Arome culturale si grastronomice la un buget redus – cum sa-ti alegi cele mai bune destinatii de vizitat!

Am modificat articolul ultima data pe: 11.12.23

 

Călătoriile sunt o sursă de bucurie, de relaxare și de explorare, dar și de îmbogățire culturală și gastronomică. Fiecare destinație are propria sa identitate culinară, care reflectă istoria, geografia și tradițiile locului. Dar cum să te bucuri de aceste delicii fără să cheltui o avere? Iată câteva sfaturi utile în acest sens!

 

Cum să alegi destinația potrivită pentru bugetul tău?

Unul dintre factorii care influențează cel mai mult costul unei călătorii este destinația. Există țări sau orașe care sunt mai scumpe decât altele atât în ceea ce privește transportul, cât și cazarea, mâncarea sau activitățile de divertisment. Pentru a economisi bani, poți opta pentru destinații mai ieftine, care oferă totuși o varietate de preparate delicioase și autentice. 

De exemplu, poți vizita țări din Asia, Africa sau America Latină, unde costul vieții este mai mic și unde poți găsi mâncăruri exotice și sănătoase. Sau poți alege orașe din Europa care au o ofertă culinară bogată și diversificată, dar care nu sunt la fel de populare sau de aglomerate ca altele. De exemplu, poți încerca bucătăria portugheză în Lisabona, cea poloneză în Varșovia sau cea cehă în Praga.

Cum să găsești cele mai bune oferte de zbor și cazare? 

Un alt factor care poate reduce semnificativ costul unei călătorii este modul în care îți rezervi zborul și cazarea. Dacă vrei să economisești timp și bani, poți apela la serviciile eSky, care îți oferă o serie de avantaje:

Poți să alegi cele mai convenabile opțiuni de zbor, în funcție de durata, prețul și orarul dorit.

Flexibilitatea de a schimba datele și/sau aeroporturile de plecare sau sosire, astfel încât să găsești combinația ideală pentru nevoile tale.

Poți rezerva zborul și cazarea în același loc, fără a fi nevoie să accesezi alte site-uri sau aplicații.

Acces la toate informații privind documentele necesare și reglementări în materie de vize.

Clauza privind alcoolul fiind inclusă în preț.

Acces la detaliile despre asigurăre și la unitățile medicale direct pe telefon.

Acces instantaneu la toate informațiile călătoriei rezervată.

Dacă vrei să descoperi cele mai frumoase și interesante locuri din destinația ta, eSky îți oferă o secțiune dedicată atracțiilor și excursiilor locale, unde poți găsi și rezerva online activități pentru toate gusturile și bugetele. 

Cum să alegi cele mai bune locuri pentru a mânca?

Odată ce ai ajuns la destinație, urmează partea cea mai plăcută: degustarea preparatelor locale. Dar cum să alegi cele mai bune locuri pentru a mânca, fără să cheltui prea mult? Iată câteva sfaturi:

Evită restaurantele turistice sau cele situate în zonele centrale sau aglomerate care au prețuri maimari și nici nu oferă o experiență culinară autentică, ci una adaptată gusturilor străinilor.

Cere sfaturi de la localnici, care știu cel mai bine unde se găsesc delicatesele ascunse ale orașului. Sau poți căuta pe internet recenzii sau clasamente ale celor mai bune restaurante, cafenele sau street food din zonă.

Încearcă specialitățile locale. De exemplu, dacă gâsești bilete avion Dubai ieftine și ajungi aici, nu trebuie să ratezi mezele (aperitive), humusul (pastă de năut), tabuleh (salată de pătrunjel), kebabul (carne la frigărui) sau baklava (prăjitură cu miere și nuci). Acestea sunt mâncăruri delicioase și sățioase, care te vor face să te simți ca un localnic.

Profită de ofertele speciale sau de meniurile fixe. Multe restaurante oferă oferte speciale sau meniuri fixe la prețuri avantajoase, care includ o varietate de preparate și băuturi. De exemplu, poți opta pentru un meniu de prânz sau de cină, care include o supă, un fel principal, un desert și o băutură. Sau poți alege un meniu degustare, care îți permite să încerci mai multe specialități ale casei. Astfel, vei economisi bani și vei savura arome diverse.

Prin urmare, călătoriile nu trebuie să fie un lux inaccesibil. Dacă îți dorești să te bucuri de delicii culinare la un buget redus, poți urma sfaturile de mai sus și să alegi destinații ieftine, să găsești cele mai bune oferte de zbor și cazare cu eSky și să alegi cele mai bune locuri pentru a mânca!

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu