul foarte bun dintre consum si confort pe care il ofera. O poti utiliza in spatii care au intre 150 si 200 mp, dand un randament foarte bun in apartamentele obisnuite, cu doua camere, baie si bucatarie.

In ceea ce priveste debitul de apa calda, pentru 2 locatari, centrala ar trebui sa ofere un debit aproximativ de 10 l/min. Desigur, cat vei plati la factura lunara depinde de mai multi factori, prin care preferintele si nevoile tale de caldura, existenta izolatiei, prezenta geamurilor termopane, temperatura exterioara, etc.

Vei lasa centrala sa functioneze in continuu sau doar cateva ore pe zi? In mod normal, daca o vei tine in priza in jur de 10 ore pe zi, o centrala de 24 kw poate consuma in jur de 3 mc/h, insa, valoarea este relativa.

Totodata, numeroase pareri despre cele mai bune centrale termice, pe gaz, 24 kW, recomanda alegerea uneia in condensare, in defavoarea celei conventionale, intrucat aceasta tehnologie permite recuperarea unei parti din energia gazelor de ardere, crescand puterea calorica si folosind cu pana la 35% mai putin combustibil, in timp ce cantitatea de noxe e mai scazuta.

Celor care s-au hotarat sa faca o investitie si se intreaba unde gasesc centrale termice pe gaz, 24kW, la un pret bun, le spunem sa incerce pe Internet. Vei gasi produse de calitate, ale unor producatori precum Viessmann, Ferroli, Vaillant sau Bosch, iar reducerile online te vor ajuta, cu siguranta, sa gasesti ceva potrivit.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu