Cea mai buna centrala termica pe gaz cu boiler incorporat

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Wolf CGW-2-24/140L

 

1-wolf-cgw-2-24Pentru cei ce cauta cea mai buna centrala termica pe gaz cu boiler incorporat Wolf, recomandarea noastra se duce catre aceasta oferta. Este un model in condensare, permitand o functionare economica si eficienta, cu un consum maxim de 2.52mc de combustibil.

Sistemul este prevazut cu boiler , care ii va permite sa ofere un debit de apa calda de 20l/min, ceea ce inseamna ca atat baia, cat si bucataria pot fi simultan alimentate fara probleme. Dat fiind ca poate avea o putere termica utila maxima de pana la 28kW, producatorul recomanda instalarea in spatii de pana la 300mp, ceea ce inseamna ca se descurca eficient deopotriva in apartamente spatioase si la casa.

Faptul ca produce numai 26dB la functionare este un nou avantaj, intrucat astfel iti poti da seama cat de silentioasa este piesa. Include afisaj digital, panou de comanda electronic si este asigurata cu protectie electrica si la inghet.

 

 

 

 

 

Bosch Condens 5000 WT

 

2-condens-5000-wtAceasta centrala termica in condensatie Bosch se afla pe lista multor potentiali utilizatori, atat pe baza prestigiului firmei producatoare, cat si prin prisma randamentului bun oferit. Functioneaza impreuna cu un boiler cu serpentina, avand tiraj fortat si un consum maxim de 3.18mc.

Indicele de putere termica utila la nivel maxim arata valori de 24 kW, ceea ce inseamna ca se poate utiliza in spatii de pana la 200 mp, fiind adecvata pentru apartamente.

Pe baza boilerului incorporat, cu capacitate de 48l, aceasta centrala va asigura un debit maxim de apa calda de 14l/min, semn ca poate fi utila in locuintele cu o singura baie, dar unde folosesti mai rar robinetul de la bucatarie in acelasi timp in care faci dus. E de ajuns sa stii ca face parte din clasa A ca eficienta energetica si ca are un consum electric de 90 W, ca sa te convingi ca nu te lasa cu cheltuieli mari cand vine factura la energie. Pe site-ul de comercializare nu este specificat, totusi, consumul mediu de gaz.

 

 

 

 

 

Beretta Exclusive Boiler Green 35 BSI

 

centrala-termica-boiler-beretta-exclusive-boiler-green-35-bsiIti doresti sa gasesti o centrala termica pe gaz cu boiler incorporat ieftina si buna? Daca te intereseaza un model de putere mare, cu maxim 35kW ca putere termica nominala, atunci acest model Beretta e ce iti putem recomanda, atat ca performante, cat si ca pret. Este o piesa murala in condensatie, care se foloseste cel mai bine in spatii cu suprafata de maxim 300mp.

Are tiraj fortat, asa ca se poate atasa la fel de usor unui apartament, cat si in cazul unei case. Asigura un debit de apa calda menajera de 19.8l, semn ca se descurca excelent sa alimenteze simultan un robinet si un dus. Include pompa modulanta, vas de expansiune de 10l, un boiler de capacitate medie, cu volum de 60l si panou de comanda electronic, accesorizat cu display digital.

Data fiind clasa de eficienta de 4 stele, clasa de protectie electrica IPX5D si nivelul de zgomot de 42dB, consideram aceasta oferta economica, fiabila si silentioasa.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice pe gaz cu boiler incorporat

 

Ghidul cumparatorului

Daca vrei sa beneficiezi de o cantitate mai mare de apa calda pe baza sistemului de incalzire instalat in locuinta, va trebui sa te interesezi unde gasesc centrala termica pe gaz cu boiler incorporat la un pret bun alti utilizatori. In urmatoarele randuri, vom incerca sa explicam fugitiv unele criterii de selectie.

Decide daca optezi pentru o centrala conventionala sau una in condensatie. Vei observa ca unii producatori mentioneaza o “eficienta” de peste 100%, ceea ce este imposibil din punct de vedere fizic. Termenul corect de utilizat este “randament supraunitar”, iar ceeea ce exprima este practic faptul ca o centrala in condensatie va avea o eficienta de incalzire mai buna decat una clasica, dar niciodata pana peste 100%. Cu alte cuvinte, va fi mai economica, pentru ca recupereaza o parte din caldura prin valorificarea procesului de condens.

Puterea termica se alege in functie de suprafata spatiului. De cele mai multe ori, fiecare producator specifica o marja de suprafata, avand in vedere o izolare corespunzatoare a spatiului de incalzit. Daca nu gasesti aceste date amintite, iti sugeram sa faci un scurt calcul: volumul total al incaperilor din locuinta.

Pentru fiecare metru cub de incalzit, o putere de 50W se considera suficienta(cand exista si izolare a peretilor corespunzatoare). De exemplu, la o suprafata de 150mp cu inaltimea spatiului de 2.6m se obtine un volum de 390mc; inmultit cu 50W rezulta 19500W, adica 19.5kW.

Pentru apartament vei alege intotdeauna un dispozitiv cu tiraj fortat, iar capacitatea boilerului atasat iti spune cu ce cantitate de apa calda se suplimenteaza cea standard oferita de centrala. De pilda, dusul consuma cam 7-8l de apa pe minut, in timp ce un robinet deschis cam 10-11l pe minut(calcul relativ); daca vrei sa le poti tine in functiune simultan pe amandoua, ai nevoie de o centrala care sa ofere un debit de apa calda de pana la 20l/min.

Multe pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz cu boiler incorporat iti sugereaza sa apelezi la oferte Bosch, Buderus, Wolf etc. In continuare iti prezentam cateva sugestii, care pot fi mai avantajos procurate la comada online.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu