Pareri despre Ariston Cares Premium 24 EU

Am modificat articolul ultima data pe: 27.01.21

 

Avantaje:

Este o centrala cu putere ridicata, disponibila la un pret accesibil.

Face parte din categoria optiunilor care pregatesc apa calda instant si asigura un debit de 9.4litri.

Include sistem de functionare in condensare, pentru un randament bun, de pana la 108%.

Designul este de inspiratie italiana, cu linii curbe si forme elegante.

Pe lista functiilor oferite se afla si protectia anti-inghet.

 

Dezavantaje:

Daca esti in cautarea unui model silentios, este bine sa stii ca aceasta versiune genereaza pana la 50dB, incadrandu-se la nivelul mediu in ceea ce priveste zgomotul produs in timpul functionarii. Este in general comercializat fara kitul de evacuare a gazelor arse, care este doar in unele cazuri inclus ca bonus sau parte a unui pachet promotional.

 

 

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Comparativ cu alte versiuni existente pe piata, Ariston Cares Premium 24 EU este o optiune potrivita pentru cei care cauta o centrala termica pentru apartamente mari sau case, cu suprafata de pana la 170 – 180mp, la un pret accesibil. Pune la dispozitie o putere de 24kW care face fata usor atat cerintelor impuse de instalatia de incalzire dintr-o locuinta incapatoare, cat si celor generate de reteaua de apa calda menajera.

Incalzeste apa instant, ceea ce inseamna in primul rand, dimensiuni reduse, si in al doilea rand, accesul la apa calda fara timpi de asteptare. In ceea ce priveste cantitatea de apa pe care o ai la dispozitie in timpul utilizarii dusului sau robinetelor, este vorba in acest caz de un debit de 9.4litri/minut, suficient pentru a asigura un volum potrivit pentru 1 sau 2 puncte de consum folosite in acelasi timp.

 

 

Se numara printre variantele tehnice care apeleaza la sistemul de functionare in condensare, asigurand un randament mai bun al folosirii gazelor si costuri mai mici de exploatare decat versiunile clasice. Modelul poate ajunge la o eficienta de pana la 108%, in anumite conditii de utilizare cu care iti recomandam sa te familiarizezi cu ajutorul informatiilor incluse in manualul tehnic.

Pe lista avantajelor oferite de aceasta versiune de centrala termica se numara si designul clar si curat, cu carcasa definita in linii curbe si panou de control discret, cu butoane ovale si rotunde, care se incadreaza perfect in profilul delicat al produsului. 

Aparatul are inaltimea de 74.5cm si adancimea de doar 31.9cm, fiind asadar usor de integrat chiar si in camerele de toaleta limitate ca dimensiune, in care nu ocupa prea mult din spatiul util. Se potriveste perfect atat in baile clasice, in care reprezinta o prezenta discreta, cat si in cele moderne sau minimaliste, unde capata o personalitate proprie.

Este prevazuta, bineinteles, cu functie anti-inghet, care previne situatiile neplacute in care apa ajunge sa inghete in tevi, pentru ca ai evaluat gresit condiiile meteo cand ai plecat in vacanta. Aceasta optiune porneste automat incalzirea, in momentul in care apa din instalatie coboara sub temperatura considerata acceptabila si sigura (7oC).

 

Concluzie:

Produs eficient si accesibil, potrivit pentru cei care cauta centrale termice bune la preturi ceva mai rezonabile, calibrate pentru a putea asigura confortul termic si apa calda menajera in locuintele spatioase. Este usor de instalat si folosit, nu ocupa mult spatiu si este un sistem termic in condensare, menit sa iti asigure randament bun si consum redus.

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Pareri despre centrala termica Ariston Cares Premium 24 EU

 

Avantaje:

Include afisaj digital si meniu intuitiv, usor de folosit.

Model cu greutate redusa, usor de instalat.

Este prevazuta cu protectie anti-inghet.

Asigura incalzire instant a apei menajere, fara timpi de asteptare.

Design elegant de inspiratie italiana.

Pachetul include si kitul de evacuare a gazelor arse necesar pentru functionare optima.

 

Dezavantaje:

Pentru situatia in care nu o montezi langa chiuveta, pentru a elimina lichidul rezultat prin condens, vei avea nevoie de un recipient in care sa se poata colecta apa eliminata de orice centrala termica in condensare. Recuperatorul de aluminiu din interior este expus la depunerile de calcar si dificil de curatat, reducand din durata de viata si performantele aparatului.

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

Pentru utilizare cat mai facila si gestionarea rapida a parametrilor de lucru, designul include afisaj digital cu lumina albastra si aspect placut. Meniul este intuitiv, cu butoane mecanice usor de identificat, care permit setarea temperaturii si parcurgerea optiunilor disponibile.

 

Cantareste doar 32kilograme, semnificativ mai putin decat alte versiuni, fapt ce face ca acest model sa fie ceva mai usor de instalat si sa puna mai putina presiune pe zidarie. Are dimensiunile de 74.5 x 40 x 31.9cm, fiind usor de incadrat si in locul vechii centrale si intr-un spatiu nou de amplasare.

Protectia anti-inghet, inclusa printre functiile oferite, asigura o rezistenta mai buna a aparatului in perioadele geroase de iarna si in cazurile in care este expusa accidental la temperaturi care coboara sub zero grade.

Se numara printre versiunile de centrale pe gaz, care pot asigura incalzirea rapida a apei menajere, cu timp de asteptare de cateva secunde. Ofera un debit cuprins intre 9.4 si 13.1litri pe minut, in functie de temperatura pe care o astepti. Astfel, pe timpul verii, cand afara este cald si ai nevoie sa faci dusuri mai frecvente si mai racoroase, cu apa pana la 25oC, ai la dispozitie debitul maxim. 

Cand ai nevoie de 35oC, vei putea folosi pana la 9.4litri pe minut. Este bine sa tii cont de aceste informatii, mai ales daca locuiesti intr-o casa cu mai multe persoane, ceea ce inseamna consum mai mult de apa calda in acelasi timp.

Designul aparatului este unul de inspiratie italiana, cu linii curbe, elegante si atentie la detalii, care transforma un produs utilitar, intr-un adaos placut de imagine in locuinta ta. Culoarea este alba, clasica, usor de potrivit atat in baie, cat si in bucatarie, mai ales daca ai optat pentru electrocasnice cu exterior similar in cazul frigiderului sau masinii de spalat.

Pentru ca acest tip de centrala functioneaza cu sistem special de eliminare a gazelor arse, in acest caz, aceste elemente sunt comercializate impreuna cu produsul principal, creand astfel o versiune completa, gata de a fi pusa in functiune si folosita dupa necesitati.

 

Concluzie:

Se numara printre produsele care te vor impresiona prin aspectul elegant si atentia la detalii, fiind in plus disponibil impreuna cu accesoriile necesare punerii in functiune. Centrala poate fi utilizata pentru apartamente de dimensiuni medii si mari si asigura apa cald menajera in sistem instant, fara perioade lungi de asteptare.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments