Vremea rece a sosit și gândurile zboară tot mai mult spre sărbători și magia acestora. E perioada din an când povestea se împletește cu realitatea, iar casele se transformă, cu ajutorul decorațiunilor, în scene de poveste. Luminițe colorate, ghirlande, statuete cu spiriduși sau globuri cu zăpadă și bineînțeles, nelipsitul brad, toți se întrec în amenajări cât mai originale. Unii le cumpără, pe când alții adoră să le creeze cu propriile mâini.
Decorațiuni exterioare
Entuziasmul pe care îl aduc sărbătorile de iarnă în toată lumea e atât de mare încât, începând cu luna noiembrie, magazinele decorează tematic, cântecele festive răsună pe toate canalele media și, chiar și la pacanele online NetBet (primul site licențiat în România, L1160651W000195, ONJN, +18) găsim zeci de jocuri cu imaginea bradului sau a celebrului Santa. În această cursă pentru casa din poveste, cei care au spațiu încep cu decorațiunile exterioare. Arsenalul trebuie să includă neapărat luminițele colorate care crează contururi la uși, ferestre, acoperișul casei sau împodobesc terasele, balcoanele și copacii din grădină.
Există și proiectoare de lumină cu imagini tematice care pot acoperi fața casei sau pot crea efecte spectaculoase cum ar fi ninsoarea. Din rândul elementelor nelipsite fac parte și coronița de pe ușa de la intrare care poate fi însoțită de un mesaj festiv, figurine luminoase decorative de dimensiuni mari sau, pentru cei care vor să dea o notă originală, chiar și sculpturile în gheață.
Decorațiuni interioare
Alegerea decorațiunilor interioare este o oportunitate de a îmbina tradiția cu creativitatea personală. Elementul central al decorului de iarnă, bradul este împodobit cu globuri strălucitoare, beteală, lănțișoare colorate și steluțe care luminează vârful.
Ornamentele personale, cu amintiri și semnificații speciale, adaugă un plus de căldură la împodobirea lui. Ca și la exterior, și în interior iluminatul joacă un rol esențial. Luminițe strălucitoare pot fi agățate pe pervaze, ferestre, sau pot fi aranjate în borcane sau sticle pentru a crea atmosfera caldă. Ghirlandele luminoase pot fi plasate pe pervaze, balustrade sau pe șemineu pentru a adăuga un efect festiv. Figurine tematice cum ar fi spiriduși, reni sau Moșul, clopoței mici sau panglici roșii aduc un plus de veselie și ludic.
Nuanțele tradiționale roșu, verde, alb și auriu, sunt adesea folosite în decorațiuni pentru a crea o paleta caldă și festivă.
Totul se poate completa cu alegerea feței de masă, a cuverturilor festive și chiar a veselei, iar pentru iubitorii de dulciuri, calendarele de Advent care oferă câte o supriză pentru fiecare zi din decembrie.
Și, nu în ultimul rând, handmade
Pentru cei care iubesc sărbătorile invernale și au un strop de creativitate în plus, confecționare decorațiunilor este metodă de a-și personaliza casa sau, de ce nu, o idee perfectă pentru un cadou unic. Materiale pentru această activitate se pot găsi atât în natură cât și de cumpărat. Conurile de brad, mușchiul de pădure, diferite semințe, fructe seci sau frunzele pot fi folosite de către iubitorii de handmade pentru realizarea de decorațiuni și coronițe de pus pe masă, iar „feliile“ din ramuri de copaci, pot fi pictate și transformate în globuri cu adevărat speciale sau în bază de construcție pentru o figurină.
În magazine se pot găsi diferite materiale cum ar fi sclipici, mărgele colorate, șnururi, bobițe din plastic, coronițe sau lumânări cu sclipici, care, cu un pic de imaginație pot fi transformate în decorațiuni unice handmade. Nu numai materialele se găsesc oriunde, dar și ideile. Internetul este o sursă infinită de idei pentru decorațiuni și tutoriale pentru toate gusturile și nivelurile, depinde de gustul și dispoziția fiecăruia să își aleagă propriul decor cu care va întâmpina sărbătorile de iarnă.
Lasa un comentariu
0 Comentariu