Cele mai bune centrale pe lemne Viadrus

Am modificat articolul ultima data pe: 24.07.24

Cea mai buna centrala pe lemne Viadrus – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Cu ajutorul unei centrale pe lemne, poti sa incalzesti simplu si eficient orice spatiu, chiar si din zona rurala si, in acelasi timp, sa produci si apa calda necesara zilnic. Pentru a sti ce dispozitiv sa alegi, iti prezentam mai jos un ghid de cumparare si cateva exemple din oferta celor de la Viadrus, un producator renumit, ale carui produse le poti gasi in mediul online. Daca vrei sa incalzesti o suprafata de 500mp, te poti indrepta catre Viadrus U22 D10-N, deoarece are o putere de 49kW si poti folosi dispozitivul pentru producerea apei calde, intr-o gospodarie formata din 5 persoane. Prin orificiul camerei de ardere, poti baga lemne de 220mm, de aceea nu va trebui sa o umpli frecvent, iar pe langa lemn, mai poti folosi si carbune, pentru a intretine focul. In cazul in care vrei sa incalzesti spatii mai mici, o alegere inspirata ar putea fi: Viadrus VU22 D-6N.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Viadrus U22 D10
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu ajutorul acestei centrale, vei putea asigura atat apa menajera, cat si confortul termic, pentru 5 persoane si o locuinta cu o suprafata de cel mult 500mp, deoarece are o putere de 49kW. Orificiul de alimentare iti permite sa introduci lemne cu o dimensiune de 220mm, de aceea nu va trebui sa alimentezi des, totodata poti utiliza ca materie de ardere si carbunele, iar pentru o sigura utilizare, cazanul este dotat cu ventil si siguranta cu doua cai.

Centrala are un randament de doar 75%, de aceea, in cazul temperaturilor exterioare scazute, consumul de lemne poate fi destul de mare.

Cu ajutorul produsului poti incalzi o locuinta cu suprafata mare poti asigura apa menajera, pentru o familie numeroasa.

A 2-A OPTIUNE!

Viadrus VU22 D-6N
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceasta este o varianta mai economica, care iti asigura temperatura optima, intr-o locuinta de cel mult 300mp si poate produce si apa calda menajera, pentru o gospodarie formata din 3 persoane, deoarece are o putere de 30kW si un cazan cu o capacitate de 43,6l. Pe langa lemn, mai poti folosi pentru intretinerea focului si carbunele, iar datorita stratului mineral de pe exterior, pierderile de caldura sunt reduse.

Deoarece functioneaza pe baza sistemului de ardere conventional, centrala trebuie curatata frecvent.

Produsul iti asigura caldura si apa calda, intr-o gospodarie medie, de aceea poate fi o alegere inspirata pentru casele de vacanta.

A 3-a Optiune!

Viadrus U22 D
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Daca nu dispui de un buget de achizitie generos, poti alege aceasta centrala, cu o putere de 25kW, deoarece asigura caldura, intr-un spatiu de cel mult 250mp, iar cazanul, cu un volum de 39,5l, ofera apa calda menajera in intreaga gospodarie. In interiorul camerei de ardere, poti introduce lemne de 220mm, iar datorita sistemelor de siguranta incluse, utilizarea nu va presupune nici un risc, daca respecti indicatiile producatorului.

Produsul nu poate oferi confortul termic pentru cladiri de birouri sau centre comerciale, deoarece are o putere scazuta.

Centrala adusa in discutie are un pret redus si te poate ajuta sa incalzesti spatiul, dar si sa produci apa calda necesara zilnic.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Viadrus U22 D10-N

 

Acest model din seria Viadrus U22 este recomandat pentru spatii mari, sistemul fiind alcatuit din 10 elementi confectionati din fonta. Acestia contribuie la dezvoltarea unei puteri maxime de pana la 49kW, suficienta pentru a incalzi pana la 325mp – spatiu foarte slab izolat sau neizolat sau pana la 500mp – incaperi cu izolatie de foarte buna calitate (pentru o inaltime medie de 2.5m).

Capacitatea cazanului este de 64.4l care poate asigura necesarul de apa calda pentru locuinte cu 4-5 persoane. Este un model cu ardere conventionala, fara gazeifiare, care poate fi alimentat atat cu lemn, pentru care asigura o eficienta termica de 75%, cat si carbune (cocs, antracit), pentru care ofera un randament de 75 – 80%.

Datorita dimensiunilor mai mari ale orificiului de alimentare cu combustibil, specific versiunilor D din seria U22, cazanul permite folosirea de bucati de lemn de pana la 220mm. Exteriorul cazanului este izolat termic cu strat mineral, iar la exploatarea sigura contribuie ventilul cu siguranta cu doua cai care protejeaza impotriva supraincalzirii.

 

Avantaje:

Modelul poate incalzi o suprafata cuprinsa intre 325-500mp, deoarece are o putere de 49kW.

Cazanul asigura necesarul de apa calda, pentru locuinte in care se afla 4-5 persoane.

Orificiul de alimentare este generos, de aceea poti alimenta cu lemne care au 220mm.

Cazanul nu se supraincalzeste, deoarece este prevazut cu ventil si o siguranta cu doua cai.

 

Dezavantaje:

Eficienta arderii este de doar 75%, de aceea pentru asigurarea confortului termic, vei consuma mai multe lemne.

 

 

Viadrus VU22 D-6N

 

Construit cu 6 elementi din fonta, care contribuie la generarea unei puteri de 30kW, modelul D6 din seria Viadrus VU22 este potrivit pentru locuinta ta, daca ai nevoie de un dispozitiv economic si independent de incalzire si furnizare apa calda, care sa poata face fata la aproximativ 200 – 300mp, in functie de calitatea sistemului de izolare utilizat.

In ceea ce priveste apa menajera, ai la dispozitie un volum de 43.6l, potrivit pentru gospodarii de 2-3 persoane. Daca vrei o versiune care sa nu te limiteze doar la lemn, ca material ce poate fi utilizat pe post de combustibil, VU22 D6 este alegerea buna, pentru ca poti folosi pentru intretinerea arderii si carbune, astfel oferind un randament de 75-80%.

Toate cazanele acestui producator sunt confectionate din materiale de buna calitate, cu sisteme de siguranta incluse, insotite de manua de instalare si utilizare si prevazute cu izolatie exterioara din strat mineral care reduce pierderile de caldura.

 

Avantaje:

Are o putere de 30kW, de aceea poate oferi confortul termic intr-o locuinta cu o suprafata intre 200-300mp.

Are o putere de 30kW, de aceea poate oferi confortul termic intr-o locuinta cu o suprafata intre 200-300mp.

Capacitatea boilerului este de 43,6l, cantitate de apa suficienta, pentru cel mult 3 persoane.

Izolatia exerioara este realizata din strat mineral, de aceea pierderile de caldura sunt reduse.

 

Dezavantaje:

Centrala trebuie curatata frecvent, deoarece functioneaza pe baza de ardere clasica.

 

 

Viadrus U22 D

 

Locuintele de dimensiuni medii – mari, cu suprafetele cuprinse intre 160 si 250mp, care au nevoie de o solutie eficienta de incalzire, pot beneficia cu siguranta de performantele pe care le poate oferi o centrala pe lemne Viadrus, ieftina si buna, cu caracteristicile modelului U22 D.

Aceasta versiune tehnica include 5 elementi realizati din fonta si pune la dispozitie o putere de 25kW si un volum de apa de 38.9l, potrivit pentru gospodarii cu 2 – 3 persoane, sau birouri cu 5 – 8 angajati, in care necesarul de apa calda per ocupant este mai redus.

La fel ca toate variantele din seria U22, poate fi alimentat atat cu lemne de pana la 220mm, pentru care ofera un randament de 70%, cat si cocs sau antracit pentru care vei obtine o eficienta termica putin mai ridicata, cuprinsa intre 75 si 80%. Include sisteme de siguranta care asigura evacuarea presiunii la depasirea nivelului maxim admis si reglarea temperaturii apei.

 

Avantaje:

Poate fi utilizat pentru incalzirea unui restaurant, deoarece are o putere de 25kW.

Cazanul pentru apa calda are un volum de 38,9l, cantitate suficienta pentru 4-5 persoane, in cazul unui consum redus.

Centrala este formata din 5 elementi de fonta, care pot asigura temperatura optima, intr-un spatiu de cel mult 250mp.

Pretul de achizitie este redus, comparativ cu alte modele.

 

Dezavantaje:

Nu este un produs potrivit pentru pensiuni sau case cu suprafete mari, deoarece are o putere mica.

 

 

 

Cum alegi o centrala pe lemne Viadrus buna

 

Ghidul cumparatorului

Cauti o modalitate eficienta, economica si independenta pentru a asigura incalzirea locuintei? Centralele termice pe lemne ar putea fi raspunsul la problema ta. Pentru a te ajuta sa alegi modelul potrivit spatiului vizat, iti spunem in acest ghid care sunt cei mai importanti parametri de evaluare, cu exemple practice din oferta producatorului Viadrus, una dintre marcile pe care le vei gasi in magazinele online la aceasta categorie de dispozitive de incalzire.

 

 

In gama sa de produse(una dintre cele mai bune din Europa Centrala), Viadrus combina p experienta de aproape 130 de ani si tehnologie de ultima generatie, care asigura calitate superioara, rezistenta si siguranta in exploatare. Modelele realizate sub acest brand se comercializeaza in peste 40 de tari si includ boilere manuale (Hercules U22) si automate (Viadrus A0C) cu combustibil solid, lichid si gazos, radiatoare si sobe.

In ceea ce priveste tipul de tratare a gazelor emise in timpul arderii, poti opta intre doua categorii: cu gazeificare (Hercules U32) si conventionale (Hercules U22 C/D). Daca esti in cautarea unui model cu randament mai ridicat (peste 90%), usor de curatat si cu autonomie mai mare de ardere iti recomandam sa optezi pentru prima varianta. Iti atragem insa atentia ca produsele din aceasta serie sunt mai costisitoare si mai pretentioase in ceea ce priveste lemnul utilizat, fiind limitate doar la cel foarte bine uscat.

De asemenea, poti alege o centrala pe lemne Viadrus, la un pret bun, cu ardere clasica, cu eficienta calorica mai mica (75 – 80%), dar mai accesibila in ceea ce priveste costul si pentru care poti folosi chiar si material lemnos mai umed.

Pentru a decide tipul de cazan potrivit, este important sa tii cont de necesarul termic la spatiului pe care vrei sa-l incalzesti. Ca regula generala, ai nevoie de o putere nominala de 50W pentru fiecare metru cub de locuinta, ceea ce inseamna ca pentru o casa de 100mp cu inaltimea medie a incaperilor de 2.5m optiunea selectata trebuie sa-ti ofere minim 12.5kW. Oferta Viadrus include versiuni care dezvolta intre minim 11 si maxim 74kW (Hercules U24), depinzand de modelul ales si de numarul de elementi, care pot fi de la 2 si pana la 10.

In functie de numarul de puncte in care ai nevoie de apa calda si persoanele care o folosesc, numeroase pareri despre cele mai bune centrale pe lemne Viadrus recomanda modelele de cazan standard cu capacitate de 50l – 60l (Viadrus U22C cu 7 pana la 10 elementi) pentru o familie de trei persoane.

In ceea ce priveste modul de alimentare, poti alege intre versiuni care permit doar lemnul ca si combustibil (Lignator) sau variante constructive care pot utiliza si cocs sau antracit (Hercules U28). Pentru a evita necesitatea alimentarii frecvente iti recomandam sa optezi pentru modele cu camera de ardere incapatoare, iar pentru siguranta in exploatare, verifica sistemele de eliminare a presiunii in cazul depasirii limitei admise, precum si traseul de eliberare a fumului care previne acumularea de gaze in camera alocata centralei.

Vrei sa stii de unde poti cumpara un astfel de cazan termic? Cele mai multe optiuni le vei gasi pe Internet, in magazinele online, de unde am selectat deja pentru tine cateva exemple cu care sa pornesti la drum pentru a gasi modelul potrivit pentru necesitatile spatiului pe care il va incalzi.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu