Cele mai bune centrale termice pe lemne

Am modificat articolul ultima data pe: 24.09.20

 

Cea mai buna centrala termica pe lemne – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Daca vrei sa iti incalzesti locuinta cu combustibili precum lemn sau pelet, pentru un confort sporti alege sa cumperi cea mai buna centrala termica pe lemne. Un astfel de articol iti va creste gradul de confort, iar daca iti permiti sa investesti ceva mai mult, poti sa te bucuri si de apa calda menajera. Vei gasi in continuare o lista cu astfel de modele populare in magazinele online. Fornello Tera 28 KW e cel care ne-a atras cel mai mult atentia, fiind o varianta recomandata pentru 200 mp, cu randament de 92.5%, posibilitatea atasarii unui boiler extern si display pentru setari. Un alt model de calitate e si Thermax 35kW.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Buderus Logano S171 30kW 
Click aici pentru pret!

O centrala termica pe lemne cu gazeificare, realizata din otel, cu camera de ardere captusita cu samota, izolata termic si fonic, cu sisteme de siguranta bine puse la punct, cu display situat deasupra la indemana ce afiseaza informatii relevante cu privire la starea aparatului, usor de intretinut si de incarcat.

In caz ca ai nevoie si de furnizarea apei calde in locuinta, trebuie sa achizitionezi separat un boiler pe care sa il montezi la centrala.

Randament bun, design atractiv, materiale de calitate, usor de incarcat - sunt doar cateva motive pentru care recomandam acest tip de centrala.

A 2-A OPTIUNE!

Fornello Tera 28 KW
Click aici pentru pret!

Cu o putere de 28 kW si posibilitatea de a folosi atat lemn, cat si peleti, aceasta centrala termica este una care va face fata cu usurinta locuintelor care au peste 200 mp, iar in cazul in care doresti, ii poti atasa si un boiler pentru apa calda. Are un randament foarte bun - 92.5%.

Este accesibila doar celor care au la dispozitie un buget mai generos, deoarece costa destul de mult in comparatie cu alte articole din lista prezentata.

E o centrala de calitate, cu performante foarte bune, care isi merita banii daca vrei sa incalzeste pana in 200 mp.

A 3-a Optiune!

Thermax 35kW
Click aici pentru pret!

Aceasta centrala termica poate fi utilizata cu lemn si pelet si are o putere de 35 kW, pentru a fi capabila sa ofere agent termic pentru locuintele care masoara o suprafata de pana in 180 mp. E realizata intr-un mod responsabil, cu materiale de calitate si respectand toate reglementarile aflate in vigoare.

Daca vrei sa o utilizezi pentru apa calda menajera, va trebuie sa cumperi separat si un boiler extern, ceea ce implica un cost suplimentar.

Ar putea fi o buna alegere in cazul celor care au case de pana in 180 mp si combustibilul disponibil e lemnul/peletul.

 

 

Cum alegi o centrala termica buna, alimentata cu lemne

 

Ghidul cumparatorului

Centralele termice pe lemne se preteaza zonelor rurale, ele fiind ideale pentru incalzirea si asigurarea apei menajere fierbinti in locuintele care nu dispun de o instalatie de gaz, dar care beneficiaza in schimb de un spatiu extins, inclusiv in afara casei, esential pentru instalarea aparatului in sine, a boilerului si depozitarea lemnelor.

Totodata, trebuie mentionat ca ele prezinta un avantaj incontenstabil fata de celelalte dispozitive, pe gaz si electrice, caci combustibilul solid are cel mai mic pret de achizitie.

Cu toate acestea, tine minte ca ele necesita conditii particulare pentru exploatare, astfel explicandu-se de ce nu sunt recomandate apartamentelor (greutate mare, un cos inalt, intrucat optiunea de tiraj fortat nu este disponibila, loc special pentru a stoca lemnele etc.).

Daca te-ai hotarat sa achizitionezi un asemenea aparat, te invitam sa lecturezi ghidul de fata si sa tii cont de parametrii de selectie enumerati in cuprinsul sau, ca sa ai garantia ca nu vei arde banii fara niciun folos si ca te vei alege cu cea mai buna centrala termica pe lemne.

 

 

Tipologia: In primul rand, trebuie sa stii ca aparatele de incalzire pot fi de doua feluri: cu ardere clasica sau cu gazeificare. Acestea au moduri de functionare destul de diferite, insa ceea ce le deosebeste cu adevarat unele de celelalte este eficienta transformarii combustibilului in caldura.

Cu alte cuvinte, daca in cazul celor dintai o parte din compusii volatili se vaporizeaza si sunt pierduti, randamentul fiind de aproximativ 70%, modelele din urma preiau gazele degajate in urma arderii si sa le amesteca cu aer preincalzit, ceea ce inseamna ca are loc o ardere aproape totala a lemnului, hidrocarburile, hidrogenul sau metanul nemairisipindu-se pe cos, fapt care se traduce prin temperaturi mult mai mari de lucru si reducerea cantitatii de cenusa care se formeaza.

Pe scurt, modelele cu gazeificare se bucura de un randament mult mai ridicat, si anume de aproape 94%, astfel explicandu-se si de ce numeroase pareri despre cele mai bune centrale termice pe lemne le recomanda cu incredere.

Totodata, tinem sa specificam ca aparatele din urma se prezinta si cu alte avantaje greu de ignorat: nivelul de noxe redus, cazanul este mult mai usor de curatat, iar camera de ardere pentru lemne este mai spatioasa, drept care nu vei mai fi nevoit sa tai barnele sau crengile in bucati mai scurte de 50 cm.

Retine insa ca acestea sunt mai scumpe si pot functiona doar cu lemne de buna calitate si uscate optim, ceea ce inseamna ca ar trebui achizitionate cu 1 – 2 ani inainte de a le folosi.

Daca bugetul nu-ti permite sa cumperi o centrala termica cu gazeificare, te poti orienta catre un model cu ardere clasica, deoarece costurile initiale sunt mai mici si poate fi alimentat fara probleme si cu combustibil ieftin (poate utiliza orice tip de lemn, inclusiv verde).

In acest caz insa, va trebui sa te obisnuiesti cu o camera de ardere mai mica si, prin urmare, sa o incarci mai des cu combustibil.

 

Alimentarea: Desi majoritatea centralelor termice de acest tip functioneaza pe baza de lemne, pe piata vei gasi si modele care accepta si alt gen de combustibil solid, cum ar fi carbunii sau peletii.

Acestea reprezinta o alternativa buna pentru utilizatorii care isi doresc sa aiba parte de un aparat care sa le incalzeasca locuinta, fara a presupune insa costuri ridicate, caci alegerea dispozitivului trebuie facuta implicit si in functie de cat de usor poti procura lemnele si la ce pret.

Ba mai mult, in cazul in care optezi pentru o centrala termica cu ardere clasica, dar doresti sa eviti pe cat posibil alimentarea deasa cu crengi si barne a acesteia, iti poti indrepta atentia catre un model cu incarcare automata. Tine minte insa ca la acesta nu mai poate fi folosit combustibilul solid uzual, ci doar peleti.

Dimensiunile si puterea cazanului: Cel mai bine ar fi sa consulti un specialist cu privire la marimea recomandata a cazanului, deoarece dimensiunile acestuia trebuie alese in functie  de necesarul termic al locuintei, tipul de termoizolatie al casei si volumul incaperilor.

Totusi, retine ca cu cat cazanul va fi mai incapator, cu atat va fi mai cald in interior, intrucat este de la sine inteles ca un spatiu mai generos iti va permite sa introduci o cantitate mai mare de lemne si, deci, sa obtii o putere nominala sporita.

De pilda, o centrala termica de 20 – 24 kW ar trebui sa fie suficienta pentru pentru furnizarea a 10 lpm (litri/minut) pentru un robinet de bucatarie, respectiv 8 lpm (litri/minut) pentru un dus, dar si pentru asigurarea necesarului energetic  pentru o casa veche de 50 mp (metri patrati).

 

Capacitatea boilerului: Volumul acestuia trebuie sa fie suficient de mare incat sa faca fata cerintelor de apa calda menajera ale unei familii. Ca atare, in cazul in care vorbim doar de doua puncte de utilizare si de un numar maxim de 4 persoane, un boiler cu un volum de 50 – 60 litri ar trebui sa acopere cu succes nevoile de lichid fierbinte ale acestora.

Pe de alta parte, un ansamblu mai mare (80 – 90 litri) este recomandat atunci cand provii dintr-o familie numeroasa si vrei sa folosesti apa calda la bucatarie si baie simultan, ba chiar sa umpli o cada, bucurandu-te de o presiune optima a fluxului oricand.

 

 

Sistemele de protectie: Stim ca esti nerabdator sa afli unde gasesc centrale termice pe lemne, la preturi bune, ceilalti potentiali cumparatori, insa credem ca, mai inainte de toate, ar trebui sa verifici daca dispozitivul pe care doresti sa-l achizitionezi garanteaza siguranta la exploatare.

De pilda, modelele de acest tip ar trebui sa asigure numaidecat protectie pentru evacuarea noxelor (realizată cu ajutorul ventilatorului și presostatului de aer), la supraincalzire si sa se inchida automat atunci cand nu exista nici un combustibil, pentru prelungirea duratei de viata a aparatului.

Ba mai mult, indicat este ca piesele sa beneficieze de un sistem modern de informare si audiagnoza, in asa fel incat sa poti lua masurile necesare la timp in cazul aparitiei unor eventuale erori de functionare.

Printre cele mai fiabile centrale termice pe lemn se numara insa cele cu gazeificare, intrucat un astfel de echipament este prevazut cu serpentina de racire, care functioneaza ca protectie impotriva supraincalzirii, si de un ventilator controlat electronic, al carui rol este acela de a eficientiza arderea si de a reduce cantitatea de fum.

Odata ajuns cu lectura la capatul acestui ghid, nu ti-a mai ramas decat sa capeti raspuns la intrebarea “Unde gasesc centrala termica pe lemne, la un pret bun?”, asa ca am hotarat sa-ti raspundem printr-o recomandare: comanda produsul preferat direct de pe Internet, atat pentru a economisi timp (cumparaturile se fac din confortul propriei locuinte, iar bunul iti este livrat direct acasa), cat si pentru a beneficia de tot felul de reduceri, promotii si garantii extinse.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Fornello Tera 28 KW

 

Centrala aceasta e una care poate functiona atat pe lemne, cat si pe peleti, pentru a alege combustibilul care e cel mai convenabil pentru tine. Ea are o putere maxima de incalzire de 28 kW si va transforma in caldura 92.5% din combustibil, ceea ce e o valoare mare pentru un astfel de produs. 

In ceea ce priveste suprafata pe care o poate incalzi, aceasta trebuie sa fie de cel mult 200 mp. Poate fi utilizata si pentru apa calda menajera, insa, pentru asta ai nevoie de un boiler extern, care trebuie achizitionat separat. Tirajul este fortat, diametrul de evacuare pentru gaze arse e de 100 mm, iar montarea se face pe podea.

Panoul de comanda al acestei centrale e unul usor de folosit, digital, care va afisa temperatura ambientala, ora si data. Toate setarile se fac prin intermediul unor butoane intuitive. Dimensiunile totale ale produsului sunt generoase, asadar, vei avea nevoie de o camera destul de spatioasa pentru a o folosi confortabil si in siguranta – 1320 x 980 x 840 mm si 300 kg. 

 

Avantaje:

Avand in vedere combustibilul folosit, randamentul de 92.5% este unul foarte bun. 

Poti sa utilizezi ca si combustibil atat lemne, cat si peleti. 

Suprafata care poate fi incalzita cu aceasta centrala e de 200 mp.

Setarile se fac prin intermediul unui ecran si a unor butoane intuitive.

 

Dezavantaje:

Pretul e mai piperat in comparatie cu alte articole din lista.

 

 

Thermax 35kW

 

Iti prezentam acum o centrala termica pe lemn, realizata intr-un mod responsabil, pentru a fi rezistenta si pentru a avea un randament cat mai bun. E confectionata in principal din otel si e izolata cu vata de sticla si tabla de cea mai buna calitate. Are o camera de ardere generoasa, pentru a introduce cu usurinta lemnul necesar degajarii de caldura. 

Aceasta centrala are o putere de 35 kW si e recomandata pentru locuintele care au o suprafata de pana in 180 mp. Temperatura maxima a cazanului e de 90 grade Celsius, iar presiunea de 2.5 bari. Poate fi utilizata chiar si cu peleti, nu doar cu lemn.

Referitor la dimensiuni, acestea sunt de 1260 x 620 x 720 mm. Centrala se monteaza pe podea. Are o greutate de 305 kg, asadar e destul de grea si vei avea nevoie de ajutor pentru a o manevra. E certificata respectand standardele europene EN 303-5 si EN 304 si fabricata conform ISO 9001:2008.

 

Avantaje:

Materialele folosite in confectionarea acestei centrale sunt de o calitate foarte buna, pentru rezistenta si izolare.

Exercita o putere de 35 kW, pentru a furniza caldura rapid si a te bucura de confort termic. 

Suprafata pe care o poate incalzi e de 180 mp, pentru a raspandi caldura in toata casa. 

Respecta standardele europene in ceea ce priveste siguranta si modul de fabricare.

 

Dezavantaje:

Daca o vrei si pentru apa calda, va trebui sa platesti suplimentar si pentru achizitionarea unui boiler.

 

 

Burnit WB 40

 

Burnit WB 40 este o centrala termica pe lemne cu semigazeificare, in sensul ca este prevazuta cu un controler inteligent si un ventilator pentru introducerea fortata a aerului de combustie, ceea ce inseamna ca maximizeaza utilizarea caldurii reziduale, asigurand economii importante de combustibil.

Trebuie mentionat insa ca avantajul sau major consta in posibilitatea alimentarii inclusiv cu carbune, combustibili tip biomasa presati, brichete si chiar peleti, in cazul celor din urma fiind necesara instalarea unui arzator special, drept care iti va fi mult mai usor sa procuri cele trebuincioase pentru pornirea aparatului. Usa de incarcare este de dimensiuni mari, aspect care faciliteaza chiar si introducerea  bucatilor voluminoase de lemn (pana la 50 cm).

Nu in ultimul rand, tinem sa specificam ca centrala termica de fata are o suprafata de schimb de caldura prevazuta cu nervuri si 3 cai de eliminare a fumului, ca atare imbunatateste schimbul de caldura intre gazele de ardere si agentul termic, sporind astfel eficienta dispozitivului.

 

Avantaje

Usa mare a focarului usureaza alimentarea centralei termice cu combustibil solid.

Suprafata cu nervuri a camerei de ardere si cele 3 cai de eliminare a fumului asigura un schimb de caldura cu randament ridicat.

Gratarul metalic detasabil protejeaza optim tevile schimbatorului de caldura.

Este orientata pe fiabilitate, datorita supapei de siguranta de 3 bar si serpentinei de racire integrate.

 

Dezavantaje

Se poate adapta pentru peleti cu conditia montarii unui arzator special.

 

 

 

 

Viadrus VU22D-6N

 

Pentru cei care inca mai cauta o centrala termica pe lemne, la un pret bun, exista si Viadrus Vu22D-6N. Fabricata din fonta, aceasta este alcatuita din 6 elementi , se amplaseaza pe pardoseala si are o putere nominala de 30 kw, drept care este potrivita pentru incalzirea spatiilor medii, de cel mult 50 – 60 mp. Mai apoi, tinem sa mentionam ca aparatul de fata poate preparar apa fierbinte menajera prin intermediul unui boiler extern.

Partea buna este ca dispozitivul poate functiona atat pe baza de lemne, eficienta termica la arderea acestuia fiind de 75%, cat si cu cocs si antracit, randamentul in acest caz fiind cuprins intre 75 – 80%. Da, ai intuit bine, face parte din gama produsele cu ardere clasica, insa nu te ingrijora! Cazanul este izolat termic pentru reducerea pierderilor de caldura in exterior.

Intretinerea si servisarea sunt, de asemenea, simple, doar ca incarcarea cu combustibil va trebui facuta in mod constant. Cerintele cu privire la tirajul de fum sunt scazute.

 

Avantaje

Durata de viata a elementilor si a celorlalte componente este ridicata, datorita materialelor de calitate din care sunt fabricate.

Numarul compusilor volatili vaporizati este redus, caci cazanul este izolat termic.

Respecta normele de calitate ale procesului de productie (ISO 9001, ISO 14 001), de unde si siguranta la exploatare.

Prezinta un bun raport calitate – pret.

 

Dezavantaje

Necesita incarcari mai dese cu lemne, fiind un model cu ardere clasica.

 

 

 

 

KORDI – AOTB 16

 

KORDI – AOTB 16 este catalogat de catre multi utilizatori drept o centrala termica pe lemne, ieftina si buna, asa ca merita sa-i dai o sansa daca nu dispui de un buget extraordinar. Piesa este realizata din foi de otel de inalta calitate, cu o grosime de 4 mm pentru camera de combustie si 3 mm pentru mantaua de apa, drept care poti concluziona ca rezista bine la uzura si se bucura de o durabilitate optima-n timp.

Face parte din categoria modelelor cu ardere clasica, astfel explicandu-se randamentul  de 72 – 82% pe care-l ofera, acesta variind in functie de tipul combustibilului cu care-l alimentezi, caci poate arde lemne, carbuni si antracit deopotriva.

Puterea nominala este de 16 kw, iar presiunea de operare de 2 bar, drept care aparatul este recomandat exclusiv locuintelor restranse, fie ca vorbim de case sau sedii. Pretul avantajos la care se comercializeaza include si o garantie pe 24 de luni.

 

Avantaje

Poate arde lemne, carbune si antracit deopotriva, astfel ca vei economisi timp si bani la procurarea combustibilului.

Este fabricata din otel de inalta calitate, dand dovada de o durabilitate mare-n timp.

Este lesne de montat, mai ales ca greutatea sa este mai redusa comparativ cu a altor modele (159 kg).

Vine insotita de o garantie pe 24 de luni.

 

Dezavantaje

Este special conceputa pentru a satisface nevoile micilor locuinte.

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Zantia Bradford XL

 

Zantia Bradford XL si-a croit drum printre cele mai bune centrale termice pe lemne, avand in vedere ca promite o inalta eficienta in ceea ce priveste incalzirea locuintei si a apei menajere, dar si o ardere ecologica.

Aceasta se bucura de un randament ridicat, intrucat se inscrie in categoria modelelor cu gazeificare, adica la temperatura inalta, lemnul emana gaze de hidrocarburi care vin arse ulterior, aspect care optimizeaza cantitatea de caldura emisa si reduce intr-o oarecare masura cheltuielile combustibilului solid. Totodata, aparatul este dotat cu o camera de incarcare generoasa, asadar nu mai esti obligat sa subdimensionezi lemnele folosite.

Puterea nominala este de 25 kw, iar boilerul din dotare poate stoca nu mai putin de 90 l de apa, drept care centrala termica este destinata incalzirii locuintelor medii si mari. In plus, aceasta este orientata pe usurinta la utilizare (control electronic si ecran LCD) si fiabilitate (circuit de refrigerare incorporat pentru prevenirea supraincalzii, inchidere automata in lipsa combustibilului, detectare usa de incarcare deschisa).

 

Avantaje:

Reduce cheltuielile datorita gazeificarii, tehnologie care consta in arderea aproape totala a lemnelor.

Necesita un efort de incarcare redus din partea utilizatorului, multumita camerei de ardere spatioase.

Se bucura de un ecran LCD, care indica starea de functionare a centralei si eventualele erori.

Garanteaza siguranta la exploatare, multumita circuitului de refrigerare integrat, inchiderea automata atunci cand nu exista composibil si detectarea usii deschise la incarcare.

 

Dezavantaje:

Pentru o buna functionare, lemnele trebuie sa fie foarte bine uscate si de o calitate superioara (fag, stejar).

 

 

Atmos DC22S

 

Cu cat randamentul centralei este mai mare, cu atat vei putea obtine mai multa caldura din mai putine lemne, asa ca daca ceea ce cauti este un dispozitiv conceput exclusiv pentru incalzirea locuintei, cu o eficienta ridicata si un consum mai mic de combustibil, Atmos DC22S iti sta la dispozitie.

Construit din tabla sudata de otel, acesta face parte din gama modelelor cu gazeificare, drept care beneificiezi de un cazan mult mai usor de curatat, de o camera de ardere mult mai spatioasa (lemne uscate, cu o putere calorica de 15 – 18 Mj/kg, diametru 80 – 150 mm, nivel de umiditate 12 – 20%), un nivel de noxe redus si de un randament sporit, cuprins intre 81 – 90%.

Are o putere termica maxima de 22 kw, insa treptele de viteza iti permit sa ajustezi nivelul acesteia in functie de nevoi (15 – 22 kw), in timp ce volumul boilerului extern este de 58 l, fiind ideal pentru locuintele standard, cu 2 – 3 camere si o singura baie.

 

Avantaje:

Promite un consum redus de combustibil, fiind o centrala termica pe lemne cu gazeificare.

Camera de ardere este incapatoare, asa ca o vei putea alimenta cu lemne de diferite dimnesiuni (80 – 150 mm).

Temperatura minima a apei de retur este de 65°C, ceea ce inseamna ca te vei bucura intotdeauna de un grad de infierbantare optim.

Beneficiaza de un termostat pentru gazele de ardere, fiind simplu de folosit.

 

Dezavantaje:

Volumul boilerului si puterea o recomanda doar pentru casele nu foarte generoase din perspectiva metrilor patrati.

 

 

Buderus Logano S171 30kW 

 

Acest tip de centrala termica pe lemn este o alegere potrivita pentru cei care locuiesc la casa si au spatiu pentru a depozita si usca lemnele. Randamentul este foarte bun, de 89%, fiind un model cu gazeificare si cu schimbator de caldura tubular. Se potriveste pentru suprafete medii avand o putere nominala de 30kW (peste 50 mp).

Se incarca usor, cazanul fiind dimensionat pentru cantitati mari de lemne, fara a face rabat la design. Este din otel, captusita cu samota in camera de ardere. Prin intermediul clapetelor laterale se poate regla tirajul de ardere. Izolatia termica a cazanului are dublu rol, elimina o mare parte din pierderi, dar izoleaza si fonic. Pentru un plus de siguranta, centrala este dotata cu schimbator de caldura care se declanseaza automat in caz de supraincalzire.

Este un model automatizat, cu display pozitionat deasupra, pe care sunt afisate mai multe informatii cu privire la starea centralei si temperatura. Optional poate fi imbunatatita cu termostat, cu comanda prin internet sau cu telefonul mobil.

 

Avantaje

Are un randament bun, fiind un model cu gazeificare.

Este izolata atat termic, cat si fonic.

Centrala este din otel, iar camera de ardere este captusita cu samota.

Fiind un model automatizat, este simplu si usor de folosit.

 

Dezavantaje

Boilerul trebuie achizitionat separat.

 

 

Fornello Dunatech 30 KW 

 

Daca ai nevoie de o centrala termica pe lemne la un pret bun, acest model poate fi o optiune potrivita. Functioneaza cu combustibil solid, si poti folosi lemn, carbune sau brichete in functie de ce gasesti mai convenabil. Tirajul este natural si se conecteaza la un cos de fum pentru evacuarea gazelor arse.

Are un randament bun pentru gama din care face parte, de maxim 76%. Corpul centralei, fiind realizat din fonta, se pastreaza bine in timp, si datorita tehnologiei flexibile de turnare a cazanului, acesta nu se va coroda. Pentru a obtine o economie de energie si combustibil, centrala are 3 cai de fum.

Puterea nominala de 30kW asigura incalzirea pentru o casa de maxim 150 mp. Se monteaza pe podea, avand o greutate de 211 kg  si dimensiuni medii (49 x 95 x 71,5 cm). Accesul in interior pentru incarcare cu combustibil si pentru curatenie, se face facil, prin intermediul a doua usi.

 

Avantaje

Poti folosi mai multe feluri de combustibil solid: lemn, carbune, brichete.

Cazanul rezista bine impotriva coroziunii, fiind din fonta turnata.

Desi este de dimensiuni medii, asigura un randament bun si poate incalzi pana la 150 de mp.

Are un pret bun.

 

Dezavantaje

Pentru o functionare corecta trebuie pastrata temperatura pe retur de 50 grade.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
TACHE GABRIEL
TACHE GABRIEL
1 month ago

Buna ziua. Am o casa sistem parter de 150 mp in judetul Dolj, compusa din 4 camere, 2 bai bucatarie si living cu geam termopan, izolatie exterioara de 10 cm si tavan izolat cu vata. Vreau sa achizitionez o centrala pe lemne fara gazeificare impreuna cu un puffer.
Ce caracteristici sa aiba cele 2 (putere si respectiv volum) si daca puteti sa-mi recomandati variante? Astept raspuns pe adresa de mail. Multumesc.