Pareri despre Viadrus U22

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Avantaje:

Centrala alimentata cu lemne, pentru incalzirea locuintei cu costuri reduse.

Este un model conceput pentru a asigura confortul termic in locuinte mari, de pana la 200 – 250mp.

Include strat izolator pentru limitarea pierderilor de caldura si elementi din fonta.

Structura este prevazuta cu carcasa imbunatatita fata de modelele anterioare.

Viadrus VU22D-6N este prevazuta cu clapeta pentru reglarea vitezei de ardere.

  

Dezavantaje:

Este un model destul de robust, care ocupa suficient de mult spatiu pentru a analiza cu atentie amplasarea intr-o incapere limitata ca suprafata, iar structura sa este conceputa pentru a asigura incalzirea locuintei, nu insa si necesarul de apa calda menajera, pentru care este nevoie sa o cuplezi cu un boiler.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE

Daca te numeri printre cei care au ajuns la concluzia ca incalzirea cu material lemnos ofera cele mai multe avantaje, acest model de centrala pe lemne se poate dovedi potrivit pentru tine. Cantareste 312kg, include camera de ardere si spatiu pentru cenusa, din fonta, si este prevazuta cu conexiuni tur – retur pentru apa, fiind o versiune care se amplaseaza pe sol.

Poate genera o putere calorica de pana la 30kW, ceea ce inseamna ca poate sustine eficient confortul termic in locuinte de pana la 200 – 250mp sau chiar mai mult, in functie de calitatea izolatiei si suprafata acoperita de geamuri. Este deci ideala pentru incalzirea unei case, a unei cabane de vacanta sau a unui apartament de dimensiuni mari sau foarte mari, in care este permisa instalarea unui cos de evacuare a fumului.

Fonta folosita in constructia camerei de ardere ofera inertie termica buna, reducand inca din prima etapa pierderile de caldura. Designul centralei include insa, in plus, si strat de izolatie termica, ce are rolul de imbunatati randamentul obtinut prin arderea lemnelor. 

Cea mai mare parte din caldura generata ajunge astfel in intreaga locuinta, prin intermediul agentului termic, asigurand o exploatare eficienta si reducand costurile cu achizitia lemnelor. O poti alimenta de asemenea si cu cocs, carbune sau peleti, daca preferi o alta varianta si esti multumit de randamentul termic oferit.

Daca esti familiarizat cu seria Viadrus este bine sa stii ca acest produs beneficiaza de un model nou de carcasa, cu rezistenta mai buna la socuri mecanice, aspect placut, in linii moderne, si un format care permite transportul mai facil, reducand riscul de deteriorare in timpul mobilizarii. Desi este un produs care te duce cu gandul la incalzirea traditionala, il poti integra usor si in interioare contemporane sau minimaliste.

In zona sistemului de evacuare a fumului, structura centralei include o clapeta, prevazuta cu lant, care iti permite sa gestionezi viteza de evacuare a gazelor si implicit, intensitatea de ardere a combustibilului lemnos. Poti astfel modifica caldura generata de centrala in locuinta, in functie de temperaturile exterioare, preferintele familei si programul celor din casa.

 

Concluzie

Viadrus 30kW este o versiune de centrala termica alimentata cu combustibil solid, conceputa pentru a incalzii spatii medii si mari, prin intermediul retelei de calorifere si a agentului termic. Este confectionata din fonta, cu strat izolator termic si poate fi alimentata si cu peleti, carbune sau cocs.

 

 

 

Lasa un comentariu

1 Comentariu

Basangeac Adriana

June 17, 2022 at 8:09 pm

Am un viadrus clasic, care este diferență cu viadrus economy

Raspunde