Cele mai recente tendințe în materie de design în grădină

Am modificat articolul ultima data pe: 25.04.24

 

Tendințele de design în grădină pentru 2024 te vor ajuta să creezi o grădină care să îți permită să te relaxezi într-un mediu plăcut. Pandemia, numeroasele restricții și anxietatea apărută au schimbat abordarea oamenilor atât față de grădinărit, cât și față de viață. Deci, cum ar trebui să arate grădina ta în 2024?

 

Grădina ca loc de relaxare, reflectare și meditație

Pandemia și izolarea i-au obligat pe oameni să stea acasă mai mult timp. Oricine își amintește acea vreme știe cât de prețios era cel mai mic moment petrecut în aer liber. Grădina proprie sau chiar un balcon – un loc în care puteai să respiri liniștit și fără stres… au devenit un vis.

De aceea, în zilele noastre oamenii sunt dispuși să caute în mod obișnuit apartamente sau case care să ofere posibilitatea de relaxare în propriul spațiu verde. 

În prezent, nu numai că a crescut dorința de a avea o grădină, dar și funcția acesteia s-a schimbat. Anul acesta, vei fi și mai dispus să cauți mobilier de grădină de la gardenway.ro pentru a crea locuri de relaxare și recreere. Pentru a lua o pauză de la muncă, forfota, de la lume. 

Grădina devine un loc de odihnă. Nu este menită să fie un loc de muncă care necesită atenție și îngrijire constantă. Designerii vor grădini care să îți permită să respiri și să nu îți faci griji pentru gazonul netuns sau buruienile de pe paturi de flori. În grădină vor fi create mai multe locuri de reflecție și meditație – pătrate mici, rotunde, înconjurate de vegetație, vor fi perfecte.

Terasă verde cu mobilier de grădină în tehnorattan, foto de Gardenway.ro

 

O pajiște cu flori în loc în locul gazonului

O pajiște cu flori în grădină sau în zonele urbane devine din ce în ce mai populară. Acest lucru se datorează farmecului său incontestabil și beneficiilor uriașe.

Un spațiu cu flori are mai puține cerințe, nu are nevoie de cosit atât de frecvent, fertilizare sau udare. În plus, o astfel de peluză înflorită este și un habitat pentru multe insecte, albine și fluturi.

Chiar și într-o grădină mică, poți găsi o zonă care poate fi ușor transformată într-o pajiște cu flori. Este foarte ușor să schimbi gazonul într-o pajiște cu flori – există mai multe moduri de a face acest lucru, poți opri tunderea acestuia și să fi mai tolerant cu alte plante decât iarba care apar pe ea. De asemenea, poți semăna semințe, de exemplu trifoi.

 

O grădină cu flori pentru buchete și aranjamente florale

O grădină cu flori ce pot fi tăiate nu este altceva decât o grădină în care se cultivă plante pentru buchete și compoziții floristice. Aceasta este o idee foarte interesantă pe care o poți începe anul acesta, deoarece majoritatea plantelor cultivate în ea pot fi anuale.

Cel mai bine este să îmbogățești solul în mod corespunzător, astfel încât florile să crească sănătoase și să înflorească abundent. Ce poți face? Există o mulțime de specii – garoafe, dalii, crini, maci, gladiole, narcise, lalele, etc… alegerea este uriașă! Atunci când cauți speciile potrivite, merită să acorzi atenție datei de înflorire, pentru ca din primăvară până în toamnă să te bucuri de abundența de flori care pot fi folosite în buchete.

Colț de grădină modern din metal, foto de Gardenway.ro

 

Grădini verticale – încă la modă

Grădinile verticale sunt o amenajare interesantă a unei suprafețe verticale – fie într-un apartament, fie într-o grădină. Datorită acestei soluții, poți introduce și mai multă vegetație în spațiu.

Grădinile verticale sunt create pe rame speciale, prin atașarea de containere, care sunt apoi umplute cu plante adaptate. Întregul poate fi aranjat în modele și forme fanteziste.

Cel mai adesea, grădinile exterioare sunt dotate suplimentar cu un sistem de irigare – un circuit închis de apă care menține o hidratare adecvată, iar prin adăugarea de îngrășăminte în apă – starea plantelor este de asemenea foarte bună. O astfel de soluție este creată chiar și pe fațadele clădirilor din orașe, unde există o lipsă deosebită de spațiu pentru grădinile tradiționale.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu