Atrage conceptul Feng Shui – iată de ce ai nevoie pentru a atrage norocul în casa și viața ta!

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Vrei să găsești cel mai bun top casino online? Pentru acest lucru, poți apela oricând la platforma LegalBet, aceasta având pentru tine o bază de date a cazinourilor legale din România, inclusiv detalii interesante despre fiecare. Totuși, pe de altă parte, dacă vrei să atragi norocul și prosperitatea de partea ta, fie pentru locuință sau pentru o sesiune de jocuri de noroc, trebuie să apelezi la conceptul cunoscut ca și Feng Shui.

Indiferent de motiv, te poți baza oricând pe acest concept – atât pentru noroc și prosperitate, cât și pentru câteva idei relevante în domeniul designului de interior. Așadar, în cele ce urmează vei afla mai multe despre cum poți aduce o aură Feng Shui în casa și viața ta!

 

Adu țestoasa Feng Shui în casa ta

Unul dintre elementele principale asociate cu Feng Shui este țestoasa ca obiect decorativ realizat din metal, sticlă, lemn, cristale de diferite tipuri sau chiar rășină. Aceasta, în cadrul conceptului Feng Shui, prezintă două motive/simboluri diferite:

Țestoasa este un animal longeviv, reprezentând viața lungă și liniștită.

Țestoasa reprezintă totodată modul în care vei fi binecuvântat de prosperitate – încet, dar sigur.

Astfel, aceasta trebuie să se regăsească în casa ta neapărat!

 

Adu puterea și frumusețea dragonului alături de tine

Conceptul Feng Shui este deseori concentrat pe prezența simbolisticii dragonului – în diferite forme. De regulă, se apelează la statuete aurii, deși acestea pot fi destul de neplăcute vizual în unele contexte. În acest caz, poți apela și la elemente de decor puțin ajustate, precum picturi cu motive asiatice care reprezintă un dragon, printre altele.

Conform conceptului, elementele care reprezintă un dragon trebuie așezate cu fața spre cameră și nu spre fereastră sau spre ușă, pentru a lăsa norocul și prosperitatea să pătrundă în locuință.

 

Fântâna Feng Shui poate fi un element de decor principal

O fântâna arteziană în miniatură nu este doar o modalitate de a aduce puțin Feng Shui în locuința ta. Plasată în locul corespunzător, aceasta poate deveni un element de decor principal, mai ales la nivelul sufrageriei atunci când există mult spațiu cu care poți lucra, după cum s-ar spune.

Partea bună este că, în ziua de astăzi ai la dispoziție foarte multe modele și stiluri din care poți alege. Astfel, chiar dacă nu ai prefera o fântână în miniatură în locuința ta, multitudinea de modele și posibilitatea de personalizate te pot ajuta să beneficiezi de norocul și prosperitatea adusă de aceasta.

Nu uita de culorile aferente conceptului Feng Shui

Obiectele decorative sunt un lucru, pe când teoria culorilor este ceva complet diferit. Conform Feng Shui, există cinci elemente care trebuie incluse într-o locuință pentru ca aceasta să fie în armonie – lemn, foc, pământ, metal și apă. Fiecare dintre acestea sunt reprezentate de o culoare diferită prin care poți produce același efect la nivelul unei locuințe.

Nu uita că, pe lângă noroc și prosperitate, conceptul de Feng Shui este bazat și pe design plăcut din punct de vedere vizual. Astfel, chiar dacă nu urmărești prosperitatea, acest concept te poate ajuta să-ți decorezi locuința într-un mod cât se poate de armonios.

• Culoarea lemnului este verde. Aceasta mai reprezintă și dezvoltare și vitalitate, printre altele, fiind deseori asociată cu mediul înconjurător. Este recomandată utilizarea acestei culori în locurile de odihnă din casa ta, anume în locurile în care te retragi pentru un moment de liniște.

• Culoarea focului este roșu. Aceasta reprezintă putere, energie, bucurie și căldură, printre altele. Este asociată spontaneității, motiv pentru care nu ar trebui utilizată în zonele de trecere de la nivelul unei locuințe.

• Culoarea apei este albastrul. Aceasta reprezintă necunoscutul, dar și încrederea în acesta. Este folosită cu precădere în Feng Shui pentru a crea zone de meditație, fiind astfel o culoare ideală pentru un birou sau o cameră de lucru.

• Culoarea pământului este galbenul. Această reprezintă abundența de care dă dovadă mediul înconjurător, dar și toleranța acestuia față de cele din jur. Galbenul este recomandat pentru hol, bucătărie, sufragerie și camera copiilor deoarece evocă sentimente de bucurie și fericire.

Evident, pentru a afla mai multe despre teoria culorilor în Feng Shui, este recomandat un manual complet privind acest concept. Un astfel de manual te va învăța totodată și care este poziția corespunzătoare pentru fiecare obiect decorativ pe care dorești să-l introduci la nivelul unei locuințe.

După cum ai observat, nu este recomandat să poziționezi anumite elemente cu fața spre uși sau ferestre, din moment ce pot bloca energiile pozitive care vor să intre în casa ta. Pe de cealaltă parte, din considerente de design, astfel de decizii pot fi nepotrivite pentru întreg aspectul casei tale.

 

Care sunt aspectele esențiale ale conceptului de Feng Shui?

Dacă vrei să realizezi o amenajare interioară Feng Shui, trebuie să ai în vedere următoarele:

• Cât mai puțin aglomerație în casă – scapă de dezordinea din fiecare cameră și găsește câte un loc potrivit pentru fiecare obiect.

• Fiecare încăpere trebuie să prezintă o rută care să fie conectată la restul casei – nu trebuie să ai obstacole atunci când te deplasezi în locuința ta. Aceleași obstacole pot împiedica norocul și prosperitatea să ajungă la tine.

• Apelează la selecția de plante Feng Shui – conceptul se bazează foarte mult pe natură, mediul înconjurători și pe prezența plantelor în interiorul unei locuințe. Totuși, fii pregătit, acestea pot avea dimensiuni considerabile.

• Pune la punct o intrare primitoare – atât tu, cât și musafirii tăi și evident, norocul și prosperitatea trebuie să aibă parte de o intrare primitoare în locuința ta. Acesta este motivul pentru care intrarea trebuie să fie decorată cât mai corespunzător cu putință, conform conceptelor Feng Shui, bineînțeles.

Dacă pui toate cele menționate la punct, te vei bucura de unul sau chiar de ambele lucruri pe care le poate face conceptul de Feng Shui pentru tine – anume de noroc și prosperitate sau de o amenajare interioară de excepție și de care vei fi mulțumit mult timp de acum înainte.

Totuși, nu uita faptul că modul în care abordezi acest concept nu trebuie să fie precum cel prezentat în manuale. Feng Shui-ul este relativ permisiv, deci nu-ți fie frică să fii puțin creativ în amenajarea casei, mai ales când vine vorba de achiziționarea obiectelor decorative specifice Feng Shui-ului.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu