Cum să amenajezi locșorul de relaxare în grădină. 5 idei folositoare

Am modificat articolul ultima data pe: 22.06.24

 

Iată câteva idei utile pentru a amenaja cu gust un spațiu din grădina ta unde vei petrece momente de liniște și relaxare alături de cei dragi.

 

Ai o grădină mare sau mică la casa ta și încă nu știi cum să o amenajezi pentru a crea un colț de relaxare? Atunci acest articol este pentru tine!

Grădinile sunt spații minunate pentru a petrece timpul în aer liber, în mijlocul naturii și pentru a te relaxa după o zi lungă de muncă sau de stres. 

Însă, pentru a transforma curtea ta într-un spațiu de refugiu, ai nevoie de un loc de relaxare bine amenajat, în care să te poți bucura de frumusețea naturii și să te distanțezi de grijile zilnice. 

 

5 idei utile pentru amenajarea unui colț de relaxare în grădina ta

În rândurile care urmează, îți vom oferi 5 idei folositoare pentru a-ți amenaja locșorul de relaxare în grădină și pentru a crea un spațiu de refugiu în curtea ta.

1. Creează un loc de relaxare confortabil

Primul pas în amenajarea unui colț de relaxare în grădină este să creezi un spațiu confortabil. Alege o zonă a grădinii care beneficiază de umbră, astfel încât să te poți proteja de razele solare în zilele toride de vară. O umbrelă, o pergolă sau o copac cu coroană densă pot fi opțiuni bune pentru a crea o umbră plăcută. Un hamac, o băncuță sau o șezlong pot fi alegeri excelente pentru a te relaxa în grădină.

 

2. Plantează flori și plante

Un colț de relaxare în grădină nu este complet fără flori și plante. Plantează flori și plante care îți plac și care sunt potrivite pentru clima și solul din zona ta. Poți alege flori cu parfum puternic pentru a adăuga un plus de aromă în grădină. În plus, plantele pot fi utile și pentru a crea un perete verde natural care poate fi folosit ca barieră pentru a te proteja de privirile curioase ale vecinilor. Nu ocoli plantele aromatice! Dacă iei în calcul realizarea unei zone de grătar, a unei zone de luat masa, nu strică să ai la îndemână plantele aromatice care îți plac. 

 

3. Adaugă lumini pentru o atmosferă romantică

Lumina joacă un rol important în crearea unei atmosfere plăcute în grădină. Poți adăuga lumini decorative pentru a crea o atmosferă romantică și relaxantă. Luminile solare, lămpile cu LED-uri sau lămpi cu lumânări pot fi opțiuni bune pentru a adăuga un plus de lumină și de farmec în grădina ta. 

 

4. Adaugă elemente decorative

Elementele decorative pot fi folosite pentru a adăuga un plus de personalitate și de farmec în grădină. Poți alege obiecte decorative care să se potrivească cu tema sau stilul tău preferat. De exemplu, o statuetă de piatră, o fântână sau o cascada pot fi alegeri excelente pentru a adăuga o notă de eleganță și de rafinament în grădină. Ideile în acest punct pot fi numeroase: un leagăn, un șezlong, fotolii puf confortabile etc. 

 

5. Creează un spațiu pentru gătit

Dacă îți place să gătești, poți amenaja un loc pentru gătit în grădină. Poți instala un gratar gradina lemne si carbuni, o plită sau chiar o bucătărie completă în aer liber. Acest lucru îți va permite să te bucuri de preparatele tale preferate într-un cadru natural și plăcut. În plus, poți organiza mese în aer liber și să inviți prietenii și familia să se bucure de atmosfera relaxantă din grădină.

Concluzie

Sperăm că aceste 5 idei pentru amenajarea unui locșor de relaxare în grădină te-au inspirat și îți vor fi de ajutor în procesul de transformare a curții tale într-un spațiu de refugiu și relaxare.

Nu uita să alegi un loc potrivit pentru amenajarea colțului de relaxare, să creezi un spațiu confortabil și plin de personalitate, să adaugi elemente decorative care să completeze tema sau stilul tău preferat, să incluzi plante și flori care să aducă un plus de culoare și de aer proaspăt, să adaugi lumini și lumânări pentru a crea o atmosferă romantică și relaxantă și să creezi un loc pentru gătit și socializare cu prietenii și familia.

 

Întrebări frecvente despre amenajarea unui spațiu relaxant, intim, în grădina ta

Este necesar să investesc o sumă mare de bani în amenajarea unui colț de relaxare în grădină?

Nu, poți să amenajezi un loc de relaxare în grădină și cu buget redus. Poți să folosești elemente decorative din materiale reciclabile sau să folosești plante și flori din propria grădină.

 

Ce plante sunt potrivite pentru amenajarea unui loc de relaxare în grădină?

Plantele care sunt potrivite pentru amenajarea unui loc de relaxare în grădină sunt cele care au frunze și flori frumoase, care emit un parfum plăcut și care nu necesită o întreținere excesivă. Exemple de astfel de plante sunt lavanda, trandafirii, salvia, menta, iasomia și crinii.

 

Ce tip de mobilier este potrivit pentru amenajarea unui colț de relaxare în grădină?

Mobilierul potrivit pentru amenajarea unui colț de relaxare în grădină este cel care este confortabil și rezistent la intemperii. Exemple de astfel de mobilier sunt fotolii și canapele din răchită, lemn sau metal, cu perne moi și cu o masă mică pentru a putea pune băuturile sau gustările.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu