Pareri despre Bosch Condens 2000W ZWB24-1RE

Am modificat articolul ultima data pe: 18.05.24

 

Avantaje:

Centrala termica in condens, cu recuperator de caldura.

Camera de combustie inchisa, cu sistem de evacuare a gazelor arse, pentru mai multa siguranta.

Model conceput pentru suprafete de dimensiuni medii si mari.

Necesita spatiu redus pentru instalare.

Poate fi folosita cu sistemele solare pentru preincalzirea apei.

Nivel redus de zgomot, de 36dB.

 

Dezavantaje:

Desi pune la dispozitie o putere de 24kW, similara altor modele pentru locuinte cu suprafete medii si mari, acest model asigura un debit mai redus al apei calde instant, de 10litri pe minut. Nu este nevoie sa iti faci griji ca nu poate acoperi functionarea unui cap de dus si a unei chiuvete de bucatarie, insa pentru casele cu mai multe puncte de consum poate fi o sursa de dificultate.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Dupa cum indica si denumirea, Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE se numara printre centralele termice pe gaz (aici o lista comparativa) care folosesc incalzirea in condensare, cu sistem de recuperare a caldurii. Aceasta tehnologie face posibil un nivel de randament de peste 100% pentru consumul de gaz, care se traduce, in casele izolate corect si cu calorifere de calitate, in economii semnificative la facturile lunare.

Designul acestui model include camera de combustie inchisa, care nu comunica direct cu aerul din incapere, reducand astfel riscul de eliminare de gaze nocive in locuinta, care sunt evacuate printr-un sistem etans de tevi.

 

 

Puterea de 24kW o recomanda pentru incalzirea pe timp de iarna a locuintelor cu pana la 150mp, prin intermediul agentului termic circulat. Este asadar un model indicat pentru apartamente incapatoare sau case care se incadreaza in acest nivel de marime.

Face parte dintre variantele care se apropie ca design si dimensiuni de optiunile clasice, facand astfel posibil montajul pe locul vechii centrale, fara modificari deranjante sau costisitoare. Are inaltimea de 72.5cm, latimea de 44cm si adancimea de 35.5cm si se amplaseaza pe perete, suspendata in holsuruburi rezistente, pe masura celor 37kilograme cantarite, fara apa care circula prin interior. 

Exteriorul este vopsit in culoare alba, care consuma putin spatiu vizual, fiind usor de asortat si integrat in imaginea incaperilor.

Pentru ca se numara printre variantele moderne disponibile pe piata in acest momente si se aliniaza tehologiilor complementare disponibile, aceasta versiune permite conectarea la sisteme cu panouri solare. 

Poti astfel folosi energia soarelui pentru a preincalzi apa si centrala doar pentru a completa gradele necesare pentru a atinge temperatura potrivita generarii de caldura in interiorul casei sau folosirii pentru spalat. Este o optiune care iti permite sa economisesti gaz daca ai deja instalate panouri solare pe casa.

Daca te afecteaza zgomotul de fundal produs de electrocasnicele din locuinta, te vei bucura sa afli ca iti va fi foarte usor sa ignori prezenta acestui dispozitiv. In timpul functionarii genereaza pana la 36dB, nivel similar celui existent intr-o biblioteca in care se studiaza.

 

Concluzie:

Produsa de una dintre marcile de renume in domeniul electrocasnicelor, aceasta centrala se numara printre cele incadrate in oferta optiunilor cu incalzire in condensare, care isi propun sa iti ofere eficienta sporita, cu costuri reduse. Este suficient de puternica pentru locuinte medii si mari si destul de silentioasa pentru a nu deranja chiar si persoanele cele mai sensibile.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu