4 idei de amenajare a livingului cu un buget restrâns

Am modificat articolul ultima data pe: 21.03.23

 

Niciodată nu am avut la îndemână mai multă inspirație în materie de design interior decât acum. Poți găsi tot ce ai nevoie în reviste, bloguri, pe Instagram și Pinterest; cei mai mulți dintre noi nu ducem lipsă de idei despre cum am vrea să arate livingul nostru. Însă, uneori nu ideile sunt cele care ne lipsesc, ci banii. Cum să-ți amenajezi livingul cu un buget restrâns?

 

4 idei de amenajare a livingului cu bani puțini

Dacă vrei să îți reîmprospătezi livingul, nu este neapărat să fii plin de bani. O poți face în felul următor:

 

Alege o paletă de culori și respect-o

Înainte de a începe să alegi piesele pentru camera de zi, alege paleta principală de una sau două culori și păstrează principalele piese de mobilier în cadrul acestor familii de culori. Ia în considerare seturile pentru a face mai ușoară asortarea. Spre deosebire de schemele de culori mai aglomerate, multicolore, menținerea uneia sau a două culori principale te ajută la crearea unei estetici curate, atemporale, care va rezista mai mult decât tendințele, economisind timp și bani pe termen lung. Pentru mai multe idei de amenajare a livingului poți accesa site-ul offero.ro.

 

Profită la maximum de mobilierul de depozitare

Dacă camera de zi este cam mică, ai grijă ca decorul acesteia să își extindă capacitatea de depozitare, în loc să ocupe spațiu prețios. De la măsuțe de cafea cu sertare de depozitare la modele cu înălțător – și chiar canapele de zi care pot fi folosite ca paturi de noapte – opțiunile actuale pentru mobilierul care economisește spațiu și care nu necesită un buget mare sunt nenumărate.

Alege modele durabile

Atunci când cumperi mobilier SH pentru camera de zi, nu uita că “prietenos cu bugetul” nu înseamnă nimic dacă mobilierul nu este bine construit, realizat cu materiale durabile și proiectat să dureze. Piesele de mobilier de calitate scăzută vor trebui înlocuite de nenumărate ori, ceea ce te va costa mai mult pe termen lung, pe când mobilierul calitativ, chiar dacă nu este nou,  va rezista mai mult timp și te va feri de cheltuieli inutile.

 

Ai grijă la elementele decorative

Odată ce ai ales principalele elemente de bază din living – cum ar fi masa de cafea și canapeaua – definește aspectul cu un decor statement. Încorporarea unor piese mai mici, cum ar fi o lampă de masă sau o pânză de artă pentru camera de zi, îți va oferi o șansă de a-ți exprima personalitatea stilului fără lovituri în buget.

Un covor poate schimba total atmosfera din living și există o mulțime de covoare fără etichete de preț mari. Un covor în nuanțe vesele poate face o diferență puternică într-un spațiu contemporan cu mobilier în tonuri pământii.

Astfel, dacă te-ai săturat și vrei să schimbi ceva la livingul tău cu un buget redus, aceste idei te-ar putea ajuta. Aceste trucuri vor oferi caracter spațiului și vor face ca întreaga cameră de zi să pară mai atractivă și mai personală.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu