Cum să curățăm eficient canapeaua din living

Am modificat articolul ultima data pe: 14.06.24

 

Living este locul în care petrecem momente de relaxare, socializare și odihnă motiv pentru care este și locul unde ne concentrăm cel mai mult pe amenajare, pe confort și pe detalii.

Tocmai de aceea o piesă centrală în designul interior al livingului este canapeaua. De la vizionarea emisiunilor TV preferate, la citirea unei cărți sau pur și simplu la relaxare, canapeaua este un loc de refugiu pentru oricare dintre noi, după o zi aglomerată. Și, oricât de mult încercăm să o păstrăm curată și strălucitoare, pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care le oferă, datorită gradului mare de utilizare, aceasta poate deveni rapid un magnet pentru praf, murdărie, pete și chiar acarieni. Și, mare ne mai este supărarea atunci când le vedem!

Iată câteva metodele delicate de curățare și de îndepărtare a petelor de pe canapea, soluții eficiente care te vor ajuta să obții rezultate remarcabile chiar în confortul propriei tale case.

 

Aspirați suprafața canapelei

Primul pas în curățarea canapelei este aspirarea. Acest lucru va îndepărta praful, murdăria și alte particule de pe suprafața acesteia, fâcând mai ușoară etapa următoare. Utilizați un aspirator profesional cu putere mare de aspirare, care este prevăzut cu duze de diferite dimensiuni, astfel încât să ajungeți la toate colțurile și crăpăturile canapelei.

 

Tratați petele

După ce ați aspirat canapeaua, următorul pas este să tratați orice pete existente. Utilizați un produs de curățat petele (detergent pe bază de apă, un solvent sau ambele), care este sigur pentru materialul canapelei și urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului. Asigurați-vă că testați întotdeauna produsul pe o zonă ascunsă a canapelei înainte de a începe curățarea, pentru a nu risca o deteriorare a acesteia.

O altă metodă de a elimina petele și nu numai, este aspiratorul cu aburi. Un aspirator cu aburi este o unealtă excelentă pentru curățarea în profunzime a canapelei. Aburul nu numai că va ajuta la îndepărtarea murdăriei încăpățânate și a petelor, dar va ajuta și la uciderea acarienilor și a altor alergeni. 

 

Lăsați canapeaua să se usuce

După ce ați terminat de curățat canapeaua cu aspiratorul cu aburi sau cu produse de îndepărtare a petelor, lăsați-o să se usuce înainte de a o folosi din nou. Acest lucru poate dura câteva ore sau chiar peste noapte, în funcție de umiditatea și temperatura din casă. Pentru a accelera procesul, puteți deschide ferestrele sau folosi un ventilator.

Un truc eficient pentru îndepărtarea petelor, în mod natural, este prin utilizarea bicarbonatului de sodiu. Folosind cantități egale de bicarbonat de sodiu și apă, faceți un amestec pe care îl puneți ulterior peste pată. După un timp de 15-20 de minute de acționare, (în care bicarbonatul de sodiu absoarbe pata), ștergeți finuț cu o cârpă moale și aspirați intens zona pentru a extrage toată soluția. 

Știați că prin stropirea canapelei cu bicarbonat de sodiu veți reuși să îndepărtați mirosurile neplăcute?

De asemenea, un alt produs natural și eficient pentru îndepărtarea petelor de pe canapea este oțeul. Faceți o soluție care este formată din apă și oțet de vin alb în proporție de 1:1, iar cu ajutorul unei cârpe moi, din microfibră, puneți soluția peste pată și frecați ușor, fără a distruge țesătura. 

Canapeaua este centrul confortului în orice locuință, așa că este esențial să fie mereu curată și primitoare. Prin aspirarea regulată, tratament rapid al petelor și curățarea în profunzime cu un aspirator cu aburi, vă puteți asigura că piesa preferată din living va rămâne în condiții excelente pentru ani de zile. 

Nu uitați ca, înainte de a începe orice etapă a curățeniei, să verificați eticheta de întreținere a canapelei. Aceasta vă va oferi instrucțiuni specifice despre ce tipuri de produse de curățare sunt sigure de folosit, în funcție de materialul acesteia.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu