Cum se creează un spațiu pentru gaming?

Am modificat articolul ultima data pe: 06.06.23

 

Chiar dacă ești pasionat de jocurile de noroc, sesiunile târzii de League of Legends sau hobby-ul tău are mereu loc în fața calculatorului, cu siguranță te numești gamer. Și care este cel mai mare vis al unui gamer? Să aibă propriul setup de gaming, un spațiu sacru pentru a-și putea susține activitatea preferată, gamingul. Iar astăzi, echipa noastră are pentru tine un ghid complet despre cum poți să îți construiești propriul spațiu de gaming.

Care sunt cele mai importante elemente dintr-un setup de gaming, cum creezi atmosfera pe placul tău și de ce trebuie să ții cont pentru a construi atmosfera potrivită pentru gaming. Așadar, iată cum creezi un spațiu de gaming de care te poți bucura ani la rând și care te va ajuta să fi satisfăcut de pasiunea pe care o ai pentru jocurile video, competiții și gaming în general.

 

Alegerea scaunului

Unii dintre voi ar spune că alegerea scaunului de gaming este un lucru extrem de simplu și că nu are cum să fie greu deloc să găsești un scaun. Deși piesele importante dintr-un sistem de gaming se află pe birou și eventual în carcasa PC-ului, scaunul este și cel pe care vei petrece cel mai mult timp jucând la un casino online România sau orice alt joc pe care tu îl consideri preferat. Deci cu cât alegi un scaun în care te simți cât mai bine, cu atât vei vedea că și sesiunea ta de gaming este mai productivă, te face să te simți mai bine, iar relaxarea este și ea mult mai mare. Deci, atunci când trebuie să îți alegi un scaun, trebuie să ții cont de câteva criterii foarte importante pentru că nu vei putea folosi un scaun de bucătărie, nu-i așa? Nici un scaun de lemn nu este indicat deoarece este foarte rigid și nu absoarbe din presiunea care este pusă pe articulații în timpul petrecut în șezut. 

Deci, dacă ești un gamer care petrece foarte mult la timp la birou pentru că ai un PC foarte performant, va trebui să alegi un scaun potrivit pentru gamerii de birou. Dacă de exemplu ești un gamer pasionat de jocurile pe consolă, aceste se vor juca mereu la o distanță mai mare de monitor, poziția este una diferită, deci cu siguranță vei avea nevoie de un alt tip de scaun. În funcție de modul în care îți dorești să te joci și de tipul de gamer care ești, scaunul poate chiar să aibă anumite funcții care te pot ajuta să ai performanțe mai bune la jocul pe care îl joci. Cei care sunt pasionați de jocurile cu mașini sau curse apelează frecvent la scaune echipate cu tot felul de accesorii pentru a face jocul mai imersiv și pentru a avea o experiență mai bună per total.

Unii jucători au și probleme de sănătate și trebuie să țină cont de ele în momentul în care își cumpără un scaun de gaming. Gamerii sunt și predispuși la anumite afecțiuni ale sistemului osos și nervos deoarece petrec foarte multe ore la birou și jucându-se fără să facă mișcare și sport, iar asta favorizează extrem de mult dezvoltarea afecțiunilor și a durerilor de spate. Deci, pentru a putea petrece sesiunile de gaming într-un mod cât mai sigur pentru spatele tău, alege scaune ergonomice, care te țin în siguranță și îți protejează spatele.

Culorile din cameră

Niciun gamer adevărat nu va avea în propria cameră de gaming lambriu de lemn vechi sau var alb pe pereți. Cel puțin nu fără să ofere acestui mediu și câteva detalii colorate. Majoritatea celor care își construiesc o cameră de gaming sau un setup de gaming vor ține cont în continuare de legea ledurilor și a culorilor. O lege nescrisă dar de care se pare că țin cont toți dezvoltatorii de jocuri, de periferice pentru calculator și mai nou chiar și companiile care construiesc PC-uri și le oferă spre vânzare. Fiecare PC de gaming cumpărat acum din magazin este plin de leduri și culori pentru a face totul să pară mai modern și futurist. Dacă ați văzut filmul TRON, probabil înțelegeți și despre ce vorbim acum.

Iar magazinele de profil chiar au făcut front comun și ne oferă tot felul de produse care pot satisface această nevoie a culorilor. Putem cumpăra și monta unde ne dorim benzi de leduri, becuri inteligente cu RGB și tot felul de accesorii, lămpi sau corpuri de iluminat care ne ajută să ne construim camera de gaming la care visăm.

 

Atmosfera

După ce bifezi lucrurile importante și toate obiectele necesare pentru a avea parte de confort și culoare, mai trebuie să te ocupi și de acele detalii ce țin de atmosferă. Aici trebuie să iei în considerare doar detaliile ce țin de gustul tău și de cum consideri tu că trebuie să arate camera ta. Poți opta pentru decorațiuni de orice fel, de tavane iluminate sau chiar de unele elemente care pot atârna pe pereți. Unii jucători chiar își aduc și animalele de companie în camera de gaming pentru a fi mai aproape de prietenii lor patrupezi.

 

Concluzie

Acestea sunt cele mai importante elemente de care trebuie să ții cont atunci când îți construiești sanctuarul personal de gaming. Nu uita că de acolo pornește cariera ta de gamer.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu